Şimdi Ara

DIS HEKIMLIGINDE ISSIZLIK ALARMI,IHTIYAC DOLUYOR!!! (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
132
Cevap
1
Favori
17.602
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Knk zaten diş hekimi olup devlette çalışmak saçmalık bir tane kliniğe girersin işe ortalama bir maaşa paranı biriktirip kredi çekip kendi kliniğini açarsın hem orada çalışmaya devam edersin hem de randevu üzerinden kendi kliniğinde takılırsın isim yapıp biraz gelişince ve paran artınca daha güzel bir klinik açıp kendi kliniğini işletirsin zaten bunu yapana kadar 35-40 yaşına geliyosun ki hayatının zirvesi olan yıllar tıpta da durum bu ama dişte sen devlette çalışmak istersen durum biraz sıkıntı...

Yorumlara açığım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: murphyslaw

Hocam 3. Yılım... O kadar uğraştım matematik öğretmenliğine git dediler gitmedim şimdi dişe gidip bölümü okumaya o kadar uğraşıp para döküp öğretmenlik mezunları gibi evde oturacaksam niye çalışıyorum ben ne için hazırlanıyorum? Bütün motivasyonum yok oldu tıpa da pek ilgim yok diş hekimliğini kendime yakın görüyordum bunlar gerçekten 3 yılımı harcadığımdan ağrıma gidiyor.
    ben boğaziçi fen bilgisi öğretmenliğindeyim. hazırlıktayım şuan. sence ne yapmalıyım? kırıkla boğaziçi ybs ya da başka bir ünide (daha kötü 40-50k civarı) bilgisayar mühendisliği mi kasayım? çok canım sıkkın hocam tavsiyelerini bekliyorum.

Rock/Metal/Blues
    We choose to go to the moon. We choose to go to the moon in this decade and do the other things not because they are easy, but because they are hard. Because that goal will serve to organize and measure the best of our energies and skills, because that challenge is one that we are willing to accept.
  • Hocam bu bahsettiklerinizde Dus'a girip uzmanlaşanlar da dahil mi?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lr6SO4

6 ay önce mezun oldum. 500 kişilik atama acmıslardı eylul ayında ve tabiki atanamadim başvuran sayısı binlerce olunca. Devlet artık atama açmıyor sadece bekliyorsun ve sanırım da önümüzdeki yıl yeni mezunlarda(4bin) eklenince yaklaşık 8bin işsiz hekimin basvuracagı kadro sayısı max 1000 olarak planlanmış. Özelleri yazmıyorum bile rezalet.
    Hocam kendi yerinizi açmayı neden düşünmüyorsunuz

(Bildiğim kadarıyla özellerde de maaşlar 10k ya yakın)

2.0 16V
  • EZİKMAN E kullanıcısına yanıt
    Onun için bir sermaye çevre lazım

• Lr6SO4 L kullanıcısına yanıt
    Benim anlamadığim durum bu haldeyken neden yıllarca diş teli çene ameliyatı sırası oluyor belli ki ortodontist vb. sayısi baya az

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-2BA6261ED -- 22 Kasım 2018; 23:6:39 >
  • L. Kilmister kullanıcısına yanıt
    dostum hala sen karar veremedin mi 1 ay geçti
    hocam veremedim ya lanet olsun :D bu okulu gördükten sonra bırakması o kadar zor ki, kazanabileceğim de aslında iş açısından iyi olan sadece ybs var. ne yapacağımı bilmiyorum. ama içimden geçen ise deli gibi fizik dersleri falan almak. o da imkansız yani bu okulda mühendislik kazanmak kırıkla :D bilmiyorum ne yapacağımı. bi de p2 kuruna düştüm bi kıza vurulduk iyice okula bağlandık sorma halimizi hahaha

• Diş hekimi olup işsiz kalan başka hangi mesleği yaparsa yapsın (belki tıp hariç) işsiz kalır.

Orijinalden alıntı: 50günde5k

Hocam diş hekimi olmak gibi bir idealim yok tamamen merakımdan soracağım. Durumlar anlattığınız gibiyse bu seneki sınavla dişe yerleşen arkadaşlar 5-6 sene sonra nasıl bir tabloyla karşılaşacak? Şimdiden böyleyse 5-6 sene boyunca piyasaya pompalanacak yeni mezunlarla son durumu düşünemiyorum
    Adam sizi iyi yemiş😀😀

Yesin yemesin dişçi olmayacağım için umrumda değil ne halde oldukları. Ama internette bu tarz haberleri araştırınca karşıma böyle şeyler çıkıyor adam dişçi olsa da olmasa da haklılık payı var gibi

• AsajjVentress kullanıcısına yanıt
    Uzmanlar issiz kalmaz bence

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

Ozelde isveren bu dogan rekabetten yararlanip ucuza calisani kabul edecektir.Bu da maaslarin dusmesine sebep olacaktir.

Kimbilir belki bir gun ozel klinik acilmasina da kisitlama getirilecek.Nitekim eczane acma konusunda kisitlamalar var.

Bunlar da benim öngörüm.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

Dostum ben çok karamsar yazmışım kusura bakma. Her mesleğin piyasasına hakim olduğumdan değil duyduklarımdan dolayı yazdım. İş bulma imkanın çok azsa teyit ettiysen ve başka bölüm istiyorsan bir an önce çalışmaya başla. Tıp, diş hekimliği, hemşirelik, iyi yapabileceksen bilgisayar ve yazılım mühendisliği ülkemizde bir süre daha yaşar gibi duruyor. Ayrıca şu an diş hekimliğine de duygusallığa kapılıp haksızlık ettiğimi düşünüyorum. İlla ki iş bulunur birikim yapıp muayenehane açarsın. İş bulmak da el becerinle ilgilidir. İşe girersin iyisindir daha çok maaş istemeye yüzün olur. Beceriksizsen tabii almaz özel, neden alsın?

• Hocam siz de diş hekimliğini beğenmediğiniz için daha karamsar yaklaşıyorsunuz ama insanların fikirlerini etkilediğinizi ve diş isteyenlerin çalışma isteğini öldürdüğünüzü unutmayın. Suçlamak için yazmıyorum farkında olun sadece. Diş hekimleri arasında rekabet de olsa, iyi bir muayenehane iyi diş hekimlerini isteyecektir. Diş hekimliği en en en kötü ihtimalle bilgisayar mühendisliği gibi olur. El becerin iyiyse yüksek maaş alırsın, çalışmayıp yattıysan devlete atansam keşke diye gün sayarsın. Bu arada el becerim kötü vs demeyin. Diş hekimliğindeki hocalar "Portakal soyabilen herkes bu mesleği öğrenebilir" diyor. Bunu bir değerlendirin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi murphyslaw -- 23 Kasım 2018; 8:57:13 >

• L. Kilmister kullanıcısına yanıt
    Kilyosun tadini cikar :) Tavsiye istersen hem kizlar hem okul hakkinda yaz bana

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.