Şimdi Ara

DIRTY BOMB Free2Play (DETAYLI TÜRKÇE REHBER) [ANA KONU]

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
2.921
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  •  DIRTY BOMB Free2Play (DETAYLI TÜRKÇE REHBER) [ANA KONU]



    Arkadaşlar merhaba. Sizlere yılların efsanesi Return to Castle Wolfenstein ve yine en eski e-spor oyunlardan kabul edilen Enemy Territory yapımcılarının çıkarmış olduğu yeni FPS oyunu "Dirty Bomb" ın detaylı ve resimli türkçe rehberini hazırladım. Oyun gerek yapımcıların ümit vaad eden geçmişleri, gerekse yakın zamanda Open Beta sürecine girmesiyle birlikte epey ilgi çekti. Yaklaşık 2 haftadır oyunu oynamaktayım ve oyunun gümbür gümbür geldiğini rahatlıkla söyleyebilirim.

    Beta olmasından ötürü tek tük buglarla karşılaşsakta şuan gayet oynanılabilir durumda. Oyun Enemy Territory, Team Fortress 2, Counter Strike CS:GO ve Battlefield oyunlarından harmanlanmış hissi veriyor. Tamamen takım oyunu üzerine kurulu ve herkesin görevi hata kabul etmez derecede önemli. Görev modları sebebi ile aksiyonun tek bir saniye bile düşmediği bir ortam oluşmakta. Herkese öneriyoruz.

    Bu rehber için birden fazla ingilizce kaynaktan faydalandım ve kendim oyunu bir süredir oynadığım için büyük kısmını kendi tecrübelerim üzerinden dile getirdim. Bu rehber dirtybombtr.com tarafından hazırlanmıştır ve alıntı yapanların kaynak link vermelerini emeğe saygı adına rica ederim. Teşekkürler.

    Kaynak link:http://www.dirtybombtr.com/showthread.php?tid=3

    Oyun steam üzerindenhttp://store.steampowered.com/app/333930/

    Veya kendi sitesi üzerinden üyelik alınıp indirilip ücretsiz oynanabiliyor:http://dirtybomb.nexon.net/


    Bir kaç tanıtım videosu ve sonra full rehber karşınızda!








    Ekrandaki öğeler

    Öğeler olarak bahsedilen şey oynarken bize oyunun gidişhatı hakkında bilgi veren minik ekran öğeleridir. Örneğin görev zaman sayacı, mermi sayısı gibi bilgiler.

     DIRTY BOMB Free2Play (DETAYLI TÜRKÇE REHBER) [ANA KONU]


    1. Ana görevin bitirilmesi için kalan süreyi belirtir. Bu savunma tarafı için de saldırı tarafı içinde aynıdır.
    2. Buradaki sayaç ise herkese etki eden yeniden doğma süresidir. Örneğin bu sayacın bitmesine 1 saniye kala öldüyseniz. Hemen 1 saniye sonra tekrar spawn olabilirsiniz yani tekrar doğabilirsiniz. Tam aksi şekilde bu süre henüz yeni bitmişse örnek olarak spawn süresi 15 saniye ise 15 saniyeyi komple beklemeniz gerekir. Bu sayaç kişiye özel değil genel bir sayaçtır. Buna spawn timer denmekte.
    3. Görevin tam olarak ne olduğunu açıklar. O an neyi korumanız gerektiğini veya neye saldırmanız gerektiğini belirtir.
    4. Bir mmo gibi düşünün ve takım oyuncularınız sol kısımda listeleniyor, canları azalıp yükseldiğinde anlık olarak görebiliyorsunuz. Bu benim hiç bir fps oyununda görmediğim müthiş bir özellik açıkcası.
    5. Mini map sayesinde haritayı kuş bakışı ve çizimsel olarak görebilirsiniz. İkonlar sayesinde görevleri ve benzeri şeyleri görme imkanına sahip olursunuz.
    6. Klasik olarak sağ üstte tüm ölenler nasıl öldükleri ve kimin tarafından öldürüldükleri listelenir.
    7. Karakterinizin sınıfına has özellikler hakkında bilgi vermektedir. Örneğin mayın kullandıysanız tekrar kullanmanız için belli bir süre veya koyduğunuz mayınların patlaması gerekebilir. Aynı şekilde eğer hava saldırısı yaptıran bir sınıfsanız bir sonraki hava saldırısı için ne kadar kaldığını bu kısımdan görebilirsiniz.
    8. Mermi durumunuzu gösterir.
    9. Kalan canınızı gösterir. Her sınıfın can miktarı farklı olabilir.

    Maça özel 3 kişilik tim oluşturma

    Oyuna girmeden önce ana menüden oyun içerisinde değiştirebileceğiniz 3 adet sınıf seçebiliyorsunuz. Bu 3 sınıf dışında oyun esnasında başka bir sınıfa geçme şansınız yok. Oyun lobisine girdiğinizde üst kısımda seçilen 3 sınıfı göreceksiniz. Oyun esnasında diğer bir sınıfa geçmek için F1 F2 F3 tuşları ile öldüğünüz bir esnada bu değişikliği yapabilirsiniz.

