Şimdi Ara

Diş Hekimi Tuba Koç Sorularınızı Yanıtlıyor (39. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1.502
Cevap
41
Favori
172.306
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3738394041
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ağız kokusu şikayeti için dahiliyeye mi gitmek lazım ? Daha önce dişçiye gittim dişlerinde sorun olmadığını sadece nokta şeklinde çürük olduğunu söyledi.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tuba hanım selamlar,

Ben diş teli taktırdım.Ne zaman düzene girmeye başlar? Doktorum yaklaşık 1.5,2 yıl kadar kalacaktır dedi. 1yıl sonra falan mı şekil almış olur yoksa 1.5,2 aya şekil alır ama diğer aylar düzgün dişlerde mi tel kalır?

Çünkü benim gördüğüm diş telli insanlar genelde hep düzgün dişlerde tel duruyor.
  • yakoc kullanıcısına yanıt
    Tuba hanım merhabalar,

Dün dayanılmaz bir ağrı ile diş hekimine gittim. Kanal tedavisi dedi yarısı kırıktı dişimi tamam dedim. İyice uyuşturdu ve tedaviyi tamamladım dedi. 50 dakika falan sürdü bu ve hiç acı hissetmedim. Geçici dolgu yaptı ve 3 seans dedi toplam ama onda kesim ve kaplama yapılacak dedi. Kanal tedavim bitmiştir değil mi?

180 TL kanal tedavisi için, 200 TL de kaplama için ödedim. Fiyatlar nasıldır acaba? kanal tedavisi bitti, 2 seansta da kaplama bitecekmiş. Diğer dişlerde de çürükler var ama bunun kadar sıkıntılı değil onlar. Bu bana iyi bir ders oldu tüm dişlerimi yaptırıcam ve artık ağız bakımıma dikkat edicem. Günde 2 kez dişlerimi fırçalarım ama demekki yeterli değilmiş.

Teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wadjet -- 8 Nisan 2014; 13:55:23 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: tasdemir01

Ağız kokusu şikayeti için dahiliyeye mi gitmek lazım ? Daha önce dişçiye gittim dişlerinde sorun olmadığını sadece nokta şeklinde çürük olduğunu söyledi.

Diş ya da diş etlerinizde sıkıntı yoksa dahiliye ve endrokronoloji bölümleri ile görüşmelisiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: lahm

Tuba hanım selamlar,

Ben diş teli taktırdım.Ne zaman düzene girmeye başlar? Doktorum yaklaşık 1.5,2 yıl kadar kalacaktır dedi. 1yıl sonra falan mı şekil almış olur yoksa 1.5,2 aya şekil alır ama diğer aylar düzgün dişlerde mi tel kalır?

Çünkü benim gördüğüm diş telli insanlar genelde hep düzgün dişlerde tel duruyor.

Dişlerin durumuna göre değişecektir. Ama 5-6 aydan önce pek fazla değişiklik beklemeyin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Wadjet

Tuba hanım merhabalar,

Dün dayanılmaz bir ağrı ile diş hekimine gittim. Kanal tedavisi dedi yarısı kırıktı dişimi tamam dedim. İyice uyuşturdu ve tedaviyi tamamladım dedi. 50 dakika falan sürdü bu ve hiç acı hissetmedim. Geçici dolgu yaptı ve 3 seans dedi toplam ama onda kesim ve kaplama yapılacak dedi. Kanal tedavim bitmiştir değil mi?

180 TL kanal tedavisi için, 200 TL de kaplama için ödedim. Fiyatlar nasıldır acaba? kanal tedavisi bitti, 2 seansta da kaplama bitecekmiş. Diğer dişlerde de çürükler var ama bunun kadar sıkıntılı değil onlar. Bu bana iyi bir ders oldu tüm dişlerimi yaptırıcam ve artık ağız bakımıma dikkat edicem. Günde 2 kez dişlerimi fırçalarım ama demekki yeterli değilmiş.

Teşekkürler.

Doktorunuz kanal tedavisi bitti dedi ise bitmiştir; ben bilemem malesef bitip bitmediğini.
    Fiyatlar gayet makul.
    Geçmiş olsun.

