Şimdi Ara

Directx 12 Nvidia'ya pek yaramadı (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
375
Cevap
1
Favori
7.421
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Celonfix

quote:

Orijinalden alıntı: Mephalay

Yine çok elit tartişmalar dönüyor. Nvidia nin dx12 performansi disinda her seyi tartismaya baslamis yurdum minikleri.

NVidia fanboyların doğal olarak işlerine gelmeyince konuyu saptırıyolar.

Fan troll diyoruz öylelerine, lütfen cinsiyetçilik yapmayalım. Trollüğün cinsiyeti olmaz.

• < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Forumda ne kadar boş insan var hepsi tek tek ortaya çıkıyor bu konuda

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: YoğunBelKası

Forumda ne kadar boş insan var hepsi tek tek ortaya çıkıyor bu konuda

Bunlar genelde hayatta birşeyi başaramamış insanlar başkalarının başarılarıyla övünürler,hayattında kullanmadığı kartları savunurlar,boş insanlar yani dediğin

gibi.Adamın kullandığı kart 100 liralık tutup bütün firmayı savunuyor kartlar hakkında hertürlü şeyi biliyor, bildiğini sanıyor,ancak yazılarda başkalarının dediklerinden

bilmeye çalışıyor ama hala deli gibi savunuyor eziklik psikolojisi sanırım.
  • darkdevil35 kullanıcısına yanıt
    Aynen öyle hocam

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: BYGURSEL58

quote:

Orijinalden alıntı: wolferto

bir dakkaaa hani diyordunuz ya amd isim değiştiriyor yeni birşey eklemiyor kartlara :) sen nvidianın mimarilerinde uçurum bir değişiklilik mi var zannediyorsun :) 700 serisinle 900 serisinin arasında uçurum var zannediyor arkadaş heralde adam gpunun sonuna ti ekliyor mimari aynı amd fury ekliyor hbm bellek ne oldu hoşuna gittimi

Heya Hangı serının hangısınden ne farklı ozellıgı var biliyorum. Ti serisinde ve normallerde gözle gorulur performans artısı oluyor. Ama HD Serisini R serisi diye satmıyorlar Nvidia da :D Amd botu

Herkes bot bi sen değilsin. İnsan kendi hatalarını başkasına yüklermiş.

Nerelerden nerelere geldik bide alta yazmıslar konu saptırıyorlar diye konu saptıran varsa oda sensin :) PotAMD[BOT] u :) bide erınmeden hala yazıyor. Ömrünüz fesatlık yapmakla gececek bi kerede tebrık edın markaya degıl modele bakarız dıyın. amd de amd amd de amd. Multıhack botları sızı

• quote:

Orijinalden alıntı: YAZICIOĞLU

AMD R9 290X As Fast As Titan X in DX12 Enabled 3DMark – 33% Faster Than GTX 980

Read more:http://wccftech.com/amd-r9-290x-fast-titan-dx12-enabled-3dmark-33-faster-gtx-980/#ixzz44rzObCOC

Tested: DirectX 12's potential performance leap is insane....

http://www.pcworld.com/article/2900814/tested-directx-12s-potential-performance-leap-is-insane.html

Okuyup araştıın biraz.
    Şu bendeki en iyi tipik mantığından kurtulun artık.
    Okudukça şu dialog aklıma geliyo.:İşyerinden birinin arabası var öve öve bitiremiyo.Az yakıyo çok kaçıyo tank gibi top gibi hatta bazı ülke ajanları kullanıyormuş daha neler neler aklıma gelmiyo şimdi.Pardon araç ne dedim:LADAVEGA....

Şimdi ben sistemlerimde 1 tanesinde TITAN X diğerinde 290x Crossfire kullanıyorum.
    290x crossfire sistem de yeni çıkan crimson driverlarda bile çoklu çekirdek işlemcileri için bariz iyileştirme hissediliyor.(Özellikle GTA5 te denedim)
    Dx12 de ne olur bilmem.Ha 3dmarkDx12 api için yazılanlar yukarda.

TDP den bahsetmeyin en iyi soğutma tasarımı AMD de.295x2 gibi bir kart bile üst seviye kartlardan daha iyi soğuyor.Fury leri söylemiyorum bile.
    Elektrik faturası diyeceksinizyazık etmeyin kendinize
    Cw var benim kullandığım 290xlerden birinde de cw var...Amd veya Nvidia nın hata sı olmaktan çıktı..

Bazı arkadaşlar doğru yerden vurmuş 3.5gb lik kartlarınızı övmeyin.Nvidia nın ayıbıdır.

quote:

TDP den bahsetmeyin en iyi soğutma tasarımı AMD de.295x2 gibi bir kart bile üst seviye kartlardan daha iyi soğuyor.Fury leri söylemiyorum bile.
    Elektrik faturası diyeceksiniz yazık etmeyin kendinize

Yani insanin gozunun icine bakarak bu kadar sallanir ya pes dogrusu.. Ondan bahsetmeyin, bunu demeyin ne kaldi kullanicilarin dikkat etmesi gereken ? Gidip millete rebrand guc canavari, isi canavari urunleri aldirtacaksiniz yani ? 295x2'lerin PCB'leri 105 derece gormus ve 500watt'i gecen elektrik canavari bu kartlari suan icin ovmek en sacma sey olur herhalde.

