Şimdi Ara

Diş Hekimi Tuba Koç Sorularınızı Yanıtlıyor (17. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.502
Cevap
41
Favori
171.562
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba 4 sene once tel taktim dislerim duzeldi fakat ust taraf öne doğru çıkıkti ve su an dahada öne çıktılar cenemde yer yok herhalde acaba gitsem doktora tekrar telmi takar yoksa baska islemmi gerekir
    2. Telden sonra cenemde kasilmalar olmaya basladi mesela sert seyleri ısırırken cene kitleniyo agzim acik kaliyo bi kac saniye sonra geciyor ama surekli oluyo bide arada sanki suratimin saginda ve solunda bisiler kopuyo ses geliyo ama bu cok sık olmuyor teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sünnetçi34 -- 3 Aralık 2013; 23:47:43 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Íyi geceler Cuma günü sağ alt 20'lik dişin önündeki dişi çektirdim. 2 kere iğne yapmasına rağmen hissettiğimi söyledim. Söylememe rağmen işkence yapar gibi dişimi çekti. Bağıra bağıra öldüm. Normal bi' durum mu ?

İkinci sorum Cuma'dan beri kanıyor , şimdi azaldı ama azda olsa kanama devam ediyor. Anneme iltahaplı olduğunu söylemiş. 20'lik dişte çıkarken sıkıştırmış bu dişi. Kanama normal mi ?

• yakoc kullanıcısına yanıt
    o dediğiniz çok pahalı gelir bana
    30 lira civarlarında attığım SSdekilerden hangisi iyidir size göre?

yazan şeylerden hiçbirşey anlamadım
  • quote:

Orijinalden alıntı: Czin

quote:

Orijinalden alıntı: yakoc

quote:

Orijinalden alıntı: Czin

Merhabalar

Benim üst yan kesici dişlerim hiç çıkmadı ne ana ne süt. 9. sınıfa kadar köpek dişlerimin süt dişi vardı. 9. sınıfta süt dişlerinden biri düştü.Ne gariptir ki köpek dişlerimin ikiside üst yan kesici dişlerimin yerindeler.Ve köpek dişi yerlerinden birinin yeri boş diğerinde ise köpek süt dişi var. Şuan dişlerim biraz çaprışık ve şekilsiz duruyor.Dişlerimde boş olan yerlere devrilmeye devam ediyor.Nasıl bir tedaviyi yolunu izlememi önerirsiniz ve maaliyeti ne kadar eder? yaş 19
    20lik dişler geliyor ve 1 tane dişime dolgu gerekiyor.

Teşekkürler.

1) ortodontik tedavi ile boşluklar kapatılır. Köpek dişlerinize yan kesici 1. küçük azı dişlerinize köpek diş formu verilir ( bu sırada kanal tedavisi gerekebilir)

2) Ortodontik tedavi ile köpek dişleri yerine taşınız yan kesicilerin yeri boş kalır iki köpek dişi arası ön dişlere kaplama yapılabilir.

3) ortodontik tedavi ile köpek dişleri yerlerine taşınır yan kesici dişler yerine implant yerleştirilir.

4) 1. küçük azı dişlerinizden itibaren ön dişlere kaplama yapılabilir.

Çıkan yirmi yaş dişleriniz ve gerekli dolgular ayrıca değerlendirilir.

Merhabalar ben ortodontik tedavi düşünüyordum vazgeçtim 4. seçeneği uygulatacam. 4. seçenekte 2 tane dişin eksik olması kaplamada sıkıntı yaratır mı? ve özel mesajdan aşağı yukarı ne kadara mal olacagınıda yazabilir misiniz. Teşekkürler.

Eksik dişlerin nerede olduğuna bağlı olarak köprüye eklenen diş sayısının artırılması gerekebilir başka bir sıkıntı olmaz.

• quote:

Orijinalden alıntı: ScarFace0944

Merhaba 4 sene once tel taktim dislerim duzeldi fakat ust taraf öne doğru çıkıkti ve su an dahada öne çıktılar cenemde yer yok herhalde acaba gitsem doktora tekrar telmi takar yoksa baska islemmi gerekir
    2. Telden sonra cenemde kasilmalar olmaya basladi mesela sert seyleri ısırırken cene kitleniyo agzim acik kaliyo bi kac saniye sonra geciyor ama surekli oluyo bide arada sanki suratimin saginda ve solunda bisiler kopuyo ses geliyo ama bu cok sık olmuyor teşekkürler

Çene ekleminizle ilgili bir sıkıntınız var gibi gözüküyor. Hem bir ortodontist hem de çene cerrahı tarafından muayene edilmenizde fayda var.
    Ne yapılacağına ona göre karar verilir.
    Tekrar ortodontik tedavi gerekebilir, fizik tedavi verilebilir vs.
    Geçmiş olsun.

