Şimdi Ara

dış ünite

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
328
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Mıtsubıshı electric klimamın dış ünitesi çalışmıyor.iç ünite hava üflüyor çalışıyor.dış ünitenin sorunu nedir acaba.şalteri indirip kaldırdım reset gibi bişey yapmaya çalıştım yine olmadı.yardımcı olursanız sevinirim.12000 btu yv serisi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Arkadaşlar ilginç bir şekilde dış ünite çalışmaya başladı.bir yerde temazsızlık var ama nerde çözemiyorum.

• Dış ünite ile iç ünite arasındaki kabloların bağlandığı klemensleri bir kontrol edin belki gevşeklik olabilir. Klimayı çalıştırırken oda ısısı nasıldı? Belki devreye girmemiştir sistem set değeri yüksek yada düşük olabilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: mhrmclskn

Dış ünite ile iç ünite arasındaki kabloların bağlandığı klemensleri bir kontrol edin belki gevşeklik olabilir. Klimayı çalıştırırken oda ısısı nasıldı? Belki devreye girmemiştir sistem set değeri yüksek yada düşük olabilir.

İzmirde olduğum için havalar iyi idi zaten oda drek güneş görüyor çift cepheli.odanın içi 24 25 derece civarıydı klimayı açtım ufaklığa banyo yaptırmak için.25 dereceye ayarladım, drek açar açmaz soğuk üflemeye başladı.normalde 3 dk kadar bekler sonra üflerdi.dış üniteye baktım pervane dönmüyor.çalışmıyor şalteri indirdim kaldırdım yine aynı.bugun tekrar denedim çalışıyor.

• Isıtmada açtığında iç ünite ısınmadan iç ünite fanı devreye girmez. Eğer iç ünite fanı devreye girdiyse içerde serpantine bağlı sıcaklık sensörü var o arızalanmış olabilir. Sensör serpantini sıcak hissediyor ve ısıtmaya gerek yok deyip dış üniyeyi çalıştırmıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: mhrmclskn

Isıtmada açtığında iç ünite ısınmadan iç ünite fanı devreye girmez. Eğer iç ünite fanı devreye girdiyse içerde serpantine bağlı sıcaklık sensörü var o arızalanmış olabilir. Sensör serpantini sıcak hissediyor ve ısıtmaya gerek yok deyip dış üniyeyi çalıştırmıyor.

İlginize teşekkürler benim izlemem yol nedir.kendim yapabileceğim bir şey söz konusu mu.

• Sensör arızalandıysa aynı sıcaklıkta aynı sorunu tekrarlıycaktır, eğer bağlantılarda bir kopukluk yada herhangi nemlenme gibi etkenlerden direnç değişimi olmuşsa tekrarlaması zaman alabilir. Tekrarlarsa sensörü söküp omajını ölçmek lazım. Sensördeyse sorun değişimi gerekecek çok pahalı bir parça değil servis yada klima ustası çağırmanız gerekecek.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Dış Ünite yer değişimi
    10 yıl önce açıldı
    klima dış ünite ses yapıyor
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Birdahaki sefere set değerini arttırmayı deneyin yani 30 lara çekin bakalım yinede devreye girmiycekmi. Ben hala sıcaklık ayarıyla ilgili olabileceğini düşünüyorum.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.