Şimdi Ara

Diş Hekimi Tuba Koç Sorularınızı Yanıtlıyor (24. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1.502
Cevap
41
Favori
171.655
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • dişle ilgili cerrahi işlemleri diş hekimleri mi yapıyor?yoksa ağız ve çene cerrahisi diye bir alan mı var?
  • quote:

Orijinalden alıntı: onboardx

dişle ilgili cerrahi işlemleri diş hekimleri mi yapıyor?yoksa ağız ve çene cerrahisi diye bir alan mı var?

Ağız diş çene cerrahisi diye bir alan var, ancak her işlem için oraya gitmenize gerek yok; pek çok işlemi her diş hekimi yapabilir. Bu eğitimi alarak mezun olur.
  • Ben bugün kanal tedavisi oldum. Dişimi fırçalayıp fırçalamamak konusunda tereddütte kaldım. Bu dişi fırçalasam bir sorun olur mu? Ya da bu dişe dokunmadan diğerlerini mi fırçalamalıyım bir süre? Ve ne zaman bu dişi kullanmaya başlayabilirim? Doktorum belli bir süre ağrı yapacağını söyledi ama bu dişle yemek yemeye ne zaman başlayacağımı bilemedim. Şimdiden teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: yakoc

Ağız ve Diş sağlığı ile ilgili merak ettiğiniz soruları bu konu başlığı altında sorabilirsiniz.

Ya da aşağıdaki linklerden bize ulaşabilirsiniz.

Diş Hekimi Tuba KOÇ
    facebook
    twitter

Dolgu acıtırmı ? Çürük haliyle biraz derin. Anestezi falan birşey hisseder miyim ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Merhaba hocam. Lamina tedavisindeki yaprak porselenlerin bir dis fiyati ne kadardan basliyor acaba?

• sweetnothing kullanıcısına yanıt
    Fiyatlar şehirlere, ilçelere gittiğiniz klinik/ muayenehane/ hastane vs ye göre, kullanılan malzemeye göre , dişlerin durumuna göre vs vs pek çok şeye göre değişir. Genel bir fiyat söylemek mümkün değil.
    Türk Diş Hekimleri Birliğinin uymamızı istediği asgari fiyat listesine göre 510 tl. Ancak bu fiyatın altına da olduçka üstüne de bulabilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bugra116

quote:

Ağız ve Diş sağlığı ile ilgili merak ettiğiniz soruları bu konu başlığı altında sorabilirsiniz.

Ya da aşağıdaki linklerden bize ulaşabilirsiniz.

Diş Hekimi Tuba KOÇ
    facebook
    twitter

Dolgu acıtırmı ? Çürük haliyle biraz derin. Anestezi falan birşey hisseder miyim ?

Dişiniz uyuşturularak yapılan bir işlemde herhangi bir acı hissetmezsiniz.

• merhabalar, diş rengi diye bir durum söz konusu mu bunu merak ediyorum. yani bazı insanlar ağzına ne kadar bakım yaparsa yapsın dişleri sarı olmak zorunda mıdır?
  • Tuba Hanım, ön alt dişlerimin aralarında siyah, küçük lekeler çıkmaya başladı. Sabah kalkınca ve yatmadan önce dişlerimi fırçalıyorum. Haftada en az 1 diş ipi ve gargara kullanıyorum. Diş hekimine görünmem gerekir mi? Önerebileceğiniz ağız bakım ürünü var mıdır?

• yakoc kullanıcısına yanıt
    Kanal tedavisini yaptıralı 5. Günüm tek seansta bitti. Sonraki günde ise diğer dişimi kanal tedavisi yaptırdım. Ilk tedavi yaptırdığım diş biraz ağrıyor ve yemek yerken sıkınca bi süre acıyor yani 10sn falan sonra düzeliyor. Aradan 5dk geçtikten sonra yine aynı ama diğer dişimde bi ağrı yok doktoruma gidilecek bi durum var mı acaba

• quote:

Orijinalden alıntı: Rostaicer

merhabalar, diş rengi diye bir durum söz konusu mu bunu merak ediyorum. yani bazı insanlar ağzına ne kadar bakım yaparsa yapsın dişleri sarı olmak zorunda mıdır?

Dişlerin rengi yapısal olarak sarı, kırmızı, gri, mavi, kahverengi, tonlar içerir. Dişin rengi bu tonların karışımı ile oluşur.
    Doğal yapısında aslında hiç bir diş bembeyaz değildir.
    Yaş ilerledikçe dişlerin rengi sararır.
    Asitli yiyecekler, diş sıkma,gıcırdatma,kalem ısırma gibi alışkanlıklar, yani dişin en dış tabakası olan mine nin zayıflamasına sebep olan durumlar da dişin renginin sararmasına yol açar.

