Şimdi Ara

Diş Hekimi Tuba Koç Sorularınızı Yanıtlıyor (16. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.502
Cevap
41
Favori
171.659
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Walker.

Benim dişlerim küçüklüğümden beri sorunlu. Gereken önemi küçüklüğümden beri vermedim ama şimdi başımı duvarlara vuruyorum. Aşırı şekilde dişçi fobim var. Canım mı cok tatlı bilmiyorum ama son 1 aydır düzenli olarak dişçiye gidiyorum ve 4 dolgu 3 kanal 3 çekim yapıldı ve daha cok şey yapılacak. Ne zaman doktorun odasına girsem ellerimden sular akıyor. Geçenlerde sedasyon var mı diye sordum laf arasında. Var dedi. Yapın bana nolur dedim. Hayır ben senden gayet memnunum dedi. Çok güzel geliyosun gidiyosun dedi genelde engellilere veya cocuklara yapıyoruz dedi. Güldüm konu kapandı pek bir şey diyemedim. Ama simdi aradan 15 gün geçti ayaklarım yine zorla gidicek. Bu yazıyı yazarken bile elim ayagım titriyor. Size sormak istediğim sedasyon herkese uygulanabilir mi? Bir sedasyon seansında kaç tedavi yapılabilir? Cünkü 5-6 dolgum daha var sanırım. Ve operasyon sırasında acı hisseder miyim? Nolur sedasyon hakkında ne biliyorsanız örneklerle anlatırsanız cok sevinirim. Cok teşekkürler.

Sedasyon hakkında pek bilgim yok maalesef. Ama vücuda yan etkileri henüz tam bilinmediği için çok zorunlu olmadıkça kullanılması tercih edilmiyor onu biliyorum.
    Devletin sedasyon uygulanması ile ilgili kuralları da net değil. Şu durumda uygulanır şu durumda uygulanamaz vs gibi bir şartı yok. Ancak birinin başına bir şey gelecek hem hastanın hem hekimin başı yanacak ondanm sonra gerekli düzenlemeler yapılacak.! Durum böyle olunca da ister istemez sizin gibi sorla da olsa gelip oturabilen işlem yaptırabilen hastalarda değil de hiç bir şekilde oturmayan, hekimin elini tutan ağzını kapatan ağlayan vs çalışmayı imkansız kılan durumlarda kullanımı tercih ediliyor.
    Fakültelerin çocuk bölümlerinde bile - ki düşünün çocukların ne kadar zor hastalar olduğunu- ayda 1-2 hastaya ancak yapılıyor.( ki günde yaklaşık 100 hasta bakılır)
    Siz sakin olmaya çalışın. Zaten artık işlemlerin nasıl olduğunu biliyorsunuz. Canınızın yanmadığını o koltuğa oturduğunuz zaman çok daha sağlıklı kalktığınızı biliyorsunuz.
    Kendinizi korkutmayın.
    Geçmiş olsun.

• quote:

Orijinalden alıntı: Danielocean

merhabalar yaşım 18 ve sağ alt en arkada 20 lik dişim çıkıyor 2 aydır sağ yanak altım ara ara hep ağrıyor bütün kafamın sağ tarafına yayılıyor .bunun yanında aşırı sinirlilik hali ve saç dökülmesi başladı ve ben 20 lik dişten şüpheleniyorum bu belirtileri :) sizce normalmidir olağanmıdır

20 yaş dişleri sinirlilik ve saç dökülmesi yapmaz.
    Ancak sürekli geçmeyen bir ağrınız varsa bu sizde stres oluşturmuş olablilir. Stres de saç dökülmesi de sininrlilik de yapar.
    Muayene olmanızı öneririm.
  • quote:

Orijinalden alıntı: neki-buki

Gecen hafta 4 aşamada dişime küretaj yaptırdım. Cuma günü bitti. Cumartesi itibariyle sağ cenemde şişlik başladı. Doktorum yurtdışına çıkmış ulaşamıyorum. Ne yapmalıyım. Antibiyotik??

