Şimdi Ara

direksiyon soyulması boyanması ss li

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
18.483
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • bu linkte anlatılmıştı bende gidip ayakkabıcıdan deri mont boyası aldım ama henüz yapmadım

http://www.****.com/viewtopic.php?f=41&t=9037

yapan kişiler tam net resim çekmemiş,tamam güzel oldu demiş geçiştirmişler

1) arabanın üst ön paneli gri renk,direksiyonda gri renk,direksiyonu boyarsam siyah olursa.ön panel gri renk kalıcak yani 2 renkli olcak

2) direksiyonun üst tabaka kısmı soyuluyor,zımpara yapmadan boyarsam dökülmeye devam edecek,zımpara yaparsam o zaman üst tabakayı alırsam
    alt tabakada deri deseni görünüyor,o kısım ileride soyulma yıpranma yapabilir çünkü üst tabaka koruyucu olmucak
    o zaman yeni direksiyon lazım olur

3) deri kaplama deniyor ama o sadece simir olan yeri kaplar açıkta kalan yerler görünür

belkide böyle durması daha iyidir

• Yapay Zekanın Yanıtı

Direksiyon Soyulması ve Boyanması

Arabaların en çok kullanılan iç parçalarından biri olan direksiyonların zamanla yıpranması ve soyulması kaçınılmazdır. Deri direksiyonlar özellikle sıcaklık değişikliklerine ve güneş ışığına karşı hassastır. Yıpranmış ve soyulmuş bir direksiyon, aracınızın iç görünümünü bozabilir ve sürüş deneyiminizi olumsuz etkileyebilir.

Deri Direksiyon Soyulması Tamiri

Soyulmuş bir deri direksiyonu onarmak için birkaç yöntem bulunmaktadır:

• Tamir Kiti Kullanımı: Piyasada bulunan deri direksiyon tamir kitleri, soyulmuş alanların doldurulmasına ve onarılmasına yardımcı olabilir.
    • Deri Boyası Uygulama: Eşleşen bir deri boyası kullanarak soyulmuş alanları boyayabilirsiniz.
    • Profesyonel Onarım: Uzman bir deri tamircisi, soyulmuş direksiyonu tamamen onarabilir ve orijinal görünümüne kavuşturabilir.

Yıpranmış Direksiyon Simidi Tamiri

Kauçuk veya plastik direksiyon simitleri de zamanla yıpranabilir ve solgunlaşabilir. Bu durumda, direksiyon simidini yenilemenin yolları şunlardır:

• Kauçuk Direksiyon Boyama: Kauçuk bir direksiyon simidini sprey boya veya özel kauçuk boyalar kullanarak boyayabilirsiniz.
    • Direksiyon Simidi Kılıfı Takma: Direksiyon simidinizin üzerine uyumlu bir kılıf takarak hem aşınmayı önleyebilir hem de aracınızın iç görünümünü değiştirebilirsiniz.
    • Direksiyon Simidi Değiştirme: Yıpranmış bir direksiyon simidini tamamen değiştirerek aracınızın içini canlandırabilirsiniz.

Direksiyon Deri Tamiri

Deri direksiyonun düzenli olarak temizlenmesi ve bakımı, soyulmayı önlemeye yardımcı olur. Deri direksiyonu temizlemek için özel deri temizleyiciler kullanabilir ve ardından bir deri kremi uygulayarak nemlendirebilirsiniz.

Direksiyon soyulması veya yıpranması sorunu yaşıyorsanız, yukarıdaki yöntemlerden birini uygulayarak aracınızın içini yenileyebilir ve sürüş deneyiminizi iyileştirebilirsiniz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Renk tutturamama olabileceği için en güzel yöntem birebir orijinal kaplama yapan bir yere yaptirtmak. 150 TL alırlar yaklaşık. Fiyat yüksek geliyorsa 30-40 tl ye de kapliyorlar fakat direksiyon simidi kapanıyor sadece, Çember şeklide. Göbeğe bağlanan kollar açıkta kalıyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bak şimdi deri boyasıyla bir güzel boya.Sonra hepsiburada tarzı bir yerden dikmeli kılıf al.Birde onu dik tamamdır.15 20 lira birsey.