     DIRTY BOMB Free2Play (DETAYLI TÜRKÇE REHBER) [ANA KONU]



    Takım değiştirme

    Oyun esnasında eğer karşı tarafta bir kişilik eksik yer varsa takım değiştirebilirsiniz. ESC tuşuna basıp "Change Team" demeniz ve üzerine tarafınızı seçmeiz yeterlidir. Eğer yaşadığınız bir anda takım değiştirirseniz karakteriniz intihar etmiş olur ve ceza olarak xp kaybı yaşarsınız.


    Oyun içi sesli konuşma

    Oyun içinde takım arkadaşlarınızla sesli konuşabilirsiniz. Rakip ile sadece yazı ile iletişim kurabilirsiniz. Sesli konuşma X tuşu ile yapılmaktadır. Siz kendinize göre bir tuş ile ayarlardan bunu değiştirebilirsiniz.

    Oylamalar

    F5 tuşuna basıp 2 türlü oylama yapabilirsiniz. Bunlardan biri takımlar dengesiz ise, puanlara göre takımları dengelemek. Diğeri ise kendi takımınızdaki birini kicklemek amaçlı oylama açmak. Takımınızdaki oyuncuya kick (atılması) oylamasını Tab'a basınca açılan oyuncu listesi sayesinde, kişinin ismine sağ tıklayarakta yapabilirsiniz.


     DIRTY BOMB Free2Play (DETAYLI TÜRKÇE REHBER) [ANA KONU]



    Seçtiğiniz sınıfın görev tipine hakim olun

    Oyunda bir birinden çok farklı veya bir birine benzedr özelliklerde bir çok sınıf var. Temelde 4 ana görev alanına dağılan sınıflar savaş esnasında farklı görevler yapmak üzerinedir. Karşınızdakilerin kullandıkları sınıfları ve görevlerini iyi bilirseniz eğer onlara karşı daha hazırlıklı bir şekilde savaşırsınız.


    Assault (Taaruz, Saldırı)

    Ana görevleri düşman öldürme üzerindedir. Bu sayede rakibin savaş gücünü zayıflatarak ekibindeki arkadaşlarına görev yapma imkanı sağlarlar. Açıktan saldırır ve güçlü saldırı silahlarına sahiptir. Bu tarza sahip sınıflar; Fragger, Nader, Rhino veya Vassili.

    Engineers (Mühendisler)

    Görev adamı diyebileceğimiz mühendisler bomba imha veya görev alanına bomba koyma konusunda çok hızlıdırlar. Çatışmaya çok fazla girmeksizin direkt görev üzerine yoğunlaşmalılardır. Aralardan sızıp rakip farketmeden işi bitirmelidirler. Yollara mayınlar, tuzaklar, taretler koymalıdırlar. Bushwhacker, Fletcher ve Proxy sınıfları bu gruba uygun olanlardır.

    Medics (Sağlıkçılar)

    Her zaman hakları yenen ve göz önünde olmayan ama takımı göğüsleyenlerdir. Çok yüksek derecede support yani destek sınıflardır. Yere düşenleri kaldırırlar ve sağlık paketi bırakabilirler. Ayrıca belli bir alana sürekli sağlık veren bir sağlık ünitesi koyabilirler.

    Fire Support (Extrem Taaruzcular)


    Fire support'un türkçe anlam olarak ateş desteği olarak çevirmek istemedim keza biraz saçma gözüküyor. Extrem taaruzcular dememin sebebi bu kişiler istedikleri herhangi bir yeri hava ateşi desteği ile yerle bir edebilirler. EV'lerin (zırhlı araç) baş belalarıdır ve görev için EV yürütmeye çalışan saldırı timinin korkulu rüyası olur verirler bir anda. Büyük alana güçlü hava taaruzu başlatırlar. Ayrıca mermi dağıtırlar ve ekipteki mermi ihtiyacını karşılarlar. Sınıf isimleri Arty, Kira ve Skyhammer.

    Görevi unutursan yenilirsin

    Bu oyunda ne kadar adam vurduğunun bir önemi yok. Eğer bir kişiyi yüz kez de öldürseniz ve o kişi görevi tamamlarsa siz tabiri caiz ise babayı alıyorsunuz. Bu kadar net. Tamamen takım oyununa bağlı, göreve odaklı, bazen kafanıza mermi yağdıran kişileri görmeksizin göreve doğru koşmanız gerekebilir. Eğer taaruzcuysanız düşmanı yıpratın ve bol bol öldürmeye bakın. Bunu yaparken sağlıkçıları ve mühendisleri kollamayı unutmayın. Emin olun ki onların görev için koşturduğu yerde, çoktan pusu kuruldu!