• Merhabalar . Yaklasık 1 yıl once dısım kırılmıstı dokturum kanal tedavisi gerekli demişti . Hiçbir agrı sızı yoktu . Bende internetten arastırdım ve bıraz korktum kanal tedavısınden . Rahatsız etmedıgınden doktorada gıtmedım . Ancak artık dısım agrımaya basladı ve doktora gıdecegım . Sorum ise su , dişimin cekılme gıbı bır durumu olabilir mi ? Ve kanal tedavisi acı cektıren bır yontem mı tesekkurler

Edit : 17 yasındayım ne kadar ucret oderım tahmınen ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi clloyd -- 8 Nisan 2014; 23:18:32 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ağız kokusu için şu forum var:

agizkokusu.org/forum

Murat Aydın adlı bir diş hekimi. Sanırım ağız kokusu alanında en iyi uzmanlardan biri.

• Tuba hanım merhaba. Üst çenedeki 2. Dişim arkada çıkmıştı ilk çıktığı zamanlar. Şu an ikinci dişim 1. Ve 3. Dişimin arkasında 1cm ve ortasında. Yani ikincil kesici dişim 1. Kesici ve köpek dişimin arkasında ama 1 ve 3. Dişimin arası tamamen boş değil sadece biraz ayrık. Şu durumdan itibaren nasıl bir tedavi süreci olur ve ne kadar sürer tahminen?
    Geçtiğimiz yıllarda bir hekime görünmüştüm ve çekilen röntgende gözüktüğüne göre arkadaki dişimin kökü diğer öndeki ki dişimin altında olduğu için o üç dişin çekileceğin ve yerine implant yapılması gerektiğini söylemişti. Bu arada bir önemi var mı bilmiyorum ama 18 yaşındayım.

Son olarak dişimde sigaradan dolayı oluşan hafif bir sararma var bir süre önce sigara içmeyi bıraktım peki ya bu sarılık zamanla geçer mi yoksa medikal bir destek almak gerekir mi?bu arada fırçalara işlemini düzenli olarak sabah ve akşam yapıyorum yıllardır.

• Merhaba Tuba Hanım...
    sağ üst 6 numaralı dişime cumartesi günü özel muayenede tek seansta kanal tedavisi yapıldı.bugüne kadar dişimde herhangi bir sızlama veya ağrı yok fakat dlimi dokundursam ya da alttaki dişim çarpsa fena ağrıyor o tarafla yemek zaten acıya katlanırsam yiyebiliyorum ağrılar normal mi normal ise kaç gün beklemeliyim.Bir sorum da kanal tedavisini özel olmasına rağmen problemli diş olmasına rağmen neden tek seansta yapmış olabilir bu normal mi?teşekkürler
  • quote:

Orijinalden alıntı: yakoc

quote:

Tuba hanım merhabalar,

Teşekkürler.

Doktorunuz kanal tedavisi bitti dedi ise bitmiştir; ben bilemem malesef bitip bitmediğini.
    Fiyatlar gayet makul.
    Geçmiş olsun.

Anladım çok teşekkür ederim.

Peki birşey daha sormak istiyorum. Benim kanal tedavisi yapılan dişimin yarısı kırıktı köşe ve içten. Buna nasıl kaplama yapacaklar acaba? Yaptıktan sonra eskisi gibi yemek yemeye devam edebileceğim değil mi?

Çok teşekkürler, iyi çalışmalar.

• quote:

Orijinalden alıntı: tabzana

Merhabalar . Yaklasık 1 yıl once dısım kırılmıstı dokturum kanal tedavisi gerekli demişti . Hiçbir agrı sızı yoktu . Bende internetten arastırdım ve bıraz korktum kanal tedavısınden . Rahatsız etmedıgınden doktorada gıtmedım . Ancak artık dısım agrımaya basladı ve doktora gıdecegım . Sorum ise su , dişimin cekılme gıbı bır durumu olabilir mi ? Ve kanal tedavisi acı cektıren bır yontem mı tesekkurler

Kırık ve kanal tedavisi yapılması gerektiği söylenen bir diş için 1 yıl oldukça uzun bir süre. Dişin çekiminin gerekmesi ihtimaline de hazırlıklı olmanızda fayda var.

