Şimdi Ara

Diş Hekimi Tuba Koç Sorularınızı Yanıtlıyor (49. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.502
Cevap
41
Favori
171.661
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4748495051
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Diş temizletme devlet ve fakülte hastahanelerinde ücretsiz arkadaşlar bu konu hakkında bilgi vermek istedim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Karaliste -- 3 Eylül 2014; 21:50:50 >
  • Merhaba tuğba hocam,

Ben 15 Yaşındayım ve alt üst çoğu dişim ayrık (genelde öndekiler) ve alt kesici dişlerim küçük yani uçları erimiş gibi bariz belli.Bu bende özgüven eksikliği yaratıyor ne yapabiliriz? bide dişlerimin üst tarafı sarı altları beyaz yani yarı sarı yarı beyaz oysa hergün fırçalarım bu yaşta devlet é gitsek sıra alsak ne zaman gelir?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: m.kutsal

Şimdi daha çok rahatsız ediyor dökülmesi normal mi bunun tekrar yaptırırsam yine dökülebilirmi 2 defa yaptırınca moralim bozuldu. Dolguyu korumuyor mu cila ayrıca dolguları korumak için ne yapmam gerek ön tarafta ve uyurken ağzımdan nefes alıyorum. son olarak theramed diş macunu kullanıyorum kırmızı olanı köpürmüyor pek ilk defa kullanıyorum bu markayı sizce iyi mi? Teşekkürler.

theramed iyi bir markadır.

Ağızdan nefes almanız dişlerde çürük ihtimalini ve diş eti hastalıkları ihtimalini artırır.

Cila tekrar yaptırsanız muhtemelen yine dökülecektir; dişlerinizi ve dolgularınızı korumak için asıl yapmanız gereken dişlerini özellikle gece yatmadan önce olmak ğzere günde 2 kere fırçalamak,her gece diş ipi kullanmak ve haftada 2 3 kere alkolsüz florlu gargara kullanmak, 6 ayda bir düzenli diş hekimi kontrollerinizi ihmal etmemek.

Geçmiş olsun.

• quote:

Orijinalden alıntı: tugaydurukan

Merhabalar hocam diş etlerim sürekli kanıyodu fırcaladıgımda hatta fırcalamadan agzımı calkaladımda bile tadını alıyodum doktora gittim diş taşı temizligi yaptılar fakat hala kanıyor bunun nedeni nedir acaba

Hala kanamanız varsa dişlerinizi çok sert fırçalıyor olabilirsiniz.
    Temizlikten sonra diş etlerinin kendisini toplaması yaklaşık 1 hafta sürer; bu süre içinde siz ağız bakımınıza devam ederseniz kanamanın geçmesi gerekir.
    Geçmeyen diş eti kanaması, dişler düzgün fırçalanıyor diş ipi kullanılıyor ve ağızda çürük yoksa, bir dahiliye ve onkoloji uzmanı tarafından değerlendirilmelidir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: luna167

Tuğba Hanım merhaba!
    kanal tedavisi yapılan dişim iki sene sonra ağrıdı,
    ;başka bir doktora gittim ,röntgende sinirin hepsini tedavi yapamamış bende gördüm ,ama diş bu sırada şişikti hatta 5 gün istirahat aldım. Neyse largopen içtim bir hafta, şişlikte geçti ,ağrıda. Şu an 12 gündür ağrı, mağrı yok.Sorum şu :dişim tekrar şişer ve ağrı yaparmı?doktor" ilaç bitince gel açalım tekrar kanal tedavisi yapalım" dedi ama benim gitmeye niyetim yok.

Dişinizde şişlik oluştu ise o kanal size eninde sonunda sıkıntı çıkaracaktır. Tedavisini geciktirir iseniz dişinizi kaybedebilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cezaalp

Ben 20lik dişlerimin 4ünüde çektirdim , 1 ay önce hepsinin çekimi bitti ve dikişler alındı , ben birde damaklıklı tel kullanıyorum acaba başlasammı?
    http://www.saglikpaneli.com/images/image/orto2.jpg

Bu konuyu tedavinizi devam ettiren doktorunuzla görüşmeniz daha doğru olacaktır. Kemik yapınızı, ne kadar zamanda nasıl hareketler geliştiğini ve yapılan işlemleri o biliyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: teoska

Aaa, bu konuyu fark etmeden konu açmışım.

http://forum.donanimhaber.com/m_95266178/tm.htm

Burada da sorayım, bilgi verirseniz sevinirim.

