Şimdi Ara

Diş Hekimi Tuba Koç Sorularınızı Yanıtlıyor (69. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.502
Cevap
41
Favori
171.506
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6768697071
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Hey Dude!

quote:

Orijinalden alıntı: yakoc

quote:

quote:

quote:

Hocam merhaba.. Ön sağ dişimin üstünde (yani direk dişin üstünde) çok küçük toplu iğne başı kadar bir çukur var. Bu çukur eskiden de var mıydı -ilginç gelecek ama- çok hatırlamıyorum, büyük ihtimalle vardı ama pek kafaya takmıyordum. Son birkaç yıldır bu çukurun içi kahverngi bi renk almaya başladı. Şu anda dişin üstünde kahverengi bir nokta apaçık görünüyor. Eskiden fazla değildi görüntü ama son zamanlarda büyüyerek beni çok rahatsız etmeye başladı.

Çürük mü değil mi bilmiyorum. Çürükler bildiğim kadarıyla siyah oluyor. Benimki bildiğiniz kahverengi.. Sanırım leke.. Eskiden beri düzenli fırçalayamıyorum. Ama aylarda o kadar fırçalamama rağmen bir türlü geçmedi, azalmadı bile.. Gülerken utanıyorum, konuşurken bile ağzımı çok açmamaya gayret ediyorum. Ön dişimin üstünde kahverengi bir nokta öylece duruyor :(

Bunun bir çözümü var mıdır? Ne yapmam gerekir? Diş hekimine gitmek istiyorum ama işten güçten fırsat bulamıyorum. Nisan'da izin alıcam, o zaman gitmeyi düşünüyorum.. Acaba bu neyden kaynaklanır? yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. Kolay gelsin.. :(

Çürükler beyaz,sarı,kahverengi veya siyah renkte olabilirler. Geçirdikleri aşamalara göre renkleri değişir.
    Sizin dişinizdeki tartar yada leke de olabilir,çürük de. İsterseniz bir fotoğraf koyun ,özel mesajla yada e posta ile de gönderebilirsiniz,daha rahat yorum yapabilirim.

bilgi@dttubakoc.com e posta adresim.

Hocam tekrar merhaba.. Çektiğim fotoğrafları koyuyorum..

Diş Hekimi Tuba Koç Sorularınızı Yanıtlıyor Diş Hekimi Tuba Koç Sorularınızı Yanıtlıyor

Bu leke yüksek ihtimalle diş taşı temizliği ve parlatma sonrası gidecektir; ancak dişinizin üstü çukur olduğu için yeniden renklenme yapar. Oraya küçük bir dolgucuk yada hafif aşındırma ile çukur seviyesini azaltma gibi bir müdahale gerekebilir.

Teşekkürler hocam. Bu işlemi devlet hastanesinde yaptırabilirim değil mi..

Biraz zor.. Daha kötü de kalabilir. Çünkü hastane merkez gibi yerlerde kompozitlerin opak ve şeffaf tabakalrı, yaşlı genç renkleri falan çok pahalı oldukları için alınmaz, hasta sayısı çok olduğu için polisaj yapmaya vakitleri kalmadığından dişinizden oldukça mat bir renk gözükür ve çok kısa sürede koyu bir şekilde renklenir... özel bir diş hekimi muayenehanesine 200 lira vermemek için daha kötü olabilme ihtimalinizi göze almanızı önermem, kaldı ki kompozitin yapışmasını sağlayan bond da hastane/merkez gibi yerlerde genelde en ucuzundan olacağı için ikide bir düşme problemi yaşarsınız.

• quote:

Orijinalden alıntı: kill me maybe

merhaba. daha once birkac soru sormustum size. ben disimde kist olusmasindan supheleniyorum. iki yildir iltihap var kroniklesmis artik. bu disi nasil cektirebilirim ve cektikten sonra kist olup olmadigini doktor anlayabilir mi? yoksa rontgen filan cekmem gerekir mi ? bu arada iki disimde var bu olay. sag ve sol ust azi dislerimde.

Dişinizin kökünde kist olup olmadığı röntgen çekilerek anlaşılabilir. Küçük bir kist ise diş çekimi sırasında diş ile birlikte gelebilir, biraz daha büyükse çekimden sonra bölgenin kazınıp temizlenmesi gerekir. Kist büyüdükçe işlem ameliyata doğru döner.
    Dişinizin durumuna göre müdahale edilebileceği için muayene olmanız gerekli.
  • quote:

Orijinalden alıntı: eflıvan

hocam bn bu sorun ıcın ıkı uc defa gıttım yalnız benım dıslerım sıyahlaşmıs doktor bundan dolayı kaplamada bellı oluyor dedı dolgu falan yaptı degısen bısey olmadı soyledıgınız yontem ıse yarar mı pekı ???

