Şimdi Ara

Diş Hekimi Tuba Koç Sorularınızı Yanıtlıyor (23. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.502
Cevap
41
Favori
171.660
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sabahlari ağzim ve nefdsim kotu kokuyor sizce bunun nedeni nedir ve ne yapmami onerirsiniz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: alks

quote:

Orijinalden alıntı: yakoc

quote:

Sayın Tuba KOÇ

Sol alt çenemde ki azı dişime 2 yıl kadar önce kanal tedavisi yaptırdım. Aradan biraz zaman geçince ağrı, acı olnaya başladı ve defalarca tedavi yaptırdığım yere gittim ama sorunu çözemedim. Daha sonra başka bir klinikte sorunun; iki azı dişin arasında açıklık olduğundan ve bu açık alana yemek artıkları vs girdiğinden sızlamanın bundan kaynaklandığını öğrendim. Doktor ara fırçası kullanmam gerektiğini söyledi ama 2 yıldır ne açıklık kapandı nede sızlama ve acısı dindi. Ara firçasını kullanırken fırça o açık bölgeden diş etinin içine neredeyse diş köküne kadar gidiyor. Çok ters biyerde olduğu için gözükmüyor da. Bunun tedavisi yokmudur? Bu açıklığı nasıl tedavi ettirebilirim? Ne yapmam gerekiyor?
    Teşekkürler, iyi çalışmalar. ...

İki diş arasındaki açıklık dişeti çekilmesi ve kemik erimesinden kaynaklı olabilir. Bu durumda periodontal tedavi ( diş eti tedavisi diyebiliriz) görmeniz gerekir.
    Dişlerden biri ya da ikisine dolgu/ kaplama / çekim gerekebilir.

Sadece ara yüz fırçası kullanarak aralık kapanmaz ; o bölgenin temizliğini sağlarsınız.

Merhaba

öncelikle cevabınız için teşekkürler.

Bu bahsettiğim sıkıntı kanal tedavisinden hemen sonra oldu,kanal tedavisi ile ilgili olabilir mi? kanal tedavisi yapılırken diş etine zarar verme vb gibi şeyler olur mu? Daha öncede bahsettiğim gibi bir kaç doktora gittim ama sıkıntının ne olduğunu ve nasıl tedavi edileceğini çözemedik. Benim hangi bölüme gitmem gerekiyor? bunu nasıl çözebiliriz?

Görmeden yorum yapmak zor. Kanal tedavisi normalde bu tarz bir sıkıntıya sebep olmaz.
    Diş hekimliği fakültelerinin oral diagnoz bölümlerinde hocalarla görüşebilirsiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: tasdemir01

Sabahlari ağzim ve nefdsim kotu kokuyor sizce bunun nedeni nedir ve ne yapmami onerirsiniz.

Ağız kokusuna sebep olan etken çoğunlukla diş eti rahatsızlıklarıdır. Öncelikle diş taşı temizliği yaptırmanızı öneririm.
    Dişlerde yeni çürükler oluşmuş olabilir, ağızda önceden yapılmış dolgu ya da protezler varsa uyumlarında sıkıntılar başlamış olabilir.
    Gece yatarken dişleri fırçalamamak sabah nefes kokusuna sebep olur.
    Mide barsak akciğer karaciğer böbrek vs diğer sistemlerinizde bir rahatsızlığınız olabilir.
    Ağızdan nefes alıp veriyor olabilirsiniz.

Öncelikle bir diş hekimine muayene olun. Ağzınızda olması muhtemel sıkıntılar düzeltildikten sonra koku devam ederse dahiliye kontrolü gerekecektir.
  • tasdemir01 T kullanıcısına yanıt
    Ayrıca ağız kokusu ile ilgili olarak aşağıdaki linklere göz atabilirsiniz:

Ağız kokusu

kokuklu hapşırık
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Sayın Tuba KOÇ

Sol alt çenemde ki azı dişime 2 yıl kadar önce kanal tedavisi yaptırdım. Aradan biraz zaman geçince ağrı, acı olnaya başladı ve defalarca tedavi yaptırdığım yere gittim ama sorunu çözemedim. Daha sonra başka bir klinikte sorunun; iki azı dişin arasında açıklık olduğundan ve bu açık alana yemek artıkları vs girdiğinden sızlamanın bundan kaynaklandığını öğrendim. Doktor ara fırçası kullanmam gerektiğini söyledi ama 2 yıldır ne açıklık kapandı nede sızlama ve acısı dindi. Ara firçasını kullanırken fırça o açık bölgeden diş etinin içine neredeyse diş köküne kadar gidiyor. Çok ters biyerde olduğu için gözükmüyor da. Bunun tedavisi yokmudur? Bu açıklığı nasıl tedavi ettirebilirim? Ne yapmam gerekiyor?