Diş beyazlatma tedavisi hakkında bilgi ve öneri almak istiyorum.

Şu an dişlerimde tel var; ama önümüzdeki ay çıkacaklar. Teller çıktıktan sonra dişlerimi beyazlatmayı düşünmüyor değilim.

Amacım dişteki lekeleri yok etmek değil, komple beyazlatmak. Dişlerimi ne kadar kuvvetli, iyi, ayrıntılı ve çok kez fırçalarsam fırçalayım, hafif bir sarı renk kalıyor, tamamen beyazlamıyor. Ağzımda çürük diş de yok şu an.

Bunun yöntemleri nelerdir? Çay, kahve, kola, alkol, diğer asitli içecekler vb. yasağı var mı sıkı bir şekilde? Uygulanan kimyasal madde dişlere zarar verebiliyor mu? Önerir misiniz?

Porselen diş vb. demeyin. Onu yaptıracağıma sadece diş fırçalamakla yetinirim, daha iyi.

Düzgün bir malzeme kullanıldığı zaman diş beyazlatma dişlerinize zarar vermez; aksine içeriği itibarı ile kuvvetlendiren seçenekler var.
    "Doğru yapılan bir diş beyazlatmanın dişinize verdiği zarar bir bardak koladan daha azdır."

Diş beyazlatma yapılırken önemli olan öncelikle beklentilerin iyi anlaşılması sonra da diş etleri ve dişler korunarak gerekli işlemlerin yapılmasıdır.
    Dişlerinizin durumunu bilemiyorum; ancak reklamlardaki gibi kar beyaz dişler çok nadir dişlerde elde edilebilmektedir. Bunu bilerek karar verirseniz diş beyazlatma işlemi oldukça kolay ve zararsız bir işlemdir.

Elbette beyazlatma işlemi yapıldıktan sonra bir müddet dikkat etmeniz gerekli. Özellikle ilk 1 hafta dişlerinizi boyayabilecek "salça,kırmızı biber,vişne,kırmızı şarap,çay,kahve,sigara ve kola" dan uzak durmanız gerekli. Sonraki dönemde de ne kadar az kullanırsanız dişlerinizin beyazlığı o kadar uzun sürer.

Genellikle yapılan beyazlatmanın kalıcılığı için senede 1 kere 1 gecelik uygulanan tek seans idame uygulamasını öneriyoruz. Bu şekilde dikkat edilirse 11 yılı tamamlayan ve beyazlığını koruyan dişler olduğu gibi, dikkat edilmediği için 1 senenin sonunda yeniden sararan dişler de olmaktadır.

Ağız bakımınıza dikkat ediyorsanız ( en az 2 kere diş fırçalama,diş ipi kullanımı ve düzenli diş taşı temizliği),
    Beklentilerinz çok yüksek değilse ( bu konuda muayene sırasında renk skalası ile bakılıp karar verilmesi en güzelidir;dişleriniz şu an hangi renk tedavi sonrası nereye gelmesini öngörüyoruz bilinirse daha tatmin edici sonuçlar ortaya çıkar)
    Sigara alışkanlığınız yoksa,
    Çay ve kahveyi ne kadar tüketiyorsunuz bilmiyorum ancak mümkün olduğunca az kullanabilecekseniz beyazlatmayı öneririm.

• quote:

Orijinalden alıntı: xx123

merhaba hocam

salı günü kalıcı diş teli taktırdım.Bugün de dişlerimi fırçalarken alt sağ tarafın en sondaki braket'in haraket ettiğini gördüm.Şu anda doktorumda bayram tatilinde.Sizce ne olmuştur? Kırılmışmıdır ? yerinden mi oynamıştır ? Bu braket 5-10 gün böyle kalsa sorun yaşarmıyım ?