• Teşekkürler haftaya bi randevu alipta gideyim yine hava harptan elenmeyelim

• quote:

Orijinalden alıntı: Zendo

Íyi geceler Cuma günü sağ alt 20'lik dişin önündeki dişi çektirdim. 2 kere iğne yapmasına rağmen hissettiğimi söyledim. Söylememe rağmen işkence yapar gibi dişimi çekti. Bağıra bağıra öldüm. Normal bi' durum mu ?

İkinci sorum Cuma'dan beri kanıyor , şimdi azaldı ama azda olsa kanama devam ediyor. Anneme iltahaplı olduğunu söylemiş. 20'lik dişte çıkarken sıkıştırmış bu dişi. Kanama normal mi ?

Dişinizde iltihap vardı ise uyuşmada sıkıntı olması normal.
    Hissettiğiniz sadece dişinizin hareketi ve baskı hissi idi ise o da normal ancak acı olması pek normal değil. Bir iğne daha ya da çekimin ertelenmesini tercih ederdim ben olsam.

Kanama sızıntı şeklinde ve ara ara ise normal. Siz yara bölgesi ile oynamayın-dilinizle çatal kaşık kürdan tırnağınız vs ile kurcalamayın, mümkün olduğunca tükürmeyin,pipet kullanmayın sigara içmeyin, kanama dursun diye pamuk koymayın. Bütün bunların 1 tanesinin bile yapılması kanamayı artırır.

• quote:

Orijinalden alıntı: hayvan arkadas

o dediğiniz çok pahalı gelir bana
    30 lira civarlarında attığım SSdekilerden hangisi iyidir size göre?

yazan şeylerden hiçbirşey anlamadım

Aralarında fonksiyon açısından belirgin bir fark yok.
    Hangisi gözünüze daha çok hitap ediyorsa ben bunu kullanırım diyorsanız onu alın.
  • Çok teşekkürler Tuba hanım , iyi ki varsınız.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • tuba hanım size 2 tane sorum birincisi geçen aylarda diş hekimine gitmiştim devlet hastanesinde alt sol tarafta bir tane 20 lik dişim var üstü biraz çürümüş çektirilmesi lazım felan dedi ama çekmedi üstünü temizleyip dolgu yapmış ama o diş dolgu yapıldıktan sonra entresan bir şey oldu ben ilk defa böyle birşeyle karşılaşıyorum dişin üstüne ne zaman çatal yada kaşık degse öyle bir ağrı yapıyor ki beynimi zonklatıyor ağzımda başka 2 tane daga dolgum var ama hiç böyle birleyle karşılaşmamıştım bunun sebebi nedir üstüne konulan dolgu malzemesiyle mi ilgili yoksa iyi temizlememiş mi özele gidecem ama sizden de bilgi istiyorum birde 2 tane azı dişimdeki analgam dolguları degiştirtecem diş hekimine söylesem yapar mı çünkü çoğu kendi bildigini okuyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: berrakk

tuba hanım size 2 tane sorum birincisi geçen aylarda diş hekimine gitmiştim devlet hastanesinde alt sol tarafta bir tane 20 lik dişim var üstü biraz çürümüş çektirilmesi lazım felan dedi ama çekmedi üstünü temizleyip dolgu yapmış ama o diş dolgu yapıldıktan sonra entresan bir şey oldu ben ilk defa böyle birşeyle karşılaşıyorum dişin üstüne ne zaman çatal yada kaşık degse öyle bir ağrı yapıyor ki beynimi zonklatıyor ağzımda başka 2 tane daga dolgum var ama hiç böyle birleyle karşılaşmamıştım bunun sebebi nedir üstüne konulan dolgu malzemesiyle mi ilgili yoksa iyi temizlememiş mi özele gidecem ama sizden de bilgi istiyorum birde 2 tane azı dişimdeki analgam dolguları degiştirtecem diş hekimine söylesem yapar mı çünkü çoğu kendi bildigini okuyor

Dolgu yapılan dişinizin 20 lik dişiniz olduğuna emin misiniz; çekilmesi gerekir denilen bir dişe dolgu yapıldığını sanmıyorum. Hele de devlet hastanesinde 20 yaş dişine dolgu yapıldığına pek ihtimal veremiyorum. Ama bilemem tabi. :)

Yeni yapılan dolgunuz da amalgam mı?

