Şimdi Ara

Diş Hekimi Tuba Koç Sorularınızı Yanıtlıyor (26. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.502
Cevap
41
Favori
171.664
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2425262728
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hocam merhaba, ben 19 yaşına 3 ay kalmış bir gencim, benim dişlerim yamuk yani bana rahatsızlık vermiyor ama yakından bakılınca yamuk olduğu anlaşılıyor ne yapmalıyım, birde hocam dişlerim hafiften sarı gibi, tam beyazlatma için diş macunu önermisiniz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: murattekno

Hocam merhaba, ben 19 yaşına 3 ay kalmış bir gencim, benim dişlerim yamuk yani bana rahatsızlık vermiyor ama yakından bakılınca yamuk olduğu anlaşılıyor ne yapmalıyım, birde hocam dişlerim hafiften sarı gibi, tam beyazlatma için diş macunu önermisiniz

Dişlerinizin düzensizliği için ortodontik tedavi olmanız en zararsız seçenektir.
    Onun dışında dolgu lamina ya da kaplama ile de düzelme sağlanabiliyor bazı durumlarda.

Ben beyazlatıcı diş macunlarını önermiyorum, hepsi ya dişe zarar veriyor, ya da etkisinin devamı için sürekli kullanım gerektiriyor. Ayrıca "tam beyazlatma" dan kastınız kar beyaz dişler ise bunu size hiç bir diş macunu sağlayamaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: yakoc

quote:

Hocam merhaba, ben 19 yaşına 3 ay kalmış bir gencim, benim dişlerim yamuk yani bana rahatsızlık vermiyor ama yakından bakılınca yamuk olduğu anlaşılıyor ne yapmalıyım, birde hocam dişlerim hafiften sarı gibi, tam beyazlatma için diş macunu önermisiniz

Dişlerinizin düzensizliği için ortodontik tedavi olmanız en zararsız seçenektir.
    Onun dışında dolgu lamina ya da kaplama ile de düzelme sağlanabiliyor bazı durumlarda.

Ben beyazlatıcı diş macunlarını önermiyorum, hepsi ya dişe zarar veriyor, ya da etkisinin devamı için sürekli kullanım gerektiriyor. Ayrıca "tam beyazlatma" dan kastınız kar beyaz dişler ise bunu size hiç bir diş macunu sağlayamaz.

Hocam teşekkürler Bi de, Bi yakınımın Bi sorunu var dişlerinin çoğu dökülmüş sizce, gömmeli diş falan dediler öyle bişey yaptıracakmış bu adsm'lerde ücretlimi ve böyle bişey yaptırırsa sizce nasıl olur, yemek yeme vb. açılardan

• quote:

quote:

quote:

Hocam teşekkürler Bi de, Bi yakınımın Bi sorunu var dişlerinin çoğu dökülmüş sizce, gömmeli diş falan dediler öyle bişey yaptıracakmış bu adsm'lerde ücretlimi ve böyle bişey yaptırırsa sizce nasıl olur, yemek yeme vb. açılardan

Gömmeli diş implant sanırım, implantı devlet karşılamıyor da üniversite hastaneleri hariç yapmıyor da. ADSM lerde yaptıramaz yani.

İmplant hereketli protezlere göre daha rahat bir seçenektir ancak kemik yapılabilir mi kaç implant gerekir maliyeti ne olur vs bunlar kemik durumuna, şeker kalp vs hastalıklarına ve ağız temizliğine bağlıdır.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Gömmeli diş implant sanırım, implantı devlet karşılamıyor da üniversite hastaneleri hariç yapmıyor da. ADSM lerde yaptıramaz yani.

İmplant hereketli protezlere göre daha rahat bir seçenektir ancak kemik yapılabilir mi kaç implant gerekir maliyeti ne olur vs bunlar kemik durumuna, şeker kalp vs hastalıklarına ve ağız temizliğine bağlıdır.