İki diş arasındaki açıklık dişeti çekilmesi ve kemik erimesinden kaynaklı olabilir. Bu durumda periodontal tedavi ( diş eti tedavisi diyebiliriz) görmeniz gerekir.

Sadece ara yüz fırçası kullanarak aralık kapanmaz ; o bölgenin temizliğini sağlarsınız.

Merhaba

Bu bahsettiğim sıkıntı kanal tedavisinden hemen sonra oldu,kanal tedavisi ile ilgili olabilir mi? kanal tedavisi yapılırken diş etine zarar verme vb gibi şeyler olur mu? Daha öncede bahsettiğim gibi bir kaç doktora gittim ama sıkıntının ne olduğunu ve nasıl tedavi edileceğini çözemedik. Benim hangi bölüme gitmem gerekiyor? bunu nasıl çözebiliriz?

Görmeden yorum yapmak zor. Kanal tedavisi normalde bu tarz bir sıkıntıya sebep olmaz.
    Diş hekimliği fakültelerinin oral diagnoz bölümlerinde hocalarla görüşebilirsiniz.

Sayın Tuba KOÇ

Size bir sorum daha olacak müsadenizle;

13 yaşında bir kızım var ve dişeri çok düzensiz,eğri,kimisi önde kimisi geride. Bu sıkıntılar için ortadontiye gitmemiz gerekiyor ama sadece üniversite hastanesinde var. Ortadonti için neredeyse 1 yıldan fazla gidip gelineceği için burası bize çok uzak. Daha önce üniversite hastanelerinden özel polikliniğe sevk alınabiliyordu,şuan bu konuda durum nedir? Özel polikliniklere sevk alabiliyormuyuz? Eğer sevk alabilirsek ne SGK ne kadarını karşılıyor? Siz hangisini tavsiye edersiniz? (üniversite bize çok uzak ve gidiş-geliş sıkıntı oluyor). Bu konularada da bilgilendirirseniz çok sevinirim.

TEŞEKKÜRLER, İYİ ÇALIŞMALAR....

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Sayın Tuba KOÇ

Merhaba

Sayın Tuba KOÇ

Size bir sorum daha olacak müsadenizle;

13 yaşında bir kızım var ve dişeri çok düzensiz,eğri,kimisi önde kimisi geride. Bu sıkıntılar için ortadontiye gitmemiz gerekiyor ama sadece üniversite hastanesinde var. Ortadonti için neredeyse 1 yıldan fazla gidip gelineceği için burası bize çok uzak. Daha önce üniversite hastanelerinden özel polikliniğe sevk alınabiliyordu,şuan bu konuda durum nedir? Özel polikliniklere sevk alabiliyormuyuz? Eğer sevk alabilirsek ne SGK ne kadarını karşılıyor? Siz hangisini tavsiye edersiniz? (üniversite bize çok uzak ve gidiş-geliş sıkıntı oluyor). Bu konularada da bilgilendirirseniz çok sevinirim.

TEŞEKKÜRLER, İYİ ÇALIŞMALAR....

Devletin Ağız diş sağlığı merkezlerinden ya da diş hekimliği fakültesinden 3 doktor onaylı yazı alabilirseniz;
    devlet hastanesinde yazılan teşhis ve tedavi planı ile gittiğiniz yerdeki teşhis ve tedai planı aynı olursa,
    gittiğiniz yerde tedavinizi yapacak olan doktor ortodonti uzmanı olursa SGK tedavinin bir kısmını karşılıyor.
    Ne kadarını karşıladığı sürekli değişiyor o yüzden bir şey söyleyemeyeceğim.

• alks kullanıcısına yanıt
    Ayrıca SGK nın diş ile ilgili ödemeleri için;
    siz önce bütün masrafı kendi cebinizden karşılıyorsunuz; faturanızı SGK ya veriyorsunuz, yapılacak değerlendirmelerle onlar size bir kaç ay içinde geri ödeme yapıyor.
    Yani yapılacak tedavinin ücretinin sizde hazır olması gerekiyor. Her durumda önce sizin cebinizden çıkıyor o para.Geri ödeme 3 ile 10 ay arasında gerçekleşiyor.
  • merhaba 26 yasindayim on duslerimin bir tanesi ice dönük hafiften , ne yapilabilir acaba bu durumda

• quote:

siz önce bütün masrafı kendi cebinizden karşılıyorsunuz; faturanızı SGK ya veriyorsunuz, yapılacak değerlendirmelerle onlar size bir kaç ay içinde geri ödeme yapıyor.
    Yani yapılacak tedavinin ücretinin sizde hazır olması gerekiyor. Her durumda önce sizin cebinizden çıkıyor o para.Geri ödeme 3 ile 10 ay arasında gerçekleşiyor.