Küretaj işlemi antibiotik gerektiren bir işlem değildir. Şişliğin neden bilinmeden antibiotik kullanmayın. Kendi doktorunuz olmasa bile önce mutlaka bir diş hekimine muayene olun. Gerekli tedaviye ona göre başlansın.
    Görmeden neyiniz var ve ne yapılmalı bilemem maalesef.
  • quote:

Orijinalden alıntı: yakoc

quote:

Benim dişlerim küçüklüğümden beri sorunlu. Gereken önemi küçüklüğümden beri vermedim ama şimdi başımı duvarlara vuruyorum. Aşırı şekilde dişçi fobim var. Canım mı cok tatlı bilmiyorum ama son 1 aydır düzenli olarak dişçiye gidiyorum ve 4 dolgu 3 kanal 3 çekim yapıldı ve daha cok şey yapılacak. Ne zaman doktorun odasına girsem ellerimden sular akıyor. Geçenlerde sedasyon var mı diye sordum laf arasında. Var dedi. Yapın bana nolur dedim. Hayır ben senden gayet memnunum dedi. Çok güzel geliyosun gidiyosun dedi genelde engellilere veya cocuklara yapıyoruz dedi. Güldüm konu kapandı pek bir şey diyemedim. Ama simdi aradan 15 gün geçti ayaklarım yine zorla gidicek. Bu yazıyı yazarken bile elim ayagım titriyor. Size sormak istediğim sedasyon herkese uygulanabilir mi? Bir sedasyon seansında kaç tedavi yapılabilir? Cünkü 5-6 dolgum daha var sanırım. Ve operasyon sırasında acı hisseder miyim? Nolur sedasyon hakkında ne biliyorsanız örneklerle anlatırsanız cok sevinirim. Cok teşekkürler.

Sedasyon hakkında pek bilgim yok maalesef. Ama vücuda yan etkileri henüz tam bilinmediği için çok zorunlu olmadıkça kullanılması tercih edilmiyor onu biliyorum.
    Devletin sedasyon uygulanması ile ilgili kuralları da net değil. Şu durumda uygulanır şu durumda uygulanamaz vs gibi bir şartı yok. Ancak birinin başına bir şey gelecek hem hastanın hem hekimin başı yanacak ondanm sonra gerekli düzenlemeler yapılacak.! Durum böyle olunca da ister istemez sizin gibi sorla da olsa gelip oturabilen işlem yaptırabilen hastalarda değil de hiç bir şekilde oturmayan, hekimin elini tutan ağzını kapatan ağlayan vs çalışmayı imkansız kılan durumlarda kullanımı tercih ediliyor.
    Fakültelerin çocuk bölümlerinde bile - ki düşünün çocukların ne kadar zor hastalar olduğunu- ayda 1-2 hastaya ancak yapılıyor.( ki günde yaklaşık 100 hasta bakılır)
    Siz sakin olmaya çalışın. Zaten artık işlemlerin nasıl olduğunu biliyorsunuz. Canınızın yanmadığını o koltuğa oturduğunuz zaman çok daha sağlıklı kalktığınızı biliyorsunuz.
    Kendinizi korkutmayın.
    Geçmiş olsun.

Cevabınız için cok teşekkür ederim ancak bir noktaya takıldım. Benim canım neden yanıyor? Kanal tedavilerinde bile dolgudaki kadar acı hissetmemiştim. Heralde sinirlerimd denk geliyor o koltuk işkence koltuğu gibi geliyor bana. Bir şeyler hissetmem normal mi dolgu sırasında?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• yakoc kullanıcısına yanıt
    teşekkürler
  • quote:

quote:

quote:

Kendinizi korkutmayın.
    Geçmiş olsun.

Cevabınız için cok teşekkür ederim ancak bir noktaya takıldım. Benim canım neden yanıyor? Kanal tedavilerinde bile dolgudaki kadar acı hissetmemiştim. Heralde sinirlerimd denk geliyor o koltuk işkence koltuğu gibi geliyor bana. Bir şeyler hissetmem normal mi dolgu sırasında?

