Şimdi Ara

DIS HEKIMLIGINDE ISSIZLIK ALARMI,IHTIYAC DOLUYOR!!! (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
132
Cevap
1
Favori
17.602
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Halen özelde 10k alındıgı mi düsünüyorsunuz. Özeldekiler sizin kötü dediginiz kamuya gecmek icin can atıyor.açın bakın dentalilan sayfasını atama yok diye yüzlerce kişi iş arıyorum diye haykırıyor. Öyle göründügü gibi degil olaylar. Özelde calısan bir arkadasım lanet deyip ordan ayrıldı zar zor suan kendi muayenesini acti günde 1 hasta gelir ya da gelmiyor. Ortalık poliklinik dolu aynı cadde uzerinde bile daha fazlasını cikip görebilirsiniz. Yeni mezuna yok öyle 10k falan 5k bile hayal 2k ile basladı benim covu arkadasım, adam seni begenirsem duruma göre ya aynı maasta kalican diyor ya da eşek gibi calistirip ay sonunda yaptigin iş 5k lık işse sana "diger arkadasların icin sana 3k vereyim digerlerine 2k bölustüreyim" diyebiliyor. Hic sandiginiz gibi degil burda özellerde neler oluyor anlatsam hayretler icerisinde kalirsiniz. Yeni mezuna poliklinik sahibi teknisyen olsun olmasın gelip hoca gibi hasta basinda kontrol ediyor seni bu olmamıs tekrar yap diyebiliyor. O sizin 10k dediginiz varya iste hah iste onları göbekli poliknlinik sahipleri aliyor, bakın hekim bile demiyorum "teknisyen".

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Holkay H kullanıcısına yanıt
    16 mezunuyum ama 18de kazandim.

Siralamam 22k.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-D63A2EC38 -- 23 Kasım 2018; 8:49:09 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ortodontistin issiz kalacagini kim söyledi ki zaten yukarda yazmisim orto-pedo issiz kalmayacak bölümler. Tedavi bölümü(dolgu) herkes dolgu yaptigi icin bir ayricaligi yok ben özel hastanelerde tedavi uzmanı arandigimi da görmedim. Anca kendi yerini acar ama saddce dolgu yapmaz her isi yapar cunku sadece dolgu uzmanı olup dolgu yapip para kazanamaz. Radyoloji bölümü dus ta bile nerdeyse bos kontenjan kalacak, sirf 3 yıl issiz kalmayayım diye seciyor cogu kisi. Sonrası belirsiz. Zamaninda bende sizin gibi dusunuyordum, gidip yeni mezun baska arkadaslarda da sorabilirisniz durumu.

• Zaten dustaki puanlara bakıp da anlayabilirsiniz ortodonti hep ilk 100-150 de kapatirken bir radyoloji 1000. yi alabiliyor, tadavi(dolgu uzmanı) 900lerde vs.. Hatta cerrahi bile artik herkes implant yapiyor diye gözden düstü 600le alan cerrahiler var. Zaten kıt olan dus kontenjanlarini dusununce bu siralamalar komik geliyor.

• Anladığım kadarıyla için rahat değil hocam bak sana krndimden örnek veriyim bende 17 mezunuyum ilk senemde tercih yapmak zorunda kaldım (psikolojik sıkıntılar filan) bir sene okudum bırakıp geldim bidaha hazırlanıyorum. kaybım yok mu evet var ama ben onu takmamaya ve hakkımda böylesinin hayırlı olduğuna inanıyorum, bence senin yapman gereken en mantıklı şey bu günden itibaren yoğun bir tempo içerisinde çalışmak ve tyt ye ağırlık vermek çünkü kırıkla tıp kazanmak çok zor ve kazandığın zaman bile örn: 4k ya girsen 15-16 ya atar ve yine ziruna gider ulan ben gazi yi kazandım ama ordu da kars ta okuyorum diye, ben yerinde olsam tyt ye abanirdim. Çünkü belli yani için rahat değil ce bölüme devam etsen ilerde çok pişman olacaksın.

• Dis hekimi mezunu olarak dis hekimligi tamamen bitmistir. Burada bunu bininci kez yaziyorum. Yazik oldu tum emeklerimize tum umitlerimize. 2500-3000 bin lirayla sabah 8 aksam 8 it gibi calistirilmayi kabul eden yazsin. Dahada gelip burda dis hekimi her zaman kazanir vs demeyin. Binlerce dis hekimi mezun edersen sen onune geleni dis hekimi yaparsan bi degeri kalirmi o meslegin o adamin.

