Şimdi Ara

DİS HEKİMİ HAKKİNDA GÖRÜŞLERİM(Kamyoncu adam)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
1.826
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Açtığım konular yüzünden uzun ceza aldım ama bu diş hekimliği twit vs benimde canımı sıktı bende cevap vereyim dedim.

Öncelikle bu normal birşey neden diye sorarsanız bu pratisyen yeni mezun olan doktorlarda da mevcut. Eğer o tip fakültesini hemen bitirip iş başı yapmayı düşünüyorsaniz yanılıyorsunuz.Aile hekimi boşluğu yok. Aciller de uzun süre surunuyorsunuz.

Ailem normal doktor aile hekimi ve teyzem uzman doktor ve bunu söyleyebilirimki diş kesinlikle tıpı yener.

Dişte zorunlu nöbet yok tıpta var. 36 saat bile kalabiliyorsunuz nöbete. Eğer dişte uzman hekim olursanız hiçbir doktor önünüzde duramaz.

Klinik açarsanız her yerde para basarsiniz.

Muhendisci troller ve bazı tipci trollere söylüyorum eğer tipin az biraz daha garantisi ve makamı olmasa hepiniz kolay yoldan diş yazardiniz.

Selametle

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: KamyoncuAdam

Açtığım konular yüzünden uzun ceza aldım ama bu diş hekimliği twit vs benimde canımı sıktı bende cevap vereyim dedim.

Öncelikle bu normal birşey neden diye sorarsanız bu pratisyen yeni mezun olan doktorlarda da mevcut. Eğer o tip fakültesini hemen bitirip iş başı yapmayı düşünüyorsaniz yanılıyorsunuz.Aile hekimi boşluğu yok. Aciller de uzun süre surunuyorsunuz.

Ailem normal doktor aile hekimi ve teyzem uzman doktor ve bunu söyleyebilirimki diş kesinlikle tıpı yener.

Dişte zorunlu nöbet yok tıpta var. 36 saat bile kalabiliyorsunuz nöbete. Eğer dişte uzman hekim olursanız hiçbir doktor önünüzde duramaz.

Klinik açarsanız her yerde para basarsiniz.

Muhendisci troller ve bazı tipci trollere söylüyorum eğer tipin az biraz daha garantisi ve makamı olmasa hepiniz kolay yoldan diş yazardiniz.

Selametle

Birincisi diş hekimliği okuması hem çok daha masraflı hem çok daha zor. Ayrıca yeni açılan diş devlet hastanelerinde nöbet sistemi başladı. Artık nöbet tutuluyor.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Yuyugy Y kullanıcısına yanıt
    Masrafı doğrudur fazla onu kabullenmek gerek.

Ben nöbet derken mezun olduktan sonra diyorum. Tanıdıklarım uzman doktor her zaman nöbetlerden çekiyor emin olun

Tanıdığım dişçiye sordum suanlik zorunlu nöbet yok zorunlu dediğim 1 gün 1.5 günlük nöbetler ben saat 7 ye filan kalma ona nöbet diyorsanız bence tıp okumayı :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KamyoncuAdam -- 28 Ağustos 2018; 13:5:38 >
  • KamyoncuAdam K kullanıcısına yanıt
    Hayır gece nöbetleri de başlayacak diş hekimliğinde. O sistem kurulmaya çalışılıyor. Ben zaten kendini adayacak götü ve sevgisi olmayan insanların bu meslekleri seçmesinden hoşnut değilim. Sonra her yer hasta azarlayan doktor diş hekimiyle doluyor. Ama Türkiye şartları insanları bunlara itiyor yapacak bişey yok. Velhasıl kelam diş tıpı yener tıp dişi yener kadar saçma bir mukayese olamaz. Ona bakarsan acildeki adam yeri geldiğinde direk insan hayatına müdahil oluyor. Sen ömrün boyunca bi ağızın içinden dışarı çıkamıyosun. Birileri güzel gülsün dişi ağrımasın diye uğraşıyosun sadece. Mesleki tatmin olarak kıyaslanamaz ikisi. İkisi de kendine göre ayrı meslekler

İnsanın ağzından çıkmamak iyi birşey bı bakıma bir insan ölünce onun vebaline gireceğime yada basur kontrolü yapacağıma temiz iş yaparım daha iyi.

