Şimdi Ara

Diş Hekimi Tuba Koç Sorularınızı Yanıtlıyor (41. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.502
Cevap
41
Favori
171.058
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3940414243
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Wadjet

Merhaba Tuba hanım,

Yeni bir diş fırçası bakıyorum. Araştırdığıma göre doğru fırçalama ile fırça fark etmiyor diyorlar. Ama ben inanmıyorum pek. LINK'teki gibi bir fırça ile daha iyi bir temizlik sağlayabilir miyim? Önerir misiniz? Yarın diş hekimime de sormayı düşünüyorum.

Birde kanal tedavisi yapılan dişimde ağrılar var biraz.(1 hafta oldu) Üzerine bastırınca hafif bir ağrı hissediyorum sanki. Doktorum normal olduğunu söyledi ama biraz endişelendim ben. Diş renginde olan dolgudan(kompozit sanırım) yapılıp kesilme işlemi de yapıldı. Şimdi kaplama yapılacakmış. Bu dişi aktif olarka ne zaman kullanmaya başlayabilirim en kısa?

Teşekkürler.

Şarjlı diş fırçaları kullanımlarının daha rahat olması dışında , dişlerdeki temizlik açısından aşırı bir fark oluşturmaz. Tercih meselesidir.

Kanal tedavisi yapılan dişinizin ne kadar zamanda toparlayacağı sizin vücut savunmanıza, ağız bakımınıza ve dişinizin tedaviden önceki haline bağlı olarak 1 aydan uzun sürebilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: tasdemir01

Merhaba.benim ön dişlerim aslında düzdü ama bir darbe sonucu hafif yamulur gibi oldu.normalde aynadan bakınca düz gibi duruyor ama foto çekince gördüğünüz gibi yamuk cıkıyor.alt dişlerim gördüğünüz gibi yamuk.bu dişler icin diş teli gerekirmi ? Yoksa sadece alt disler icin mi taktirmam gerekir(sadece alt dislere takiliyormu onu bilmiyorum)? Yasim 15.ne yapmami onerirsiniz.üst dişlerim kendiliğinden dahada yamulur mu zamanla ?
     Diş Hekimi Tuba Koç Sorularınızı Yanıtlıyor

Tek çeneye ortodontik tedavi de mümkündür ancak bu durum da diğer sorularınızın cevapları da muayene ile belirlenebilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: Frank Drebin

Merhaba. 1.5 senedir diş teli tedavisi görüyorum. Doktorum artık bittiğini ve bir sonraki randevumda (mayıs ayı) çıkartacağını söyledi. Bana Essix isimli bir şeffaf plak vereceğini ve bir sene boyunca bunu dişime takacağımı söyledi. Bir arkadaşım benden iki ay önce çıkarttı tellerini ve essix plağı yerine alt dişlerinin arka tarafına bir metal parçası yapıştırmışlar. Essix kullanmayacakmış. Sizce ben de doktoruma o parçadan istediğimi mi söylemeliyim? Essix plağı yemek yerken çıkartmam lazımmış her zaman çıkartmak kolay bir iş değil. Bu arada essix plağını kullansam bir sene sonra başka bir şey kullanmama gerek kalır mı? Ömür boyu benimle kalmayacak değil mi essix plağı?

Selamlar...

Plak veya dişlerin arkasına yapıştırılan tel kullanılarak idame tedavisi uygulanması tercihten çok dişlerin durumuna göre belirlenen bir durumdur. Plakları çoğunlukla ömür boyu kullanmazsınız, önce gün boyu sonra geceleri sonra bir kaç gece takar sonra çıkarırsınız ancak bu yine size yapılan tedaviye ve kemik yapınıza bağlı.

