Şimdi Ara

Direksiyonu Çevirirken Kesik Kesik Titreme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
8.909
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba, aracım 2009 model Benzinli Ford Focus Titanium X, 72 bin KM'de. Bir süredir viraj dönerken direksiyonu çevirdiğimde direksiyonda kesik kesik titremeler oluyor, özellikle sağ tarafa döndüğünde daha belirgin. Sanki direksiyon sert bir dişliye bağlı ve kademeli olarak dönüyor gibi. Z-rotları değiştirdik biraz azaldı fakat bazen hissettiriyor kendisini. Durur halde çevirirken sorun yok.

Ön amortisörler 8 bin km önce değişmişti. Rot balans da o zaman yapılmıştı. Sizce neden kaynaklanıyor olabilir?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Akü hiç değişti mi? Elektrik destekli direksiyon ise belki akım yetersiz geliyor olabilir. Gerçi araba çalışınca akımı kendisi üretiyor ama bu da sebep olabilir belki.
  • Z rot ve amortisörler değişmiş zaten, kalan ihtimaller ise fren kaliperlerinin yumulması ya da büyük ihtimal jantin yamulması fikrimce, o da değilse z rot değişmiş belki de psikolojik olabilir.

• Direksiyon elektrik destekli değil benzinli Focuslarda, saf hidrolik ve çok seviyorum karakterini :) Psikolojik sanmıştım ama değilmiş malesef, azalsa da hâlâ ufak bir titreme var sağa hafif kırınca. Rot balansa sokmayı düşünüyorum aracı. Frenlerden olacağını sanmıyorum, fren anında çok stabil araç.

Aracı yağmurlu bir gecede babam bol tümsekli bi yerde kullanmış, o geceden sonra başladı. Yaz aylarında uzun yol yapıp epey bozuk yollarda da kullanıldı ama sonrasında hiç sorun yoktu taa o geceye kadar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thesnakesabo -- 29 Ekim 2014; 13:54:56 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: thesnakesabo

Direksiyon elektrik destekli değil benzinli Focuslarda, saf hidrolik ve çok seviyorum karakterini :) Psikolojik sanmıştım ama değilmiş malesef, azalsa da hâlâ ufak bir titreme var sağa hafif kırınca. Rot balansa sokmayı düşünüyorum aracı. Frenlerden olacağını sanmıyorum, fren anında çok stabil araç.

Aracı yağmurlu bir gecede babam bol tümsekli bi yerde kullanmış, o geceden sonra başladı. Yaz aylarında uzun yol yapıp epey bozuk yollarda da kullanıldı ama sonrasında hiç sorun yoktu taa o geceye kadar.

Amortisör köruklerini kontrol ettirin o halde icine su ve çamur girmiş olabilir.

• thesnakesabo T kullanıcısına yanıt
    Merhaba. 6 sene sonra yaziyorum ama sorunu cozebildiniz mi? :)
    2001 Polo aracimda da benzer sorun var. Direksiyon kendini toplarken titriyor saga sola, bazen ben direksiyonu cevirirken ben de elimle hissediyorum. Sizinkine benzer bu sorunlar

• Bu sorun direksiyon kutusundan kaynaklanıyor olabilir

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Titreme ve hafif uğultu
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.