    İşte Dirty Bomb Modlarındaki görev çeşitleri;

     DIRTY BOMB Free2Play (DETAYLI TÜRKÇE REHBER) [ANA KONU]


    Taşıma

    Bazen bidon taşırsınız bazen, büyük mermiler. Amacı bir yerden aldığınız materyali düşman bölgesindeki görev yerine götürmek ve koymak. Koymak dediğimiz doldurmak gibi faaliyetlerden oluşuyor. Ve bir materyali görev yerinde doldururken 3-4 saniye gibi bir süre alabiliyor. Materyali taşıyan kişi silah kullanamıyor veya herhangi bir özelliğini. Kullanmak için yere bırakıp çatışabilir ve çatışma bitince yerdeki materyali alıp koşmaya devam edebilir. Tamamen hızlı ve uyanık olmak zorunda. Takım arkadaşlarının desteğine ihtiyacı var ve onlar çarpışırken bir şekilde sızıp elindeki materyali düşman hattındaki yere ulaştırmalı. Eğer ulaştıramadan ölürse materyal orada kalır ve kimse almazsa ilk alındığı yere geri döner.


    Bomba

    Görevlerde sık sık karşılaştığımız ve çoğu oyununda bir klişesi haline gelmiş olan c4 patlatma mevzusu burada da var. Belli bir yere c4 konmalı ve patlatılmalı. Bomba konduğu andan itibaren 50 saniye süresi mevcuttur. Oyundaki herkes c4 koyabilir. Ve herkes c4'ü çözebilir. Fakat mühendisler bu konuda en hızlılarıdır.

    EV (zırhlı araç)

    Saldırı timi bu aracı bir yerden bir yere götürmeye çalışır ve savunma tarafıda gerek el bombası gerek hava saldırısı gibi ağır hasar veren alan saldırıları ile durdurur. Saldırı timi aracı tekrar tamir edip yoluna devam etmesi gerekir. Devam ederken üstünde bulunan taramalı sayesinde minikte olsa bir savunma sağlar. Fakat aynı zamanda oraya çıkan kişinin tüm savunma ekibi araca saldırırken açık bir hedef olduğunuda bilinmeli. Araç bazen yoldaki kapanlar gibi engellerle karşılaşır ve devam etmesi için tamir olması yetmez. Oyun bize yan görevler yaptırır ve örnek olarak kapanlar c4 ile patlatılıp yola devam edebiilir.

    Genel Tamir Görevleri

    EV tamirine benzeyen diğer görevlerde mevcuttur. Örneğin bir yeri tamir edip spawn yeri alırken, düşman aynı şekilde anti repair yapıp orayı sizden geri alabilir. Aynı şekilde ana görevlere ulaşmayı kolaylaştıran ve alternatif yolları açan yan görevlerde de bir çok tamir türevi görevler vardır. Bunlar oldukça önemlidir. Normalde tek güzergahtan savunma amaçlı toplanmış düşman size daha çok hasar verebilecekken 3 veya 4 ayrı yoldan saldıran saldırı timi karşı taraftaki görev yerine daha hızlı erişecektir.

    Alan Edinme

    Alan edinme ingilizce tabir ile capture, belli bir süre belli bir alanı almaktır. Yine Team Fortress 2 gibi oyunlardan az çok aşina olacağınız üzere aynı şekilde düşmanlarınız sizden o alanı aynı şekilde geri alabiliyor. Oyunda şuan için pek görmediğimiz bir görevdir. Belki ileride daha çok aktif kullanılır.

    Loudout Kartları

    Bu kartlar karakterinize ekstra özellikler verir. Örneğin daha çok hasar verme, daha çok can, daha fazla can verebilme, mermi verebilme , değişik silahlar gibi şeyler. Bu kartlar oyun oynadıkça düşen kasaları açtıkça gelmektedir. Bunun yanı sıra oyun puanlarınızla oyun marketinden bronze seviyede kartlarınızı alabilirsiniz. Ayrıca düşen kötü kartları kırıp üst seviye kartları bir bakıma craft mantığı ile (3 bronze karta, 1 silver kart almak gibi) almanız mümkün. Loudout kartları olan ama açmadığınız sınıflar varsa bu kartları o sınıfı açmadıkça kullanamazsınız. Kullanamazsınızdan kastımız oyun oynayamazsınız. Yoksa kartı az önce belirttiğim trade etme yani takas etme mantığı ile kullanabilirsiniz her şekilde. Oyun içi kazandığınız oyun puanı ile kasalar satın alabilir ve açarak Loudout kartlarınızın sayısını arttırabilirsiniz. Karakterinizi üst seviye kaliteli bir loudout karta erişebilmek için oyunda biraz emek verip zaman ayırmak lazım diye düşünüyoruz. Kartlar bronze, silver, gold gibi sınıflara ayrılmaktadır. Resimde görebilirsiniz;


     DIRTY BOMB Free2Play (DETAYLI TÜRKÇE REHBER) [ANA KONU]



    Bilinmesi gereken genel hususlar

    * Bıçakla daha hızlı koşarsınız. Elinizdeki silah ne kadar ebatlıysa o kadar hızınız azalır.

