Şimdi Ara

Dış üniteye koruma?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
14.761
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Aklımda olan bir soruyu sormak istedim,
    Terasta kenarda duran klima dış ünitesinin üzerine gölgelik tahtadan bir sperlik yapsam sağka gibi,
    yani hem kışın kar gelmesini engellesem yazında güneş vurmasını
    Klimanın performasında artış olurmu,
    şimdi arabam güneş altında 40 derece gösteriyor
    ağaç altına park ettiğimde 30 derece,
    bu 10 derece az değil, klimada bir rahatlama, enerji tasarrufu sağlarmı,
    merak

• Kendi soruma kendim cevap buldum
    Direk güneş ışığından korunması gerekir deniliyor.
    Tüketimi etkiler bence kesinlikle,

• quote:

Orijinalden alıntı: abdusss

Kendi soruma kendim cevap buldum
    Direk güneş ışığından korunması gerekir deniliyor.
    Tüketimi etkiler bence kesinlikle,

/>

Tabiki direk güneş ışığından etkilenen klima nin performansı düşer artı kar gören ve yağmur gören klima görmeyene göre aynı sıcaklıkda çok daha fazla defrosta girer.Fakat üstünü kapatıcam derken hava akımını engellemeyin emiş ve üfleme kısmını.

• Benim dis unite terasta gunesin altinda duruyor, herhangi bir performans kaybi yasamadim henuz ancak kisin calistirmayacagim icin su gecirmez ortulerle kapatmayi dusunuyorum. Simdi anlamadigim klimanin dis unitesi direk gunes isigi alirsa zarar gorurmu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yelken85

Benim dis unite terasta gunesin altinda duruyor, herhangi bir performans kaybi yasamadim henuz ancak kisin calistirmayacagim icin su gecirmez ortulerle kapatmayi dusunuyorum. Simdi anlamadigim klimanin dis unitesi direk gunes isigi alirsa zarar gorurmu?

olay zarar görme değil
    bu işin uzmanı değilim ama mantık yürütüyorum
    sonuçta yazın klimanın dış ünitesi sıcağı hava üflüyor, dış ünite ne derece serin yerde olursa o derece kolay soğutma sağlar
    arabayı güneşte bıraktığınız zaman 45 derece oluyor, gölgeye aldığın an 33 lere iniyor, bu 10 derece avantajda önemli bence,
    ama Türkiyede bu konu ile alakalı hiçbir bilgi bulamadım
    ama yabancı klima montaj dökümanlarında buldum
  • peki siz neyle korumaya alacaksiniz, yani dis unitenin etrafini kapatmak hava akimini engellemezmi?
  • quote:

peki siz neyle korumaya alacaksiniz, yani dis unitenin etrafini kapatmak hava akimini engellemezmi?

Resimde gösterdiği gibi sadece üzerine konacak gölgelik tente gibi birşey
    ben kibar tahtadan bir tente yapmayı planlıyorum
    20cm üzerine monte edeceğim
  • quote:

Benim dis unite terasta gunesin altinda duruyor, herhangi bir performans kaybi yasamadim henuz ancak kisin calistirmayacagim icin su gecirmez ortulerle kapatmayi dusunuyorum. Simdi anlamadigim klimanin dis unitesi direk gunes isigi alirsa zarar gorurmu?

Tabiki hava sıcaklığı arttığı veya azaldığında gittikçe cihaz performansı düşer.Cihazın dış ünitesinin içindeki fanın görevi kondenser dediğimiz serpantinin üstündeki sıcak havayı dışarı atmak ve bu sayede gereken soğutmayı sağlayabilmesidr.Eğer güneş direk vurursa sıcaklığı atması çok daha orlaşacak.Cihazın hava akımını engellemediği sürece üstüne denildiği gibi bi parça uygulanabilir tahtadan saçdan vs.
  • Benim evimde gunes dis uniteye vurunca tepeden degil karsidan vuruyor yani ustunu abdusss beyin dedigi gibi bir golgelik ile ortsek faydasi olurmu bilmiyorum cunku gunes karsidan vuruyor tepeden degil.
  • Ben de klima almayı düşünüyorum ama alırsam dış ünite doğrudan güneş ışığı alacak. Bu durumda hiç mi soğutma yapmaz yoksa sadece performans mı düşer?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi labtek38 -- 11 Ağustos 2010; 11:52:56 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: labtek38

Ben de klima almayı düşünüyorum ama alırsam dış ünite doğrudan güneş ışığı alacak. Bu durumda hiç mi soğutma yapmaz yoksa sadece performans mı düşer?

Biraz performans dusuyor direk gunes yedigi zaman ama bu performans dusmesi odayi sogutmamasi anlamina degil, biraz daha gec sogutmasi anlamina geliyor.
  • Benim de buna benzer bir sorum olacaktı bilen varsa eğer yardımcı olursa sevinirim.

Evdeki klimayı sadece yazın kullanıyorum. Kışın hiç açılmıyor.
    Bir arkadaşımda aynı benim gibi kışın klimayı hiç açmıyormuş. Yani en az 6-7 ay pasif durumda kalıyor klima.

Hiç açmadığı içinde klimanın dış ünitesini sıcaklar basana kadar baloncuklu naylon poşetlerde sarıyormuş dikkatlice. Böylece 7 ay boyunca yağmur çamur pislik girmediğini girse bile çok az olduğunu söyledi.

Uzun süre Çalışmayan klimanın dış ünitesini korumak amaçlı naylon ile sarmak bir sorun yaratır mı?
    Yoksa iyi bir şey midir?
  • BurcuHale kullanıcısına yanıt
    Herhangi bir sorun teşkil edeceğini zannetmiyorum ama şartlar normal olduğu sürece dış üniteyi korumaya gerek yok.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.