Kanal tedavisi sırasında dişiniz uyuşturulur. Herhangi bir acı duymazsınız. Seans aralarında bir miktar ağrınız olabilir, O da çoğunlukla ağrı kesici ile geçecek düzeyde olmaktadır.

• quote:

Orijinalden alıntı: MeDaLion_

Tuba hanım merhaba. Üst çenedeki 2. Dişim arkada çıkmıştı ilk çıktığı zamanlar. Şu an ikinci dişim 1. Ve 3. Dişimin arkasında 1cm ve ortasında. Yani ikincil kesici dişim 1. Kesici ve köpek dişimin arkasında ama 1 ve 3. Dişimin arası tamamen boş değil sadece biraz ayrık. Şu durumdan itibaren nasıl bir tedavi süreci olur ve ne kadar sürer tahminen?
    Geçtiğimiz yıllarda bir hekime görünmüştüm ve çekilen röntgende gözüktüğüne göre arkadaki dişimin kökü diğer öndeki ki dişimin altında olduğu için o üç dişin çekileceğin ve yerine implant yapılması gerektiğini söylemişti. Bu arada bir önemi var mı bilmiyorum ama 18 yaşındayım.

Son olarak dişimde sigaradan dolayı oluşan hafif bir sararma var bir süre önce sigara içmeyi bıraktım peki ya bu sarılık zamanla geçer mi yoksa medikal bir destek almak gerekir mi?bu arada fırçalara işlemini düzenli olarak sabah ve akşam yapıyorum yıllardır.

Sigara lekeleri hekim müdahalesi ile temizlik yapılmadan çıkmaz malesef; diş taşı temizliği ve parlatma yaptırmanız gerekli.

Dişlerinizin tedavisi için ortodontik tedavi görmeniz ya da daha önce muayene olduğunuz hekim arkadaşın da dediği gibi diş çekimi yapılıp implant- köprü yaptırmanız gerekmektedir.

İmplant yapımı için bazı kaynaklar 17 yaşın beklenmesini yeterli bulurken bazı kaynaklar 22 yaş demektedir; burada tedavinizi üstlenecek hekimin bakış açısı devreye girecektir.

Bir ihtimal bonding yöntemi olarak yayılan, kompozit dolgu ile estetik düzenleme de yapılabilir ancak bunu muayene olmadan bilemem; dişlerin birbiri ve alt çene ile ilişkisi, diş eti durumunuz vs önemlidir.

• quote:

Orijinalden alıntı: sumi02

Merhaba Tuba Hanım...
    sağ üst 6 numaralı dişime cumartesi günü özel muayenede tek seansta kanal tedavisi yapıldı.bugüne kadar dişimde herhangi bir sızlama veya ağrı yok fakat dlimi dokundursam ya da alttaki dişim çarpsa fena ağrıyor o tarafla yemek zaten acıya katlanırsam yiyebiliyorum ağrılar normal mi normal ise kaç gün beklemeliyim.Bir sorum da kanal tedavisini özel olmasına rağmen problemli diş olmasına rağmen neden tek seansta yapmış olabilir bu normal mi?teşekkürler

Kanal tedavilerinin tek seansta yapılması normaldir; ancak dişin durumu önemlidir. Dişte belirgin apse yoktu ise tek seansta tamamlanmış olması yanlış bir uygulama değildir.

Kanal tedavisi sonrası sıkıntılar 1 aya kadar devam edebilmektedir. ancak azalan bir seyir izlemesini bekleriz. 1 hafta içinde herhangi bir azalma olmazsa doktorunuza bilgi verin; dolgunuzda bir yükseklik olup o da sizi rahatsız ediyor olabilir.

Geçmiş olsun.

• quote:

quote:

quote:

Tuba hanım merhabalar,

Teşekkürler.

Fiyatlar gayet makul.
    Geçmiş olsun.

Anladım çok teşekkür ederim.