Amalgam metal içerikli bir dolgu. Ağızda başka da amalgam dolgu ya da metal destekli porselen kaplama olduğu zaman; metal alaşımların orabları farklı olduğu/olabildiği için çatal-kaşık vs gibi şeyler tükürüğün de etkisi ile elektrik akımına sebep olabiliyor. Bu da dişte ağrı yapıyor.

Amalgam dolgularınızın hepsine polisaj yapılması ya da değişmesi risk oluşturmayacaksa ( bazen dolgu değişimi demek o dişin sıkıntısı yokken kanal tedavisi gerektirmesi demek olabilir) dolguların değişmesi gerekebilir.

Dolgu değişimi yapılacak olursa devlet hastanesi yerine özeli ya da diş hekimliği fakültelerini tercih etmenizi öneririm.

• quote:

quote:

tuba hanım size 2 tane sorum birincisi geçen aylarda diş hekimine gitmiştim devlet hastanesinde alt sol tarafta bir tane 20 lik dişim var üstü biraz çürümüş çektirilmesi lazım felan dedi ama çekmedi üstünü temizleyip dolgu yapmış ama o diş dolgu yapıldıktan sonra entresan bir şey oldu ben ilk defa böyle birşeyle karşılaşıyorum dişin üstüne ne zaman çatal yada kaşık degse öyle bir ağrı yapıyor ki beynimi zonklatıyor ağzımda başka 2 tane daga dolgum var ama hiç böyle birleyle karşılaşmamıştım bunun sebebi nedir üstüne konulan dolgu malzemesiyle mi ilgili yoksa iyi temizlememiş mi özele gidecem ama sizden de bilgi istiyorum birde 2 tane azı dişimdeki analgam dolguları degiştirtecem diş hekimine söylesem yapar mı çünkü çoğu kendi bildigini okuyor

Dolgu yapılan dişinizin 20 lik dişiniz olduğuna emin misiniz; çekilmesi gerekir denilen bir dişe dolgu yapıldığını sanmıyorum. Hele de devlet hastanesinde 20 yaş dişine dolgu yapıldığına pek ihtimal veremiyorum. Ama bilemem tabi. :)

Amalgam metal içerikli bir dolgu. Ağızda başka da amalgam dolgu ya da metal destekli porselen kaplama olduğu zaman; metal alaşımların orabları farklı olduğu/olabildiği için çatal-kaşık vs gibi şeyler tükürüğün de etkisi ile elektrik akımına sebep olabiliyor. Bu da dişte ağrı yapıyor.

Amalgam dolgularınızın hepsine polisaj yapılması ya da değişmesi risk oluşturmayacaksa ( bazen dolgu değişimi demek o dişin sıkıntısı yokken kanal tedavisi gerektirmesi demek olabilir) dolguların değişmesi gerekebilir.

Dolgu değişimi yapılacak olursa devlet hastanesi yerine özeli ya da diş hekimliği fakültelerini tercih etmenizi öneririm.

inanın 20 lik dişin üstünü temizlemiş ve dolgu malzemesi koymuş normalde o dişte herhangi bir ağrı söz konusu degil ama dedigim gibi metal bir şey degince ağrı beynime sıçrıyor ayrıca onun yanındaki azı dişimide çekmişti çürük oldugu için ya uğraşmak işine gelemdi bilmiyorum artık sonuç itibariyle bir tane dişimide kaybettim önümüzdeki aylarda oraya implant yaptıracam birdaha devlet mi allah korusun ama bu benim tamamen salaklıgımdan kaynaklı ben önceden özele gittim bir dişime kanal tedavisi yapıldı diger azı dişimi gösterdigimde çok çürük ama kanal tedavisi yapılır demişti o hekimin yaptıgı kanal tedavisini begenmedim özelde de iyi hekim bulmak gerçekten şans işi sonra devlete gitim ve bir dişimi kaybettim belkide gerçekten çok çürük bir diş olabilir ve çekilmesi gerekiyordu bilemiyorum çünkü hem fazla ağrı yapıyordu ve diş kanıyordu özelde de bazen insanların gözünü para hırsı bürüyor ve aşırı çürük bir dişe kanal tadavisi yapıyorlar ama olmuyor ya sonradan dişte fazlasıyla hassasiyet meydana geliyor vs.
    birde 20 lik dişlerimden sadece 1 tanesi çıktı normalde 4 tane felan olması gerekiyormuş
    ama size şunu söyleyeyim o azı diş çekildikten sonra ağzım okadar rahatladı ki ona kanal tadaviside yapılsaydı bence olmayacaktı gibimede geliyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berrakk -- 4 Aralık 2013; 16:50:26 >