    * F tuşu oyunun ana görev yapma tuşudur. Bomba çözer veya bomba koyarsınız, tamir edersiniz. Sağlıkçıysanız yerde yatan arkadaşınızı kaldırırsınız yine F tuşu ile. Eğer görevin yanında bir arkadaşınız yatıyor ise F tuşu göreve odaklanacaktır. Bu tip bir durumda arakdaşınızı kaldırmak için 5'e basınız.

    * Merminiz çabuk bitebilir. Mermi dağıtan sınıflardan mermi isteyin veya haritadaki mermi alanlarını öğrenin. Bu alanlar haritada çıkmaz bilginiz olsun.

    * Bıçaklamak gibi melee ataklar iki şekildedir. Sol tık ile normal saldırır, sağ tık ile hızlı bıçaklama yapılır.

    * Sağlıkçı olmadığın halde yerde yatan tamamen ölmemiş arkadaşını kaldırabilirsin. Sağlıkçıya göre daha uzun sürer ve seninde onu kaldırırken ölme riskin çok yüksektir. Oyun çok hızlı bir oyun olduğu için her an bir düşmanla karşılaşma potansiyelin var ve yerinde durman demek ölmen demek olabiliyor. Sadece güvenli ise yerde yatan arkadaşınızı F tuşu ile kaldırınız.

    * Eğer bir arkadaşınız sizi kaldırdıysa 2 saniyelik bir kalkan oluşur ve hasar almazsınız. Ama eğer siz bir saldırıda bulunursanız bir özellik kullanırsanız o kalkan hemen kalkar.

    * Savaş stilinizi iyi öğrenin ve oyunun mantığını kavrayın. Mühendiz olup görevi bir kenarı bırakıp adam öldürme peşinde koşmayın. Bu size nihai kaybı getirecektir. Çok fazla öldürme isteğiniz varsa ona göre sınıf seçin.

    * Bayılttığınız bir düşman yerde iken arkadaşı tarafından kaldırılabilir ve kalkıp size ateş etmeye başlayabilir. Bunu önlemek için melee silahla yani örneğin bıçakla vurun anında ölmektedir. Silah ile ateş ederseniz 3-5 el sıkmanız gerekebiliyor.

    * Karşılıklı çatışma anında merminiz biterse silahınızın şarjörünü tekrar doldurmak yerine 2. silahınıza (tabanca) geçin. Bu size o çatışmayı kazandırabilir.

    * Kafaya nişan alın. Vücuda gelen hasardan çok çok fazlasını neredeyse 2 katını verecektir, hatta duruma göre tek atabilirsiniz.

    * Medicler savaş esnasında hem savaşmak bir yandan da can almak için sağlık istasyonu kurmaktalar. Siz ne kadar ateş etsenizde canları o istasyonun yanında oldukları için sürekli dolar. Bir şekilde o istasyonu önce imha edin.

    * Haritanın belli başlı yerlerinde konumlanmış otomatik tarama alanlarını kullanmayı ihmal etmeyin. Çok hızlı ve yüksek hasar vermektedir. Bunun dezavantajı olarak sniper'ların en sevdiği hedef bunların başına geçenlerdir. Dikkat edin.

    * Bazı haritalarda daha ileride spawn olmak amaçlı bayrak benzeri yerler alabiliyorsunuz. Haritada böyle bir terminal vari yer bulursanız almayı ihmal etmeyin. Sonuçta zamanla yarışıyorsunuz.


    Yerde düşen arkadaşını kaldırırken
     DIRTY BOMB Free2Play (DETAYLI TÜRKÇE REHBER) [ANA KONU]


    Sağlık İstasyonu
     DIRTY BOMB Free2Play (DETAYLI TÜRKÇE REHBER) [ANA KONU]


    Taramalı Tarret (Mg Turret)
     DIRTY BOMB Free2Play (DETAYLI TÜRKÇE REHBER) [ANA KONU]


    Spawn noktası ele geçirme
     DIRTY BOMB Free2Play (DETAYLI TÜRKÇE REHBER) [ANA KONU]



    Belli bir yere çıkmak için rampa tamiri
     DIRTY BOMB Free2Play (DETAYLI TÜRKÇE REHBER) [ANA KONU]


    Tuzaklara karşı dikkat edin

    Yere konulan mayınlar, kıyıya köşeye konulan taretler ölümünüze oldukça fazla sebep olacaktır. Ne varki yerdeki mayınları ateş ederek patlatabilirsiniz, aynı şekilde taretleride. Bu tip şeyleri patlattığınızda xp kazanırsınız. Unutmayın yere konmamış bir mayını dahi vurabilirsiniz ve o mayını koymaya çalışanın elinde patlar. Düşmanın bir mayınını patlattığınızda size hasar verir ama düşmana hasar vermez. Bu da önemli bir dip not.

    Yere koyulan mayınları bip seslerinden anlayabilirsiniz. Her ne kadar savaş esnasında ateş sesinden zor duyacak olsanızda. Ayrıca yerde kırmızı renkte görülebilir dikkatli bakılırsa.