Sıkıntı dişten kaynaklı ise dişe beyazlatma yapılması gerekebilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: intkomandosu

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: intkomandosu

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

mini.donanimhaber.com/showTopic.asp?m=102353489&p=1#103380980

dün size bu konuyu sormuştum hatirlarsaniz. o sislik ineli iki hafta filan oldu ama bir senedir olan iltihap hala duruyordu. dis hekimimde surekli insin oyle gel diyordu. bugun tekrar gittim. hala inmemis bu sekilde cekemem dedi. antibiyotik kullandigim halde o iltihap gecmiyor kroniklesmis sanirim. doktora nasil cekicez bu disi iltihap hic gecmiyor dedigimde bu sekilde cekemem gecmesi lazim diyor. ben napicam simdi nasil inicek bu iltihap bana bi yardimci olurmusunuz? iki tane dis var boyle sag ve sol tarafimda ikisi de hep sis. ama bahsettigim dis sol ustteki azi disim. bana bir yardimci olun lutfen daha kotu olmasindan korkuyorum.

Bu tarz kronik apse vakalarında ben penisilin iğnesi kullanıyorum. 5 gün günde 2 kere iğne kullanıyorum ve dişleri 3 veya 4. günde alıyorum. Ancak tabi ki hekimlere göre değişen bir yaklaşım. Etrafınızda varsa bir ağız diş çene cerrahı ile görüşebilirsiniz,

o kronik apsenin uzerinde sivilce gibi birsey cikti disetimde. bu ne olabilir sizce?

Dişinizdeki apse kendisini dışarı atmaya çalışıyor,patlak vermiş.

kötü bir durum mu yani ? ne yapmam gerekiyor şimdi?

Merhabalar böyle bir yardımda insanlara yardımcı olduğunuz için size minnettarım. Benimde bi sıkıntım var
    Geçenlerde doktoruma gidip kırılmış bi kısmı olmayan arka alt dişim için gittim kanal yapıp kurtarabiliriz dedi ve kanal tedavisine başlamadan önce intihap kurutucu antibiyotik verdi kullandım ve gittim ilk seans geçirdim içeriye ilaç koyup kapattı dilimde yara oldu dolgunun geldigi kısım adf gibi sonra bu sıkıntıdan kurtuldum bi süre sonra gargara vs ile sonra bir sonra 2. seansa gittim sivri bişeyler sokarak temizledi ve ve biraz daha az bişey kanama var diye haftaya randevu verdi bundan 2 gün sonra biraz agrı olunca gittim dişimin kenarında pıtır pıtır kan popalar gibi bişeyler oldu agrıdı çok feci olmamakla birlikte sürekli ders çıkışı gittim iyki gelmişssin dedi enfeksiyon olmuş kemige iner intihap yaparsa çekmek zorunda kalırdık dedi şimdi ilaç verdi 2 gündür kullanıyorum İsimleri Tetradox 100mg ve kloroben gargara şimdi diş etrafındaki çok az olan şiş ve sızlamalar dindi fırçala hafif ce dedi ilaçlarımı kullanıp fırçalıyorum ve iki gündür agrı var nedense dişimin üstüne basınca agrı yapıyor ve çenemde genel bi agrı var agrı kesici kullanmamaya çalışıyorum acaba sorun nedir gidene kadar bi fikir edinmek istiyorum

Şimdiden teşekkür ederim iyi çalışmalar

Merhaba, mail üzerinden haberleşmiştik. Umarım dişiniz daha iyi durumdadır. Antibiotikler artık etki etmiş olmalı. Kendinize eziyet etmeyin,ağrı kesiciler bu gibi durumlar için var.
    Dişinizin durumunundan haberdar ederseniz sevinirim.

Şuanda agrılarım azaldı dün de 3. seans da dolgu yapıldı fakat daha antibiyotik 1 adet kaldı kutu bitti yani yarın bitecek üstünde bişey çiğneyince agrı yapıyor feci olmasada agrıyor yumuşak yumuşak yemeye çalışıyorum çekilmek zorunda kalmadı diş umarım sağlığıma kavuşurum normal bi diş ağrım yok üstüne basınca agrı yapıyor o kadar

Kanal tedavisi sonrası 1 hafta kadar üstüne basınca ağrı olması normal kabul edilebilir.
    Geçmiş olsun.