• quote:

Orijinalden alıntı: nttopbas

quote:

Orijinalden alıntı: yakoc

quote:

Orijinalden alıntı: nttopbas

Doktor hanim merhaba iyi gunler. Dun dis hekimine gittim sol en arkanin onundeki iki dis damaga bitisik yerden çizgi gibi curumustu dolgu dedi. En arkadan bi yerden igne yapti ama igne yaparken bile on dislerimin dilimin altindan igne batiyor gibi hissettim. Dolgu icin oymaya basladiginda cok az hissettm bekledm sonra biraz.daha hissettim sonra tedaviyi tamamlayamadik eski korkularim geri geldi. Dunyanin sonu geldi benim icin. Ne olur yardim edin

arka dişlerde uyuşma problemi çok sık yaşanan bir durumdur. Kendinizi korkutmanıza canınızı sıkmanıza gerek yok. Yalnız değilsiniz.

Daha rahat bir uyuşma sağlanabilmesi için antibiotik kullanımı gerekebilir.
    Bir sonraki randevunuzdan önce de 3 adet parol tablet için. ( herhangi bir hastalığınız, mide probleminiz alerjiniz vs yoksa ) .
    Korkuyor olmanız da dişinizin uyuşmasını zorlaştırır. Belki düşük doz bir sakinleştirici ilaç desteği alabilirsiniz.

Doktor hanim alt cenede benim uyusma problemi var. Yillar önce de yasamistm iki igneye ragmen oyarken sinire denk gelmisti... dislerimin durumu bu :( uc dirt gundur sakinlesemedim dunyanin sonu gelmis hersey bitmiş gibi geliyor. ..
     Diş Hekimi Tuba Koç Sorularınızı Yanıtlıyor Diş Hekimi Tuba Koç Sorularınızı Yanıtlıyor

Fotoğraflardan dişlerin uyuşup uyşmayacağı anlaşılmaz malsef.
    Çok korkmak da dişlerin uyuşmasını engeller.
    Psikiyatr desteği almanızı öneririm.

• quote:

Orijinalden alıntı: haklısın toprAAm

Ortodonti tedavisi için aynı anda 2 diş çektirebilir miyim?

Dişlerin yerine ve durumuna bağlı. Birisi sağ birisi solda olan ya da çekimleri zor olacak olan 2 dişi aynı çekmeyi genellikle tercih etmeyiz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: MoonDeath

Merhaba

1- diş eti hastalıgım var kırmızı alt tarafı yani tedavisi nasıl olacak diş taşı temizlemesi dişinda ?

2-devlet hastanesi diş tası temizligi yapıyormu ? d iş taşı temizligi sakıncası varmı dişe

3- diş taşı olup olmadıgını nasıl anlicaz teşekkürler.

Diş taşları her ağızda vardır; hele de diş etlerinizde kırmızılık varsa diş taşınız kesin vardır.

Diş yüzeyinde kahverengi siyah ya da sarı lekeler, sert birikintiler vs şeklinde olabilir.

Diş etlerinizin durumuna bağlı olarak sadece temizlik yapılması, ilaç desteği ya da damak dokusundan diş eti transferi
    yapılmasına kadar çeşitli tedavi seçenekleri vardır.

Devlet hastanesinde diş taşı temizliği yaptırabilirsiniz; daha ileri tedaviler için periodontolog çalışan bir ADSM ya da özel bir yer bulmanız gerekir.

• quote:

Orijinalden alıntı: Hümiyettin

Çürük tedavisi ücreti ortalama ne kadardır ?

Lekeler çürük değil, sadece leke var. Diş taşı temizliğini dişçiye gitmeden yapabilir miyim ?

Dişlerimde hassasiyet var. Dişlerime önceden bakmıyordum. Son 2-3 senedir sürekli fırçalıyorum. O yüzden eski ihmallerimin kalıntıları var.

Çok yamuk değil. Ön dişlerim hafif ileri - geri kayma var. Sağ alt azı ve üst azı dişimde birer dişte yamukluk var. Üstteki önceden çektirdiğim çürük dişimin kalıntıları kaldığı için diş yamuk çıktı. Dişçi tamamen almadan bırakmıştı. O diş çok sorun çıkarıyor. Çürük değil ama yamuk olduğu için bazen ısırma vakaları oluyor. Yara yapıyor. Alttaki öyle değil.

