Şimdi Ara

DİŞ HEKİMLİGİ HAKKINDA (dis 4. sınıf öğrencisiyim)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
55
Cevap
3
Favori
6.428
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Diş hekimliği 4. Sınıf öğrencisiyim ben de DH yardımıyla sınava hazırlandım şimdi de sizlerin tercih zamanı. Aklınıza gelen soruları sorabilirsiniz elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım.
    Üni adı belirtmeden ve uniler hakkında isim isim yorum yapmadan cevaplarım. İnşallah hepiniz için en hayırlısı olur

1) DİŞ vs TIP
    önce eksiden alıntı yapalim:
    "diş hekimliğinin tıptan farkı nedir;

mecburi hizmeti yoktur.

elinde hasta ölmez.

nöbeti yoktur(istisnai durumlar var sanırım)

servis hastası takip etme olayı yoktur.

tıpa göre maaş farkı yoktur.

tıp fakültesini bitirdikten sonra tus'a girip derece yapan hekimlerin seçtiği bölümlere bakalım; dermatoloji, ftr, psikiyatri, çocuk psikiyatrisi, biyokimya, radyoloji diye uzayıp gider. bu bölümlerin özellikleri nelerdir;

elinde hasta ölmez.

nöbetleri diğer bölümlere göre rahattır. bir cerrah 33/36 saat uyumadan çalışırken siz nöbetlerde uyuyabilirsiniz.

yoğun bakımı yoktur.

daha zor olan branşlarla maaş farkı yoktur.

sonuç olarak altı yıl tıp okuduktan sonra diş hekimleri gibi yaşayabilmek için hekimler ölene kadar ders çalışıyor. (tus çalışırken ölen insan oldu bu ülkede). benim aklım mantığım tıp puanlarının diş puanlarından yüksek olmasını anlamıyor. tıp fakültesi resmen daha çok eziyet çekmek için girilen bir bölüm.

hala parası için tıp yazan varsa da hastane kantini, hastane çiçekçisi, hastanenin önündeki büfe senden daha fazla kazanıyor olacak bunu bilerek yaz."

Yazılanların çoğu doğru arkadaşlar. Diş hekimliği okurken çok yorucu bir bölüm. Bazen hayat enerjisini sömürüp bitiriyor ama ben yine de tıp kadar olacağını düşünmüyorum. Teorik olarak tıp derslerinin çoğunu tıp kadar olmasa da ağır bir şekilde alırsınız. Hatta tıp okuyormuş gibi hissettiğiniz zamanlar olur. Kadavra inceler, patolojik ve histolojik incelemeler yaparsiniz (uniden üniye değişebilir). Kısacası tıp derslerini de ciddi şekilde öğrenir ve DUSta sorumlu olursunuz. Ama ben yine de tıp kadar zorlayacagini sanmıyorum. Bedenen belki pratik açıdan daha çok yorulabilirsiniz ama kafa olarak teorik daha az olduğu için tip kadar yorulmazsiniz. Ben tıp tutarken diş yazmıştım maddi sebeplerden. Ama kesinlikle pişman değilim ilk zamanlar kötü hissediyordum şimdi iyi ki diş yazmışım diyorum.

Bu alıntıda katılmadığım yer maaş konusu. Eğer özele pratisyen hekim olarak girerseniz bir tip doktoru kadar alamazsınız. 2.5-3e çalışan hekim çok. Hem de yorucu şekilde çalışıyorlar. O yüzden DUS ya da paranız varsa kendi klinigizi açmak daha iyidir.

2) Bölüm masraflı mi?
    Bölüm masraflı ama duyulduğu kadar masraflı değil. Her yıl doların bu artışını göz önüne alarak 1.5-2bin TL malzeme masrafınız olur. Tabii bazı pahalı malzemeleri (micromotor, aerator, Fantom çeneleri vs) bozmazsaniz yenisini almak zorunda kalmazsaniz. Bozulursa ekstra büyük masraflar çıkar.