• quote:

Orijinalden alıntı: Mizan23

quote:

Orijinalden alıntı: Mizan23

4.gün kanal yaptırdım 6.diş 2 gündür fazla ağrı yoktu ama bugün ağrı rahatsız etmeye başladı zor yemek yiyiyorum üstüne bastırınca fena ağrıyor..sizce geçermi bekliyeyimmi.yoksa doktora gideyimmi

Bi cevapta ben alabilirmiyim

Dikkatimden kaçmış kusura bakmayın :)

Kanal tedavisi sonrası ilk 1 hafta ağrı normal karşılanır ancak başta olmayıp sonra rahatsızlık veren bir durum varsa kontrol edilmesinde fayda var. İlaç desteği yada pansuman gerekebilir. Doktorunuzu bir ziyaret edin yada en azından telefonu varsa bilgilendirin.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Hocam merhaba.. Ön sağ dişimin üstünde (yani direk dişin üstünde) çok küçük toplu iğne başı kadar bir çukur var. Bu çukur eskiden de var mıydı -ilginç gelecek ama- çok hatırlamıyorum, büyük ihtimalle vardı ama pek kafaya takmıyordum. Son birkaç yıldır bu çukurun içi kahverngi bi renk almaya başladı. Şu anda dişin üstünde kahverengi bir nokta apaçık görünüyor. Eskiden fazla değildi görüntü ama son zamanlarda büyüyerek beni çok rahatsız etmeye başladı.

Çürük mü değil mi bilmiyorum. Çürükler bildiğim kadarıyla siyah oluyor. Benimki bildiğiniz kahverengi.. Sanırım leke.. Eskiden beri düzenli fırçalayamıyorum. Ama aylarda o kadar fırçalamama rağmen bir türlü geçmedi, azalmadı bile.. Gülerken utanıyorum, konuşurken bile ağzımı çok açmamaya gayret ediyorum. Ön dişimin üstünde kahverengi bir nokta öylece duruyor :(

Bunun bir çözümü var mıdır? Ne yapmam gerekir? Diş hekimine gitmek istiyorum ama işten güçten fırsat bulamıyorum. Nisan'da izin alıcam, o zaman gitmeyi düşünüyorum.. Acaba bu neyden kaynaklanır? yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. Kolay gelsin.. :(

Çürükler beyaz,sarı,kahverengi veya siyah renkte olabilirler. Geçirdikleri aşamalara göre renkleri değişir.
    Sizin dişinizdeki tartar yada leke de olabilir,çürük de. İsterseniz bir fotoğraf koyun ,özel mesajla yada e posta ile de gönderebilirsiniz,daha rahat yorum yapabilirim.

bilgi@dttubakoc.com e posta adresim.

Hocam tekrar merhaba.. Çektiğim fotoğrafları koyuyorum..

Diş Hekimi Tuba Koç Sorularınızı Yanıtlıyor Diş Hekimi Tuba Koç Sorularınızı Yanıtlıyor

Bu leke yüksek ihtimalle diş taşı temizliği ve parlatma sonrası gidecektir; ancak dişinizin üstü çukur olduğu için yeniden renklenme yapar. Oraya küçük bir dolgucuk yada hafif aşındırma ile çukur seviyesini azaltma gibi bir müdahale gerekebilir.

Teşekkürler hocam. Bu işlemi devlet hastanesinde yaptırabilirim değil mi..

Elbette, Devlete bağlı ağız diş sağlığı merkezlerinde hemen hemen her işlem yapılmakta. Pek çok devlet hastanesinde de diş hekimleri diş taşı temizliği ve dolgu yapabiliyor.

• izmirde implant tedavisi için tavsiye verebilirmisiniz acaba
  • quote:

Orijinalden alıntı: social

izmirde implant tedavisi için tavsiye verebilirmisiniz acaba

Katip Çelebi Diş hekimliği fakültesinde periodontoloji anabilim dalında Yrd. Doç. Mehmet Sağlam .
    Karşıyaka ADSM de de yakında yapılmaya başlanacakmış,orada da Tuğba Sağlam..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yakoc -- 18 Mart 2015; 17:25:17 >
  • Hocam dişimi çektirdim geçen cumartesi günü aynı günüde sayarsak 5 gün oldu ve yanağım hâlâ şiş.