• quote:

quote:

quote:

inanın 20 lik dişin üstünü temizlemiş ve dolgu malzemesi koymuş normalde o dişte herhangi bir ağrı söz konusu degil ama dedigim gibi metal bir şey degince ağrı beynime sıçrıyor ayrıca onun yanındaki azı dişimide çekmişti çürük oldugu için ya uğraşmak işine gelemdi bilmiyorum artık sonuç itibariyle bir tane dişimide kaybettim önümüzdeki aylarda oraya implant yaptıracam birdaha devlet mi allah korusun ama bu benim tamamen salaklıgımdan kaynaklı ben önceden özele gittim bir dişime kanal tedavisi yapıldı diger azı dişimi gösterdigimde çok çürük ama kanal tedavisi yapılır demişti o hekimin yaptıgı kanal tedavisini begenmedim özelde de iyi hekim bulmak gerçekten şans işi sonra devlete gitim ve bir dişimi kaybettim belkide gerçekten çok çürük bir diş olabilir ve çekilmesi gerekiyordu bilemiyorum çünkü hem fazla ağrı yapıyordu ve diş kanıyordu özelde de bazen insanların gözünü para hırsı bürüyor ve aşırı çürük bir dişe kanal tadavisi yapıyorlar ama olmuyor ya sonradan dişte fazlasıyla hassasiyet meydana geliyor vs.
    birde 20 lik dişlerimden sadece 1 tanesi çıktı normalde 4 tane felan olması gerekiyormuş
    ama size şunu söyleyeyim o azı diş çekildikten sonra ağzım okadar rahatladı ki ona kanal tadaviside yapılsaydı bence olmayacaktı gibimede geliyor

Dişinizi görmediğim için yorum yapamayacağım maalesef. Ama acısından kurtulmanıza sevindim.

Diğer sıkıntınız da dediğim gibi ağızda farklı metaller olmasından kaynaklanıyor; amalgam dolguların polisajı yani parlatılması ya da değiştirilmesi gerekiyor.

• Genel olarak kaplama fiyatları ne civarda ? benim gittiğim dişçi 200 lira dedi kazıklanıyormuş gibi hissettim
  • quote:

Orijinalden alıntı: 3yuq

Genel olarak kaplama fiyatları ne civarda ? benim gittiğim dişçi 200 lira dedi kazıklanıyormuş gibi hissettim

Baya uygun söylemiş, 300 lira civarı kaplama fiyatları
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: iptal55

Ön dişlerim biraz ayrık bunun için ne önerirsiniz ?
    Ayrıca 3-4 ay önce dolgu yaptırdım. Dolgu yaptırdığım yerden bişey yiyemiyorum. Dolgu çok ince gibi geliyor bana.

Ön dişlerde yapılan dolgular maasef estetik sağlayabilmek için ince olmak zorunda.
    Dolgularınız ön dişlerde ise sert şeyler yemekten uzak durmanız gerekecek maalsef; çekirdek çitlemek, elmayı ısırarak yemek vs.. Bunlar dolgunun kırılması ya da düşmesine sebep olabilir.
    Ancak dolgunuz ön dişte değilse sıkıntı yapmanıza gerek yok, 7/24 sakız çiğnemezseniz sıkıntı yaşamazsınız.

Ön dişlerinizdeki ayrıklık için dolgu, porselen kaplama ya da ortodontik tedavi yaptırabilirsiniz. Ayrıklık diş etinizin dişlerinizin arasına doğru inmesinden kaynaklı ise o yapıyı da aldırmanız gerekecektir.

Yanlış anlamışsınız. Ön dişlerim biraz ayrı ama onlarda dolgu yok hala ayrı yani.
    Dolgu köpek dişimi adı göz dişimi ne orda. Ama orayla birşey yiyince acıyor dolgunun dibi yiyemiyorum o tarafla.

