Şimdi Ara

Diş Hekimi Tuba Koç Sorularınızı Yanıtlıyor (38. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.502
Cevap
41
Favori
172.312
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3637383940
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: tasdemir01

Merhaba.diş ipi hakkında bi sorum olucak.ben bu diş ipini kullanırken arka dişleri temizlemelere çok zorlanıyorum hatta temizleyemiyorum bile.sadece yapabileceğim yerlere yapsam gine faydası olur mu ? Bide bir diş arasını kaç sn temizlemek gerekiyor onuda söylermisiniz?

At nalı şeklinde diş ipleri var onlardan alıp daha rahat kullanabilirsiniz. Diş ipinin faydası dişleri çürüklerden korumak diş taşını önlemek ağız kokusunu önlemek ve dişlerin daha uzun süre beyaz kalmasını sağlamak. Aralarını temizlemediğiniz dişlerde taş çürük ve sararma oluşacaktır.

Şu kadar süre diye bir kural yok; diş ipini dişlerinizn arasına yerleştirip diş yüzeyini sileceksiniz hepsi o kadar zaten.

Ayrıntılı bilgi için lütfen tıklayınız

• quote:

Orijinalden alıntı: yakoc

quote:

Orijinalden alıntı: StRazhets

Merhabalar ,

Sizi gördüğüm çok iyi oldu sürekli kafamı meşgul eden bir sorun var :)

Yaşım 17 üst ön dişlerim ve köpek dişi arasında kalan dişim geride birazda köpek dişlerimde daha belirgin diğerlerine göre ,

alt dişlerimde de süt dişi diye tabir edilen 2 dişten sol taraftaki yamuk şekilde öne çıkıntılı , yine köpek dişimin önünde diş geride kalıyor haliyle. Çok ciddi değil gibi düşünüyorum fakat beni rahatsız ediyor.

Tel takılmalı mı ? Yoksa insivalign denen yöntemle de düzelebilir mi ? Hadi oldu diyelim ödeme alacaklar mı? Yani devlet ödeyebilir mi ? :) Teşekkürler

invisalign yerine ecligner i öneririm. dünya çapında çok daha eski ve ödülleri daha fazla bir sitem. üstelik hastanın kullanımı çok daha rahat. yine şeffaf plak sistemi üstelik invisalign a göre çoğunlukla daha ucuz.
    tel tedavisi ile yapılabilen hemen hemen her şey ecligner ile çok daha konforlu bir şekilde yapılabiliyor.

devlet ortodontik tedaviyi sadece 18 yaşına kadar ve o da malzeme ücretinin belli bir kısmını karşılıyor. Bunun için de diş hekimliği fakültelerinde ya da devletin ortodontik tedavi yapılan hastanelerinde tedavi görmüş olmanız gerekiyor.buralarda da size 18 yaşınızı doldurmadan sıra gelmez.

özel hastane poliklinik ve kliniklerde ortodonti tedavilerinin devlet tarafından yine belli bir yüzdelerinin karşılanması için oldukça zor şartlar var;
    devlet hastanelerinde ya da diş hekimliği fakültelerinde en az birisi uzman ortodontist olmak üzere 3 diş hekiminden onaylı kağıt almanız gerekli. bu 3 hekim 90 gün içerisinde bu hastaya devlet hastanesinde müdahale edilememektedir şeklinde bir onay vermeli. tedavinizi yapacak olan doktor yine ortodonti uzmanı olmalı ve devlette yapılan muayene sonucu verilen teşhis üzerine tedavi uygulamalı. başka bir sıkıntı tesbit eder ve onun üzerine tedavi uygulamak isterse bu teşhisi ve tedavi planını yeniden devlet hastanesindeki o üç hekime onaylatmanız gerekiyor.ya da devlet karşılamıyor.
    devletin karşıladığı yüzde zaten tedavinin sadece malzeme masrafının belli bir yüzdesi bütün tedavi ücreti ya da bütün tedavi ücretinin belli bir yüzdesi değil..

yani kısaca, aslında devlet özel olarak yaptıracağınız hiç bir ortodontik tedaviyi karşılamıyor.