Anamiz agladi okurken gelinen noktaya bak. Allah belanizi versin sadece

Orijinalden alıntı: Penanggalan

Bu mesaj silindi.
    sonuna kadar haklısın uruk artık sıkmaya baladı destek oluyoruz adama ama artık sıktı
    Zor bir yolda yürümek mecburiyetinde olanlar, yolda yürümeye başlamadan önce, gönüllerinde ve zihinlerinde yürümek ve yol almak zorundadırlar. Evvela, 'Bu yolu ben nasıl aşarım?' korkusundan kurtularak yola çıktıklarında görürler ki, yol ne kadar zor olursa olsun bir müddet sonra aşılmış, yürünmüş ve hedeflenen yere gidilmiştir. İşte o zaman insanların yüreklerinde, aslında engellerin zannedildiği kadar zahmetli olmadığına ve bütün sıkıntılı yolların aşılabileceğine dair bir iman doğar.
  • Johnson22 kullanıcısına yanıt
    Harbiden böylemi ya ? Doğuya olan atamalarda da mı sıra gelmiyor yoksa doğuyu kabul etmedikleri için mi atanamıyorlar ?

• Hocam dişçi arkadaşım var pardon diş hekimi bana dediği atanmak çok zor ilerde daha da zor olcak yani nasıl mühendisler atanamıyorsa bunlarda da aynı özel sektörde de nasıl mühendislikte becerikli olmayana ekmek yoksa onlardada öyle bide kendini geliştircekleri alan az her sene fakülte açılıyor işleri çok zor tıpta da benzer sıkıntılar çıkar ama onda TUSta hala imkan var bir 10 sene sıkıntı çıkmaz 10 sene sonra mezunlar sorun yaşar herhalde

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-D63A2EC38 -- 23 Kasım 2018; 13:19:30 >

Orijinalden alıntı: Guest-D63A2EC38

Hocam ben gundemde olan bir haberi paylastim.Bu kadar niye abartiyorsunuz ki?Universiteye yerlesirken forumun bu bolumune cok ugraniyor.Bu konunun acilabilecegi en mantıklı yer tyt/ayt forumu.
    hocam sorun bu konu değil yukarıda da yazdığın gibi konuyu sen açman.
    ne derlerse desinler sen çalış istersen sınava çalış tıp kazan istersen dişi bitir yine de işinde iyi olmadıktan sonra her meslekte böyle risk var. mesleğin amacı zaten o mesleği icra edebilmek
    Zor bir yolda yürümek mecburiyetinde olanlar, yolda yürümeye başlamadan önce, gönüllerinde ve zihinlerinde yürümek ve yol almak zorundadırlar. Evvela, 'Bu yolu ben nasıl aşarım?' korkusundan kurtularak yola çıktıklarında görürler ki, yol ne kadar zor olursa olsun bir müddet sonra aşılmış, yürünmüş ve hedeflenen yere gidilmiştir. İşte o zaman insanların yüreklerinde, aslında engellerin zannedildiği kadar zahmetli olmadığına ve bütün sıkıntılı yolların aşılabileceğine dair bir iman doğar.
  • Şöyle söyleyeyim Diş Hekimliği dolacak alarm 2028’de yani 10 sene sonra.

Peki Tıp ve Diş haricinde Hukuk da dahil şu an ihtiyaç yok mesela, o zaman tüm bölümler geçerliliğini yitiriyor mu? Hayır be usta.. Hepsine ihtiyaç var, talep var.

Her şey masadaki istatistikle olmuyor.. Teorik ve uygulama birbiriyle paralel gitmez..

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Lr6SO4 L kullanıcısına yanıt
    abi ülkenin il sayısı bile 81 iken 86 fakülte nedir?

cidden diş hekimliği bu noktaya geldiyse diğer sağlık alanları ne haldedir.
  • Şırnağı yazdi arkadasim atanamadi. Yalan soylemiyorum. Piyasa ağzına kadar dolmus durumda. Mantiken dolarda zaten kardesim 10 senede 19 fakulteden 86 fakulteye cikartirsan bide ustune sinif kontenjanlarini 50-60 dan 120 lere cikarirsan 8 kat arttirmis olursun piyasayi. Şişer tabi. Aciktada kalirsin. 2 kere 2 nin 4 etmesi kadar dogal bisey bu

• diş hekimliğini istemiyorum yapamıyorum diye konu açıyorsunuz, konunun içinde tıpa yada mühendisliğe geçmek istediğiniz yazıyor. bu işsizlik durumu mühendislikte daha yaygın hocam. tıp olmazsa mühendisliğe geçeceksiniz bu sefer de mühendisliğe bok atacaksınız.siz bu kişilik yapınızla tıpta da mutlu olamayacaksınız. psikolojik destek alın lütfen.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi __caesar -- 1 Nisan 2021; 21:2:54 >
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.