Şimdiden teşekkürler hocam

sanırım bu soru için oldukça geç kaldım ...
  • quote:

Orijinalden alıntı: korn18

Merhaba acaba köprü diş en fazla kaç diş boslugunda yapılabilir?Yani 3 tane yan yana olmayan dişler için köprü yapılabilir mi?

Yapılmaması daha iyi olur.
    Yapılabilir ancak ya daha fazla sağlam dişin köprü ayağı olarak alınması gerekir ya da yapılacak köprü uzun ömürlü olmayacaktır.
    Böyle bir ağızda en güzel tedavi implant yapımı olacaktır.
  • yakoc kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler. İyi çalışmalar dilerim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ınfiniti red bull racing

Benim şöyle bir sorum olacak, tükrüğüm kıvamlı ve diş fırçalamaya kalkıştığımda mide bulantısı oluyor ve düşlerimin uzun fırçalayamıyorum. Buda dişlerin sararmasına neden oluyor bu konuda ne yapılabilir

Daha çok su için.
    Fırçalamaya arka dişlerinizden başlayın
    Küçük başlı bir diş fırçası kullanın
    Fırçalamaya başlarken diş fırçanızı ıslatmayın
    Çok az bir macun kullanın;köpürmeyen bir macunla daha rahat edersiniz (paradontax,theramed)
  • Kolay gelsin Tuba Hocam,
    Benim 2 sene önce dolgu yaptırdığım dişim ağrımaya başladı doktora gittim önceki dolgumun kanal tedavisi oldugunu ve geri dönüs olmayacagından çekmek gerektiğini söyledi ve apse olmuş ilaç verdi.Bittikten sonra geri gitmesem sıkıntı olur mu apse inince sıkıntı kalır mı bir de çekmekten başka çare yok mudur? Teşekkürler..

@yakoc
  • quote:

Orijinalden alıntı: Epicurus

Merhabalar hocam, iyi bayramlar. Yaklaşık 2 ay önce kanal tedavisi yaptırmıştım birkaç gün öncesine kadar hiç sorun yaşamadım ama birkaç gün önce sıcak yemek yerken dişim birden ağrımaya başladı. Kanaldan önceki ağrıdan çok daha şiddetliydi. O günden beri normalde zonklama oluyor hafif sızlıyor diş, bir şey de yerken ağrı oluyor o dişte, sebebi ne olabilir? Ne önerirsiniz?

Sıcaktan kaynaklı travma etkisi ile geçici bir durum olabilir. Hala geçmediyse kontrol ettirmenizde fayda var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cantshutmymouth

merhabalar :) benım sorunum allaha sukur butun dıslerım duzgun sadece arkada bır tane dısım dısardan cıkmıs ve bu dıs gulerken cok sorun yaratıyor cırkın duruyor.18 yasındayım cevremdekıler o dıs duser dıyor falat 4*5 senedır var.o dısı cektırebılme sansım yok mu.zirkonyum tedavısı olabılır mı acaba..pek bılgım yok bu konularda arastırıabıldıgım kadarıyla sanırım zırkonyum boslugu dolduruyor yardımcı olursanız cok sevınırım en yakın zamanda da zaten doktora randevu alıcam.
     Diş Hekimi Tuba Koç Sorularınızı Yanıtlıyor

Görüldüğü kadarı ile yapılabilir .

• quote:

Orijinalden alıntı: boatswain

Hocam iyi bayramlar ben sol üst tarafa 5. Dişime tek Dis Metal alt yapılı kaplama yaptırdım dişim kesildi ortasına dolgu yapıldı o sekilde bir hafta kadar açık gezdim hassasiyet vs vardı sonra biraz yüksek bir kaplama hissi ile takildi(doktor daha fazla kesme durumunda destegin yetersiz olacağını söyledi) sonra klasik ilk gün sizlama alışma yükseklik hissi ile gecti bu arada kaplamamın alt kısmı amalgam dolgu var gibi inceltildigi icin görüntü icin bir sıkıntı yok arka tarafta olduğu icin sorum su sekilde