Alıntıları Göster
    Merhaba Tuba hanım,

Şeffaf diş teli taktırdım.Günde 3-4 kez dişlerimi fırçalamayı düşünüyorum.Çayı,kahveyi de azaltmayı düşünüyorum.Çay,çorbadan sonra da ağzımı çalkalamayı düşünüyorum.Böyle devam etsem yine de şeffaf braketlerde sararma olur mu? Arkadaşlarım sararma olabilir dedi çok üzüldüm.:(

Bir diğer sorum teller altını temizlemem için çok küçük bir diş fırçası gibi bir şey yazdı doktorum.Ben bu ürünü aldım fırçadan ekstra altında garip bir şey var o ne işe yarıyor plastik bir şey.Aslında 2 şey var biri mavi biri beyaz.

braket resmi;

Diş Hekimi Tuba Koç Sorularınızı Yanıtlıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -RAUL -- 28 Mart 2014; 13:15:04 >

• quote:

Orijinalden alıntı: lahm

Merhaba Tuba hanım,

Şeffaf diş teli taktırdım.Günde 3-4 kez dişlerimi fırçalamayı düşünüyorum.Çayı,kahveyi de azaltmayı düşünüyorum.Çay,çorbadan sonra da ağzımı çalkalamayı düşünüyorum.Böyle devam etsem yine de şeffaf braketlerde sararma olur mu? Arkadaşlarım sararma olabilir dedi çok üzüldüm.:(

Bir diğer sorum teller altını temizlemem için çok küçük bir diş fırçası gibi bir şey yazdı doktorum.Ben bu ürünü aldım fırçadan ekstra altında garip bir şey var o ne işe yarıyor plastik bir şey.Aslında 2 şey var biri mavi biri beyaz.

braket resmi;

Sararmalar illa ki olacaktır.
    Fırça ile ilgili sorunuzu anlayamadım kusura bakmayın.

• Fiyat pahalı olunca, Ankaradan bir diş hekimine resimlerimi gönderdim. O da üst altı dişe zirkonyum altlara tel önerdi. Tel olunca istemedim. Tanesi 600 dedi.

Sizin sitenize bakarken ecligner diye bir uygulama gördüm. Daha önce aynı buna benzeyen başka bir şey görmüştüm ama ileri çarpıklıklara fayda etmedigini okumustum.

Ancak sitenizi okuyunca çok istisnai durumlar hariç her caprasiklikta kullanılabileceğini gördüm. Benim üst dislerim ilk resimdekine benziyor, altlar ise 2. resimle neredeyse aynı - gerideki dis biraz daha içerde- Yalnız resimdekilerden daha büyük. Bu uygulamayla ilgili ozelden görüşebilir miyiz ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: lahm

Merhaba Tuba hanım,

braket resmi;

Merak etme sararmalar olana kadar dişlerin düzeleceği için o görüntünün moraliyle sararmalari kafana takmazsin. Hem zaten bir süre sararmanin karşılığında ömür boyu inci gibi dişlerin olacak.

• quote:

Orijinalden alıntı: benn07

Fiyat pahalı olunca, Ankaradan bir diş hekimine resimlerimi gönderdim. O da üst altı dişe zirkonyum altlara tel önerdi. Tel olunca istemedim. Tanesi 600 dedi.

Sizin sitenize bakarken ecligner diye bir uygulama gördüm. Daha önce aynı buna benzeyen başka bir şey görmüştüm ama ileri çarpıklıklara fayda etmedigini okumustum.

Ancak sitenizi okuyunca çok istisnai durumlar hariç her caprasiklikta kullanılabileceğini gördüm. Benim üst dislerim ilk resimdekine benziyor, altlar ise 2. resimle neredeyse aynı - gerideki dis biraz daha içerde- Yalnız resimdekilerden daha büyük. Bu uygulamayla ilgili ozelden görüşebilir miyiz ?

Size sistemi anlatan bir pm yolladım. Başka bir sorunuz olursa yine sorabilirsiniz.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: benn07

Fiyat pahalı olunca, Ankaradan bir diş hekimine resimlerimi gönderdim. O da üst altı dişe zirkonyum altlara tel önerdi. Tel olunca istemedim. Tanesi 600 dedi.