Çürük tedavisi ücretleri yapılacak tedaviye gittiğiniz yere, yaşadığınız il ilçeye vs göre değişir. 50 tl den 600 tl ye hatta kaplama vs gerekirse daha da yüksek fiyatlara da çıkabilir. Net bir şey söyleyemem.

Dişlerinize diş fırçalamak, diş ipip kullanmak ve gargara yapmak dışında kendiniz hiç bir şey yapamazsınız.

Hassasiyet ve yamukluklarınız için de çürükleriniz için de lekeleriniz için de muayene olmalısınız.

• yakoc kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkürler TUBA Hanım.

Kırmızılık var evet kanama 1 defa oldu yok. Gargara adorex gargara var tuzlu karbonatlı gargara yapıyorum kırmızılık geçti alt tarafta var diş hekimine gidecem zaten halledecek isallah.

Son olarak benim için diş macunu tavsiyeniz varmı acaba ? paradontax diş etine iyimis yani ben alsam sizce yararı olurmu teşekkürler.
  • Diş taşlarının temzilenmesi zararlı değil aksine varlığı zararlıdır.
    Diş taşları
    Diş eti büyümesi lütfen tıklayınız
    Diş eti çekilmesi lütfen tıklayınız
    başta olmak üzere diş kaybı ile sonuçlanabilecek pek çok hastalığa sebep olur.

Ayrıntılı bilgi için : http://www.dttubakoc.com/pendik-dis/dis-tasi-temizligi
    ayrıca : http://www.dttubakoc.com/pendik-dis-hekimi/merak-ettikleriniz

• quote:

Orijinalden alıntı: MoonDeath

Çok teşekkürler TUBA Hanım.

Kırmızılık var evet kanama 1 defa oldu yok. Gargara adorex gargara var tuzlu karbonatlı gargara yapıyorum kırmızılık geçti alt tarafta var diş hekimine gidecem zaten halledecek isallah.

Son olarak benim için diş macunu tavsiyeniz varmı acaba ? paradontax diş etine iyimis yani ben alsam sizce yararı olurmu teşekkürler.

Paradontax diş etleri için özelleşmiş bir diş macunudur ve oldukça faydalıdır.
    Ayrıca colgate ipana ve sensodyn de diş etleri için macun üretti. Herhangi birisini tercih edebilirsiniz.
    Gerekli diş taşı temizliği yapılmadan hangi marka macun kullandığınızın bir önemi yok; diç birisi yeterince işe yaramayacaktır.

Andorex ilaç içerikli bir gargaradır. 1 haftadan uzun kullanımlarda diş ve dişetinde dilde renklenme yapar; tat alma bozulur. Günlük kullanım için tuzlu su ya da alkolsüz gargaralar ( colgate ipana oral b listerin in alkolsuz olanı vs ) tercih edilmelidir.

• Dişlerimi sivriltmek istiyorum ne yapmaliyim?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba dişlerime braket takıldığindan beri bazı dislerimin köklerinde hassaslik basladi.Sonradan düzelir mi sizce kanal yapmadan ?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: true456

Dişlerimi sivriltmek istiyorum ne yapmaliyim?

