Şimdi Ara

diş hekimliği yazacaklar,mezuna kalma ve dershaneye gitme konusunda kararsız kalanlar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
56
Cevap
1
Favori
3.480
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • merhaba arkadaşlar 2015 senesinde lys 50k ile mezuna kalıp dershaneye gitmeden özel ders almadan tamamen evde çalışarak 16k yaptım diş hekimliğini kazandım şu anda 3.sınıf öğrencisiyim ve başlıkta belirttiğim konularla ilgili elimden geldiğince sizlere bu tercih döneminde yardımcı olmaya çalışacağım umarım kendiniz için en doğru kararı verirsiniz

• Hocam bu sabundan diş,araba,ev yapma işi canımı sıkıyo çok zor mu yapmak

Bir de cok masraflı mı

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Diş 1. Sınıftayken kirik obp ilr tekrar hazırlanıp tıp kazanılabilir mi?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sabundan villa da var mı hocam

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Hocam dişi kazandım diyelim ( inş.) ben şu kısmı merak ediyorum yurtta kalırsak bu ödevleri yapmak zor oldu mu sizin için lab.da mı çalıştınız ( pratik ödevleri için)

Bir de bu sabun işinde nasıl başarılı old. el becerisi gerektiren ödev. lerde taktik var mı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • açıkcası her fakülte sabunla uğraşmıyor biz hiç sabunla uğraşmadık yani sabundan mumdan yada alçıdan şekiller yapmadan direkt aldığımız dişleri prepare etmeye yani dişin formunu koruyarak küçültmeye çalıştık ama bunun yanında el becerisini geliştirmeye yönelik seçmeli dersler oluyor o derslerde haliyle sabunla uğraşmak zorunda kalabilirsin el becerin yoksa başlangıçta çok zor gelebilir ama pratik yapa yapa bunun üstesinden bir şekilde geliyorsun bu bölüme istemeden gelip üstüne el becerin de pek olmayınca okul gerçekten bir işkenceye döüşebiliyor başlarda ama zaman geçtikçe beceri kazandıkça işleri daha kolay ve güzel yaptığını görüp mutlu oluyorsun bundan çok korkma yani
    okul tabiki de diğer bölümlere göre oldukça masraflı ama üst sınıflardan uygun fiyata temin edebiliyorsun eğer herşeyi sıfır alırsan 1.sınıfta 1000-1500 tl 2.sınıfta 4000-5000 arası bir masrafın olur

• Frank Sinatra kullanıcısına yanıt
    eğer 12.sınıfsan ve tıpı çok istiyorsan mezuna kalabilirsin öteki türlü hem okul hem kırık obp ile hazırlanmak çok zor bence ama tabiki de imkansız değil yapan oluyor benim bir tanıdığım okulu 1 de dondurup kırık obp ile tıp kazandı
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ben yurtta kalmıyorum ama yurtta kalan arkadaşlarım var ve zor değil hatta evden daha rahat diyebilirim:)çünkü diş odası oluyor yurtlarda ve diş hekimliği öğrencileri orada rahatlıkla pratik ödevlerini yapabiliyor ve yurtta kalmanın diğer bir avantajı ise üst sınıflardan arkadaş edinmen çok daha kolay oluyor ve üst sınıftan arkadaşın olunca da sana zorlandığın yerlerde yardımcı olup işin püf noktasını öğretebiliyor bazı pratik ödevler sadece okulda preklinik veya simülasyon dediğimiz yerlerde yapabileceğin tarz oluyor o zaman okulda çalışıyorsun onun harici evde veya yurdun diş odasında çalışıyorsun
    ben sabunla hiçbirşey yapmadım biz direkt dişten başladık:)ama bence her işin püf noktası iyi gözlem yapabilmek ve bolca pratik yapmak
  • Devlete atanma ve iş imkanları nasıl ,atama kuralarında ne kadar bekliyor mezunlar atanmak için açıkta kalma gibi bir durum var mı

• Hangi üni ?

