Şimdi Ara

Diş hekimliğine yan dal olarak mühendislik okunur mu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
4.728
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selamlar, lise son sınıf öğrencisiyim ygsde 5 bin sıralama yaptım, tercihlere henüz var hangi bölümü seçeceğim konusu bayağı kurcalıyor. Uzun zamandır mühendislik istiyordum fakat işsiz kalma korkusundandır biraz soğudum, diş hekimliği istiyorum. dersane hocam yan dal olarak okuyabileceğimi söyledi doğru mudur yandal konusunda bilgi verebilirseniz çok iyi olur şimdiden teşekkür ederim...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • okunur mu bilmiyorum ama diş okurken aklına böyle birşey geleceğini sanmıyorum
  • mertovicc M kullanıcısına yanıt
    Bayağı yoğun oluyor diyorlar biliyorum da yapılabilme imkanı varsa zor da olsa denerim ya

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eğer diş istiyorsan başlayınca hoşuna gidecektir. Yan dal okumak mühendislikte bile zorken dişte yapmak çok zorlar gidince anlarsın şimdi ne desem boş..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 5 Bin yaptiysan ve saglik alani dusunuyorsan tip oku

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • serhat513 S kullanıcısına yanıt
    Bugün düşündüm de gerçekten zor olacak galiba, neyse artık hayırlısı olmayacak sanırsam...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • isvicresiz bilim adami kullanıcısına yanıt
    Sağlık alanı düşünmüyordum da işte dediğim gibi iyi bi mühendisliğe girip işsiz kalma ya da devlette yıllarca 2-3 bin liraya çalışmak koyar insana biraz o yüzden sağlığa en yakın diş hekimliği yapabilirim. En azından rahat nöbet yok doğu görevi yok hastayı kaybetme riski yok tıp okumak hem çok zor hem de büyük sorumluluk. Kendi polikliniğimi açarım rahat rahat işimi yaparım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • satellist kullanıcısına yanıt
    mühendislik akıl işi değil gerçekten.uzun vadeli hayat görüşün varsa o eğitimin zorluğunun kesinlikle çalışacağın paraya değmeyeceğini rahatlıkla söyleyebilirim.

    devlet desen devlet almıyor, alsa bile polise 2700 lira veriyor sana 3000kpss yi düşünsen o kendi kafana göre sıkmaktan başka bir şey değil.herkes mesleğe atılıp iki üç kuruş için birbirini yeyip öne geçmeye çalışırken sen oturup kpss ye çalışamazsın.ödevleri, sınavları ve tekrar ödevleri adamın iman tahtasını yakar.diş hekimliği ve tıp gibi elle tutulur bir şey de öğrenemezsin,kimseden saygı da görmezsin.

    yaşın 50 olduğunda bile iş kaygın olabilir.bir kere mesleğin topluma hitap etmeli.doktor oldun diyelim, insanlar cocukluğundan ölene kadar sana muhtaç.hayır uzmanlık yapmasan bile git sağlık ocağına otur yata yata para kazan.mühendislik gözü kara olmayı gerektirir, alt ve üst barı arasında sınır yoktur ama adamı stresten öldürebilir.

    eskiden insanlar mühendisleri işe sokup çok para vermek istemiyorlardı, mühendislerin imzasının bir değeri vardı.şimdi her yere mühendislik açtılar işverenler o yapmazsa bu yapar deyip ne kadar az paraya iş yaptırırım derdinde.biz zamanında ooov puanım çok iyi mühendislik mi tıp mı yazsam deyip mühendislik yazan çok yiğidin harcanmasına şahit olduk.türkiye de o zaman saçma bir populerite vardı mühendislik hakkında.çoğu(muz) o kadar pisman(ız)ki...

    mühendislik okursan ruh gibi gençliğini yaşayamazsın, mutsuz olursun.ileride iyi paralar kazanabilirsin evet, ama bu paraları yüzünü görmeye fırsatının olmadığı kadının ve çocukların için kazanırsın sadece.ilerde pahalı takımların olur ama kambur sırtından güzel gözükmez belki de.hastalıklarından başını kaldıramazsın 45-50 nden sonra...

    başka mühendisliklerdeki arkadaşlarından "ulan keşke polis olsaydım ya da öğretmen" yakarışlarını duyarsın sıklıkla.22-23 yaşında tekrar üniye hazırlanmak istersin, korkarsın.

    geçen hacettepe li bir arkadaşımı gördüm.çocuk çökmüş, 180 boyundaki adam 170 e evrilmiş.nasılsın dedim "iyiyim" dedi.derslerin nasıl dedim "iyi" dedi.ulan acaba ben de mi bu kadar kötü gözüküyorum dışardan dedim.bu adam da tekrar hazırlanmak istiyor.zamanında tıp istiyordu dershane hocaları aklını çelmişti.merak edip puanlara baktım 450 nin altına düşmüş bölümü.

