Şimdi Ara

Diş hekimliği fakirlik ihtimali

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
0
Favori
2.553
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Özel sektör açıp 5 yılda bitirsem bölümü 10 15 k kazanır miyim yoksa öğretmen maaşı mi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Asgari ücretten fazla almazsın

• takip ve up
  • Kendi muayenehanen varsa çok rahat 10-15 k kazanırsın.

Geçen dişçiye gittim,duvarda fiyat listesi vardı,görünce çıldırdım :D Hemen hesaba başladım "Günde şu kadar hasta gelse..." :D

Doktordan daha fazla kazanmak mümkün bence

• 2 dolgu+2 kanal tedavisine 2 saatte 1100 lira verdim. Tabi işinin ehli bi hekimdi. Dişte sadece okumak yetmiyor kendini geliştirmek önemli

• Sen bu kafayla Hekim değil dişçi olursun.Harcarlar sonra seni yol yakınken kamyonunla drifte devam et
  • 500+Yol+Yemek fazlasını bekleme hocam

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    HUKUK VS DİŞ
    9 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Anasını satayım konu açıyoruz millet durmadan bize sallıyor anlamıyorum sanki siz o tıp fakültesini severek istiyorsunuz anlamadım ki herşeyin para olduğu belli bu devirde artık

• Yorumlara bak yok 10-15 k falan gülüyorum

Babam diş hekimi, yıllarca bu işi yaptı halen de yapıyor. Eskiden diş okumak ve kazanmak daha zor olduğu için bulunduğumuz ilçede tek diş hekimi babammış. O zaman yaptı işte yapacağını dünyaları kazandı. Ama şimdi özel okullar,yurtdışı,Kıbrıs vs derken bulunduğunuz yerde en aşağı 50 tane muayene vardır. Bu da işleri etkiledi. He Allah'a şükür durumumuz kötü mü değil gene iyi. Ama hasta sayısı gözle görülür şekilde çok azaldı. Babama her zaman diyorum ben diş okusam hastanede falan çalışırdım. Sonuçta gelen para belli hasta gelse de gelmese de. Gelirse prim falan diye daha da alırsın. Ama işte kendi yerinin olmasının çok avantajı var.

Özet geçecek olursam biraz eczacılık gibi oldu. Bulunduğun yerde ne kadar az sayıda varsa o kadar ekmek çıkar sana. Ama biraz da tanınman falan lazım. Babama gelen müşteriler genelde eskiden kalanlar ve onların çocukları torunları akrabaları vs. Yeni kişiler nadir de olsa geliyor

• quote:

Orijinalden alıntı: Mr Erym

Yorumlara bak yok 10-15 k falan gülüyorum

Babam diş hekimi, yıllarca bu işi yaptı halen de yapıyor. Eskiden diş okumak ve kazanmak daha zor olduğu için bulunduğumuz ilçede tek diş hekimi babammış. O zaman yaptı işte yapacağını dünyaları kazandı. Ama şimdi özel okullar,yurtdışı,Kıbrıs vs derken bulunduğunuz yerde en aşağı 50 tane muayene vardır. Bu da işleri etkiledi. He Allah'a şükür durumumuz kötü mü değil gene iyi. Ama hasta sayısı gözle görülür şekilde çok azaldı. Babama her zaman diyorum ben diş okusam hastanede falan çalışırdım. Sonuçta gelen para belli hasta gelse de gelmese de. Gelirse prim falan diye daha da alırsın. Ama işte kendi yerinin olmasının çok avantajı var.

Özet geçecek olursam biraz eczacılık gibi oldu. Bulunduğun yerde ne kadar az sayıda varsa o kadar ekmek çıkar sana. Ama biraz da tanınman falan lazım. Babama gelen müşteriler genelde eskiden kalanlar ve onların çocukları torunları akrabaları vs. Yeni kişiler nadir de olsa geliyor

Dostum bu iş ün meselesi kendini geliştirme meselesi kalite meselesi. Amcam diş doktoru 40k alıyor garanti fazlası oluyor.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: QualityDommage

quote:

Dostum bu iş ün meselesi kendini geliştirme meselesi kalite meselesi. Amcam diş doktoru 40k alıyor garanti fazlası oluyor.

Şimdi şöyle anlatayım ; babam 40 senelik diş hekimi

Kendini çok fena geliştirmiş, her şeye eli yatkın biri. Dişini söker en ufak bir acı hissetmezsin.

Ün meselesine gelince Marmara üniversitesi mezunu, her sene gider oraya ders verir konferans yapar vs . Televizyon kanallarına dahi çıktığı olmuştu.

Mekan da Florya belki bilirsin biraz iyi halli yerdir. He tabi amcan Nişantaşı'nda falandır bilemem.