Neden

• Merhaba hocam, 2 aydır ortodontik tedavim sürüyor. Ön dişlerimdeki çarpışıklık neredeyse tamamen düzeldi.
    Lakin+
    Benim alt çenemde herhangi bir sorun yoktu ama doktor alt çeneye de tel taktı. 2 aydır herhangi pozitif bir değişim gözlemleyemedim. Alt çenemde sağ yan kesici dişimde gözle görülür incelme oldu. (Günde 3-5 arası defa 2 dk fırçalıyorum dişlerimi) Bu gerçekten moralimi bozdu. (Parayla rezil olmak gibi..)
    +
    Yüzükler azı dişlerime takıldı. Üst azı dişler arkada kaldı yalnız başlarına ve onların konumları bozuktu diğer dişlerim düzelince şimdi bunlar daha da bozuk gözüküyor. Doktor neden üst azı dişlerimi ellemedi ? Ve azı dişlerimden biri çürük (orta derece) ? Bunlar çekilecek mi ? Çenem küçük. 20'lik dislerimin hepsi yatık gözüküyor röntgende. (Yaş 17) (TPA ile ilgili sorumu yanıtlamıştınız.)
    +
    Normal diş hekimimi aşırı seviyorum. Fobimi onun sayesinde yenmiştim.
    Ama Ortodonti Doktoru(mu) sevmiyorum ve güvenmiyorum. Hatta çarpışıklık düzelince tedaviyi kesme fikrindeyim. Tellerin dişlerime zarar verdiğimi düşünüyorum.
    +
    Bu dediklerimi bir sonraki randevuda belirteceğim doktora.

Genel olarak bu durumları değerlendirme şansınız var mı ?
    Şimdiden çok çok çok teşekkür ederim.

•  Diş Hekimi Tuba Koç Sorularınızı Yanıtlıyor
    Yaşım 18 bugün panaromik film çektirdim şikayetim şundan dolayıydı üstten ve alttan 20'lik dişlerim çıkıyor.Ben 2 sene ortodontik tedavi görmüştüm şimdi o dişlerin çıkıyor olması diğer dişlerime baskı yapar mı dişler tekrardan bozulur mu diye doktoruma gitmiştim.Benden bu filmi istedi çektirdim en kısa zamanda onun yanınada gidicem ama sizinde görüşlerinizi almak isterim teşekkürler.Birde alt çenemdeki dişler yan görüldüğü gibi onları çektirmelimiyim sizce şuan ağrı falan yapmıyorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lagras -- 18 Nisan 2014; 19:04:48 >

• Ben diş hekimi değilim ama alt dişlerinin %99 çekilmesi gerek. Çünkü diğer dişlere baskı yapıyor. Onların şeklini bozabilir. Bir de o şekildeki dişlerin çok ağrı yaptığı söyleniyor, kesip alıyorlar.

• merhaba
    4 gün önce kanal tedavisi yaptırdım ilk gün bir sorun olmadı ancak 2. günün gecesi soğuğa ve baskıya karşı bir hassasiyet oluştu. Sıcağa karşı bir sıkıntı yok antibiyotik ve ağrı kesici de kullanıyorum acaba en kısa zamanda doktora tekrar gitmeli miyim yoksa beklemeli miyim ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lagras

Yaşım 18 bugün panaromik film çektirdim şikayetim şundan dolayıydı üstten ve alttan 20'lik dişlerim çıkıyor.Ben 2 sene ortodontik tedavi görmüştüm şimdi o dişlerin çıkıyor olması diğer dişlerime baskı yapar mı dişler tekrardan bozulur mu diye doktoruma gitmiştim.Benden bu filmi istedi çektirdim en kısa zamanda onun yanınada gidicem ama sizinde görüşlerinizi almak isterim teşekkürler.Birde alt çenemdeki dişler yan görüldüğü gibi onları çektirmelimiyim sizce şuan ağrı falan yapmıyorlar.

Merhabalar, 20lik dislerin diger disleri bozmaya yonelik olan etkisi oldukca sinirlidir. Etkisizdir demek yanlis olur ama her dis hekimi bir yarim cenedeki 7 disin ankrajini dusundugunde, tek bir disin surup onlarin caprasikligina neden olmayacagini tahmin edebilir. Etkili midir tabii ki. Ama cekilse dahi zamanla caprasikliklar meydana gelebilir. Rontgen cok net degil ama sanki alt sag 20liginizde bir dis eti absesi baslamis. Sizi ilerleyen zamanlarda rahatsiz etmesi muhtemel. Sol 20liginiz ise daha iyi durumda sayilir. Tavsiyem zamaniniz varsa bir universite hastanesine, yoksa ozel bir muayenehaneye gitmeniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: ghost society