Tekrar teşekkürler

• bi kaç sorum vardı

şimdi ben 17 yaşındayım bazı geceler uyumadığımda sabahladığımda falan çenemi bastırınca dişlerimi sıkınca üst dişlerde ağrı oluyo onlar dolgulu bu normalmi? (siyah olan dolgulardan)
    bide benim ön dişlerim beyaz alt ve yandakiler sarımsı ne kadar fırçalasamda diğerlerine aynı özeni göstersemde ön dişler gibi beyaz olmuyorlar bunu nasıl halledebiliriz?
    son olarak şu 2-3 haftadır ön dişimde bi leke gibi hafif bir şey çıktı sanki saydamlaştı gibi bu ne olabilir?

teşekkürler
  • quote:

Orijinalden alıntı: Auckland

bi kaç sorum vardı

şimdi ben 17 yaşındayım bazı geceler uyumadığımda sabahladığımda falan çenemi bastırınca dişlerimi sıkınca üst dişlerde ağrı oluyo onlar dolgulu bu normalmi? (siyah olan dolgulardan)
    bide benim ön dişlerim beyaz alt ve yandakiler sarımsı ne kadar fırçalasamda diğerlerine aynı özeni göstersemde ön dişler gibi beyaz olmuyorlar bunu nasıl halledebiliriz?
    son olarak şu 2-3 haftadır ön dişimde bi leke gibi hafif bir şey çıktı sanki saydamlaştı gibi bu ne olabilir?

teşekkürler

Uykusuz kalmak vücut savunmasını zayıflatır. Bu durum da sıkıntısı olmayan dişlerde bile ağrı hassasiyet oluşmasına sebep olabilir.

Bazı dişler anatomik yapıları itibarı ile diğerlerinden daha sarı olabilir. Ne yapılabileceğinin belirlenebilmesi için değerlendirmek gerekir. Sadece belirli dişlere odaklı diş beyazlatma yapılabilir. Sadece temizlik ve parlatma ile de sıkıntı çözülebilir. Beyazlatma da bir fayda vermeyip o şekilde bırakmak ya da restoratif seçenekleri değerlendirmek gerekebilir.

Bahsettiğiniz görüntü beyaz leke lezyonu değimiz çürük başlangıcı gibi duruyor ancak muayene olmadan bir yorum yapamam.

Bir diş hekimini en kısa sürede ziyaret etmenizi öneririm.

• teşekkürler
  • Ön dişlerimin kökleri uçlarına göre daha beyaz. Diş temizliği yaptırırsam düzelir mi? Yoksa illa beyazlatmalı mıyım?
  • İyi geceler Tuba Hanım
    Dişlerimi yıllardır sabah akşam düzenli fırçalarım..Diş fırçası ve diş macunuma özellikle dikkat ederim.Fakat dişlerim istediğim beyazlıkta değil.Sararmasını engelleyebilmek için veya daha beyaz görünmesi için tavsiyeleriniz nedir acaba?
  • yakoc kullanıcısına yanıt
    Tekrar merhaba,doktoruma gittiğim zaman durumu izah ettim şişlik vardı zaten iltihap köke vurduğu için şişlik ve ağrı yapıyormuş. Temizledi tekrar baya bi açı çekerek hatta. Açık bırakıcam dedi pamuk koydu ve antibiyotik yazdı (Augmentin bid 650) cuma günü. O zaman bi sıkıntım yoktu dişim rahatlamıştı şişlikte geçmişti. Bugün tekrar randevuya gittim tekrar temizledi biraz ufak tefek ağrılar yaşadım temizlerken yine.Kapatıcam dedi şişerse gel yine dedi,cumaya randevu verdi.Antibiyotiğe devam. Lakin şuan yine ağrı çekiyorum ağrı kesici içsem bi sorun olur mu(apranax fort 550) var yoksa çekilicek ağrı değil.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hydra Mjollnir

Ön dişlerimin kökleri uçlarına göre daha beyaz. Diş temizliği yaptırırsam düzelir mi? Yoksa illa beyazlatmalı mıyım?