    Ek not olarak taretlerin arkasından ateş ederseniz size vuramaz. Sadece ön kısmında algıladığı düşmana atakta bulunmaktadır.


    Görevler hakkında bilinmesi gereken diğer önemli hususlar

    * Ana görevler dışında ekstra yollar açan ve takımı göreve giden yolda rahatlatan yan görevlere önem verilmelidir.

    * Tamir ederken yerinizde durmayın. Hareketli halde de tamir edebilirsiniz veya bomba koyabilirsiniz. Göz ucuyla çevreyi kolaçan edin. Hatta kritik bir an ise üzerinize yağan mermilerden tamir esnasında kaçmaya çalışın (sağ sol yapmak eğilip kalkmak veya aracın çevresinde dönmek gibi.)

    * Bir şeyi bir kişi yapsın! Eğer arkadaşınız tamir yapıyorsa bırakın yapsın. Siz çevreyi kolaçan edin ve arkadaşınıza gelecek saldırılara mani olun.

    * Hava saldırısı aldığınız anda aracı tamir ediyorsanız hemen tamiri durdurun. Ve saldırının geçmesini bekleyin, çünkü hava saldırısı olacağı an araç tamamen tamir olursa hemen anında tekrar bozulacaktır. Ama eğer tamiri dur durursanız aracı saldırı bittikten sonra kaldığı yerden tamirini bitirip görevi devam ettirebilirsiniz. Herşey daha çok zaman kazanmak adına bunu unutmayın.

    * EV araçlarındaki otomatik silaha aracın sadece sağından ve solundan binebilirsiniz. Buraya binmek tehlikelidir çünkü gövdenize değil başınıza hasar alırsınız. Çok dikkatli ve bin çık yapılarak karşı tarafı şaşırtabilirsiniz.

    * EV araçları dahil savunma tarafındaysanız karşı tarafın tamir edip üzerinize getirdiği şeylere her türlü silahla hasar verebilirsiniz. En yüksek hasar el bombası ve hava saldırıları ile olurken. Bıçak ile bile bunlara hasar vermeniz mümkündür.

    * Materyalleri taşıyıp görev yerine koyarken sürekli F ye basmanıza gerek yok. Bir kez F ye bastıktan sonra eğer o alandan uzaklaşmazsanız materyal bir süre sonra yüklenecektir.

    * Eğer araç yürütme görevi varsa en azından bir kişi sürekli o araca yakın durup yürümesini sağlamak zorunda. Araç tamir olsa bile yanında kimse olmadan ilerlemez. Haliyle görev başarısızlıkla sonuçlanır.


    Support (Destek) kabiliyetleri hakkında bilinmesi gerekenler.

    * Sprint atarken (koşarken) anlık çömelme ve ileri zıplama halinde daha uzun bir zıplama yapılabilir. Ayrıca duvardan duvara çift zıplama tuşu sayesinde normale göre daha hızlı zıplama hareketlerinde bulunulabilir. Oyunda bu tip ekstra zıplama yapılabiliyor. Biraz deneyin derim.

    * Heal paketleri ve mermi paketleri düşmanlar tarafından da alınabilir! Yani her tarafa atmayın. İhtiyaç olunduğunda atın. Sağlık istasyonları buna dahil değildir. Sadece kendi takımına can verir.

    * Atılen el bombaları, hava saldırısı görünümünde olabilir. Eğer el bombası size hasar veriyorsa bilin ki hava saldırısı gelmeyecektir.

    * Hava saldırısı sizin işaret bombasını attığınız yerin sağından doğru gelir. Buna dikkat edin.

    * Elinizdeki el bombaları atmaya çalıştığınız andan itibaren bir süre sonra atılması gerekir eğer atmazsanız elinizde patlar ve size zarar verir. Eğer kararsız kaldıysanız hemen başka bir silaha geçin ki elinizde patlamasın ve süresi resetlensin.

    * Arty sınıfı diğer Arty'nin yaptığı hava saldırısını tespit eder.


    Sağlıkçılar hakkında bilinmesi gerekenler.

    * Aura sınıfı sağlık istasyonu koyar ve belli bir alan içindeki tüm dostlarının canını arttırır. Her koyduğu istasyon 5xp verir. Yeni istasyon koyması için beklemeli veya yerdekini almalıdır.

    * Eğer canı az olan birine direkt sağlık paketi atıp tutturursanız fazladan 30xp alırsınız.

    * Defibilatörü yerde yatan kişiye ne kadar çok uzun süre tutarsanız o kadar çok canla kalkar. Ama bu biraz risklidir. Hemen kaldırmak savaş esnasında daha etkili olabiliyor. Yerdeki kişinin tamamen ölme riski pek göze alınamamakta.

    * Defibilatör bıçak gibi melee silah olarak kullanılabiliyor.