• şu an ortodontik tedavim devam ediyor doktorun söylediğine göre durum olumlu ve dişin düşme ihtimali yok
    benimde sorum şu sizlere yaklaşık 2 senedir bakırköyde ünlü bir ortodonti uzmanında tedavi görüyorum doğuştan damak dudak yarığı problemlerim var sorun şu sağ taraftaki köpek dişim damağımın tam ortasında 2 seneden beri yaklaşık 1 cm öne çektik sürekli damaklık takıyorum ve zemberek denilen bi damaklık sayesinde öne itmesi sağlanıyor ama bu damaklığı yemek yemek için çıkardığımda falan diş sallanıyor ve çıtlıyor dişin düşme ihtimali varmıdır varsa % kaç
  • Merhaba,

Sag arka alt kisimdaki 20 lik disin hemen onundeki disimde ic kisminda hafif siyah ince bi kisim var. Bide bunun yaninda disi 4 parca olarak dusunun.Bu parcanin birinde siyah bi nokta var ve o bolum bi ton daha koyu gri.Bu disim cok agri yapiyor.Ozellikle dis fircaladiktan sonra geceleri cok agri yapiyor.Ama o kisimi fircalamaz isem hic agri olmuyor.Cignerken herhangi bir sorun yasamiyorum.Isterseniz fotografta atabilirim.Tahmininize gore hangi islem uygulanir ve ortalama bir fiyat verebilirmisiniz. Simdiden tesekkur ediyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mono Italiano -- 4 Aralık 2013; 22:20:58 >
    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

quote:

Ön dişlerim biraz ayrık bunun için ne önerirsiniz ?
    Ayrıca 3-4 ay önce dolgu yaptırdım. Dolgu yaptırdığım yerden bişey yiyemiyorum. Dolgu çok ince gibi geliyor bana.

Ön dişlerde yapılan dolgular maasef estetik sağlayabilmek için ince olmak zorunda.
    Dolgularınız ön dişlerde ise sert şeyler yemekten uzak durmanız gerekecek maalsef; çekirdek çitlemek, elmayı ısırarak yemek vs.. Bunlar dolgunun kırılması ya da düşmesine sebep olabilir.
    Ancak dolgunuz ön dişte değilse sıkıntı yapmanıza gerek yok, 7/24 sakız çiğnemezseniz sıkıntı yaşamazsınız.

Ön dişlerinizdeki ayrıklık için dolgu, porselen kaplama ya da ortodontik tedavi yaptırabilirsiniz. Ayrıklık diş etinizin dişlerinizin arasına doğru inmesinden kaynaklı ise o yapıyı da aldırmanız gerekecektir.

Yanlış anlamışsınız. Ön dişlerim biraz ayrı ama onlarda dolgu yok hala ayrı yani.
    Dolgu köpek dişimi adı göz dişimi ne orda. Ama orayla birşey yiyince acıyor dolgunun dibi yiyemiyorum o tarafla.

1.Dişinizin dolgusunda yükseklik kalmış olabilir.
    2. Çok derin bir çürük oluşmuştur, iyileşmek için biraz zamana ihtiyacı vardır, gittikçe azalan bir şikayet ise bir kaç ay içinde geçecektir.
    3. Çürük temizlenmeden önce kökte bir apse oluşturmamış, size hiç gece ağrısı yapmaya başlamamış olsa da sinirleri etkilemiş olabilir. Bu durumda dişinize kanal tedavisi yapılması gerekecektir.

Şikayetlerinizde bir azalma yoksa dolguda yükseklik olması ya da dişe kanal tedavisi gerekiyor olması ihtimalleri daha yüksektir.

• quote:

Orijinalden alıntı: sinansguler

şu an ortodontik tedavim devam ediyor doktorun söylediğine göre durum olumlu ve dişin düşme ihtimali yok
    benimde sorum şu sizlere yaklaşık 2 senedir bakırköyde ünlü bir ortodonti uzmanında tedavi görüyorum doğuştan damak dudak yarığı problemlerim var sorun şu sağ taraftaki köpek dişim damağımın tam ortasında 2 seneden beri yaklaşık 1 cm öne çektik sürekli damaklık takıyorum ve zemberek denilen bi damaklık sayesinde öne itmesi sağlanıyor ama bu damaklığı yemek yemek için çıkardığımda falan diş sallanıyor ve çıtlıyor dişin düşme ihtimali varmıdır varsa % kaç

Ben tedavinizin başlangıç aşamasını, o zamanki kemik durumunu, şimdiki kemik durumunu, yeme alışkanlıklarınızı, tedavi sürecinizi vs bilmiyorum. O yüzden de herhangi bir yorum yapamam kusura bakmayın.

Dişinizi, dişin kemik desteğini, damaklarınızın durumunu bilen tedavinizi yürüten doktorunuz.
    O yüzden onun söylediklerine güvenmelisiniz.

Düşme ihtimali yok diyorsa yoktur.

• 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.