Şimdi Ara

Dişarda yemek yedikten sonra surekli mide bulantisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
1
Favori
2.016
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Dışarda her zaman olmasa da çoğu zaman yemek yesem mide bulantısı oluyor. Mesela dün sabah dışarda kahvaltımı poğaça ve çay alıp yaptım yarısını yiyemedim midem bulanmaya başladı diye. Sonra bi restoran lavabosuna kusmak zorunda kaldım ancak öyle rahatlıyorum. Bazen dışarda yediğim şeyi ne kadar kussam bile iyi olamıyorum. Normalde o yemeği evde yesem hiç sorun çıkmazda dışarıda olunca, daha doğrusu dışarda gezip hareket ettikten sonra yeyince niye böyle oluyor onu anlamadım. Mesela geçen akşam dışarda pide yedim hiç bi sorun çıkmadı sonradan. Bazen oluyor bazen olmuyor. Neyden kaynaklanıyor bu, ne yapmam lazım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Illa disarida yemek yiyeceksen yemekten sonra ve yatmadan bir mide koruyucu antiasit hap veya surup icebilirsin, yemegin icindeki bir sey dokunuyor demek ki. Bir endoskopi yaptirirsan da iyi olabilir ;)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Doktora git . Mide rahatsızlığın var gibi görünüyor

• Tekken zaten dışarda yemem de arkadaşlarla bi cafe de hepsi yemek yerken ben yemesem ayıp olacak yesem bu sefer mide bulantısı :) Hap deneyeyim ben o zaman sağolun🙏

• Bende mide rahatsızlığıdır diye düşünüyorum bayadır oluyordu da dün bu sorundan dolayı baya kötü oldum mutlaka görüneceğim haftaya

• Mide de sıkıntı olabilir ben mide koruyucu içmeden duramıyorum ne yesem ne yemesem bi anda aklıma gelince yanma başlıyor bulantı yapıyor bi süre sonra.

• Sağolun mide koruyucu deneyeceğim yemekten sonra atarım bi tane işime yarar umarım

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Hocam bence dışarıda yemeye alışık değilsen bundan dolayı da olabilir, örneğin ben yıllardır dışarıdan her şeyi yerim hiç de dokunmaz ama pek dışarıdan yemeyen aileden ve arkadaşlarımdan bazı kişiler bazen yiyince hastalanıyor.

• hocam dışarıda ama kaliteli mekanlarda yediğiniz zaman da bulanıyor mu? Poğaça birçok yere göre değişir. Özellikle dışarıda kullanılan yağlar bulantınızı tetikliyor olabilir. Evde yediğinizde hiç bir sorun çıkmıyorsa olabildiğince evde yemeye çalışın. Çölyak tarzı hastalığınız varsa belki onlar dışarıda tetikliyor olabilir. Tam net yorum yapmak zor.

• kalitesiz yağlardan olabilir
    veya yaglara glutene veya benzeri birseye alerjin olabilir
    öğrenmek için Test yaptır öncesinden doktora görün

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • calmdownbro C kullanıcısına yanıt

Kaliteli de olsa çoğu zaman bulanıyor. Hatta bazen ne kadar aç olsam da iştahım kapanıyor yarısını anca yiyorum fakat aynı durum da dışarı yerine evde olsam aynı yemeği çok rahat bitiririm. İlginç bir durum

• Baya benzer bir durumdayım, benim de rastgele öğürtü ve kusma oluyordu özellikle dışarıdan yersem. Endoskopi yaptılar ondan. Helikobakteriye bağlı gastrit ve reflü dedi doktor. 3 hafta antibiyotik ve mide koruyucu tedavisi oldum hala tam geçmedi, reflü devam ediyor. En kısa sürede doktora git ve endoskopi ol bence.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Blitz. -- 14 Ağustos 2023; 13:34:8 >
  • Moueson kullanıcısına yanıt

Ondan değil dışarıdaki yiyeceklerde bakteri daha fazla gıda zehirlenmesi oluyor

• Ülkede gıda denetimsizliği artarsa, gıda zehirlenmesi de artar. Gıda dedektifini takip et. Neler göreceksin neler.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • GaravelUsta kullanıcısına yanıt

Bir insan her dışardan yediğinde kusuyorsa gıda zehirlenmesi olamaz hocam, rahatsızlığı olanlar (mesela ben) dışında kimseye olmuyor bu olay.

• benim de aynı şekilde maalesef. aşırı kötü bir şey dışarıda ağır yiyecekler hamburger döner gibi şeyler yiyince midem ağrıyor hep doktora da gittim 3 4 kere hala düzgün bir teşhis koyamadılar

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Bir gıda türüne alerjin olabilir. Evde yemediğin fakat dışarıda yediğin bir gıda varsa oradan başlayabilirsin. Doktora gidince de bu veriyle gidersen teşhisi çok daha kolay olur.

Mide koruyucu vs ile konuyu geçiştirme derim. Önce bir doktora görün konu ile ilgili.

• Blitz. kullanıcısına yanıt

Hocam sabahları mide bulantısı ve asit kusma sizde de oluyor mu peki? 5 gündür maalesef bende bu sorun da başladı kahvaltı hiçbir şekilde yapamıyorum

• Real RocknRolla R kullanıcısına yanıt

Neredeyse her gıda türünde yaşanıyor bu ağrı. Hap falan işe yaramadı hocam doktora anca randevu alabildim 13'üne, bakalım artık

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.