    Yere konmuş örnek bir mayın
     DIRTY BOMB Free2Play (DETAYLI TÜRKÇE REHBER) [ANA KONU]



    Hava saldırısı işaret edilmesi
     DIRTY BOMB Free2Play (DETAYLI TÜRKÇE REHBER) [ANA KONU]


    Haritanın belli yerlerinde sabit olan sınırsız mermi stokları
     DIRTY BOMB Free2Play (DETAYLI TÜRKÇE REHBER) [ANA KONU]


    Bu rehber için birden fazla ingilizce kaynaktan faydalandım ve kendim oyunu bir süredir oynadığım için büyük kısmını kendi tecrübelerim üzerinden dile getirdim. Bu rehber dirtybombtr.com tarafından hazırlanmıştır ve alıntı yapanların kaynak link vermelerini emeğe saygı adına rica ederim. Teşekkürler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zaris -- 31 Ekim 2015; 10:57:37 >







  • Rehber sağlam duruyor ve oyun da bayağı eğlenceli gibi. Sanırım oyuna başlıyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • OYUNA YENİ EKLENEN SINIF

    Sparks (Uzaktan Sıhhiye - Medic)


     DIRTY BOMB Free2Play (DETAYLI TÜRKÇE REHBER) [ANA KONU]


    Kaynak:http://www.dirtybombtr.com/showthread.php?tid=22

    Özellikler

    Oyuna yeni gelen sınıf. Yere düşen arkadaşını uzaktan kaldırır. Bu özelliği savaşa pek dahil olmadan sürekli takım arkadaşlarını ayakta tutmak konusunda çok etkili. Bunun yanında sıhhiye paketi atabiliyor yere. Revive gun denilen uzaktan insanları kaldırdığı silah ile eğer tutturursa tek atabiliyor. Çok ilginç ve üzerinde tartışılması gereken bir karakter gibi duruyor. 50.000 oyun parası ile açılabilir durumda. Market fiyatı ise 16 TL şeklinde. Nerf ihtimali yüksek gibi durmakta.

    Oynanış Videosu








    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zaris -- 20 Haziran 2015; 7:28:19 >




  • Önümüzdeki 24 Saat içinde oyuna login olanlara ücretsiz elit kasa vermektedir oyun. Fırsatı kaçırmayın. Unutmayalım elit kasa normalde satın alınma yolu ile elde edilmektedir.

    İçinden load out card düşme oranı şu şekilde

     DIRTY BOMB Free2Play (DETAYLI TÜRKÇE REHBER) [ANA KONU]


     DIRTY BOMB Free2Play (DETAYLI TÜRKÇE REHBER) [ANA KONU]




  • Dirty Bomb'ın yeni ücretsiz sınıf rotasyonu için üç sınıf açıklandı. Bunlar; SPARKS, PROXY ve NADER

    İsimler açıklanmasa da resimdeki simalardan bu üçünün geldiği çok açık ve nexon forumdaki modlarda bunları doğrulayan açıklamalarda bulundu.

     DIRTY BOMB Free2Play (DETAYLI TÜRKÇE REHBER) [ANA KONU]
  • Arkadaşlar pcgamer 100.000 adet ücretsiz fragger classı için steam cd key dağıtıyor. Fırsatı kaçırmayın. E-mailinizi giriyorsunuz ve maile steam cd keyi geliyor. Key'i steamden oyunlar - oyun etkinleştir kısmında herhangi bir cd key gibi giriyorsunuz. Bu cd key oyundaki fragger classını size tamamen açıyor. Normalde 8$ değerindedir.

    Promosyon linki:http://www.pcgamer.com/watch-the-full-dirty-bomb-e3-trailer-and-get-a-free-mercenary/

     DIRTY BOMB Free2Play (DETAYLI TÜRKÇE REHBER) [ANA KONU]





  • Oyuncu sayısındaki durum nedir?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Superdrone

    Oyuncu sayısındaki durum nedir?

    oyunda oyuncu sıkıntısı hiç bir zaman yok. sabaha karşı bile bol bol EU server oyuncu mevcut. serverlar hep dolu rekbetçidede sorun olmuyor.

    genel anlamda bol oynayanı var denilebilir ama türkiyede pek popüler değil.
  • Değerli arkadaşlar Alienware steam cd keyi dağıtmakta. Bu cd key sayesinde bir adet elit kasa kazanacaksınız malumunuz elit kasaların cobalt ve gold gibi üst seviye kartları düşürme ihtimali daha yüksek. Tükenmeden elit kasanızı alın derim.

    Promosyona katılma linki:https://eu.alienwarearena.com/giveaways/dirty-bomb-exclusive-alienware-skin-case-key-giveaway

    (facebooku bağlamak veya steami bağlamak yerine siteye üye olmanızı öneririm)

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Evet arkadaşlar yeni ücretsiz sınıf rotasyonu için yeni bilgiler verildi. Yayınlanan resimdeki karakterlere bakılırsa yeni classlar Fletcher, Fragger ve Arty şeklinde olacak. Gayet iyi bir rotasyon olduğunu düşünüyorum keza "Nader" in pek ücretsiz rotasyona uygun olduğunu düşünmüyordum şahsen. Hayırlı olsun.