    adam puanı yüksek diye genetik mühendisliği yazıyor, ikinci(hazırlığı gectikten sonraki birinci sınıf işte) sınıftan itibaren yurt dışında yüksek lisans diye tutturuyor. ne yapacağını o da bilmiyor.

    sokakta insanlarla karşılaşıp ya bunu bu meslektekiler(mesela tekniker) de yapıyor demesi canını sıkıyor adamın.kıytırık ünilerdeki tıp öğrencisinin bile sana hava atması canını sıkıyor.

    arkadaşlar aklınız varsa çalışmaya devam edin, aptal değilseniz mühendislik seçmeyim.

    kimse yanlış anlamasın dediklerimden.herkes her mesleğe uymuyor, yoksa mühendisliği seven insanlar bile var()

    ama siz de bu arkadaş gibi ben rahatı severim diyorsanız kesinlikle ama kesinlikle tıpı seçin.sonra kendinizi gelistirmek isterseniz 40 küsüründe profesör olup en ufak amt tan 2-3 bin lira alırsınız.40 dk-3 saat arası süren ameliyatlardan günde rahat 3-4 tane muayenehanenizde yapar, bazen de hastaneye uğrarsınız.

    soracağın bir şey var mı bilmem, olursa pm.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Rahatlık istiyorsanız kesinlikle tıpı seçmeyin öyle bi dünya yok malesef

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • işsiz kalma korkusu nedir anlayamadım.dershane hocaları geçim kaygıları olduğundan dolayı hep maaş odaklı ve iş bulma olasılığını yüksek gördükleri mesleklere kişileri yönlendirmek istiyorlar.Bence teknolojide ve mühendislikte neden bu kadar dışa bağımlı,leş denileecek seviyede olduğumuzun en büyük sebeplerinden biri.Bana da zamanında tıp ve diş yazmam konusundan baskı yapmışlardı,gram kulak asmamıştım nitekim iyikide dinlememişim ve mühendislik yazmışım diyorum.Hergün bölüm derslerine koşa koşa gidiyorum ki zevk aldığım,yapmaktan hoşlandığım şeyler bunlar.Kim demiş iş bulma konusunda zorluk çekiliyor,ikinci sınıf olmama rağmen staj yaptığım bir fabrikanın genel müdürü beni yanında istediğini,fabrikada çalışmam konusunda bana teklifte bulunmuştu,hatta boş zamanlarımda fabrikaya gelip işlerin nasıl gittiğini görmem konusunda bana teklifte bulunmuştu.Mühendise her zaman ekmek var,ama kendini geliştiren yaptığı işten zevk alam mühendise.Okul bitirmeyle mühendis olunmuyor kardeş,kendini güncel tutabilmeyle hep yeninin peşinde koşmayla,pratik olmakla mühendis olunur.Bu bağlamda türkiyede mühendislik fakültesi mevzunu binlerce kişi var fakat mühendis sayısı çok az.Son olarak,şuan türkiyede istediğim bölümü yada okulu seçme şansım olsa yine de itü elektroniği seçerdim.Sürçü lisan ettiysem af ola,saygılar.




  • .Sağlık alanıyla ilgili hiçbir dal okumamış olanın tıp,diş ile mühendisliği zorluk olarak karsılastırması hatta muhendislik için daha zor demesi çok saçma.Ben diş hekimliği okuyorum tıpda okuyanlardanda zaten tıpı biliyoruz.Bu 2 mesleğide kesin sevmek zorundasınız heleki tüm amacaınız para değilse ki para için asla çekilmez.Kazanmak okumak için asla yetmiyor.Bizde devam zorunluluğu var 4-5. sınıflarda sabah 8 akşam 5 hergün eziyet çekeceksin 1.sınıftan başlıyacaksın oflamaya puflamaya dişle uğraşacaksın biryandan teoriklerle.temmuza kadar sınavın olacak bütsüz geçmen bir hayal nerdeyse.Ağustosa kadar kalabilme ihtimalin var yaz tatilin nerdeyse olmayacak.Kalırsan (bizde sınıfın son 20-30u 3.sınıf bitinceye kadar bırakılırdı) eğer düzgün bir fakültede okuyorsan.Bir diş göstereceksin protez yapacaksın kabul ettirinceye kadar anan ağlar.Şunu kesn söyleyeyin tıota okuyan hele daha 1 de olan kesinlikle diş düşünmesin 1.sınıftaki halimizi hatırlıyorum biz çalışırdık tıpcılar dersede girmez komitelere çalışır gezer tozar yatardı.Size uymuyorsa bırakın.

    Ha bu arada yan dal imkansız diyebilirim hele devam zorunluluğu alacağın alanda varsa.Yani deha olduğunu kusursuz bir el becerisi olduğunu düşünsek bile.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahmet1215 -- 25 Mart 2015; 18:13:58 >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.