Ve suanlik zorunlu nöbet diye birşey YOK.

İşte bir bakıma iyi bir bakıma kötü. Ömrün boyunca bir insan hayatını direkt olarak kurtarmanın verdiği mutluluğu yaşayamayacaksın. Para için uğraşacaksın sadece. Bi bakıma da rahat tabi yap dolgunu kanalını al maaşını. Toplumdaki prestij olarak zaten kıyaslamayalım burada. Dişçi değil diş hekimi diye düzeltmekten ciğeri soluyor diş hekimlerinin toplum içinde.

Ayrıca diş hekimliğinin temiz iş olduğunu düşünüyorsan sen diş hekimi olma pişman olursun

Konuştuğum çene cerrahı 18k alıyor devlette oldukça temiz iş. Benim için ağız kokusu vs problem değil sanki tıpta okunca herşey tertemiz oluyor.

Dostum su tıpı Osmanlı'da ki sultanlar gibi babadan ogula çevirmeyi bırakalım artık şu diş hekimliğinide kan davamiz var gibi kotulemeyin.

Normal bir diş hekimi bile klinik açarsanız 60 70k kazanır fakat bir doktor prof veya ülkede ünlü olmadıkça o parayı kazanamaz

Tıpı yazanlarda makam ve para için yazıyor mühendislik maaşını tıp gibi zorlu fakülteye verseler kimse okumaz

Güzel kardeşim şehirlerde ne kadar çok diş hekimliği klinikleri var ve artıyor farkında değilsin sanırım. O hayallerle girme 60-70k para kazanmak için nöbet tutan doktorun on katı emek vermelisin yıllarca. Diş hekimliğini bitircen. Uzmanlık okuyacan. Uzmanlık okurken aldığın para 4,5k. Sonra sermaye yapana kadar çalışacan. Bir unitlik klinik açmak bile 150000 lira aşağı yukarı. Ve bu kliniklerden artık her yerde var, gün geçtikçe artıyor. Klinik açan tanıdıklarım ilk aylarında günlük siftahlarını zor yapıyorlar. İsim yapmak zor iş. Tıpta para kazanmak çok zor dişte çok kolay diye bir şey yok yani. Zaten uzman doktor da alıyor 13-20k arası. Ben kıyaslama yapmamak gerektiğini düşünüyorum. İkisinin de kendine göre eksisi artısı var. Tıp dişi yener diyen sendin ben de cevabını veriyorum sana

Dostum ona bakarsan bin tane avukat bürosu var senin dediğine göre hepsi kapatması lazım hukuk bitti derler sonra ama öyle yok.

Millet artık devletteki yorgunluktan kliniklere yöneliyor neden dersen artık bir çürük disi çekmek için bile 2 3 ay beklemek zorunda kalıyorlar.

Yine minimum 10k ayda olur ama dediğin gibi çok emek vermek lazım.

Yok estağfurullah saygı duyuyorum sana ama kime saygı duymuyorum biliyor musun ? Bu mesleği asgari ücret diye konu açanlara kan davaları varmış gibi kotuleyenlere saygı duymuyorum

Orası doğru işte. Fakültede benim dersime giren biyokimya profu 200k civarında kazanıyordu. Adamın yurt dışında bisürü işi gücü vardı. Yılda değil ayda. Hem diş hekimliğinde hem tıpta kendini adayabilir emek verirsen para kazanırsın. Ama önceliğin paraysa emin ol normal maaşından öteye gidemezsin.

Yok kardeşim onlara takılma sen. Kliniği falan boşver uzmanlık okusan alacağın para 15k. Ve diş hekimliğinde çok uzman açığı var.

Aynen öyle dostum bu ülkede tıp ve diş ölmez

Aynen doğru benim tanıdığım bir çocuk vardı batıda tıp kazandı derdi para diye okudu zorluğundan dolayı bırakmak zorunda kalmıştı mühendislik kazandı yazdı sonra

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.