Dişlerinizin uyuşması ile ilgili bir sıkıntı var sanırım. Normalde acı sızı hissetmemeniz gerekiyor.
    Midenizde sıkıntı yok ise bir sonraki randevunuza giderken yarım saat öncesinde 3 adet parol tablet alın; daha rahat uyuşma sağlayacaktır.

• Çok teşekkür ederim. İnşallah işe yarar.

• Köpek dişlerimden biri yarım santim e yakın ileride ön dişim ile köpek dişimin arasındaki dişte çeyrek santim kadar geride diş teli takmam gerekiyor sanırım ama dişlerin arkasından takılan gözükmeyen diş teli takılabilirmi diğeri itici geliyor taktırmıyorum o yüzden.Yaş 18 bu arada.
  • Ön dişlerim biraz ayrık bunun için ne önerirsiniz ?
    Ayrıca 3-4 ay önce dolgu yaptırdım. Dolgu yaptırdığım yerden bişey yiyemiyorum. Dolgu çok ince gibi geliyor bana.
  • quote:

Orijinalden alıntı: absolutex

Köpek dişlerimden biri yarım santim e yakın ileride ön dişim ile köpek dişimin arasındaki dişte çeyrek santim kadar geride diş teli takmam gerekiyor sanırım ama dişlerin arkasından takılan gözükmeyen diş teli takılabilirmi diğeri itici geliyor taktırmıyorum o yüzden.Yaş 18 bu arada.

Dişlerin dil yüzeyine tel takılabilir. Ancak onlarla yemek yemek ve konuşmak tam bir işkence olmakta.
    Onun yer,ne size şeffaf plaklarla ortodontik tedavi seçeneğini düşünmenizi öneririm.
    Artık Türkiyede de hemen hemen her ilde uygulanabiliyor.Kalsik tel tedavisine göre biraz daha maliyetli ancak konfor muhteşem. Günde sadece 17 saat ağzınızda kalması gereken takıldığı zaman hiç belli olmayan plaklar. Yemek yerken çıkarıp dişlerinizi fırçalayabiliyorsunuz böylece dişlerde sararma ve çürük minimum olmuş oluyor. Ağrı çok çok daha az yaşanan bir problem. Fakültelerde profesörler bile artık yavaş yavaş bu yönteme geçiyorlar. Bu yöntemi bulan profesör Taewon kim, 10 seneden fazladır hiç tel tedavisi yapmadığını bütün vakalarda şeffaf plaklarla gerekli sonuca ulaştığını söylüyor. Türkiyede de yaklaşık 5 senedir uygulanıyor ve sonuçlar gerçekten çok güzel.

Ayrıntılı bilgi için lütfen tıklayınız.

• quote:

Orijinalden alıntı: iptal55

Ön dişlerim biraz ayrık bunun için ne önerirsiniz ?
    Ayrıca 3-4 ay önce dolgu yaptırdım. Dolgu yaptırdığım yerden bişey yiyemiyorum. Dolgu çok ince gibi geliyor bana.

Ön dişlerde yapılan dolgular maasef estetik sağlayabilmek için ince olmak zorunda.
    Dolgularınız ön dişlerde ise sert şeyler yemekten uzak durmanız gerekecek maalsef; çekirdek çitlemek, elmayı ısırarak yemek vs.. Bunlar dolgunun kırılması ya da düşmesine sebep olabilir.
    Ancak dolgunuz ön dişte değilse sıkıntı yapmanıza gerek yok, 7/24 sakız çiğnemezseniz sıkıntı yaşamazsınız.

Ön dişlerinizdeki ayrıklık için dolgu, porselen kaplama ya da ortodontik tedavi yaptırabilirsiniz. Ayrıklık diş etinizin dişlerinizin arasına doğru inmesinden kaynaklı ise o yapıyı da aldırmanız gerekecektir.