• Bu yıpranma aşamasında boyamak fayda etmeyecektir. Paraya kıyıp deri kaplatmak en güzeli olur.

Onun dışında, kendini yorup helak edersin boşuna yorulursun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Panthér

Bu yıpranma aşamasında boyamak fayda etmeyecektir. Paraya kıyıp deri kaplatmak en güzeli olur.

deri kaplamanın maliyeti ne kadar
  • quote:

Orijinalden alıntı: udmexpert

quote:

Orijinalden alıntı: Panthér

Bu yıpranma aşamasında boyamak fayda etmeyecektir. Paraya kıyıp deri kaplatmak en güzeli olur.

deri kaplamanın maliyeti ne kadar

Bir ara 120-130TL gibi fiyatları vardı hala öyle mi bilmiyorum, araştırmak lazım.

ek...
    Forum da Art-Car var, işçilikleri gayet iyi.
    Kendi sitelerinde, deri yenileme 130TL, kauçuk derisiz direksiyon için 150TL diyor.

www.artcar.com.tr
    Art Car Oto Deri D�seme ve Aksesuarlari
    http://www.artcar.com.tr/Tr/index_tr.htm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Panthér -- 23 Ocak 2016; 23:36:10 >

• İlanlarda güzel iş çıkardığı görülen şurası var:

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Direksiyon boyanması basit bir olay, tabi ,işin ustasını tanıyorsanız, ben de Fluence Business vardı, gittim boyattım, 50tl mis gibi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: otosarrafı

İlanlarda güzel iş çıkardığı görülen şurası var:

güzel yapmışlar,komple söküp heryerini kaplamışlar,orta göbek kısmı kaplımı pek belli olmuyor,ama kaplı değilse farklı farklı olur
    simit kısmı deri yapıp ortaya doğru bakan yeri boş geçmemişler,göbek kısmı dışında kalan heryeri kaplamaları iyi

zaten makinada ovarlok geçmişler makinaları iyi,aynısını yapan oto aksesuar kılıfçılar olabilir bakıp gezmek lazım demekki ortalaması 150 tl civarı
    orjinaline 350 tl vermekten iyidir

kia yazan direksiyon göbeği aynı duruyor göbek kaplanmamış

simit kısım ve içeri doğru 5 cm lik alan daha kaplı en azından kendin deri al dikteki gibi eksik yarım durum oluşmaz

o halde bendeki siyah deri yapılsa göbek vede direksiyonun göstergeye uzanan bağlantısı açıkta kalacak ve gri olacak

2 renkli olcak gene iyi

bende deri boyası var ama kullanmıcam,kaplama daha mantıklı geliyor,çünkü direksiyonda dökülen üst tabaka var...boyayan kişiler üst tabakayı zımpara yapıyor

ama açığa çıkan alt kısım çok orjinal durmuyor

deri kaplama derken 15 tl ye al kendin dik iyi olmaz,simit kısmı kaplanır,ama orta göbeğe uzanan kısım açıkta kalır

en iyisi direksiyonu söktürmek göbeği çıkarttırmak ve geri kalan heryeri kaplattırmak,belki gri deri vardır ama konsol gri tonuyla aynı durmaz

o yüzden siyah her zaman iyi gibi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi baris195 -- 24 Ocak 2016; 5:55:28 >

• baris195 kullanıcısına yanıt
    İstediğin her renk/ton yaptırabilirsin, siyah olmak zorunda değil.

• araba 12 yaşında bir iki seneye satcaksam yaptırmaya deymez diye düşünüyorum nedeni ise benden sonraki kişi alınca zaten 1 kuruş fazla vermicek,ama insanın eline ilişip duruyor

boyadan vazgeçtim,bugün gezdim baktım aksesuarcılarda çeşitler var

mesela direksiyon simidi şeklinde yuvarlak ve içi boş olan geçme olan simirler var 20 tl miş alıp geçiriyorsun ama kaba durur vede eski hali gibi narin durmaz

aslında soyulmadan önce birşeyler yaptırmak daha mantıklı olurdu ama herkes soyulduktan sonra gerek duyuyor

bir diğer yol 50 tl dediler n11 de satılan 15 tl di sanırım alıp kendin dikiyorsun ondan yapıyorlar,malzeme ve işçilik 50 tl ye yapıyorlar,kutuların içinde deriler ve ipler vardı