     DIRTY BOMB Free2Play (DETAYLI TÜRKÇE REHBER) [ANA KONU]

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • oyunu open betanın ilk gününden beri oynuyorum toplasan 10 tane türk gördüm onlar da ya 2 kisi girmis aynı odaya türkce konusarak chatin icine ediyor yada ingilizce bilmedigi icin objective falan anlamayıp saçma sapan oyun oynuyordu emeğine sağlık ama umarım türkler oyunu keşfetmez çünkü keşfettiklerinde ne oldugunu biliyoruz ayrıca oyun ruslara da kapalı bu da güzel taraflarından biri.

    kural 1: ingilizce bilmiyorsanız bu oyunu kesinlikle oynamayın. bütün merclerin özellikleri var cs gibi al eline silahı adam vur oyunu degil duruma göre loadout cardların en iyi özelliklisini seçeceksiniz, oynadıgınız classda ustalaşmak için yabancı kaynakları hatim edeceksiniz ve en önemlisi takımınızla sürekli iletişim halinde olacaksınız öyle aç müziği adam kovala olayı degil takım arkadaşlarınızla sesli olarak konusarak veya yazarak iletişim kurmak zorundasınız ingilizce konuşmaları anlamayacaksanız başlamayın

    kural 2: sisteminiz ortalamaysa gelmeyin çok kasar. benim sistemim gayet iyi ve her oyunu takır takır çalıştırmasına rağmen bütün grafikler kapalı oyundaki boyaların bile olmadıgı potato configde kasma yaşıyorum çoğu zaman bu yüzden ölüp sinirlenip oyunu kapatıyorum

    oyunda ünlü adamlar var mesela wolfensteinden beri fps oynayan psikopat amcalar. cod'da falan şampiyon olmuş arkasında sponsorlar olan clanlar. çoğuyla tanışma fırsatım oldu beraber veya karşılıklı oynadık benim favori oyuncum ragnaktır youtubedaki videolarından daha manyak işler yaptıgını gördüm ama kendisinde op karakter phantom varken 80hpli auramın stilettosuyla üst üste öldürünce oyundan cıktıgını da gördü bu gözler :) bu da son dirty bomb clan turnuvasının şampiyon clanının liderine karşı oynadıgım oyun
     DIRTY BOMB Free2Play (DETAYLI TÜRKÇE REHBER) [ANA KONU]



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Stoa -- 15 Temmuz 2015; 4:19:47 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: A2ad

    oyunu open betanın ilk gününden beri oynuyorum toplasan 10 tane türk gördüm onlar da ya 2 kisi girmis aynı odaya türkce konusarak chatin icine ediyor yada ingilizce bilmedigi icin objective falan anlamayıp saçma sapan oyun oynuyordu emeğine sağlık ama umarım türkler oyunu keşfetmez çünkü keşfettiklerinde ne oldugunu biliyoruz ayrıca oyun ruslara da kapalı bu da güzel taraflarından biri.

    kural 1: ingilizce bilmiyorsanız bu oyunu kesinlikle oynamayın. bütün merclerin özellikleri var cs gibi al eline silahı adam vur oyunu degil duruma göre loadout cardların en iyi özelliklisini seçeceksiniz, oynadıgınız classda ustalaşmak için yabancı kaynakları hatim edeceksiniz ve en önemlisi takımınızla sürekli iletişim halinde olacaksınız öyle aç müziği adam kovala olayı degil takım arkadaşlarınızla sesli olarak konusarak veya yazarak iletişim kurmak zorundasınız ingilizce konuşmaları anlamayacaksanız başlamayın

    kural 2: sisteminiz ortalamaysa gelmeyin çok kasar. benim sistemim gayet iyi ve her oyunu takır takır çalıştırmasına rağmen bütün grafikler kapalı oyundaki boyaların bile olmadıgı potato configde kasma yaşıyorum çoğu zaman bu yüzden ölüp sinirlenip oyunu kapatıyorum

    oyunda ünlü adamlar var mesela wolfensteinden beri fps oynayan psikopat amcalar. cod'da falan şampiyon olmuş arkasında sponsorlar olan clanlar. çoğuyla tanışma fırsatım oldu beraber veya karşılıklı oynadık benim favori oyuncum ragnaktır youtubedaki videolarından daha manyak işler yaptıgını gördüm ama kendisinde op karakter phantom varken 80hpli auramın stilettosuyla üst üste öldürünce oyundan cıktıgını da gördü bu gözler :) bu da son dirty bomb clan turnuvasının şampiyon clanının liderine karşı oynadıgım oyun
     DIRTY BOMB Free2Play (DETAYLI TÜRKÇE REHBER) [ANA KONU]

    Geleneksel türkler bu oyunu oynamasın tepkisinde bulunmuşsunuz fakat bizlerde türk oyuncuyuz sonuçta oyunu hakkıyla oynuyoruz :)

    Public oyunlarda ve diğer düşük lvl oyunlarda sadece türkler değil bir ton trolle karşılaşmak mümkün. Bunlar olası şeyler diye düşünüyorum. Bilakis türklerin oyuna daha çok katılım göstermesini umuyorum.

