Şimdi Ara

Diş Hekimi Tuba Koç Sorularınızı Yanıtlıyor (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1.502
Cevap
41
Favori
171.573
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Apollon

Hocam benim iki dolgulu dişimin ön kısımları yani görünen tarafları kırıldı, herhalde hekimim fazla inceletti.Şimdi dolgular siyah olduğu için çok kötü bir görüntü oluşturuyor acaba dolgunun üstünü kapatmak için yapılan işlemler mevcutmudur ? İsterseniz özel mesaj ile fotoğraf da yollayabilriim.

@yakoc

Dolguda kırık oluştu ise orada yeniden çürük oluşma riski vardır.En kısa zamanda kontrole gitmelisiniz. Öncelikle dolgu değişimi yapılmalıdır. Sonra dişin durumuna göre belki kaplama yapılması vs gerekebilir.
  • ecligner için hiç Türkiye den örnek var mı before after şeklinde. ve fiyat aralığı nedir ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: sayyadkn

ecligner için hiç Türkiye den örnek var mı before after şeklinde. ve fiyat aralığı nedir ?

Şu an Türkiye çapında başlayıp bitirilen binlerce vaka var.
    Fiyat aralığı bulunduğunuz bölgeye göre değişir.
  • Teşekkürler. pm oldukça detaylı
  • selamlar diş ipi kullanırken bazen çok kötü kokou geliyor iki dişin arasından bu normalmi acaba birde bu koku karşıdaki kişi tarafından duyuluyormuyudr acaba?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mcuk

selamlar diş ipi kullanırken bazen çok kötü kokou geliyor iki dişin arasından bu normalmi acaba birde bu koku karşıdaki kişi tarafından duyuluyormuyudr acaba?

Diş taşlarınız ya da çürük başlangıçlarınız olabilir. Kontrol ettirmenizde fayda var.
  • merhabalar yaşım 18 ve sağ alt en arkada 20 lik dişim çıkıyor 2 aydır sağ yanak altım ara ara hep ağrıyor bütün kafamın sağ tarafına yayılıyor .bunun yanında aşırı sinirlilik hali ve saç dökülmesi başladı ve ben 20 lik dişten şüpheleniyorum bu belirtileri :) sizce normalmidir olağanmıdır
  • quote:

Orijinalden alıntı: yakoc

quote:

Hocam benim iki dolgulu dişimin ön kısımları yani görünen tarafları kırıldı, herhalde hekimim fazla inceletti.Şimdi dolgular siyah olduğu için çok kötü bir görüntü oluşturuyor acaba dolgunun üstünü kapatmak için yapılan işlemler mevcutmudur ? İsterseniz özel mesaj ile fotoğraf da yollayabilriim.

@yakoc

Dolguda kırık oluştu ise orada yeniden çürük oluşma riski vardır.En kısa zamanda kontrole gitmelisiniz. Öncelikle dolgu değişimi yapılmalıdır. Sonra dişin durumuna göre belki kaplama yapılması vs gerekebilir.

Dişin önü olmadığı için dolgu sallanıyor ama kırık yok sanıırım üstünü kaplama felan kurtarmayacak.Acaba sizde implant fiyat aralığı nedir ? Türk markası felan yaptırmak istesem ne kadar civarında olur ?

• Merhabalar , benim sorunum diş etlerim. 3 gündür sağ arka dişim sizliyordu kürdan ile oynadım baya ve kanadı . İçinde et ya da birsey kaldığını düşünerek bu işlemi uyguladım. Ve daha sonra sağ tarafta ki diş etlerimin tamamı agrimaya başladı yemek yiyemez oldum sağ taraftan. Sol tarafta bir sıkıntı yok. Diş fırçası ile bastira bastira fircaladim o tarafı ayrıca. Tahriş durumu mu vardır yoksa diş eti iltihabı olabilir mi? Tuz bastım sürekli, tuzlu su ile gargara yaptım sürekli. Ne önerirsiniz.

Simdiden Teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Pabliato -- 30 Kasım 2013; 17:08:16 >
    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: yakoc

quote:

@yakoc

Dişin önü olmadığı için dolgu sallanıyor ama kırık yok sanıırım üstünü kaplama felan kurtarmayacak.Acaba sizde implant fiyat aralığı nedir ? Türk markası felan yaptırmak istesem ne kadar civarında olur ?