Ne kastetiğinizi anlayamadım. Görmeden yorum yapamam kusura bakmayın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: fgum1905

İyi geceler Tuba Hanım
    Dişlerimi yıllardır sabah akşam düzenli fırçalarım..Diş fırçası ve diş macunuma özellikle dikkat ederim.Fakat dişlerim istediğim beyazlıkta değil.Sararmasını engelleyebilmek için veya daha beyaz görünmesi için tavsiyeleriniz nedir acaba?

Günde en az 3 kere düzgün diş fırçalama.
    Günde en az 1 kere diş ipi kullanımı.
    Haftada 1 kere flor içerikli alkolsuz bir gargara kullanımı.
    En az 6 ayda bir diş taşı temizliği.

Daha az çay-kahve- sigara tüketimi.
    Her ara öğünden sonra ağzı ve dişleri çalkalama.

Bütün bunlara rağmen dişlerinizin rengi hala sarı geliyorsa, beyazlatma düşünmelisiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: uzixx

Tekrar merhaba,doktoruma gittiğim zaman durumu izah ettim şişlik vardı zaten iltihap köke vurduğu için şişlik ve ağrı yapıyormuş. Temizledi tekrar baya bi açı çekerek hatta. Açık bırakıcam dedi pamuk koydu ve antibiyotik yazdı (Augmentin bid 650) cuma günü. O zaman bi sıkıntım yoktu dişim rahatlamıştı şişlikte geçmişti. Bugün tekrar randevuya gittim tekrar temizledi biraz ufak tefek ağrılar yaşadım temizlerken yine.Kapatıcam dedi şişerse gel yine dedi,cumaya randevu verdi.Antibiyotiğe devam. Lakin şuan yine ağrı çekiyorum ağrı kesici içsem bi sorun olur mu(apranax fort 550) var yoksa çekilicek ağrı değil.

Herhangi bir ilaç alerjiniz yoksa günde 4 taneye kadar ağrı kesici kullanabilirsiniz.

Apseli dişlerin kanal tedavisi süreci maalesef biraz sıkınıtılı ve uzun sürebilmektedir. Dişinizi kaybetmemek için biraz sabretmeniz gerekecek.

Son birşey daha antibiyotik ilacım bitmek üzere bittiği zaman tekrar eczaneden alsam bi sıkıntı olur mu peki cumaya kadar baya gün var çünkü.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lxde -- 3 Şubat 2014; 13:38:06 >
  • İyi günler Tuba Hanım,

Benim sorum da kanal ile ilgili. Benim 27 numaralı dişimde önceden dolgu vardı, 1 hafta önce ağrı hissettim ve geçen hafta diş hekimine gittim. Dolguyu kaldırdı ve kanal yapması gerektiğini söyledi. Bugün 3.seans oldu ve bugün kanalları doldurdu. 1 hafta sonra da dolgu için çağırdı. Şu anda geçici dolgu var.

Benim sorum şu; 2.seansta kanallarda sinirleri temizlerken anestezi yapmış olmasına rağmen özellikle 1 kanalla uğraşırken baya ağrı hissettim, orda da belirttim normal dedi. 2.seans sonunda kanallara bir şey koyduğunu söylemişti, 3 gün sonra(bugün) gittiğimde de önce kanallara baktı, bugün dolduracaz kanalları dedi. Kanalları doldururken özellikle 1 kanalda aşırı olmasa da bir ağrı hissettim. Diğer 2 kanalda nerdeyse hiç ağrı hissetmedim. Şu anda kanallarımın doldurulma işlemi bitti, 1 hafta izleyelim haftaya dolgu yaparız dedi. Şu anda dişimde hafif bir ağrı var.

