Şimdi Ara

Diriltme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
456
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaslar bende cok eski bir anadol var arabanin heryeri orjinal araba saglam calismasi uzun suruyo ama seri hizlaniyo 1 2 kere motoru su kaynatti ama tamir edildi
    Zaten babamla bir ara motorunu degistittirecegiz ford ranger motoru takmayi dusunuyoruz

Sorum su olacak arac eski oldugundan direksiyonu cok sert yani hidrolik cok az ben bunu nasil arttirabilirim manevra yaparken cok yoruyoda araba tuplu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• sert se direksiyonun milini yağlayabilirsin biraz işe yarar.
  • Sanayide yaparlar broadway e yapan vardi

• Öyle direk Ford Ranger motoru takıcaksanız falan muayenesi yok heralde aracın çözemedim ben Ranger motorunu swaplama işini.

Hidrolik pompası takılıp biraz külfetle hidrolik direksiyona geçilebilir. Kuş serilerinde bolca uygulanmıştır Anadol'da durum ne olur bilmiyorum. Aşağı yukarı çıkma parçalar ile 500-600tl ye halledilebilir.
  • bende merak ediyordum iyi oldu başka bir arabaya başka bir arabanın motoru takılabiliyormu??
  • Bir araca farklı aracın motorunu takmak yasak diye biliyorum.Kesin bilgi değil ama daha önce araştırdığımda bu şekilde öğrendiğimi hatırlıyorum.
  • Lastik tabanını ufaltarak, direksiyon aksamını yağlayarak direksiyon bir nebze hafifler.

Hidrolik direksiyon ise, Anadol ile aynı platformu kullanan araçlarda varsa (Citroen BX?) belki biraz külfetle mümkün olabilir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Saolun tesekkurler

• quote:

Orijinalden alıntı: arjen553

Bir araca farklı aracın motorunu takmak yasak diye biliyorum.Kesin bilgi değil ama daha önce araştırdığımda bu şekilde öğrendiğimi hatırlıyorum.

evet o konuda haklısın galiba hocam başka bir aracın motorunu takmak yasak bu motor şase numarasından dolayı ancak bildiğim kadarıyla şase numarasının oldugu bölüm kalıyor sadece içindeki parçalar değiştirilerek yapılıyor çünkü arkadasım bu sekilde 400 tl ye slx motoru taktırmıstı hurdalıkdan çokda sağlam çıktı motor
  • Anadol diresiyonu hafiftir aslinda biraz bakim ve yaglama ile duzelir hemde orijinalligi bozulmaz
    Motor takma isi biraz sakat
    Sanzuman difransiyel hepsi degisiirse
    Ve usta biri yaparsa ve prosedur islemler halloluesa olurmu olur
    Ama 1,3 ford motoru var anadolda guzel bir revizyonla cok keyifli bir arac olabilir

Birde direksiyon problemi icin anadolun direksiyon mili paslanir kirlenir
    Direksiyon simidini falan cikartip. Ilk once bir pas cozucu ve benzer birsey akitin. Sonrada yaglayin super oluyor ;) yapmistik daha once

• Herkese tesekkurler

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.