Üstte ki 20'lik dişimi çektirdim, gömülü felan değildi normal diğer dişler gibi çıkmıştı.

Dişimin ön yüzü kırılmıştı ve yanağıma batıyordu güldüğümde felan, yoksa bir zararı yoktu çektirmeyede niyetim olmazdı.

Komplikasyonlu felan değildi diş çekimim normal diş çekimiydi.
    Tam 5 gündür çorbadan başka bişey yiyemiyorum, ağzımı açmaya kalktığımda sol üst tarafa kramp girmiş gibi oluyor.
    Ve ağzımın içine baktığımda sol tarafın bembeyaz olduğunu farkettim, yanağımın içinin.

Doktorumu aradım telaş edilecek birşey yok dedi ve 500'lük Klincid antibiyotik ve Tantum Verde gargara verdi ama yinede korkmuyor değilim.

20lik dişte normal midir bu durum? Sizinde bilginizi almak istiyorum.

• Hocam bugün sağ üst arka 3. dişim kanal tedavisi gördü 2 seanstan oluştu ilkinde ağrı falan hissetmedim, 2 seansta vida gibi bişey soktuklarında inanılmaz bi ağrı hissettim o ağrı halen devam ediyor ağzımı kapatamıyorum normalmi sizce ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Unorthodox

Hocam dişimi çektirdim geçen cumartesi günü aynı günüde sayarsak 5 gün oldu ve yanağım hâlâ şiş.

Üstte ki 20'lik dişimi çektirdim, gömülü felan değildi normal diğer dişler gibi çıkmıştı.

Dişimin ön yüzü kırılmıştı ve yanağıma batıyordu güldüğümde felan, yoksa bir zararı yoktu çektirmeyede niyetim olmazdı.

Tam 5 gündür çorbadan başka bişey yiyemiyorum, ağzımı açmaya kalktığımda sol üst tarafa kramp girmiş gibi oluyor.
    Ve ağzımın içine baktığımda sol tarafın bembeyaz olduğunu farkettim, yanağımın içinin.

Doktorumu aradım telaş edilecek birşey yok dedi ve 500'lük Klincid antibiyotik ve Tantum Verde gargara verdi ama yinede korkmuyor değilim.

20 lik dişler normal dişler gibi çıkmış olsa da çekimleri sonra sıkıntılar yaşanabilmektedir. Ancak sizin yaşadığınız sıkıntı alveolit dediğimiz çekim sonrası yara bölgesi iltihabı gibi duruyor. Doktorunuz da o yüzden antibiotik vermiş zaten. Telaş yapmayın ancak kutu bitinceye kadar da ilacınızı kullanın. Ağız içi temizliğinizi ihmal etmeyin,dişlerinizi fırçalayın,yara yerine yemek kaçırmayın.

• quote:

Orijinalden alıntı: RainyCLoud

Hocam bugün sağ üst arka 3. dişim kanal tedavisi gördü 2 seanstan oluştu ilkinde ağrı falan hissetmedim, 2 seansta vida gibi bişey soktuklarında inanılmaz bi ağrı hissettim o ağrı halen devam ediyor ağzımı kapatamıyorum normalmi sizce ?

İkinci seansta dişiniz uyuşturulmadı ise daha fazla hissetmiş olabilirsiniz. Kanal tedavisi sonrası 1 hafta kadar rahatsızlık hissi, üstüne basınca acıma hafifi ağrılar normal sayılabilir ancak daha uzun sürerse yada dayanılmaz ağrılar olursa hekiminizle irtibata geçin.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Unorthodox

Hocam dişimi çektirdim geçen cumartesi günü aynı günüde sayarsak 5 gün oldu ve yanağım hâlâ şiş.

20 lik dişler normal dişler gibi çıkmış olsa da çekimleri sonra sıkıntılar yaşanabilmektedir. Ancak sizin yaşadığınız sıkıntı alveolit dediğimiz çekim sonrası yara bölgesi iltihabı gibi duruyor. Doktorunuz da o yüzden antibiotik vermiş zaten. Telaş yapmayın ancak kutu bitinceye kadar da ilacınızı kullanın. Ağız içi temizliğinizi ihmal etmeyin,dişlerinizi fırçalayın,yara yerine yemek kaçırmayın.

