Şimdi Ara

Diş Teli Taktırdım (Teli Olanlar Yardım)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
494
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar üst dişlerime takıldı şuan sadece.

Üst dişlerimden sağ yanlarında olan bir dişim de olan aparat (adını unuttum) yanağıma acayip değiyor.Yanağım hafif şiş

Sol dişlerim de olan aparat ise hiçbir baskı yapmıyor acı yok.

Diş teli takılırken acıyor mu diye soran arkadaşlar olursa hayır hiç acımadı.Ama az önce yemek yerken acayip işkence çektim.

Bildin soğan takıldı tele

• İlk gün genelde telleri sıkmazlar. Aparatın adı aparey. Eczaneden mum benzeri bişey var onu alıp sivri kısımlarına yapıştırabilirsin teması keser. Yemek gerçekten sıkıntı ilk hafta pipetle beslenmiştim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben de düşünüyorum ama önce 20'lik dişleri halletmem lazım. Onlar sıkıntı veriyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: nearyone

İlk gün genelde telleri sıkmazlar. Aparatın adı aparey. Eczaneden mum benzeri bişey var onu alıp sivri kısımlarına yapıştırabilirsin teması keser. Yemek gerçekten sıkıntı ilk hafta pipetle beslenmiştim

2 lahmacun gömdüm az önce :D

dikkatli yedim tabi :D

yapıştırınca geçer mi hocam ?

sigara içerken bile o kısım acıyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hakkını Arayan Serçe

Ben de düşünüyorum ama önce 20'lik dişleri halletmem lazım. Onlar sıkıntı veriyor.

20'lik dişlerim henüz çıkmadı.Ama diş filmimde gözüküyor gömük şuanda

20'lik diş bazen cerrahi operasyonla alınıyormuş.Videoları var youtube da
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tarhana ve Rocknroll

quote:

Orijinalden alıntı: Hakkını Arayan Serçe

Ben de düşünüyorum ama önce 20'lik dişleri halletmem lazım. Onlar sıkıntı veriyor.

20'lik dişlerim henüz çıkmadı.Ama diş filmimde gözüküyor gömük şuanda

20'lik diş bazen cerrahi operasyonla alınıyormuş.Videoları var youtube da

Ben de röntgene gittim geçenlerde benimki tam anlamıyla yan çıkmış, 90 derece. Hafiften ağrı yapmaya başladı cesaretimi toplayıp gidecem artık yapacak bir şey yok.

• İlk hafta adam gibi yemek yiyemiceksin. 1 haftadan sonra çok bir sıkıntı çekmezsin 1 aydan sonra hissetmiyosun direk zaten sadece her ay doktor diş telini sıktığında ortalama 2 gün yine zorlanırsın yemek yemede.

Diş temizliğini sakın aksatma normalden daha uğraş verici ama kesinlikle aksatmamanı öneririm.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Diş Telimi? Diş yaptırmak mı?
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • kaç paraya yaptırdın
  • 1 ay sıkıntın var kardeş 40 küsür yaşındayım 5 senedir takıyorum ve taktırdığıma pişmanım

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • öncelikle sakin ol oluyor böyle rahatsız garip hissetmeler alısacaksın biraz zaman gecsin kac senedir onlarla yaşıyorum ara ara acı olacak ara hiç olmayacak
    psikolojiktir muhtemelen
  • quote:

Orijinalden alıntı: einsteinwashere

kaç paraya yaptırdın

7 bin tl + 3-4 ay sonra çene cerrahi ameliyat yapacak ortodontist eşliğinde ortalama buda 300-400 tl tutarmış

taksit seçeneği var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tarhana ve Rocknroll

quote:

Orijinalden alıntı: nearyone

İlk gün genelde telleri sıkmazlar. Aparatın adı aparey. Eczaneden mum benzeri bişey var onu alıp sivri kısımlarına yapıştırabilirsin teması keser. Yemek gerçekten sıkıntı ilk hafta pipetle beslenmiştim

2 lahmacun gömdüm az önce :D

dikkatli yedim tabi :D

yapıştırınca geçer mi hocam ?

sigara içerken bile o kısım acıyor

Yeme düzenin bi kaç istisna hariç normal devam edebilirsin ama temizlik sorun oluyor ben kendimden tiksiniyordum başlarda

• hayirdir hocam 5 senedir niye bitmedi

• 4 tane dişim çekildi ilk iki senede. Bi sene 2 tane çektiker yerini açtılar diğer senede 2 tane çekip üstüste olan dişleri yaymaladılar. 3 diş üstüsteydi bende. Onun dışında dişleri öne getirmek için bi yıl uğraştılar. Çenemin gerisinde olunca diş sığmıyor çeneye çünkü. Şu andada ince işleri hallediyolar 2 ayda bir kontrole gidiyorum 3 ay sonra çıkıyor

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • dostum daha dur tellerin kalınlığı artacak sıkılacak kontrollerde.. uyurken dudaklari batacaklar disci teli uzun biraktiginda ic yanakların parca parca olcak ama emin ol herseye değer sonucu

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.