Sayın Tuba KOÇ

O zaman çok uğraşmak gerekiyor anlaşılan. Birde belirli bir kısmını da ödemiyor diyorsunuz sizce direk özelde yaptırmak daha mı mantıklı. Ortalama fiyatlar ne kadar tutar?
    Teşekkürler. .

• merhaba tuba hanım

ağzım açık uyuyorum ve ön dişlerimden dolayı sanırım çünkü öne doğru çıkmış yamuk ağız kokusu bu sebeple olur mu acaba devamlı olan bi ağız kokusu var

diş teli fiyatları ve tedavi süreci hakkında bilginiz var mı acaba

cevaplarınız için şimdiden teşekkürler
  • MERHABA

İki aydır ortodontik tedavi görüyorum ek olarak et tedavisi yapılacak ortodonti tedavisi sırasında et tedavisi ve dolgu yapılabilirmi?
  • merhaba,

benim alt dişlerimde biraz çarpıklık var. aslında ben halimden memnundum, kontrole gittiğimde doktora diş eti ve dudak yapım değişmediği sürece sorun olmadığını söyledim fakat gün geçtikçe diş etlerimin şeklinin dahi bozulduğunu farkettim. çok geç olmadan taktırmak istiyorum fakat aklımda 1-2 soru var.

1) öncelikle diş teli bu bozulan diş eti yapımı da tekrar eski haline getirebilir mi? alt bölgeye doğru 1-2 cm çekti resmen...
    2) tedavi şekli neye göre belirleniyor? mesela ben sadece alt dişlere tedavi uygulanmasını istiyorum ama bu durum kontrollerden sonra da değişebilir mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: umm.7

merhaba 26 yasindayim on duslerimin bir tanesi ice dönük hafiften , ne yapilabilir acaba bu durumda

Muayene olmadan net bir yorum yapamam ancak ortodontik tedavi, lamina, zirkon kaplama yapılabilir, bir ihtimal bonding diye duyduğunuz diş rengi dolgu ile düzeltilebilir.
  • quote:

quote:

Sayın Tuba KOÇ

O zaman çok uğraşmak gerekiyor anlaşılan. Birde belirli bir kısmını da ödemiyor diyorsunuz sizce direk özelde yaptırmak daha mı mantıklı. Ortalama fiyatlar ne kadar tutar?
    Teşekkürler. .

Ortodontik tedaviler için belli bir tedavi ücreti yok, dişlerin durumu, hastanın yaşı kemik durumu, yapılacak tedavi,kullanılacak malzeme , nerede yaptırdığınız vs pek çok faktör var. Muayene olup sorup araştırmanız gerekli.

Devlette ya da özelde yaptırmak tercih meselesi; ne kadar geç olursa olsun az bir kısmı bile olsa kardır para size geri gelsin istiyorsanız biraz uğraşmanız gerekli.

• quote:

Orijinalden alıntı: kraly61

merhaba tuba hanım

ağzım açık uyuyorum ve ön dişlerimden dolayı sanırım çünkü öne doğru çıkmış yamuk ağız kokusu bu sebeple olur mu acaba devamlı olan bi ağız kokusu var

diş teli fiyatları ve tedavi süreci hakkında bilginiz var mı acaba

cevaplarınız için şimdiden teşekkürler

Çene ve diş yapısı bozuklukları ağız açık uyumaya; ağız açık uyumak da ağız kokusuna sebep olabilir.

Diş teli yerine şeffaf plakları öneriyorum; çok daha konforlu bir tedavi süreci.
    Ancak dişlerinizin ve çenenizin durumunu bilmeden pek yorum yapamam.
  • quote:

Orijinalden alıntı: CrazyOf

MERHABA

İki aydır ortodontik tedavi görüyorum ek olarak et tedavisi yapılacak ortodonti tedavisi sırasında et tedavisi ve dolgu yapılabilirmi?