Maalesef dişi muayene etmeden ne yapılacağı konusunda fikir veremem.
    Diğer sorunuz için pm kutunuza bakın lütfen.

• quote:

Orijinalden alıntı: HvMcGn

Merhabalar , benim sorunum diş etlerim. 3 gündür sağ arka dişim sizliyordu kürdan ile oynadım baya ve kanadı . İçinde et ya da birsey kaldığını düşünerek bu işlemi uyguladım. Ve daha sonra sağ tarafta ki diş etlerimin tamamı agrimaya başladı yemek yiyemez oldum sağ taraftan. Sol tarafta bir sıkıntı yok. Diş fırçası ile bastira bastira fircaladim o tarafı ayrıca. Tahriş durumu mu vardır yoksa diş eti iltihabı olabilir mi? Tuz bastım sürekli, tuzlu su ile gargara yaptım sürekli. Ne önerirsiniz.

Simdiden Teşekkürler.

Bütün bu yaptıklarınız, tuz basmak, bastırarak fırçalamak, kürdanla kurcalamak hepsi diş etinde sorun oluşturacak şeyler. Hiç bir sorunu olmayan bir diş eti bile bunlar yapılınca kanamaya acımaya ağrımaya yanmaya başlar.

Bütün bu yaptıklarınızı bırakın. Dişlerinizi yumuşak bir diş fırçası ile bastırmadan fırçalayın.2-3 gün içinde sıkıntının geçmezse kendiniz yeni bir müdahalede bulunmadan bir diş hekimine gidin.

• Şu elektrikli fırçalardan birini alacağım 29-32 lira arası olanlardan.
    aralarında fiyat farkı yok , ne farkları vardır hangisi iyidir ?
     Diş Hekimi Tuba Koç Sorularınızı Yanıtlıyor
  • selamlar Tuba hanım

benim sorunum ön üst dişlerimle ilgili. sol taraftakinde daha önceden de aşınma vardı, dişin sarı kısmı gözüküyordu hafiften ama artık bayağı bir göze çarpmaya başladı özellikle de diyete başladığımdan beri çok bariz farkediliyor. ayrıca sağ taraftakinin ucuda kırıldı.
    Sanırım burada dişlerime kaplama uygulanacak. Hangi tür kaplama önerirsiniz ve maliyeti ne olur??
  • Öncelikle böyle bir hizmet verdiğiniz için kendim ve forum adına teşekkür ederim. Benim sorunum ilkokuldayken bir arkadaşımla kafa kafaya çarpıştım ve bunun sonucunda üst ön iki dişimden sağdakinin sağ alt tarafı kırıldı. Şu an 20 yaşındayım ve dişim hala kırık. Daha önce ortodonti tedavisi yapan doktor kaplama yapılması gerektiğini ve pek de önermediğini söyledi ve yapmadı fakat ben görüntüsünden rahatsız oluyorum bunun için yapabileceğimiz bir şey var mıdır acaba? İkinci sorum ise sararan dişler düzenli fırçalama yapılarak beyazlaşabilir mi yoksa diş hekimine gidip beyazlatma yapılması şart mıdır?
  • Benim dişlerim küçüklüğümden beri sorunlu. Gereken önemi küçüklüğümden beri vermedim ama şimdi başımı duvarlara vuruyorum. Aşırı şekilde dişçi fobim var. Canım mı cok tatlı bilmiyorum ama son 1 aydır düzenli olarak dişçiye gidiyorum ve 4 dolgu 3 kanal 3 çekim yapıldı ve daha cok şey yapılacak. Ne zaman doktorun odasına girsem ellerimden sular akıyor. Geçenlerde sedasyon var mı diye sordum laf arasında. Var dedi. Yapın bana nolur dedim. Hayır ben senden gayet memnunum dedi. Çok güzel geliyosun gidiyosun dedi genelde engellilere veya cocuklara yapıyoruz dedi. Güldüm konu kapandı pek bir şey diyemedim. Ama simdi aradan 15 gün geçti ayaklarım yine zorla gidicek. Bu yazıyı yazarken bile elim ayagım titriyor. Size sormak istediğim sedasyon herkese uygulanabilir mi? Bir sedasyon seansında kaç tedavi yapılabilir? Cünkü 5-6 dolgum daha var sanırım. Ve operasyon sırasında acı hisseder miyim? Nolur sedasyon hakkında ne biliyorsanız örneklerle anlatırsanız cok sevinirim. Cok teşekkürler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• merhabalar yaşım 18 ve sağ alt en arkada 20 lik dişim çıkıyor 2 aydır sağ yanak altım ara ara hep ağrıyor bütün kafamın sağ tarafına yayılıyor .bunun yanında aşırı sinirlilik hali ve saç dökülmesi başladı ve ben 20 lik dişten şüpheleniyorum bu belirtileri :) sizce normalmidir olağanmıdır