Size sistemi anlatan bir pm yolladım. Başka bir sorunuz olursa yine sorabilirsiniz.

Alıntıları Göster
    Yaklaşık 1 sene önce tellerim çıktı.20-25 gündürde arkadan 2 tane 20'lik dişlerim çıktı şuan yarısını kadar çıktılar ve normal dişlerimden farklılar biri biraz daha sağ taraftan çıktı,diğeride biraz daha sol taraftan.Bu yeni çıkan dişler benim yeni düzelttirdiğim dişlerimi bozar mı?Ağız yapım biraz küçük 20'likleri çektirmelimiyim?Burdan sadece fikir almak için soruyorum dişçime gidicem.Görmeden anlayamazsınız

• quote:

Orijinalden alıntı: Lagras

Yaklaşık 1 sene önce tellerim çıktı.20-25 gündürde arkadan 2 tane 20'lik dişlerim çıktı şuan yarısını kadar çıktılar ve normal dişlerimden farklılar biri biraz daha sağ taraftan çıktı,diğeride biraz daha sol taraftan.Bu yeni çıkan dişler benim yeni düzelttirdiğim dişlerimi bozar mı?Ağız yapım biraz küçük 20'likleri çektirmelimiyim?Burdan sadece fikir almak için soruyorum dişçime gidicem.Görmeden anlayamazsınız

Alıntıları Göster
    Merhaba

geçen hafta ağzımda aft çıkınca araştırmalardan sonra bu sls olayına yani Sodium Lauryl Sulfate olayına takıldım

ağız mukozasını bozuyor diye

sizin düşünceniz nedir

baya bir araştırdım doğal ürünler var ama çok pahalı

bugün sensodyne onarım ve koruma aldım içinde sls yok diye

daha iyi bir alternatif varmıdır çok aman aman pahalı olmayan

siz ne kullanıyorsunuz mesela

• quote:

Orijinalden alıntı: Lagras

Çene yapınız dar ise yirmi yaş dişleri diğer dişlerinize baskı yaparak çapraşıklıklara sebep olabilir.
    Olması gereken yerde ve büyüklükte çıkmayan yirmi yaş dişleri kendileri de daha çabuk çürür, çevre dişleri de daha çabuk çürütür.

• quote:

Orijinalden alıntı: JackDaniels

Merhaba

geçen hafta ağzımda aft çıkınca araştırmalardan sonra bu sls olayına yani Sodium Lauryl Sulfate olayına takıldım

ağız mukozasını bozuyor diye

sizin düşünceniz nedir

baya bir araştırdım doğal ürünler var ama çok pahalı

bugün sensodyne onarım ve koruma aldım içinde sls yok diye

daha iyi bir alternatif varmıdır çok aman aman pahalı olmayan

siz ne kullanıyorsunuz mesela

SLS abartılacak bir ürün değil.
    Aft çıkmasını sadece bu ürüne bağlamak haksızlık olur.
    Ayrıca ağız mukazısını yediğimiz içtiğimiz yemek ve içecekler de bozuyor.
    Aft esas olarak stres ve vücut savunması ile ilgili bir durum.

İçerisinde flor olan ve aşındırıcılığı yüksek olmayan her diş macunu kullanılabilir.

• yakoc kullanıcısına yanıt
    ben aftı sls bağladığımı söylemedim zaten dikkat ederseniz

aft araştırırken bu sls olayını öğrendim
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: StRazhets

Merhabalar ,

Sizi gördüğüm çok iyi oldu sürekli kafamı meşgul eden bir sorun var :)

Yaşım 17 üst ön dişlerim ve köpek dişi arasında kalan dişim geride birazda köpek dişlerimde daha belirgin diğerlerine göre ,

alt dişlerimde de süt dişi diye tabir edilen 2 dişten sol taraftaki yamuk şekilde öne çıkıntılı , yine köpek dişimin önünde diş geride kalıyor haliyle. Çok ciddi değil gibi düşünüyorum fakat beni rahatsız ediyor.

