Şimdi Ara

Dış Görünüşün Önemi (Bir Kızın Gözünden) [Devamını Yazdım]

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
106
Cevap
20
Favori
5.701
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yirmi yaşında bir kızım. Bu yaşıma kadar dış görünüşe hiç önem vermedim, hala da vermiyorum. Lâkin birininki hariç...

Yalan söylediğimi, yalnızca klişe laflar ettiğimi düşünüyorsunuz. Bu, büyük bir yanılgı!
    İnsanların nasıl göründüğü asla umrumda değil, evet. Çünkü gözlerine baktığımda onların ruhunu görebiliyorum.
    Fakat... Fakat bir sorunum var! Sanırım onlar benimkini göremiyor.

Okul Hayatı

Onyedi yaşında dershaneye başlamıştım. Sınav dershanesi. 1.69 boyunda, 75-76 kilo, saçları her daim toplu, hiç makyaj yapmayan, sizin nazarınızda "asosyal, çalışkan kız" idim. Çalışkan değildim; fikir üretmeyi severdim. Asosyal falan da değildim ayrıca. Fakat asosyal olduruldum!

Dershanede bir gün... Teneffüstü. Sınıf bomboş kalmıştı. Ben yapayalnız. Sınıfımda otururken koridorda gülüşmeler duydum. İster istemez kafamı çevirdiğimde bir çocuk diğerine beni gösterip "Bak, seninki!" deyip güldü. Öteki de küçümser bir edayla "Allah korusun!" diyordu. Benimle apaçık dalga geçiyorlardı! Onların utanması gerekirken ben utandım. Hemen çevirdim başımı, döndüm önüme; kalakaldım. Masamın üzerine boş gözlerle bakıyordum. Bu çocuk kimdi peki? Bu çocuk, arka sıradaki kızlarla gülüşen çocuk değil miydi? Sanırım oydu. Peki o kızlar o çocuğa ne veriyordu? Et parçasından başka bir şey değildi, emindim.

Facebook'ta herkes birbirini eklemişti fakat beni kimse eklememişti. Okulda da hep böyle olurdu. Kimse beni eklemezdi. Akranım olan hiç kimse! Facebook'umda da hep annemin yaşlı ahbapları ekliydi.

Sonunda lise ve dershane bitmiş, hayatımda yeni bir sayfa açılmıştı. Hep hayalini kurduğum, üniversite yılları...
    Üniversitenin ilk günleriydi. Yine herkes birbirinden "Facebook" istiyordu. Benden yine hiç kimse istememişti! Birkaç arkadaşı ekleme gâfletinde bulunmuştum ben de. Fakat aradan haftalar geçmesine rağmen hâla "İsteği iptal et" yazdığını görünce istekleri iptal etmiştim.

Sınıftakiler, başka sınıftakilerle yakın arkadaş olmuşlardı. Ben de hep bunun hayalini kurardım. Hayallerimi arkadaşlarım gerçekleştiriyor, zavallı ben ise onları izlemekle yetiniyordum.

Birinci senem bitmek üzereydi fakat hiçbir şey değişmemişti. Ben yine yapayalnızdım.
    Hayallerimde hep beni anlayan, beni "böyle" kabul eden dostlarım vardı. Tıpkı benim gibi; gözden gönüle geçiş yapan dostlarım vardı.

Staj Görüşmeleri

İnternetten staj yeri için araştırma yaptım ve iki yer ile aynı güne randevu aldım. [E-posta üzerinden görüşme yapmıştım.] Birinci görüşmemde yaklaşık bir buçuk saat görüşme yapacağım kişiyi bekledim. Bir buçuk saat boyunca yapacağımız görüşmeyi hayal ettim. Beni güler yüzle karşılayacak, portfolyomu merakla inceleyecek ve beğenecek, beni güzelce uğurlayacaktı. Ben bu tatlı hayallere gark olurken…

