Şimdi Ara

Diş eti çekilmesi ve diş sararması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
3.429
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Dişlerimi düzenli olarak; sabah akşam (yukarıdan aşağıya doğru) fırçalayan biriyim. Sigara kullanmıyorum. Süt ürünlerini tüketiyorum. Çürük dişim yok hatta yaşım 33 olmasına rağmen 20'lik dişlerim bile çürümedi. Ama diş etlerimde çekilme ve dişlerimde siyah lekeler ve sararmalar oluşmaya başladı. 6 ay önce diş doktoruna dişlerimi temizletmiştim. O da diş etlerinde çekilme var demişti. Fırçalama şeklini değiştir önerisini verdi. Ama sorun devam ediyor.

Yurtdışından Gıda takviyesi getirtme ile ilgili son genelge 19 Nisan 2011 tarihinde açıklandı || Bilgi için için tıklayınız.
  • _____________________________
  • Bugün konuştuğum biri bana içtiğin sudan olabilir dedi. Ne derece doğru bilmiyorum.

Jaxi, bana diş beyazlatma ürünü lazım değil, dişlerim neden sararıyor onu bulmam gerek...
    Mutluluk;Oğlumun,babacım seni çoook özledim diyebilmesidir...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Diş Eti Çekilmesi
    15 yıl önce açıldı
    Diş eti çekilmesi
    15 yıl önce açıldı
    Diş Eti Çekilmesi Ameliyatı
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Evet sert fırçalamak da neden olabilir. Dişin altındaki dentin tabakası daha koyuymuş yani sert fırçakadıkça daha kötü olabilir çekilme ise arkadaşların dediği gibi vitamin- mineral eksikliğinden kaynaklanabilir yavaşça fırçalayın ve diş hekimine gidin bence
  • diş etlerinde ki problemi diş taşı temizletme ile düzeltemezsin. mutlaka bi periodontolojiste gitmen gerekiyor. küretaj yaptırman lazım. boşuna dişçi dişçi gezme ben 7 yaşından beri aynı sorunla uğraşıyorum

Orijinalden alıntı: oktayakgoz

diş etlerinde ki problemi diş taşı temizletme ile düzeltemezsin. mutlaka bi periodontolojiste gitmen gerekiyor. küretaj yaptırman lazım. boşuna dişçi dişçi gezme ben 7 yaşından beri aynı sorunla uğraşıyorum

biraz daha açıklarmısın hocam tam olarak nasıl bir işlem bu küretaj?
  • küretaj işlemi diş köklerine kadar yapılan temizleme işlemi. belki sana gerekli olmayabilir ama diş eti ile ilgili şikayetin varsa en azından bi muayene ol yoksa bi bakmışın zamanla sapa sağlam dişlerin sallanmaya başlamış
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.