Tel takılmalı mı ? Yoksa insivalign denen yöntemle de düzelebilir mi ? Hadi oldu diyelim ödeme alacaklar mı? Yani devlet ödeyebilir mi ? :) Teşekkürler

invisalign yerine ecligner i öneririm. dünya çapında çok daha eski ve ödülleri daha fazla bir sitem. üstelik hastanın kullanımı çok daha rahat. yine şeffaf plak sistemi üstelik invisalign a göre çoğunlukla daha ucuz.
    tel tedavisi ile yapılabilen hemen hemen her şey ecligner ile çok daha konforlu bir şekilde yapılabiliyor.

devlet ortodontik tedaviyi sadece 18 yaşına kadar ve o da malzeme ücretinin belli bir kısmını karşılıyor. Bunun için de diş hekimliği fakültelerinde ya da devletin ortodontik tedavi yapılan hastanelerinde tedavi görmüş olmanız gerekiyor.buralarda da size 18 yaşınızı doldurmadan sıra gelmez.

özel hastane poliklinik ve kliniklerde ortodonti tedavilerinin devlet tarafından yine belli bir yüzdelerinin karşılanması için oldukça zor şartlar var;
    devlet hastanelerinde ya da diş hekimliği fakültelerinde en az birisi uzman ortodontist olmak üzere 3 diş hekiminden onaylı kağıt almanız gerekli. bu 3 hekim 90 gün içerisinde bu hastaya devlet hastanesinde müdahale edilememektedir şeklinde bir onay vermeli. tedavinizi yapacak olan doktor yine ortodonti uzmanı olmalı ve devlette yapılan muayene sonucu verilen teşhis üzerine tedavi uygulamalı. başka bir sıkıntı tesbit eder ve onun üzerine tedavi uygulamak isterse bu teşhisi ve tedavi planını yeniden devlet hastanesindeki o üç hekime onaylatmanız gerekiyor.ya da devlet karşılamıyor.
    devletin karşıladığı yüzde zaten tedavinin sadece malzeme masrafının belli bir yüzdesi bütün tedavi ücreti ya da bütün tedavi ücretinin belli bir yüzdesi değil..

yani kısaca, aslında devlet özel olarak yaptıracağınız hiç bir ortodontik tedaviyi karşılamıyor.

Alıntıları Göster
    Merhaba, diş taşlarımı temizleticeğim.Acır mı acaba herhangi bir sorun çıkabilirmi? Bide diş etimde hafif bir şişme var yemek yerken baya ağrıyor ve yemek yememi engelliyor sizce ne olabilir?

• quote:

Orijinalden alıntı: ozn23

Merhaba, diş taşlarımı temizleticeğim.Acır mı acaba herhangi bir sorun çıkabilirmi? Bide diş etimde hafif bir şişme var yemek yerken baya ağrıyor ve yemek yememi engelliyor sizce ne olabilir?

Alıntıları Göster
    Merhaba doktor hanım , öncelikle böyle bir hizmeti ilk defa sizden duyuyor ve teşekkür ederim.

19 yaşındayım dişlerim sarımsı , tartar ve araları ayrık. Diş beyazlatma düşünüyorum fakat ne kadar etkiler bilmiyorum. Ayrıca dişlerimin ayrık olmaması için diş teli düşünüyorum ama dişlerin arkasından yapılan yani görünmez diş teli diye tabir edilen diş telini kullanmak istiyorum bana diş beyazlatma ve diş telinin maliyeti ne kadar mal olur?

• diş ipi kullanımı dişlerin ayrıklaşmasına veya yamuk olanların dahada yamulmasına neden olur mu ?

• quote:

Orijinalden alıntı: ozn23

Diş taşı temizliği normalde acı vermeyen bir işlemdir. Diş eti çekilmeleriniz varsa bu bölgelerde hassasiyet yapabilir.
    Diş etinde şişlik diş taşları ve diş eti kaynaklı da olabilir dişinizde bir çürük ya da diş kökünüzde bir sıkıntı da olabilir; asıl sebep ancak muayene ile anlaşılabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: içinizden biri

Merhaba doktor hanım , öncelikle böyle bir hizmeti ilk defa sizden duyuyor ve teşekkür ederim.

