Merhabalar, kahvarenci yeşil kırmızı direncin yerine başka hangi renkler kullanılabilir. |
Direnç

-
-
Aynı değerde direnç kullanabilirsin degerini ölçmek için multimetren yoksa renk kodlarına internetten bak ama ölçmek en sağlıklısı.renk sırası önemli
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Teşekkür ederim elimde olmadığı için bunun üstünde ve altında kullanılabilir mi diye sormak istemiştim.
-
Elinde daha küçük varsa serileyerek aynı değere getirebilirsen kullanabilirsin.
1.5k direnç.
Yerine kullanılabilir alternatifler:
1k(kahve siyah kırmızı) ve 470R(sarı mor kahve) seri bağlanabilir.
Üç tane 4.7k (sarı mor kırmızı) paralel bağlanabilir.
2.2k (üç kırmızı) ve 4.7k(sarı mor kırmızı) paralel bağlanabilir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ipli jeton -- 28 Nisan 2025; 18:58:0 >
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
devrenin tolerans hassasiyetine ve direncin görevine göre değişir. bu yüzden kesin bir şey söylemek zor olur.
-
Verdiğiniz değerli bilgiler için çok teşekkür ederim. Diyafon arızalandı. Diyafonda bulunan küçük karttaki küçük diyotları, UNI-T89x ile ölçtüm hiç bir değer göstermedi. Çok önceden almış olduğum TTT-ECHNI-C- VC830L ile ölçtüğümde altı diyottan biri bozuk çıktı, ikide direnç bozuk çıktı eski psu dan söktüğüm dirençlerin bacakları kısa geldi ek yaptım taktım diyafon çalışmadı ,arıza role demi bilmiyorum.
Yeni bir diyafon takıp hallettim.
-
1.5 kΩ yerine 1.5 kΩ kullanabilirsin. 1.5k da yoksa
3.0 Ω + 3.0 Ω paralel bağlayabilirsin.
1.0Ω + 0.47Ω = 1.47Ω seri yapabilirsin veya 1.0Ω + 0.51Ω = 1.51Ω seri yapabilirsin
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yhackup -- 5 Mayıs 2025; 15:36:14 > -
Keşke yazdığınız mesajları kontrol edip yollasanız.
1.5k yerine 1.5k kullanabilirsin ne demek tam olarak ?
Elma yoksa elma ye demek gibi bişey mi ?
Veya 1.5k gereken yere 2 tane 3 ohm direnci paralel bağlayıp nasıl kullansın ? 1.5k gereken yere 1.5 ohm takmak iş görür mü yani
anlamak isteyen mantığı anlamıştır dert etme sen kendine
-
Burası babanın çiftliği değil . Forum sahibisin falan da bizim mi haberimiz yok. Yazdığın şeye bak komik misin.
Adam zaten anlasa konu açmaz kendi halleder. Yardım edeyim demişsin onu da eline yüzüne bulaştırmışsın. Gerçi amaç yardım mı onu da Allah bilir ya...
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X