3) İş imkanı?
    Diş hekimliği önü dehşet açık bir bölüm. İş imkanı vardır ama yeni mezunken biraz sıkıntı çekebilirsiniz. Ozeller düşük maaşa çok çalıştırıyor. DUS kazanirsaniz asistan olarak 3 veya 4 yıl eğitim alır bu sürede de doktorluk da yaparak doktor maaşı alırsınız (4binden fazla olur muhtemelen. Dönerle birlikte fakülteden fakülteye değişir ama 6-8bin falan alırsınız muhtemelen). Yabancı uyruklular için maaş alma olayı geçersiz. Fakülteye göre 1-1.5k veya belki hiç maaş almayabilirsiniz

4) yabancı uyruklu iseniz;
    Maaş konusunda sıkıntılar var. Ayrıca çalışma izninde de. Detaylarını araştırmadan tercih yapmayın!

5) DUS gerekli mi

6) El becerim yok?

7) Eğitim süresi
    Hazırlıksız 5 yıldır

8) mesleki tatminlik nasıl?

9)...

Arkadaşlar şarjım çok az müsait oldukça editlicem akliniza gelen sorularınızı sorabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Born Ready -- 31 Temmuz 2018; 12:12:38 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Hangi ünide okuyorsun?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Makakubukak -- 20 Temmuz 2018; 21:14:51 >
  • Diş okurken unı sınavına hazirlanilabilir mi ?

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-20D2C3EB3

Diş okurken unı sınavına hazirlanilabilir mi ?
    İkisine aynı anda odaklanmak zor maalesef. 1.sinif okurken belki olabilir ama 2ye falan geçersen zor. Sınıfta kalma riskin olur.

Zaten okurken bırakan da çok olmuyor maksimum 5 kişi falan 1. Sınıfta.

2ve üstünde de 2 kişi falan en fazla. Yani çoğu kişi tıp isteyip olmayınca dişe geliyor ama sonradan giden çok az

• Born Ready kullanıcısına yanıt
    1. Sınıfta kırık obp problemi 2.sınıfta derslerin agirlasmasi derken üni sınavını unut diyorsunuz. 😭😭

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-20D2C3EB3

1. Sınıfta kırık obp problemi 2.sınıfta derslerin agirlasmasi derken üni sınavını unut diyorsunuz. 😭😭
    Maalesef hocam. Çünkü 2. Sınıftan itibaren fakülte ağırlaşıyor tabi uniden üniye değişir. Ama diyorum ya vazgeçen çok az kişi oluyor çünkü dişe de yavaş yavaş alisiyorlar. Tıp isteyip tutturamadigi için dişe giden biri olarak iyi ki diş olmuş diyorum. Tıpı yıllarca hayal ettim dişi bir an bile düşünmedim sadece garanti olsun diye yazdım ama iyi ki diş gelmiş diyorum. Tıpın teorigini kaldiramam çalışmayı ve teorik dersleri seven biri olarak. Ayrıca iş imkanı olarak da diş birkaç yıl çalıştıktan sonra tıpı yakalayabiliyor, hatta geçebiliyor. Mesleki tatminlik açısından da..

• Aylık 3bin tl masraf oluyor diyordu bir arkadaşım. Ne kadar aylık masrafınız ya da 1 yıllık ?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    DİŞ VS MÜHENDİSLİK
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: apostrophe

Aylık 3bin tl masraf oluyor diyordu bir arkadaşım. Ne kadar aylık masrafınız ya da 1 yıllık ?
    En çok merak edilen sorulardan biri bu galiba. Diş hekimliği cidden diğer bölümlerden masraflı bir bölüm ama önce şunu söyleyim maddi sıkıntılarıniz varsa birkaç yerden burs bulabilirsiniz böylece rahat da okuyabilirsiniz (burs çıkacagini düşünüyorsanız)

Bazı pahalı malzemeler vardi micromotor, aerator, Fantom çeneleri gibi. Bunlar genelde bir kez alınır sürekli alınmaz. Bunlar 1-2-3. Sınıflarda alınır kimi 1. Sınıf kimi 3 falan.. fiyat olarak her yıl 1000-1500 TL arası masrafınız olur bu pahalı aletleri bozmazsaniz. Bozarsaniz tekrar alırsanız 2000tlyi geçebilir. Tabii bunlar sadece malzeme masrafları. Nota ve bazen kitaba da (nadiren) para verirsiniz. Ama aylık 3bin çok abartı bir rakam. Şehir dışında okuyorsa onun masraflarını falan da katmıştır..