Peki birşey daha sormak istiyorum. Benim kanal tedavisi yapılan dişimin yarısı kırıktı köşe ve içten. Buna nasıl kaplama yapacaklar acaba? Yaptıktan sonra eskisi gibi yemek yemeye devam edebileceğim değil mi?

Çok teşekkürler, iyi çalışmalar.

Kaplamalar yapılırken dişler kaplamaya yer açmak amacı ile küçültülür. Sonrasında dişin olması gereken boyutu kaplama ile sağlanır. Kendi dişiniz gibi kullanır yemek yemeye konuşmaya vs devam edersiniz.

Sabit ptotezler kaplamalr ile ilgili genel bilgi için linkteki yazıyı inceleyebilirsiniz

Geçmiş olsun.

• quote:

quote:

Merhabalar . Yaklasık 1 yıl once dısım kırılmıstı dokturum kanal tedavisi gerekli demişti . Hiçbir agrı sızı yoktu . Bende internetten arastırdım ve bıraz korktum kanal tedavısınden . Rahatsız etmedıgınden doktorada gıtmedım . Ancak artık dısım agrımaya basladı ve doktora gıdecegım . Sorum ise su , dişimin cekılme gıbı bır durumu olabilir mi ? Ve kanal tedavisi acı cektıren bır yontem mı tesekkurler

Kırık ve kanal tedavisi yapılması gerektiği söylenen bir diş için 1 yıl oldukça uzun bir süre. Dişin çekiminin gerekmesi ihtimaline de hazırlıklı olmanızda fayda var.

Kanal tedavisi sırasında dişiniz uyuşturulur. Herhangi bir acı duymazsınız. Seans aralarında bir miktar ağrınız olabilir, O da çoğunlukla ağrı kesici ile geçecek düzeyde olmaktadır.

Kotu o zaman ... O zamanlar arastırmıstım hastaların genellıkle son evrede yanı sıddetlı agrılar basladıgında doktora gıttıgını ogrenmıstım . Bende hıcbır sekılde agrı olmadıgı ıcın sorun olmayacagını dusunmustum . Peki diş cekimi sırasında acı ceker mıyım ? Normalde dolgu yapılırken 2-3 iğne yapılırdı ondan az yapılınca acı cekerdım

• quote:

quote:

quote:

Kotu o zaman ... O zamanlar arastırmıstım hastaların genellıkle son evrede yanı sıddetlı agrılar basladıgında doktora gıttıgını ogrenmıstım . Bende hıcbır sekılde agrı olmadıgı ıcın sorun olmayacagını dusunmustum . Peki diş cekimi sırasında acı ceker mıyım ? Normalde dolgu yapılırken 2-3 iğne yapılırdı ondan az yapılınca acı cekerdım

Dişin uyuşması ile ilgili bir sıkınıtız varsa yine sıkıntı yaşama ihtimaliniz var. Randevunuzdan yarım saat önce 2 adet advil tablet ya da 3 adet parol tablet kullanın ( herhangi başka bir hastalığınız alerjiniz vs yoksa) diş daha rahat uyuşacaktır.
    Antibiotik kullanmanız da gerekebilir.
    Diş çekimi diş tamamen uyuşmadan yapılmaz. Uyuşma konusunda sıkıntınız olduğuna dair doktorunuzu yine bilgilendirin.

• hocam merhaba benim dişime kanal tedavisi yapıldı 1 gün önce hiçbir ağrım yok ama dişin üstüne bastırdığımda yada o tarafımla bir şey yemeye çalıştığımda acı oluyor normal midir
  • quote:

Orijinalden alıntı: yilmazdogantr

hocam merhaba benim dişime kanal tedavisi yapıldı 1 gün önce hiçbir ağrım yok ama dişin üstüne bastırdığımda yada o tarafımla bir şey yemeye çalıştığımda acı oluyor normal midir

Normaldir. Zamanla azalarak geçecektir.
  • Merabalar benim 2 sorum olacaktı.
    1. Diş taşları ağız kokusuna neden olur mu?
    2. Dişlerimi her fırçaladıgımda kanama oluyor. bunun sebebi diş taşları mı?
  • 
Sayfa: önceki 3738394041
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.