Şimdi Ara

Disk biçimlendirme, ayırma birimi boyutu nedir,hangisini seçmeliyim ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
16.342
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhaba arkadaşlar aklıma takılan bir soru vardı.Disk biçimlendirme yaptığımızda karşımıza bu tarzda bir seçenek geliyor genelde varsayılan olarak bırakıyorum da
    tam olarak neyi açıklıyor?
    Artısı veya eksisi neler?
    Hangisini seçmeliyim?
    Performansı etkiler mi?
    bir sorum daha olacak,
    windows altında NTFS türünü kullanıyorum bir de exFAT veya buna benzer biçimlendirme şekilleri vardı
    bunları windows altında yapabilir miyiz?
    Ubuntu kurduğumda görmüştüm oldukça fazla çeşidi vardı en sağlıklısı hangisidir, bu konuda yardımcı olursanız çok sevinirim.
    Teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Probis -- 30 Eylül 2011; 12:07:10 >

• Güncel.
  • Bunun teknik açıklamasını forumda birkaç kere yazmışımdır. Öncelikli olarak arakonu açmadan önce araştırma yapınız.

Yine de yazayım basitçe; seçenelerden büyük bir değeri seçerseniz veri transfer hızı artacaktır. Ne kadar küçük bir değer seçerseniz de ayırma birim boyutunu transfer hızı, büyük değere göre yavaş kalacaktır. Lâkin, küçük değerde küme boyutlar daha küçük boyutta olduğu için parçalanma daha az olacaktır ve alan tasarrufu yapacaktır. Ancak büyük birim boyutunda hız yüksekte olsa parçalanmalar fazla olacaktır ve bu sebeple gereksiz yer işgal etme durumları ortaya çıkar, parçalanmış dosyalarda.
  • Cevap için teşekkür ederim.İnternette biraz araştırma yaptım lakin tatmin edici bilgilere ulaşamadım açıkçası.Peki Windows için NTFS den daha iyi olan bir disk biçimi kullanma imkanımız var mı ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: volkanakar

Cevap için teşekkür ederim.İnternette biraz araştırma yaptım lakin tatmin edici bilgilere ulaşamadım açıkçası.Peki Windows için NTFS den daha iyi olan bir disk biçimi kullanma imkanımız var mı ?

NTFS şu an için güncel dosya sistemidir.

exFAT, FAT 16 ve 32'nin gelişmiş versiyonuna denir. USB bellekler ve harici depolama aygıtları için genellikle tercih edilir.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • Benim 2 TB Harici Harddisk var bunun içine 5-20 GB arası oyun yükleyip Playstatsion'a oyun atmaya çalışıyorum. Ancak harddiske girmeye çalıştığımda bayağı bi' bekletiyor + açılmıyor. Ayırma birimi boyutunu son seviyeye getirdiğimde harddisk daha hızlı açılır mı ?

@krstarica

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zendo -- 27 Mart 2014; 13:02:11 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.