• iki sorum olacak

1- Piyasada beyzlatıcı özelliği ön plana çıkartılarak satılan macunlar ne kadar gerçekçi,

birde aynı markanın 1 TL yede macunu var, 10 TL yede macunu var aradaki fark nedir ?

2- diş etlerim çok kanıyor, düzenli fırçalıyor olmama rağmen çok kanıyor, bu o kadar ileri derecedeki uykuda nasıl oluyorsa kanamaya başlıyor ve sabah kalktığım kan tükürüyorum, dişlerim ve dilimin üzeri kan oluyor. Bunun sebebi nedir nasıl geçer ?

Kanama ile ilgili ilginç bir tesbitim var, Paradontax ile bir hafta fırçaladığım zaman kanama artıyor ve çok koyulaşıyor, diğer macunlarda hissedilir derecede azalıyor.

Diş doktorum bana diş macununa benzer bir macun verdi ve dişlerimi fırçaladıktan sonra bunlada fırçala dedi ama hiç etkisi olmadı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: efe_yakub

iki sorum olacak

1- Piyasada beyzlatıcı özelliği ön plana çıkartılarak satılan macunlar ne kadar gerçekçi,

birde aynı markanın 1 TL yede macunu var, 10 TL yede macunu var aradaki fark nedir ?

2- diş etlerim çok kanıyor, düzenli fırçalıyor olmama rağmen çok kanıyor, bu o kadar ileri derecedeki uykuda nasıl oluyorsa kanamaya başlıyor ve sabah kalktığım kan tükürüyorum, dişlerim ve dilimin üzeri kan oluyor. Bunun sebebi nedir nasıl geçer ?

Kanama ile ilgili ilginç bir tesbitim var, Paradontax ile bir hafta fırçaladığım zaman kanama artıyor ve çok koyulaşıyor, diğer macunlarda hissedilir derecede azalıyor.

Diş doktorum bana diş macununa benzer bir macun verdi ve dişlerimi fırçaladıktan sonra bunlada fırçala dedi ama hiç etkisi olmadı.

1. Piyasada beyazlatıcı olarak satılan macunlar daha çok dişlerde aşındırma yapıyor. İlk başta beyazlık sağlıyor ancak dişin en dış mine tabakasında zamanla aşınmaya neden olduğu için hassasiyeti artırıp ilerde dişlerin daha sarı gözükmesine sebep olabilir.

2. Uykuda dişeti kanaması gece diş sıkmaktan ya da ağızdan nefes almaktan kaynaklanır genellikle.Eğer diş taşınız yoksa bir de bu açıdan muayene olun.

Geçmiş olsun.

• quote:

quote:

iki sorum olacak

1. Piyasada beyazlatıcı olarak satılan macunlar daha çok dişlerde aşındırma yapıyor. İlk başta beyazlık sağlıyor ancak dişin en dış mine tabakasında zamanla aşınmaya neden olduğu için hassasiyeti artırıp ilerde dişlerin daha sarı gözükmesine sebep olabilir.

2. Uykuda dişeti kanaması gece diş sıkmaktan ya da ağızdan nefes almaktan kaynaklanır genellikle.Eğer diş taşınız yoksa bir de bu açıdan muayene olun.

Geçmiş olsun.

burnumdaki doğuştan kemik eğriliği nedeniyle neredeyse nefesimin %95 ini ağızdan alıyorum,

Eğer sebebi buysa ne önerirsiniz ?

aşındırıcı özelliği içermeyen diş macunu öneriniz nedir ?

Gece diş eti kanamasında paradontax ın etkisi nedir ?

• quote:

quote:

quote:

iki sorum olacak

Geçmiş olsun.

burnumdaki doğuştan kemik eğriliği nedeniyle neredeyse nefesimin %95 ini ağızdan alıyorum,

Eğer sebebi buysa ne önerirsiniz ?

aşındırıcı özelliği içermeyen diş macunu öneriniz nedir ?

Gece diş eti kanamasında paradontax ın etkisi nedir ?

Ağızdan nefes alma sıkıntınız burnunuzdan kaynaklı ise bir KBB uzmanı ile görüşmelisiniz.