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gecen hafta 4 aşamada dişime küretaj yaptırdım. Cuma günü bitti. Cumartesi itibariyle sağ cenemde şişlik başladı. Doktorum yurtdışına çıkmış ulaşamıyorum. Ne yapmalıyım. Antibiyotik??
  • quote:

Orijinalden alıntı: hayvan arkadas

Şu elektrikli fırçalardan birini alacağım 29-32 lira arası olanlardan.
    aralarında fiyat farkı yok , ne farkları vardır hangisi iyidir ?
     Diş Hekimi Tuba Koç Sorularınızı Yanıtlıyor

Fırçaların başlıkları özelleştirilmiş. Hassas dişler için; dişe etleri için, beyazlatma için vs.
    Aralarında şu daha iyidir denilecek belirgin bir fark yok.
    Hangisi en iyisidir derseniz size önereceğim bunlardan çok daha farklı bir fırça olur:
    Oral-B Şarjlı Diş Fırçası Triumph 5000 D32

• quote:

Orijinalden alıntı: -öglena-

selamlar Tuba hanım

benim sorunum ön üst dişlerimle ilgili. sol taraftakinde daha önceden de aşınma vardı, dişin sarı kısmı gözüküyordu hafiften ama artık bayağı bir göze çarpmaya başladı özellikle de diyete başladığımdan beri çok bariz farkediliyor. ayrıca sağ taraftakinin ucuda kırıldı.
    Sanırım burada dişlerime kaplama uygulanacak. Hangi tür kaplama önerirsiniz ve maliyeti ne olur??

Dişlerinize yapılacak tedaviye karar vermeden önce, aşınmanın sebebini belirlemek gerekir. Örneğin dış sıkma/ gıcırdatma alışkanlığınız varsa o giderilmeden yapılacak bir kaplamanın ömrü uzun olmayacaktır.
    Ön dişlerde kaplama yapılması kararı verilirse çoğunlukla zirkon destekli porselenler tercih edilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mert969

Öncelikle böyle bir hizmet verdiğiniz için kendim ve forum adına teşekkür ederim. Benim sorunum ilkokuldayken bir arkadaşımla kafa kafaya çarpıştım ve bunun sonucunda üst ön iki dişimden sağdakinin sağ alt tarafı kırıldı. Şu an 20 yaşındayım ve dişim hala kırık. Daha önce ortodonti tedavisi yapan doktor kaplama yapılması gerektiğini ve pek de önermediğini söyledi ve yapmadı fakat ben görüntüsünden rahatsız oluyorum bunun için yapabileceğimiz bir şey var mıdır acaba? İkinci sorum ise sararan dişler düzenli fırçalama yapılarak beyazlaşabilir mi yoksa diş hekimine gidip beyazlatma yapılması şart mıdır?

Ön dişiniz için görmeden ve kapanışını muayene etmeden net bir şey söylemem ancak bu gibi durumlarda dolgu ile de düzeltme yapılabilir.

Sararmış bir dişte muhtemelen diş taşları ve lekelenmeler vardır. Bunlar diş fırçalam ile geçmez. Öncelikle bir diş hekimine gidip rutin temizlik yaptırmalısınız. Diş taşı temizliği sonrası dişlerinizin renginden hala şikayetçi olursanız o zaman beyazlatmayı düşünebilirsiniz.
    Doğal hiç bir dişin reklamlardaki gibi kar beyaz olmayacağını da unutmayın.

• 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.