Yalan yok yani durumumuzdan örnek veriyorum. Ayriyeten merak ediyorum amcana sordun mu gerçekten kaç k alıyorsun diye yoksa kafandan mı salladın? Ne bileyim evi arabası var diye o kadar kazandığını mı düşündün veya? Bizim de çok şükür evimiz,arabamız,yazlığımız şuyumuz buyumuz var da rakamlar ortada. Dediğim gibi önceden kazandığını kazandı babam ve emin ol o amcandan çok daha fazlasını kazandı. Ama şu anki hal ve durum ortada .

Bak gene diyorum. Kazanamıyoruz fakiriz iş Yok falan demiyorum. Var ama eskiye nazaran daha az. Ayriyeten herkes de 40k ları ya da babamın kazandığını kazanamaz. Çevren varsa 100k da kazanırsın asgari ücretle de geçinirsin

• Özel muayenehane işi ticarettir.Net bir şey söylenemez.Öyle her diş hekiminin yapacağı iş değil.Çok değişkenleri olan bir iş.Sermaye olsa bile o sermayeyi yönetmek yetenek,bilgi ve birikim ister.Bu tarz konuları birinci ağızdan dinlemek en mantıklısı.Tercih zamanı gidersin oturduğun ilde 2-3 gün farklı farklı muayenehaneleri gezerek bire bir konuşup bilgi alırsın.Şimdiden düşünmeyin tercih meselesini.Diş de yazsan tıp da yazsan mühendislik mimarlık da yazsan aynı derslerden sorumlusun sınavda.
    Düşünme geç bunları kısacası 3 ay için.
  • Bu başlıklar için erken olum daha sınav bitsin o zaman günde 5-6 tane banko açılacak bu başlıklardan.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: QualityDommage

quote:

Şimdi şöyle anlatayım ; babam 40 senelik diş hekimi

Kendini çok fena geliştirmiş, her şeye eli yatkın biri. Dişini söker en ufak bir acı hissetmezsin.

Ün meselesine gelince Marmara üniversitesi mezunu, her sene gider oraya ders verir konferans yapar vs . Televizyon kanallarına dahi çıktığı olmuştu.

Mekan da Florya belki bilirsin biraz iyi halli yerdir. He tabi amcan Nişantaşı'nda falandır bilemem.

Yalan yok yani durumumuzdan örnek veriyorum. Ayriyeten merak ediyorum amcana sordun mu gerçekten kaç k alıyorsun diye yoksa kafandan mı salladın? Ne bileyim evi arabası var diye o kadar kazandığını mı düşündün veya? Bizim de çok şükür evimiz,arabamız,yazlığımız şuyumuz buyumuz var da rakamlar ortada. Dediğim gibi önceden kazandığını kazandı babam ve emin ol o amcandan çok daha fazlasını kazandı. Ama şu anki hal ve durum ortada .

Bak gene diyorum. Kazanamıyoruz fakiriz iş Yok falan demiyorum. Var ama eskiye nazaran daha az. Ayriyeten herkes de 40k ları ya da babamın kazandığını kazanamaz. Çevren varsa 100k da kazanırsın asgari ücretle de geçinirsin

İstanbul Üniversitesi mezunu. Çapa diş yani evet lüks bir semtte muayenehanesi ve söylediğim rakamlarda kazanıyor. He biz de kazanıyoruz Allah'a şükür kıskanmak filan değil. Devletten randevu almaya kalktığında belki 1 ay sonraya randevu veriyorlar, özel sektörde ise durum değişir. Örneğin komşumuz diş hekimi çok da fazla para kazanmıyor üstelik kendi muayenehanesi var.

• Up

• valla bu aralar ben bile dişi düşünmeye başladım

tıpa tövbeliyim ama diş seksi gözüküyor bayağı

tek sıkıntı matematik ve fiziği çok seviyordum onunla ilgili bir şeyler yapamayacağım için üzgünüm biraz
  • hocam babaniz önceden kaç bin kazanıyordu ve şu an nasıl?

• Neden tövbelisiniz hocam?

• Sabun yontmanın neresi seksi ya?
    Milletin çürük dişini temizlemek küçücük çocuklara tel takmak falan çok para yoksa işin ucunda hiç iyi değil bence.Mat ve fiziği seviyorsan zaten gitme işin ne?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ryanfl

hocam babaniz önceden kaç bin kazanıyordu ve şu an nasıl?

Öncelikle ne kadar kazandığını bilemem. Sormadım da açıkçası çünkü beni alakadar etmez bize bakıyor mu bakıyor yetiyorsa iyi kazanıyordur sonuçta. Önceden ama arkadaşın amcasından çok çok daha fazla kazandığını biliyorum öyle söyleyeyim. Şimdi durumlar kötü açıkçası. Babam diyor ayda bir adam geliyor tüm dişlerini yaptırıyor senin okul masrafın karşılanıyor falan

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.