Özellikle beyazlatıcı olmayan, içeriğinde flor olan herhangi bir diş macunu iyi bir diş macunudur.

Paradontax normalde diş eti hastalıklarına iyi gelmesi gereken bir diş macunudur. Size kanamayı neden artırdı bilemiyorum; belki de aslında ağızdan nefse almanın yanı sıra bir diş eti rahatsızlığınız da vardır.Doktorunuzla görüşmenizi öneririm.

• Merhabalar
    Dişlerimi düzenli olarak fırçalarım günde 3 kez ama 1 hafta fırçalamadım bazı dişlerimin üzerinde bir tabaka oluştu taş gibi bide dişlerim arada bir kanıyor üstünde taş çıkan dişler sadece.

• quote:

Orijinalden alıntı: Galatas4ray

Merhabalar
    Dişlerimi düzenli olarak fırçalarım günde 3 kez ama 1 hafta fırçalamadım bazı dişlerimin üzerinde bir tabaka oluştu taş gibi bide dişlerim arada bir kanıyor üstünde taş çıkan dişler sadece.

Aslında sormaya çelıştığınız sıkıntının cevabı yine anlattıklarınızda gizli.

Dişler 12 saat fırçalanmadığı zaman dişler üzerinde plak birikmeye başlar.
    1 hafta oldukça uzun bir süredir.
    1 hafta içinde Oluşan plak kanama oluşturmaya yeter de artar bile.

Öncelikle yeniden diş fırçalamaya başlamalısnız; en kısa zamanda da diş taşlarınızı temizletin.
  • quote:

quote:

Merhabalar

Öncelikle yeniden diş fırçalamaya başlamalısnız; en kısa zamanda da diş taşlarınızı temizletin.

Devam ediyorum fırçalamaya bu temizleme olayı ne kadar para öderim tahminen?

• quote:

quote:

quote:

Merhabalar

Devam ediyorum fırçalamaya bu temizleme olayı ne kadar para öderim tahminen?

Fiyatlar gideceğiniz yere göre değişecektir.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Czin

Merhabalar

Benim üst yan kesici dişlerim hiç çıkmadı ne ana ne süt. 9. sınıfa kadar köpek dişlerimin süt dişi vardı. 9. sınıfta süt dişlerinden biri düştü.Ne gariptir ki köpek dişlerimin ikiside üst yan kesici dişlerimin yerindeler.Ve köpek dişi yerlerinden birinin yeri boş diğerinde ise köpek süt dişi var. Şuan dişlerim biraz çaprışık ve şekilsiz duruyor.Dişlerimde boş olan yerlere devrilmeye devam ediyor.Nasıl bir tedaviyi yolunu izlememi önerirsiniz ve maaliyeti ne kadar eder? yaş 19
    20lik dişler geliyor ve 1 tane dişime dolgu gerekiyor.

Teşekkürler.

1) ortodontik tedavi ile boşluklar kapatılır. Köpek dişlerinize yan kesici 1. küçük azı dişlerinize köpek diş formu verilir ( bu sırada kanal tedavisi gerekebilir)

2) Ortodontik tedavi ile köpek dişleri yerine taşınız yan kesicilerin yeri boş kalır iki köpek dişi arası ön dişlere kaplama yapılabilir.

3) ortodontik tedavi ile köpek dişleri yerlerine taşınır yan kesici dişler yerine implant yerleştirilir.

4) 1. küçük azı dişlerinizden itibaren ön dişlere kaplama yapılabilir.

Çıkan yirmi yaş dişleriniz ve gerekli dolgular ayrıca değerlendirilir.

Merhabalar ben ortodontik tedavi düşünüyordum vazgeçtim 4. seçeneği uygulatacam. 4. seçenekte 2 tane dişin eksik olması kaplamada sıkıntı yaratır mı? ve özel mesajdan aşağı yukarı ne kadara mal olacagınıda yazabilir misiniz. Teşekkürler.

• 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.