• malefizz M kullanıcısına yanıt
    Mezundum bu 2. girişimdi. Öyşe bir şey yaparsam hem dersleri hem de sınavı halletmem gerekecek yapıkabilir mi sence?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hayallerin için olana kadar mezuna kalır mıydın?

• Areyouradyo kullanıcısına yanıt
    kurada az kişi atanıyor atanamazsan da özelde çalışabilirsin veya kendi kliniğini açarsın diyelim ki atanamadın özelde anlaşmalı yarım gün çalışıp geri kalan zamanda dus denilen uzmanlık sınavına çalışıp kazandıktan sonra asistan olarak devlet kadrosunda işe başlayabilirsin hem uzmanlaşıp hem de maaşını alısın
  • quote:

Orijinalden alıntı: malefizz

kurada az kişi atanıyor atanamazsan da özelde çalışabilirsin veya kendi kliniğini açarsın diyelim ki atanamadın özelde anlaşmalı yarım gün çalışıp geri kalan zamanda dus denilen uzmanlık sınavına çalışıp kazandıktan sonra asistan olarak devlet kadrosunda işe başlayabilirsin hem uzmanlaşıp hem de maaşını alısın
    Uzmanlık eğitimi bittikten sonra ne oluyor yine mi kura bekliyoruz

• Frank Sinatra kullanıcısına yanıt
    kesinlikle yapamazsın gibi birşey diyemem tabiki neticede seni,senin kadar iyi tanımıyorum ama dürüst olmak gerekirse çok zor ve çok yıpranırsın bu süreçte şöyle yapabilirsin sen yine bu yaz tatilinde iyi bir şekilde çalış okul açıldıktan sonraki iki ay kendini iyice gözlemle belki de bu işi sevip hazırlanmaktan vazgeçersin
  • benim tek hayalim tıp okumaktı ve diş bana belki de en uzak meslekti ama tercih dönemi ve sıralamam beni bir şekilde bu bölüme itti açıkcası 2 yılımı doldurdum dişte ve geriye dönüp baktığımda tıpın aslında benim hayalim değil etrafımdakilerin hayali olduğunu ve benim de bunu bir zaman sonra takıntı haline getirdiğimi gördüm açıkcası benim kesinlikle hayalim bu ben bu işi yapmak istiyorum diyebileceğim bir meslek yok bunun için de bu soruna ne cevap vereceğimi bilmiyorum :(
  • Areyouradyo kullanıcısına yanıt
    uzmanlık eğitimi bittikten sonra çok rahat bir şekilde atanırsın kaldı ki uzman olduktan sonra özelde de çok rahat çok güzel bir maaşla iş bulursun yani diş hekimliğinde uzman olmak, gerek atama gerek maaş yönünden oldukça avantajlı
  • Atanamazsam ve kendi klinigimi de acamazsam ozelde bir doktorun yaninda calisirim ama burada yeni mezuna verilen maaslar cok dusukmus ve nobeti de oluyormus duyumlarima gore. Puanim tipa yetiyor ve butun ailem tip istemesine ragmen ben dis yazmayi dusunuyorum ancak bu duyduklarim beni korkutuyor. Bunlar dogru mu

• Ve ellerim cok yetenekli ve agiz ve dislere karsi cok ilgim var. Ben kendimi gelitirerek peki ozelde calisarak yukseltebilir miyim yaninda calistigim doktor buna musade verir degil mi yoksa devlete gecmezsem ozelde hep fusuk maaslara mk calisirim. Tek hayalim dis hekimi olmak maas dusunecek biri degilim aslinda ama alfigimiz zor egitimden sonra karsiligini gorememek cok uzer beni tipa gitmek istemiyorum

• autoheartt kullanıcısına yanıt
    evet duydukların doğru yeni mezun diş hekimi ortalama 4k alır ama bazen bunun altında veya üstünde aldıkları da oluyor eğer bu kadar çok istiyorsan uzmanlık sınavına çalışabilirsin çünkü uzman olunca emin ol iş sıkıntısı çekmezsin ve atamanda rahat olur uzmanlık sınavı zor ama tıpa da gitsen yine karşına çıkacak bu sınav
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.