Yaklaşık olarak 5-6 gün once takıldı
    Hassasiyet az olarak var
    Dişe baskı uyguladığımda hafif ağrı seyrediyor (dayanılmayacak kadar degil ama rahatsız ediyor)
    saga sola oynatinca ağrının dozu kose kısımlarda artıyor ve oynuyor gibi milimetrik olarak

(Bu konuda adsm acil kısmında yaptırdığınız doktora görünün sallanma var gibi geldi banada diyerek ağrı kesici verip yolladı)

Çözüm ? Birde adsm de bu işlemlerde hiç anestezi kullanılmadı ve hava tutup protez takilirken gözüm Yaşardi

Malesef dişinizi görmeden bir yorum yapamam. .Dişinizi yapan doktora yada başşka bir diş hekimine nasıl tercih ederseniz, muayene olmalısınız.

• quote:

Orijinalden alıntı: Kerevizmen

Merhaba hocam üst dişlerimin en solundaki(en arkadaki) dişime bakarken yanlışlıkla kendi elimle sertçe dişimi çizdim o anlık bi ağrı girdi daha sonra neredeyse her sabah düzenli olarak ağrımaya başladı unutunca ağrıda geçiyordu ama sinirlenince, heyecanlanınca tekrar ağrımaya başlıyor dayanılmayacak kadar değil ancak sinir bozuyor ve işin garibi sol kulağımda ağrımaya başladı sizce dişim ile bir ilgisi var mı ? Bu arada o dişimde yaklaşık 2 aylık dolgu var. Sizce dişimdeki sorun nedir ? Soğuk su falan geldiğindede ağrıyor. Ayrıca ağzımda o olaydan sonra kötü bir tat var sürekli. Teşekkürler

Dişiniz kontrol edilmesinde fayda var;travma ile doldu diş sınırında ayrılma olmuş olabilir,köklerde bir sıkıntı başlamış olabilir,sadece diş eti kaynaklı bir sorun olabilir vs vs. Kontrol edilmeden malesef bilinemez.

• quote:

Orijinalden alıntı: yesil-111

Ortodontik tedavi görüyorum. Ayda 1 doktora gidiyorum. Randevu tarihi yaklaşırken her defasında üst dişlerime takılan telin en arka noktası yanağıma batıyor. Bunun kalıcı bir çözümü yok mu?

Malesef hayır :( size telin batmaması için sakız tarzı bir koruyucu verilmiş olması gerek başka bir çözüm en azından benim bildiğim bir çözüm henüz yok malesef.
  • quote:

Orijinalden alıntı: luna167

Alo Tuğba Hanım oradamısınız? cevap lütfen.Bak sorular birikiyor....

Her zaman internete girebilmek mümkün olmayabiliyor maalesef; lütfen kusura bakmayın... :/
  • quote:

Orijinalden alıntı: Portley

Iyi geceler hocam dişlerimde hiç bir problem yok çok şükür fakat ben diş teli taktırmak istiyorum üst çenem biraz daha önde. İsteğe göre taktırabilir miyim? Bilginize ihtiyacım var.

Dişlerinizde telle düzeltilmesi gereken bir durum yoksa tel takmanız zaten bir işe yaramaz; bir sıkıntı varsa da tel tedavisi zaten isteğe bağlıdır :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: korn18

Köprü protezi bilen arkadaslar bi bakabilir misiniz?
    Benim şu resimdeki gibi bir diş yapım var alt çe üst cene aynı şekilde sadece sol tarafta da en arkada diş var bu durumda köprü olabilir mi?
    http://www.porselendisler.com/wp-content/uploads/2012/07/yarim-damak-protezi.jpg

Köprü yapılabilmesi yapılabilmesi için boşluğun her iki tarafında da diş olması gerekir. Çenenizin bir tarafında dişsiz sonlanma varsa, köprü yapılabilmesi için implant yerleştirilmesi gereklidir;aksi takdirde resimdeki gibi takılıp çıkarılan diş kullanmanız gerekir.

• 
Sayfa: önceki 4748495051
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.