19 yaşındayım dişlerim sarımsı , tartar ve araları ayrık. Diş beyazlatma düşünüyorum fakat ne kadar etkiler bilmiyorum. Ayrıca dişlerimin ayrık olmaması için diş teli düşünüyorum ama dişlerin arkasından yapılan yani görünmez diş teli diye tabir edilen diş telini kullanmak istiyorum bana diş beyazlatma ve diş telinin maliyeti ne kadar mal olur?

Tartarlarınız varsa öncelikle diş taşı temizliğiniz yapılmalıdır. Diş taşı temizliği de dişlerin renginde bir miktar açılma sağlar.
    Sonrasında hala ihtiyaç hissediyor olursanız diş beyazlatma düşünebilirsiniz.

Aralıkların kapatılması için tel tedavisi ile ilgili estetik kaygılarınız varsa şeffaf plaklar kullanılarak yapılan ortodontik tedavi en iyi seçenektir.Dişlerin arkasından takılan teller kullanışlı olmamaktadır. Dilde çok fazla yara oluşturmakta, daha fazla besin artığı biriktiği için ağız kokusu ve çürükler daha fazla olmaktadır. Ayrıca tellerde ve braketlerde çıkma- kırılma daha fazla görülmektedir.

Maliyetler oldukça değişkendir.

• quote:

Orijinalden alıntı: tasdemir01

diş ipi kullanımı dişlerin ayrıklaşmasına veya yamuk olanların dahada yamulmasına neden olur mu ?

Hayır aksine diş ipi kullanılmayıp diş taşları artarsa diş taşları dişlerin arasının açılmasına şekillerinin bzoulmasın adiş eti çekilmelerine ve çürüklere sebep olur.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: qabRiéL

Çok yerde gördüm limon ile soda karışımı yaparak dişlerinizi beyazlatabiliyorsunuz diye.
    Acaba bu yöntem tehlikeli midir dişler için?

Limon , soda , karbonat, temizleme tozları, muz kabuğu, tuz, vs.. Diş macunu, diş fırçası, diş ipi ve gargaralar dışında evde kullanılan her ürün dişlerde kalıcı hasarlara neden olmaktadır. Göreceli olarak anlık beyazlama sağlasa bile mine tabakasındaki aşınmalar zamanla daha sarı dişlere ve çürük oluşumuna sebep olur.

Alıntıları Göster
    merhabalar, üst ön dişim cok sallanıyor gıbıydı bıraz elımelde kurcaladım acıkcası. doktora gittim biraz ağrı yaptıgını soyledm ama oynuyormus gıbı geldıgını söylemedim röntgen çekti bişey olmadığını söyledi acaba röntgende dipten kırık olmaz riski varmıdır? röntgende küçük bi lırık bile olsa gözükürmüydü? bilgi verebilirmisizniz?

• merhabalar, üst ön dişim cok cok az sallanıyor gıbıydı bıraz elımelde kurcaladım acıkcası. doktora gittim biraz ağrı yaptıgını soyledm ama oynuyormus gıbı geldıgını söylemedim röntgen çekti bişey olmadığını söyledi acaba röntgende dipten çatlak olma riski varmıdır? röntgende küçük bi çatlak bile olsa gözükürmüydü? bilgi verebilirmisizniz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gencimgenc -- 31 Mart 2014; 14:34:27 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: gencimgenc

merhabalar, üst ön dişim cok sallanıyor gıbıydı bıraz elımelde kurcaladım acıkcası. doktora gittim biraz ağrı yaptıgını soyledm ama oynuyormus gıbı geldıgını söylemedim röntgen çekti bişey olmadığını söyledi acaba röntgende dipten kırık olmaz riski varmıdır? röntgende küçük bi lırık bile olsa gözükürmüydü? bilgi verebilirmisizniz?

Çok küçük kırıklar röntgende kolaylıkla gözden kaçabilir. Sallanma şikayeti olmadığı için muhtemelen dikkat de edilmemiştir.
    Sallanma hissi başlangıç aşamasındaki bir iltihaptan da kaynaklı olabilir.
  • 
Sayfa: önceki 3637383940
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.