Şimdi Ara

dişçideki mavi ışık

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
23.865
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar; merak ettim de, bugün dişçi dolguları kaynatması için mavi ışık tuttu, bu bildiğimiz blue ray de kullanılan mavi lazer mi?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Dişçideki Mavi Işık: Nedir ve Ne İşe Yarar?

Diş hekimleri, diş dolgularını sertleştirmek ve dişleri beyazlatmak için mavi ışık kullanmaktadırlar. "Dişe tutulan mavi ışık" olarak da bilinen bu ışık, yüksek yoğunluklu bir ışık kaynağıdır ve dişlere uygulandığında kimyasal reaksiyonları tetikleyerek diş dolgularının sertleşmesini sağlar.

Mavi ışık ayrıca diş beyazlatma işlemlerinde de kullanılmaktadır. Diş beyazlatma jelleri, dişlerin yüzeyine uygulandıktan sonra mavi ışıkla aktive edilirler. Bu ışık, jellerin içindeki beyazlatıcı maddelerin dişlerin mine tabakasına nüfuz etmesini sağlar ve dişlerin beyazlamasına yardımcı olur.

Dolgu yaparken mavi ışık kullanılması, dolguların daha hızlı ve daha etkili bir şekilde sertleşmesini sağlar. Geleneksel yöntemlerde dolguların sertleşmesi saatler alabilirken, mavi ışık sayesinde bu süre birkaç dakikaya iner. Bu sayede hastalar diş hekimi koltuğunda daha az zaman geçirirler ve dolguları daha erken kullanmaya başlayabilirler.

Dişçilerdeki mavi ışık, diş sağlığı alanında önemli bir gelişmedir. Dolguların sertleşme süresini kısaltarak ve diş beyazlatma işlemlerini daha etkili hale getirerek hastalara daha konforlu ve etkili bir tedavi deneyimi sunmaktadır.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • quote:

Orijinalden alıntı: bigen

Arkadaşlar; merak ettim de, bugün dişçi dolguları kaynatması için mavi ışık tuttu, bu bildiğimiz blue ray de kullanılan mavi lazer mi?

ışın o diş rengi için
  • Ne ilginç bir şeyi merak etmişsin hocam :)

O ışık lazer değil. Adını bilmiyorum da, dolgu yapılırken dolgu cismini sertleştirmek için kullanılıyor. Veya örneğin tel takılırken tellerin üstündeki o kare şeyleri dişlere sabitlemek için kullanılıyor. Cismi sertleştiriyor anlayacağın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ss4Gogeta

Ne ilginç bir şeyi merak etmişsin hocam :)

O ışık lazer değil. Adını bilmiyorum da, dolgu yapılırken dolgu cismini sertleştirmek için kullanılıyor. Veya örneğin tel takılırken tellerin üstündeki o kare şeyleri dişlere sabitlemek için kullanılıyor. Cismi sertleştiriyor anlayacağın.

Ne bileyim, mavi görünce tıp sektöründe öyle kullanılıyor zannettim
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sam B.

quote:

Arkadaşlar; merak ettim de, bugün dişçi dolguları kaynatması için mavi ışık tuttu, bu bildiğimiz blue ray de kullanılan mavi lazer mi?

ışın o diş rengi için

Sonuç olarak bir dalga boyu var.
  • quote:

evet

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ultraviyole uv. yumusak dolgu hanmaddesini reaksiyona sokup sertlestiriyor

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Işık sızması normal mi
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • bende merak ediyordum 10 numara konu olmuş aklıma gelse ben açardım.yakın zamanda 2 kere bende maruz kaldım da bu ışığa
  • dün tel taktırdım. aynı ışığa maruz kaldım :D bende merak ettim ama direk doktora sordum. ışık yanarken çok hafif bir ısı hissettim psikolojik mi yoksa gerçek mi diye sordum. o da dedi ki gerçek, aslında çook yüksek bir ısı veriyor ama sen hissetmiyorsun dedi. yapıştırıcı maddeyi kurutmak yeni sertleştirmek amacıyla yapıyormuş.
  • acaba onu .. tutsak sertleştirir mi
  • quote:

Orijinalden alıntı: spikesfire

acaba onu .. tutsak sertleştirir mi

işin ışığa kaldıysa vah haline :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: harflour

quote:

Orijinalden alıntı: spikesfire

acaba onu .. tutsak sertleştirir mi

işin ışığa kaldıysa vah haline :D

• quote:

Orijinalden alıntı: qscvqscv

ultraviyole uv. yumusak dolgu hanmaddesini reaksiyona sokup sertlestiriyor

merak ettim. yumuşak dolgu maddesi yerine başka bir şeyleri de sertleştirebilir mi?

örnek: metaller, plastik, su(?), et kemik (canlılar) vs.
  • quote:

Orijinalden alıntı: altı ok

quote:

merak ettim. yumuşak dolgu maddesi yerine başka bir şeyleri de sertleştirebilir mi?

Hayır. Sertleştirmez. Ultraviyole ışık insana direkt olarak etki etmez. Zararları uzun vadede olur.

• quote:

Orijinalden alıntı: Krone

quote:

quote:

Hayır. Sertleştirmez. Ultraviyole ışık insana direkt olarak etki etmez. Zararları uzun vadede olur.

Affınıza sığınarak soruyorum, sertleştirdiği yumuşak dolgu maddesi ne, özel bir karışım falan mı?

• Dolguda amalgam, telde kuvvetli yapistirici

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Krone

quote:

quote:

Affınıza sığınarak soruyorum, sertleştirdiği yumuşak dolgu maddesi ne, özel bir karışım falan mı?

Amalgam ve kompozit denilen iki çeşit dolgu var. İkiside özel maddelerden oluşuyor. Amalgam karışım metal içerdiği (bakır, gümüş, civa vs.) için metal renginde olur. Kompozit ise genelde beyaz renkte olur.

• Dolguyu donduruyor o.Beyaz dolguyu.Amalgamda gerek yok.Yani öyle hatırlıyorum çalıştığım zamanlardan

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.