Bir diş hekimine geldiğinizde, ağzına bakıp bakmadığınız dişinizin renginden değil, diş etlerinizin durumu, dişlerdeki tartar birikimi, çürük insidansı gibi faktörlerden anlaşılır.

• quote:

Orijinalden alıntı: Chief Bromden

Tuba Hanım, ön alt dişlerimin aralarında siyah, küçük lekeler çıkmaya başladı. Sabah kalkınca ve yatmadan önce dişlerimi fırçalıyorum. Haftada en az 1 diş ipi ve gargara kullanıyorum. Diş hekimine görünmem gerekir mi? Önerebileceğiniz ağız bakım ürünü var mıdır?

Diş ipi kullanımı haftada 1 değil günde en az 1 defa olmalıdır. Diş fırçalama da en güzeli günde 3 sefer yapılmasıdır.

Gargara olarak bahsettiğiniz eczanelerde satılan ilaç ürünler ise onlar da 1 haftadan fazla kullanıldıkları zaman dilde ve dişlerde renklenmeye sebep olur.

Bahsettiğiniz siyah lekeler diş taşlarının ilk halidir. Temizletmenizde fayda var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: DrOetker

Kanal tedavisini yaptıralı 5. Günüm tek seansta bitti. Sonraki günde ise diğer dişimi kanal tedavisi yaptırdım. Ilk tedavi yaptırdığım diş biraz ağrıyor ve yemek yerken sıkınca bi süre acıyor yani 10sn falan sonra düzeliyor. Aradan 5dk geçtikten sonra yine aynı ama diğer dişimde bi ağrı yok doktoruma gidilecek bi durum var mı acaba

Şikayetleriniz 1 hafta içinde geçmezse kontrole gitmenizde fayda var.Bu arada günde 2 sefer parol tablet kullanabilirsiniz.
    Geçmiş olsun.
  • Merhabalar Tuba hanım

Yaklasık 1 ay once yaptırdıgım dolgulu dısım 1 haftadır su ıctıkten sonra bı kac sanıye sızlama yapıyor. Öncelikle bunun nedeni ne olabılır ? Dolguları özelde yaptırmıstım . Ama artık özelle anlaşmam bitti . Devlete gidicem . Devlet ve özel arasında fark var mı ? Yani içimde de biraz kuşku var acaba devlette kötü yaparlar mı diye .
  • quote:

Orijinalden alıntı: begumay

Merhabalar Tuba hanım

Yaklasık 1 ay once yaptırdıgım dolgulu dısım 1 haftadır su ıctıkten sonra bı kac sanıye sızlama yapıyor. Öncelikle bunun nedeni ne olabılır ? Dolguları özelde yaptırmıstım . Ama artık özelle anlaşmam bitti . Devlete gidicem . Devlet ve özel arasında fark var mı ? Yani içimde de biraz kuşku var acaba devlette kötü yaparlar mı diye .

Sadece su içtiğiniz zaman mı var bu sızı? Şekerli ekşi asitli yiyecekler, sıcak içecekler herhangi bir sıkıntı veriyor mu?
    Sadece su içtiğiniz zaman olan bir sıkıntı ise diş eti kaynaklı da olabilir. Diğerleri de varsa muhtemelen kanal tedavisi gerekecektir.

İmkanınız varsa devlet yerine özeli tercih etmenizi öneririm. Devlette malzemeler iyi değil malesef.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yakoc -- 28 Ocak 2014; 15:54:13 >
  • yaşım 20 dişlerimin hepsi aynı hizada tel rahatsızlık vermiyor bir sıkıntı yaratır mı ilerde?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hayalbaz93

yaşım 20 dişlerimin hepsi aynı hizada tel rahatsızlık vermiyor bir sıkıntı yaratır mı ilerde?

Sıkıntınızı maalesef tam anlayamadım.

Dişleriniz aynı hizada değilse ve bu size rahatsızlık vermiyorsa, yemek yerken de sıkıntı yaşamıyorsanız tedavi ettirmek zorunda değilsiniz elbette.
    Ancak özellikle dişlerin sıkışık olduğu bölgeler diş çürüklerine daha elverişlidir o yüzden daha özenli fırçalamalı ve mutlaka diş ipi kullanmalısınız.
    Alt üste çene ilişkilerindeki bozukluklar zamanla çene hareketleri sırasında ses çıkmasına, ağrı oluşmasına, çenenin takılıp kalmasına sebep olabilir, bu tür durumlar için kendinizi ara ara kontrol edip bir belitri olduğu zaman vakit kaybetmeden muayene olmalısınız.
    Gömülü bir dişiniz varsa ( 20 yaş , köpek dişi, küçük azı vs herhangi birisi) kist oluşumuna sebep olabilir, kistler de büyürse çene kemiklerinde kırıklara sebep olabilir. O yüzden yılda bir röntgen kontrolünde fayda vardır.