Benim asıl sormak istediğim; acaba özellikle o 1 kanaldaki işlemler yaparken olan ağrı o kanaldaki sinirlerin tam olarak temizlenmemiş olmasından kaynaklanıyor olabilir mi? Bu 1 haftalık izleme süresince onu anlayabilir miyim? Böyle bir durum varsa dolgu yaptırmadan halledelim diye diyorum bu durumu. Kanalları yaparken toplam 3 kez de film çekildi, acaba sinir kalıp kalmadığını çekilen filmlerden görebiliyor mu?

Cevap için şimdiden çok teşekkür ederim.

• quote:

Orijinalden alıntı: uzixx

Son birşey daha antibiyotik ilacım bitmek üzere bittiği zaman tekrar eczaneden alsam bi sıkıntı olur mu peki cumaya kadar baya gün var çünkü.

Bu konuyu doktorunuzla görüşün, ancak gerek olacağını zannetmiyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: vaart44

İyi günler Tuba Hanım,

Benim sorum da kanal ile ilgili. Benim 27 numaralı dişimde önceden dolgu vardı, 1 hafta önce ağrı hissettim ve geçen hafta diş hekimine gittim. Dolguyu kaldırdı ve kanal yapması gerektiğini söyledi. Bugün 3.seans oldu ve bugün kanalları doldurdu. 1 hafta sonra da dolgu için çağırdı. Şu anda geçici dolgu var.

Benim sorum şu; 2.seansta kanallarda sinirleri temizlerken anestezi yapmış olmasına rağmen özellikle 1 kanalla uğraşırken baya ağrı hissettim, orda da belirttim normal dedi. 2.seans sonunda kanallara bir şey koyduğunu söylemişti, 3 gün sonra(bugün) gittiğimde de önce kanallara baktı, bugün dolduracaz kanalları dedi. Kanalları doldururken özellikle 1 kanalda aşırı olmasa da bir ağrı hissettim. Diğer 2 kanalda nerdeyse hiç ağrı hissetmedim. Şu anda kanallarımın doldurulma işlemi bitti, 1 hafta izleyelim haftaya dolgu yaparız dedi. Şu anda dişimde hafif bir ağrı var.

Benim asıl sormak istediğim; acaba özellikle o 1 kanaldaki işlemler yaparken olan ağrı o kanaldaki sinirlerin tam olarak temizlenmemiş olmasından kaynaklanıyor olabilir mi? Bu 1 haftalık izleme süresince onu anlayabilir miyim? Böyle bir durum varsa dolgu yaptırmadan halledelim diye diyorum bu durumu. Kanalları yaparken toplam 3 kez de film çekildi, acaba sinir kalıp kalmadığını çekilen filmlerden görebiliyor mu?

Cevap için şimdiden çok teşekkür ederim.

Dişinizdeki o tek kanaldaki ağrı sinir kalmasından değil, asıl sıkıntı o kanaldan kaynaklı olduğu içindir. Bu bir hafta bekleme süresinde dişte sinir kalmış olma ihtimali değil, apsenin tedavi edilip edilemediği, ortamdaki bakterilerin yok edilmesi kalanlar varsa da etkisiz hale getirilmesi konusunda bir sıkıntı olup olmadığı değerlendirilecektir. Ağrınız geçmezse özellikle o tek kanalda kanalın yenilenmesi biraz daha pansuman yapılması ya da dişin çekimi gerekebilir.

Cevapladığınız için teşekkürler ancak sigara kullanmam çay kahvede çok sevmem.Arada içerim ama.Dişlerim çabuk sararması beni rahatsız ediyor.Önerilerinizi dikkate alacağım.Teşekkürler.. @yakoc
  • S.a yakında doktora gitcem diş beyazlatma için dişlerim ALlaha şükür düzgün bir problemim yok sorumda şu arıza falan cıkar mı bu beyazlatma işleminde. Yanıt için şimdiden tş.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 2425262728
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.