Dolar arttığı için ve tüm malzemeler dolar endeksli olduğu için (diş hekimliği dolardan çok çok etkilenen bir bölüm) malzeme masrafı muhtemelen 1500 civarı tutar her yıl en az ben şahsen 1de 1000-1250 2de 1000 civarı 3te 1500-2000 civari masraf yaptım. En fazla 3te masraf olur

Tabi şehir dışında okuyorsaniz bu masraflar daha ağır gelir. Kendi şehrinde okumak bu yüzden diş hekimliğinde daha avantajlı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Born Ready -- 20 Temmuz 2018; 21:46:31 >

• İlk yılınızda mı kazandınız?

• Ben diş düşünmüyorum ama sadece merak ettim. El becerisi 0 olarak dişe başlayan biri mesleği başarılı şekilde yürütebilir mi?

• quote:

Orijinalden alıntı: Don Draperr

İlk yılınızda mı kazandınız?
    Evet hocam

• quote:

Orijinalden alıntı: İki Direk Arası

Ben diş düşünmüyorum ama sadece merak ettim. El becerisi 0 olarak dişe başlayan biri mesleği başarılı şekilde yürütebilir mi?
    Ben de bundan çok korkuyordum ama alakası yok alisiyorsun pratik calistikca. Düz çizgi cizemezdim ama sıkıntı olmadı eğitim hayatımda bu yeteneksizlik. sadece biraz daha zorlanıyorsunuz, çalışıyorsunuz.

Ha hâlâ düz çizgi cizemem demek ki onla da pek alakası yokmuş

• Sizce ilgi ve merak şart mı ? Alışma ile halledilebilecek bir meslek mi ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: bilinenx

Sizce ilgi ve merak şart mı ? Alışma ile halledilebilecek bir meslek mi ?
    Valla ilgisiz olup da okuyan da çok ama çoğu kişi ilgi duyuyor sonradan ilgi şart değil açıkçası başlarda ben de sevmiyordum da sonradan sevmeye başladım alıştım belki de

• ben aşırı beceriksizim meyve soyamam ayakkabı bağlayamam,diş okumam mümkün mü?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-D63A2EC38

ben aşırı beceriksizim meyve soyamam ayakkabı bağlayamam,diş okumam mümkün mü?
    Tabii ki mümkün bunları ben de yapamazdim

• Born Ready kullanıcısına yanıt
    Youtubedan gömük diş çekme operasyonu izledim de gözüme çok zor gözüktü,sanki çok ince bir iş var gibi.Zamanla öğreniyorsunuz değil mi bunları?
  • yok hocam ilk hafta o ameliyatı yapamayanı diğer hafta şutluyorlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-D63A2EC38

Youtubedan gömük diş çekme operasyonu izledim de gözüme çok zor gözüktü,sanki çok ince bir iş var gibi.Zamanla öğreniyorsunuz değil mi bunları?
    Tabii ki zaten ilk yıldan itibaren milimetrelik şeylerle ugrasmayi öğreniyorsun ne kadar beceriksiz gelirsen gel öğreniyorsun

• Hocam dişte yurtdışı işi sıkıntılı diyorlar. Açıkçası tıp ya da diş okusam uzmanlıkta yurtdışı düşünüyorum. Dil konusunda bir sorunum yok ama dişte genel bir sıkıntı olduğu söyleniyor doğru mudur?

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.