siyah ve değişik tonlar olabilir hızlıca bakıp geçtim çünkü,bunu yaptırsam bile orta göbeğe giden kollar açıkta kalcak onlarda el deydikce iyice soyulur

diğer yol direksiyon satıyorlar fiyatı sormadım çünkü arabaya uymuyor hava yastığı olmucakmış yoksa uymaz dediler,biraz küçük direksiyon oluyorya spor duruş olan direksiyon ondan satıyorlar

en güzel orjinal olanı deri kaplatmak gibi 150 tl ye simit olan yer,orta göbeğe giden kısım ve direksiyonun arkasına uzanan kısım komple deri kaplanması daha mantıklı

böylece araç göğüs gri renk,direksiyon orta göbek gri renk olcak ama direksiyonun simit ve panele uzanan kısım deri kaplı olcak yani 2 renk olcak ama iyi durur yarım yamalak kaplama olmucağı için

paneli koyu renk olanlar daha şanslı bizim açık gri gibi çünkü

genelde yaptırılan modeli ve bol ss leri atmışlar,çokda güzel durmuyor,eğer göbeğe giden kısımlar soyulmasa belki olurdu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi baris195 -- 26 Ocak 2016; 17:33:36 >

• quote:

Orijinalden alıntı: baris195

araba 12 yaşında bir iki seneye satcaksam yaptırmaya deymez diye düşünüyorum nedeni ise benden sonraki kişi alınca zaten 1 kuruş fazla vermicek,ama insanın eline ilişip duruyor

boyadan vazgeçtim,bugün gezdim baktım aksesuarcılarda çeşitler var

mesela direksiyon simidi şeklinde yuvarlak ve içi boş olan geçme olan simirler var 20 tl miş alıp geçiriyorsun ama kaba durur vede eski hali gibi narin durmaz

aslında soyulmadan önce birşeyler yaptırmak daha mantıklı olurdu ama herkes soyulduktan sonra gerek duyuyor

bir diğer yol 50 tl dediler n11 de satılan 15 tl di sanırım alıp kendin dikiyorsun ondan yapıyorlar,malzeme ve işçilik 50 tl ye yapıyorlar,kutuların içinde deriler ve ipler vardı

siyah ve değişik tonlar olabilir hızlıca bakıp geçtim çünkü,bunu yaptırsam bile orta göbeğe giden kollar açıkta kalcak onlarda el deydikce iyice soyulur

diğer yol direksiyon satıyorlar fiyatı sormadım çünkü arabaya uymuyor hava yastığı olmucakmış yoksa uymaz dediler,biraz küçük direksiyon oluyorya spor duruş olan direksiyon ondan satıyorlar

en güzel orjinal olanı deri kaplatmak gibi 150 tl ye simit olan yer,orta göbeğe giden kısım ve direksiyonun arkasına uzanan kısım komple deri kaplanması daha mantıklı

böylece araç göğüs gri renk,direksiyon orta göbek gri renk olcak ama direksiyonun simit ve panele uzanan kısım deri kaplı olcak yani 2 renk olcak ama iyi durur yarım yamalak kaplama olmucağı için

paneli koyu renk olanlar daha şanslı bizim açık gri gibi çünkü

genelde yaptırılan modeli ve bol ss leri atmışlar,çokda güzel durmuyor,eğer göbeğe giden kısımlar soyulmasa belki olurdu

1-2 sene öyle kullanmaktansa biraz harcama yapıp en azından daha zevkli araç kullanılabilir.
    Satarken geri dönüşü olmayabilir ama geçen zaman boyunca araç sahibine daha iyi bir kullanım hissi sağlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Panthér -- 26 Ocak 2016; 22:15:56 >

• direksiyon boyanır diye biliyorum ayrıca kolanya falan kullanmayın eliniz direksiyona temas edince direksiyonu solduruyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: KARACABEYY

direksiyon boyanır diye biliyorum ayrıca kolanya falan kullanmayın eliniz direksiyona temas edince direksiyonu solduruyor.
    bulaşık deterjanı karışımı camsille silince bile soluyor
    boyanınca yepyeni oluyor
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.