Diş eti düzeltmleri genellikle ortodontik tedavi bittikten sonra yapılır ancak dişlerin hareketini önleyen bir diş eti varsa tedavi sırasında da müdahale edilebilir.
    Dolgular da ortodontik tedavi sırasında yapılabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: madenci ilyas

merhaba,

benim alt dişlerimde biraz çarpıklık var. aslında ben halimden memnundum, kontrole gittiğimde doktora diş eti ve dudak yapım değişmediği sürece sorun olmadığını söyledim fakat gün geçtikçe diş etlerimin şeklinin dahi bozulduğunu farkettim. çok geç olmadan taktırmak istiyorum fakat aklımda 1-2 soru var.

1) öncelikle diş teli bu bozulan diş eti yapımı da tekrar eski haline getirebilir mi? alt bölgeye doğru 1-2 cm çekti resmen...
    2) tedavi şekli neye göre belirleniyor? mesela ben sadece alt dişlere tedavi uygulanmasını istiyorum ama bu durum kontrollerden sonra da değişebilir mi?

Ortodontik bozukluklar genellikle tek çeneyle sınırlı değildir; her iki çenenin uyumsuzluğundan kaynaklanır. O yüzden tek çene ya da tek çenenin sadece ön bölgesine tedavi uygulanması pek mümkün değildir.
    Tedavi şekli ve süreci dişlerdeki bozukluğun derecesi sebebi, hastanın yaşı,kemiğin durumu, ağız hijyeni, ağızdaki diğer dişlerin durumu, çene ekleminin durumu, hastanın tedaviye uyumu vs gibi faktörlerle belirleniyor.

Diş etinizdeki sıkıntı anladığım kadarı ile diş eti çekilmesi; dişleriniz düzeltildikten sonra siz de ağız hijyeninize dikkat ederseniz ufak ek tedavilerde diş etleriniz normale dönebilir; ancak çekilmenin şiddetine de bağlıdır. Ortoduntik tedavi sonrası pembe estetik dediğimiz diş eti müdahalaleri gerekebilir.

Ancak dediğiniz gibi 1-2 cm aşağı inen bir diş etinde, diş etlerinde ve dişi tutan kemiklerde hastalık başlamış olma ihtimali yüksektir; o dişlerin çekimi ya da uzun dönem bir diş eti tedavisi gerekebilir. Böyle bir durumda ortodontik tedaviniz ertelenecektir.

• Sayın Tuba KOÇ

Cevaplarınız için teşekkürler. ..

• Merhaba Ön üst dişimde bir tanesinde çıkarken buz kırdığım için hafif deformasyon var şekli anlatmam gerekirse manzaradı dağlar düşünebiliriz biri büyük biri küçük gibi... bu durumda dişleri düzeltmenin maliyeti ne olabilir acaba ? Birde 20lik dişim çıkarken damağımı patlatmıştı sol sanağımda bir kas ağrısı olmuştu şu an her iki ağrıda geçmiş durumda damağımdada dişimin etrafındaki et parçası varmış gibi bir his geliyor dilime dişlerimi fırçalarken çok fazla baskı yapmadım ve besinleri öğütürken sol tarafımı kullanmadım.Şu an ağrı ve benzeri bir his yok yinede doktora görünmelimiyim ? Teşekkürler...
  • quote:

Orijinalden alıntı: -Comandante

Merhaba Ön üst dişimde bir tanesinde çıkarken buz kırdığım için hafif deformasyon var şekli anlatmam gerekirse manzaradı dağlar düşünebiliriz biri büyük biri küçük gibi... bu durumda dişleri düzeltmenin maliyeti ne olabilir acaba ? Birde 20lik dişim çıkarken damağımı patlatmıştı sol sanağımda bir kas ağrısı olmuştu şu an her iki ağrıda geçmiş durumda damağımdada dişimin etrafındaki et parçası varmış gibi bir his geliyor dilime dişlerimi fırçalarken çok fazla baskı yapmadım ve besinleri öğütürken sol tarafımı kullanmadım.Şu an ağrı ve benzeri bir his yok yinede doktora görünmelimiyim ? Teşekkürler...

Çiğneme sırasında tek tarafı kullanmamak , kullanmadığınız taraf dişlerde tartar birikimi, diş eti iltihabı ve çürüklere sebep olur.Dişinizin ağrısından kurtulmak için doğru bir çözüm yolu değildir.

Ön dişlerinize nasıl bir büdahale yapılacağı ile maliyet doğrudan ilişkilidir. Dişlerin komşu ve diğer çenedeki dişlerle ilişkisi, dişe ti durumu, ağız hijyeni vs gibi durumlar değerlendirilmeden, yani muayene olmadan yorum yapamam.

Her iki şikayetiniz için de bir diş hekimine muayene olmalısınız.

• 
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.