Sonunda gelmişti. Cesaretimi topladım, yerimden doğruldum, gülümsedim ve “Merhaba!” dedim. Portfolyomu verecekken “Yalnız buraya böyle gelemezsin!” dedi. Şaşırdım. Anlam veremedim. “Nasıl?” dedim. “Saçların hep fönlü olacak” dedi. “Ayrıca makyajlı olacak ve böyle giyinmeyeceksin” dedi. Ama doğru düzgün para bile vermeyecekti; ben her gün fön masrafı yaparken. Bakımlı olmalıymışım, ona yakışmalıymışım ve misafirleri geldiği zaman onlara iyi görünmek zorundaymışım. Sırf bir aylık stajyeri olacaktım alt tarafı. Üzülerek ayrıldım, hiç dokunmadığı portfolyomu da kolumun altına sıkıştırarak.

Ağlayacaktım fakat ağlayacak hiçbir şeyin olmadığını düşündüm. Sadece beklediğim o bir buçuk saatte hayali arkadaşlar gibi hayali patronlar yaratmıştım demek ki. Dış görünüşüm ile değil portfolyom ile beni yargılayacak hayali patronları.

Moral bozmamalıydım çünkü görüşecek bir yerim daha vardı. Belki bu sefer olacaktı. Kim bilebilirdi ki!
    İstemsizce akan gözyaşlarımı silerek ikinci yere doğru yol aldım. (Size de olur mu, bazen kendinizi tutsanız da gözyaşlarınızı tutamazsınız. Ağlamadığınızı sanırsınız hatta, ta ki gözyaşlarınız yanaklarınızı yakana dek.) Yolda motive ettim kendimi. Şimdi daha iyiydim. Yarım saat acaba görüşsem mi, görüşmesem mi diye sokağında cirit attığım yerin kapısından adımımı attım. Yine koca bir tebessümle “Merhaba!” dedim. “Merh…” tarzı bir yanıt aldım. Beni süzüyordu. Portfolumu uzatacakken “Gerek yok” dedi. Bana bakmıyor, önündeki portfolyolarla ilgileniyordu. Benimle konuşacakken, başkalarının portfolyolarına! “Belki de” diye düşündüm. “Belki de diğerlerinin de yanında bakmamıştı portfolyosuna. Benimkine de ben gittikten sonra bakacaktı.” Ben düşünmeye devam ederken “Evet?” demesiyle irkildim. “Evet, kendinden bahset.” Konuşmaya başlayacaktım elbette fakat gözlerinin içine bakmaya çalışıyordum. Çünkü sağlıklı iletişim göz göze bakılarak yapılırdı. Bana bakmayacağını anladığım anda başladım anlatmaya. Üç dört dakika sonra “Tamam” dedi. “Ben seni bir ara ararım, gidebilirsin”. “Ama” dedim “Ama sizde numaram y..”. “İyi günleeer!” deyip kapattı kapıyı suratıma. Halbuki diyecektim ki “Ama numaramı almamıştınız ki, biz e-posta üzerinden görüşmüştük yalnızca.”

Artık dayanamıyordum. Hayalimdeki patronlarım… Onlar ölmüştü. Çünkü onlar kalbimdeydi ve ben kalbime bugün iki büyük darbe almıştım. Ne yapsın zavallılar, bu darbelere dayanamadılar elbette. Onların ölüşüne ağladım saatlerce. Nasıl olsa kimse beni umursamıyordu. “Neyiniz var, niçin ağlıyorsunuz?” diye yanıma yanaşmayacaklardı. Rahatça ağladım sokaklarda.

Aldığım başka büyük bir darbe de üniversite hocam tarafından oldu.

[Gece devam edeceğim.]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nirvaneyy -- 24 Haziran 2014; 19:11:44 >

• arkadaşların tabiriyle CSB değilse güzel ve akıcı bir yazı devam edin bence..
  • Erkek/kiz farketmez, dis gorunus ve tavirlar herzaman onemlidir.
  • csb mi

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • CSB ?
  • CSB gibi duruyor zaten yeni bir üyelik açılmış.
  • Yoo, asla csb değil. Bunun için yemin bile edebilirim. Hatta daha fazla anlatacaklarım var fakat okunmaz diye atladım.