    Yıllar önce bu ülkede oynasana.com ve avatürk üzerinden enemy territory ligleri gerçekleştirilirdi ve bende çok eski enemy territory oyuncusuyum. Yıllarca oynadım, bu ülkede çekirdek wolfenstein oyuncularından oluşan bir fps'ci kadro var bunların dirty bomb'a geri dönmesi benim şuan en çok istediğim şey.

    Söylediklerinizde haklısınız fakat, belki de kendi çapımızda iyi oyuncular çıkarıp güzel bir kadro ile çok ileri seviye işler yapamasakta, bir türk ekibi oluşturabiliriz dirty bomb'da.

    Ben enemy territory'e 16 yaşımda başladım ve 4 sene oynadım şuan 28 yaşındayım. Bizde o et'çi amcalar kadar varız evel allah elimizden iş gelir :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zaris -- 15 Temmuz 2015; 5:02:18 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Steamde tesadüfen görerek başladım ben de bu oyuna. Grafiksel olarak azıcık zorluyor oyun, onun harici beğendim. Yukardaki promosyonlardan da yararlandım, teşekkür ederim
  •  DIRTY BOMB Free2Play (DETAYLI TÜRKÇE REHBER) [ANA KONU]



    Arkadaşlar Dirty Bomb'da tüm sınıfları deneyebilmeniz için bir hafta sonu etkinliği başlıyor. Cuma, Cumartesi ve Pazar günleri belli bir rotasyonda tüm sınıflar kullanımınıza açık olacak.

    Bu sayede merak ettiğiniz sınıfları bire bir tecrübe edebilirsiniz. Sınıfları tecrübe etmenizin daha çok bazı sınıfların nasıl oynadığını görmeniz ve onlara karşı oynarken nasıl bir strateji belirlemeniz gerektiği konusunda faydalı olacağını düşünüyoruz.

    Avrupada londra saatine göre bu cuma yani yarın 18.00'de başlayacak. Türkiye saatine göre ise 20.00'a denk geliyor.

    Günlere göre sınıfların rotasyonu;

     DIRTY BOMB Free2Play (DETAYLI TÜRKÇE REHBER) [ANA KONU]




  •  DIRTY BOMB Free2Play (DETAYLI TÜRKÇE REHBER) [ANA KONU]


    Spark, Phantom derken yeni bir sınıf daha oyunda aktif oldu. Redeye isimli karakter genel olarak attığı sis ile ön plana çıkıyor. Sis attığı alanda düşmanları onu göremezken o düşmanların yerini görebiliyor ve ateş edebiliyor. Etkili kullanımda oldukça faydalı bir sınıf olacağa benziyor.

    Karakter hakkında detaylar şirketin çıkardığı resmi tanıtım videosunda mevcut;








    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zaris -- 8 Ağustos 2015; 18:05:54 >




  • Yeni ücretsiz sınıf rotasyonu belirlendi ve oyunda aktif oldu. 2 hafta boyunca oynanacak olan ücretsiz sınıflar: Proxy, Kira ve Rhino

    Hayırlı olsun ^^

     DIRTY BOMB Free2Play (DETAYLI TÜRKÇE REHBER) [ANA KONU]
  • Değerli arkadaşlar bu hafta sonu cumartesi oyuna giren herkese ücretsiz elit kasa dağıtılıyor. Kaçırmayın ^^


     DIRTY BOMB Free2Play (DETAYLI TÜRKÇE REHBER) [ANA KONU]
  • Değerli arkadaşlar toplanmamız ve birlikte oyun oynamamız için bir raidcall kanalı oluşturdum. Neden team speak değil derseniz, raidcallı uzun süredir kullanan biri olarak team speak üzerinde sık yaşanan sunucu kopması vb gibi sorunlar olmamakta ve bir yere bağlı kalmıyorsunuz. Tamamen ücretsiz ve ömürlük bir kanal. Seste, kullanımda hiç bir sıkıntı çıkartmıyor.

    Kanala girmek için kanal no: 11318659

     DIRTY BOMB Free2Play (DETAYLI TÜRKÇE REHBER) [ANA KONU]



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zaris -- 7 Eylül 2015; 13:15:24 >
  • Dirty Bomb TR'de fps sorunlarına ve her derde deva config tavsiyesi ve diğer optimize önerileri amaçlı geniş kapsamlı, adım adım anlatımlı bir rehber açıldı. Okumanızı öneririm

    http://www.dirtybombtr.com/showthread.php?tid=47

     DIRTY BOMB Free2Play (DETAYLI TÜRKÇE REHBER) [ANA KONU]




  • 720p izlenmesi önerilir. Oyundaki fps çok düşmesin diye biraz düşük kalitede çektim. Malum fps = herşey.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zaris -- 13 Ekim 2015; 10:58:19 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.