Merhaba hocam, 2 aydır ortodontik tedavim sürüyor. Ön dişlerimdeki çarpışıklık neredeyse tamamen düzeldi.
    Lakin+
    Benim alt çenemde herhangi bir sorun yoktu ama doktor alt çeneye de tel taktı. 2 aydır herhangi pozitif bir değişim gözlemleyemedim. Alt çenemde sağ yan kesici dişimde gözle görülür incelme oldu. (Günde 3-5 arası defa 2 dk fırçalıyorum dişlerimi) Bu gerçekten moralimi bozdu. (Parayla rezil olmak gibi..)
    +
    Yüzükler azı dişlerime takıldı. Üst azı dişler arkada kaldı yalnız başlarına ve onların konumları bozuktu diğer dişlerim düzelince şimdi bunlar daha da bozuk gözüküyor. Doktor neden üst azı dişlerimi ellemedi ? Ve azı dişlerimden biri çürük (orta derece) ? Bunlar çekilecek mi ? Çenem küçük. 20'lik dislerimin hepsi yatık gözüküyor röntgende. (Yaş 17) (TPA ile ilgili sorumu yanıtlamıştınız.)
    +
    Normal diş hekimimi aşırı seviyorum. Fobimi onun sayesinde yenmiştim.
    Ama Ortodonti Doktoru(mu) sevmiyorum ve güvenmiyorum. Hatta çarpışıklık düzelince tedaviyi kesme fikrindeyim. Tellerin dişlerime zarar verdiğimi düşünüyorum.
    +
    Bu dediklerimi bir sonraki randevuda belirteceğim doktora.

Genel olarak bu durumları değerlendirme şansınız var mı ?
    Şimdiden çok çok çok teşekkür ederim.

Merhaba, eger bir ortodonti uzmanina gidiyorsaniz cok buyuk ihtimalle ne yaptigini biliyordur. Cogu hasta disleri duz olunca tedavi bitti sanar. Aslinda ortodonti bu kadar basit bir is degildir. Cene ortopedisiyle ilgilenir. Kabaca soyleyecek olursak cenelerin birbirine ve kafatasina gore olan konumunu duzeltmeye yoneliktir. Hastalar bu konum bozuklugunu cogu zaman fark edemezler. Normal dis hekimleri(pratisyen) de bu bozuklugu duzeltebilecek ortodonti donanimina sahip degildir. Ama caprasik disleri duzeltmek o kadar da zor degildir. Asil problem bu noktada basliyor. Cenenizdeki dislerinizdeki tum bozukluklar aslinda kendi icinde bir duzene sahiptir. Bu duzen herhangi bir sekilde bozuldugunda (ornegin 6 ay ortodontik tedavi gorup yarida birakmak) disleriniz kesinlikle yeni bir duzen olusmadigi icin bozulacaktir. Biraktiginiz halde kalmayacaktir.
    Sadece on iki disim bozuk yamuk azicik diyen bir cok hastanin aslinda cok ciddi bir cene bozulugu bulunmakta. Hatta biraz acik olacak ama cogu bu nedenle estetik bir yuze sahip degiller. Bir ortodonti uzmani dislerdeki yamuklugu duzeltmenin yaninda bu ceneler arasi iliskiyi ve cenelerin kafatasiyla olan iliskisin de duzeltip hastaya ciddi anlamda iyi bir yuz estetigi saglayabilir.

Ortodontik tedavi dis curuklerine neden olmaz. Sadece kotu agiz hijyenine sahip insanlarin dislerinin curume hizi artar. Tedavi sirasinda hekim bazen gereken bolgelerde aralanmalar yaratabilir. Eger bir ortodonti uzmanina gidiyorsaniz bu konuda korkunuz olmasin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi C-A- -- 21 Nisan 2014; 1:01:13 >

• ortodonti için köpek dişlerimin arkasındaki sağlam dişleri çekecekler çok zorlar mı? ne kadar sürer? çekilememe ihtimali olabilir mi?
  • 
Sayfa: önceki 3940414243
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.