Görmekte olduğunuz bir tel tedavisi varsa ve rahatsızlık vermiyorsa sonradan bir rahatsızlık oluşmayacaktır.

Dişlerinizin hepsi aynı hizada ise sanırım zaten sorun yok..

• quote:

quote:

Merhabalar Tuba hanım

Sadece su içtiğiniz zaman mı var bu sızı? Şekerli ekşi asitli yiyecekler, sıcak içecekler herhangi bir sıkıntı veriyor mu?
    Sadece su içtiğiniz zaman olan bir sıkıntı ise diş eti kaynaklı da olabilir. Diğerleri de varsa muhtemelen kanal tedavisi gerekecektir.

İmkanınız varsa devlet yerine özeli tercih etmenizi öneririm. Devlette malzemeler iyi değil malesef.

Eğer diş etimden kaynaklanıyorsa ne yapmam lazım ? Beklemek için daha nekadar süre tanıyım . Kanal tedavisi olcaksam tek köklü bir diş cok zor olur mu ? Kanal tedavileri cok uzun zaman alıyormuş sanırım . Apse ya da şişlik yok şimdilik . Özelde kanal tedavisi ucretleri nekadar yaklasık olarak ? Peki tıp merkezlerini önerir misin ? Burda bir tıp merkezi var baktım sitelerine diş hastalıklarına ait 1 adet doktorları da bulunmakta .

• iyi günler doktor hanım konu acmıstım ama gene özetle bir sorum olucak

kanal tedavisi yaptırdım okmeydanı dis hastanesinde 2 ay once sag en arka 2 disime doktor kanalın bırınin tıkalı oldugunu tam ilerleyemedigi soyledi bir sorun olursa gel demisti tekrardan 2 hafta sonra gittim hafiften sizi vardi largopen adlı ilacı kullanmamı soyledi kullandım gectide o sızı ama 1.5 ay sonra yanı bu gectıgımız hafta sonundan berı cok fena sızı var özellikle su degdıgı zaman cok fena sızlatıyor özel bir polikilinige gittim rönten cekıp baktılar doktor " kanal tedavısı yapılan dıste boyle bır sıcak-soguk hassasıyetının gorulmesı mumkun degıl belkı dısın kendını toparlama surecı olabılır fln dedı eger kendı kendıne agrı olursa kanal yenılenmesı yapılması lazım" dedı

sorum su sizce ne yapmam gelekır beklemem mi yoksa yeniden okmeydanına gıdıp tedavı oldugum doktora kanal tedavısını yenıletmelımıyım
  • quote:

quote:

quote:

Merhabalar Tuba hanım

Eğer diş etimden kaynaklanıyorsa ne yapmam lazım ? Beklemek için daha nekadar süre tanıyım . Kanal tedavisi olcaksam tek köklü bir diş cok zor olur mu ? Kanal tedavileri cok uzun zaman alıyormuş sanırım . Apse ya da şişlik yok şimdilik . Özelde kanal tedavisi ucretleri nekadar yaklasık olarak ? Peki tıp merkezlerini önerir misin ? Burda bir tıp merkezi var baktım sitelerine diş hastalıklarına ait 1 adet doktorları da bulunmakta .

Dişlerinizi günde 3 sefer yumuşak bir diş fırçası ile bastırmadan , diş etinizden dişe doğru bir yönde fırçalayın,diş ipini günde en az 2 sefer kullanın; tuzlu suyla ya da eczaneden alacağınız ilaç özellikli bir gargara ile ( kloroben/andorex/tanflex vs) günde en az 2 defa ağzınızı çalkalayın. 4-5 gün içinde rahatlama olmazsa kontrole gidin.

Tıp merkezleri olabilir.

Kanal tedavisi ücretleri İstanbul için 150 TL den 700-800 TL ye kadar değişebilmekte.

Tek köklü bir kanal tedavisi kanal tedavilerinin en kolayıdır. Dişiniz uyuşuk olacağı için herhangi bir sıkıntı yaşamazsınız. Sadece tek seansta tamamlanan bir tedavi olursa tedavi bitiminde bir kaç gün; tek seansta bitmezse ara seanslarda bir kaç gün hassasiyet olabilir. Bu da ağrı kesici ile geçecek bir sıkıntıdır.

Apse olmayan bir dişin kanal tedavisi, diş hala canlı ise tek seferde bitecektir. apse başlamışsa , dişin sinirleri ölmüşse vs bir kaç sefer gitmeniz gerekebilir.

• 
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.