@Machina Ayrıca teşekkür ederim. :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nirvaneyy -- 24 Haziran 2014; 17:20:41 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Nirvaneyy kullanıcısına yanıt
    GÜZEL OLMUS DEVAMINI BEKLİYORUM YADA BURADAN PAYLASMAK İSTEMEZSEN PM İLE DE YAZABİLİRSİN..
  • Çok teşekkür ederim, gerçekten çok naziksiniz.
  • Takip
  • Devam lütfen

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • dış görünüş kız içinde erkek içinde önemlidir. ama bazısında birinci planda gelir bazısında ikinci. ama önemlidir. bi çöpçüye kişiliği süper diye aşık olan insan görmedim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Müptela12345

bi çöpçüye kişiliği süper diye aşık olan insan görmedim.

Ne kadar terbiyesizce bir düşünce. Onun mesleği "çöpçü" sizin kalbiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nirvaneyy

quote:

Orijinalden alıntı: Müptela12345

bi çöpçüye kişiliği süper diye aşık olan insan görmedim.

Ne kadar terbiyesizce bir düşünce. Onun mesleği "çöpçü" sizin kalbiniz.

Bacım kızları çok iyi biliyoruz sen rahat ol. Ben beyazıda gördüm siyahıda. Mutluluğuda yaşadım acıyıda. Bi misal vermek istedim aklıma o geldi. Çöpçüye çöpçü dedim diye yargılanıyorum, ilginç.

"ne olursan ol yine gel"

Forumda pek kız bulunmaz sulanayım azcık.

Takipteyim,merak ettim,devamını bekliyorum.
  • Bizde herseferinde iyi düşünüyoruz,şeytansı tavırlandan düşüncelerden uzak duruyoruz,kavgalı düşman olduğumuz insanlara bile kötü niyet beslemiyoruz ama dış görünüş yüzünden herseferinde kaybediyoruz.İnsanlar bizden uzak durur birine aşık olsan alay konusu olursun sanki tek kalp güzellerde var.O yüzden ben artık soğudum arkadaş ama hayat devam ediyor.Kimseye dış görünüşüm yüzünden ezilmeye niyetim yok.Bu yazıyı görünce içerlendim biraz kendi hislerimi anlatim dedim.

Devamını yazarsan okuruz.Csb de olsa kendimi gördüm.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tastarakay

"ne olursan ol yine gel"

Forumda pek kız bulunmaz sulanayım azcık.

Takipteyim,merak ettim,devamını bekliyorum.
    @Müptela 12345 Çöpçüye çöpçü dediğiniz için yargılamadım beyefendi. "Bir çöpçüye kişiliği süper diye aşık olan insan görmedim." dediniz. Bu büyük bir aşağılamadır ve ben buna tepki gösterdim.

@İlluminatideİmam Yazacağım, teşekkür ederim okuduğunuz için.

@cakia1903 CSB değil, yemin ederim. Sadece karşı cinsten birilerinin de bu tarz zorluklar yaşadığını bilmeniz için yazıyorum. Yazdıklarınızı da kalben hissettim. Maalesef insanlar böyle.

Zayıf yemek yer; gayet normal, şişman yemek yer; boşan da semerini ye!
    Güzel aşık olur; gayet normal, çirkin aşık olur; sen aşktan ne anlarsın!
    İnci dişli güler; gayet normal, yamuk dişli güler; sen gülme abii!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nirvaneyy -- 24 Haziran 2014; 18:09:30 >

• Iyy İffet bari bizi burada rahat bırak

Csb demiyorum eğer csb ise diyorum.BEnim için farketmiyor zaten ben bunları hergünümde yaşıyorum benim için csb değil.
  • Devam.. Güzel ve akıcı gidiyor :)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.