Şişlik geçti hocam antibiyotige devam ediyorum. İltihapta baya azaldi.
    Sadece agzimi açmakta zorlaniyorum hâlâ.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Dişlerin daha beyaz ve saydamlığının giderilmesi için neler yapmalıyız ve önerdiğiniz bir macun veya fırça var mıdır ve bunlar ne kadar etkili olur
  • merhabalar.benim dişimde şuna  Diş Hekimi Tuba Koç Sorularınızı Yanıtlıyor benzeyen siyahlıklar var.çürük değil ama yıllardır var.acaba bunu doktorlar temizler mi? görüntüsü beni çok rahatsız ediyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dirtylonelycat -- 20 Mart 2015; 1:20:48 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: rapidguy

Dişlerin daha beyaz ve saydamlığının giderilmesi için neler yapmalıyız ve önerdiğiniz bir macun veya fırça var mıdır ve bunlar ne kadar etkili olur

Lazer beyazlatma öneririm.
  • quote:

Dişlerin daha beyaz ve saydamlığının giderilmesi için neler yapmalıyız ve önerdiğiniz bir macun veya fırça var mıdır ve bunlar ne kadar etkili olur

Dişlerinizde saydamlık varsa muhtemelen asit erozyonu dediğimiz durumla karşı karşıyasınız. Bu durumda şu anda piyasanın en iyisi sensodyn. Asit erozyonu için özel diş macunu var kullanabilirsiniz. Yeme alışkanlıklarınızı düzenlemenizde fayda var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: dirtylonelycat

merhabalar.benim dişimde şuna  Diş Hekimi Tuba Koç Sorularınızı Yanıtlıyor benzeyen siyahlıklar var.çürük değil ama yıllardır var.acaba bunu doktorlar temizler mi? görüntüsü beni çok rahatsız ediyor.

Renklenmenin derinliğine göre hafif bir aşındırma, fissür örtücü veya dolgu yapılabilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: SosyalNet

quote:

Lazer beyazlatma öneririm.

Elbette tabi neden olmasın. Dişler zaten asit yüzünden aşınmışken hazır bir de beyazlatma ile iyice hassaslaşır, bir de hassasiyet tedavisi yapılır. Çoğunlukla yeterli olmaz sonrada dişler kaplanır. Süper fikir....

Diş beyazlatmadan tam verim alınabilmesi ve beyazlatma sonrası sıkıntı yaşanmaması için dişlerin mümkün olduğunca sağlıklı olması tercih edilir. Ayrıca diş beyazlatma ile saydamlıklar gitmez daha da saydamlaşır.
    Bir teknisyen belki de sahte diş hekimi değil diş hekimi olsanız bunu bilirdiniz. Kendinizi pek çok konuda geliştirmiş(!) olabilirsiniz ama bu size insanları yanlış yönlendirme hakkı vermez. Lütfen daha dikkatli olun, bunu sürekli yapıyorsunuz. Cevaplarınızı görmezden gelmeye çalışıyorum ama sizin vazgeçmeye niyetiniz yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: stxanger

yetişkinlerde ortodonti ne kadar başarılı oluyor ve ne kadar süre sürüyor bende üstlerde sorun var.Bir de ortada beyazlık var hekime sorudğumda ateşli hastalıktan olmuştur demişti.O beyazlığında tedavi edilmesini istiyorum.Merak ettiğim bunlar

Yaş ilerledikçe ortodontik tedavi için gereken süre çoğunlukla artıyor. Ancak ne kadar artacağı dişlerin durumna göre değişir. Bazı vakalarda erken yaşta tedavi ile 6-7 ayda bitecek bir durum, ileri yaşlarda 1 yıla uzarken, bazı vakalarda ameliyat gerekebilmekte yada beklentiyi azaltmak gerekmektedir.
    Sizin kendinize en doğru yanıtı alabilmeniz içn muayene olmanız gerekli. Ben size kemik durumunuzu , çenenizin eklemlerin vs durumunu bilmeden, dişlerinizdeki bozukluğun derecesini bilmeden 1 yıl sürer 6 ay sürer 2 yıl sürer ne desem yanlış bilgi vermiş olurum.
    Dişinizdeki o bezlık için İCON tedaisi dediğimiz dişin kendisini tamir etmesini yeni diş dokusu oluşmasını sağlayan yöntem denenebilir.
    Geçmiş olsun.

• 
Sayfa: önceki 6768697071
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.