en iyi sogutma tasarimi ile 105 derece normalse isimiz zor gercekten..
     Directx 12 Nvidia'ya pek yaramadı

Ayrica sizin kartin birden bire hiz dusurup belli bir core clock degerinde sabit olmadigi gercegini ne yapacagiz ? Surekli degisen core clock lar, TDP degerleri, isilar vs... vs.. Tek 290-290X kullanmak bile zorken CF ile o kasanin ici ne olur tahmin bile etmek istemiyorum. Gerci siz Full-Cover water block'a yuklu bir miktar yatirim yapmissiniz ya bu azminizden dolayi tebrik ederim ama ayni azmi milletten lutfen beklemeyin ve herhangi bir firma fanboyu olmayin daha DX12 arifesindeyiz her sey tam oturdugunda DX12'de Nvidia'nin sonuclarida yuzunuze Meşe ile birlikte carpabilir.

@Mete Can Karahasan ,

Eh be Meşe, baktin urunde kol gibi core clock dusmesi var, TDP degerleride sicaklik gibi ucuyor sende tabi Fury zamanlarindaki gibi sesten bahsetmeye koyuldun hic degismiyorsun dikkat et Fury zamanlarindaki carpmalari yuzunde tekrar hissetmeyesin.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: wolferto

bir dakkaaa hani diyordunuz ya amd isim değiştiriyor yeni birşey eklemiyor kartlara :) sen nvidianın mimarilerinde uçurum bir değişiklilik mi var zannediyorsun :) 700 serisinle 900 serisinin arasında uçurum var zannediyor arkadaş heralde adam gpunun sonuna ti ekliyor mimari aynı amd fury ekliyor hbm bellek ne oldu hoşuna gittimi

Heya Hangı serının hangısınden ne farklı ozellıgı var biliyorum. Ti serisinde ve normallerde gözle gorulur performans artısı oluyor. Ama HD Serisini R serisi diye satmıyorlar Nvidia da :D Amd botu

Herkes bot bi sen değilsin. İnsan kendi hatalarını başkasına yüklermiş.

Nerelerden nerelere geldik bide alta yazmıslar konu saptırıyorlar diye konu saptıran varsa oda sensin :) PotAMD[BOT] u :) bide erınmeden hala yazıyor. Ömrünüz fesatlık yapmakla gececek bi kerede tebrık edın markaya degıl modele bakarız dıyın. amd de amd amd de amd. Multıhack botları sızı

Potamd ne multihack ne ? çok oyun oynuyorsun heralde. Gtx 650ti aslınsa hangi oyunu açar onu bilemem ama iyice saçmaladın. Her 3 kelimenden biri saçmalık. biz amdde amd diyorsak sende kazıkta kazık diyorsun. Konu saptırmıyorum sen saptırıyorsun ! ben diyorumki bak video attım bak bak directx 12 de nvidia bir şeye yaramıyor sen konuyu saptırıp amd kötü yok şu yok bu diyorsun çek git artık şu konudan. Git kendin konu aç öv nvidianı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Celonfix -- 4 Nisan 2016; 22:22:47 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• nvdia sevenler nvdia alır radeon sevenler radeon alır bunda tartışılcak bişi yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Asisvénia

quote:

AMD R9 290X As Fast As Titan X in DX12 Enabled 3DMark – 33% Faster Than GTX 980

Read more:http://wccftech.com/amd-r9-290x-fast-titan-dx12-enabled-3dmark-33-faster-gtx-980/#ixzz44rzObCOC

Tested: DirectX 12's potential performance leap is insane....

http://www.pcworld.com/article/2900814/tested-directx-12s-potential-performance-leap-is-insane.html

Okuyup araştıın biraz.
    Şu bendeki en iyi tipik mantığından kurtulun artık.
    Okudukça şu dialog aklıma geliyo.:İşyerinden birinin arabası var öve öve bitiremiyo.Az yakıyo çok kaçıyo tank gibi top gibi hatta bazı ülke ajanları kullanıyormuş daha neler neler aklıma gelmiyo şimdi.Pardon araç ne dedim:LADAVEGA....

Şimdi ben sistemlerimde 1 tanesinde TITAN X diğerinde 290x Crossfire kullanıyorum.
    290x crossfire sistem de yeni çıkan crimson driverlarda bile çoklu çekirdek işlemcileri için bariz iyileştirme hissediliyor.(Özellikle GTA5 te denedim)
    Dx12 de ne olur bilmem.Ha 3dmarkDx12 api için yazılanlar yukarda.

Elektrik faturası diyeceksinizyazık etmeyin kendinize
    Cw var benim kullandığım 290xlerden birinde de cw var...Amd veya Nvidia nın hata sı olmaktan çıktı..

Bazı arkadaşlar doğru yerden vurmuş 3.5gb lik kartlarınızı övmeyin.Nvidia nın ayıbıdır.

quote:

Elektrik faturası diyeceksiniz yazık etmeyin kendinize

Yani insanin gozunun icine bakarak bu kadar sallanir ya pes dogrusu.. Ondan bahsetmeyin, bunu demeyin ne kaldi kullanicilarin dikkat etmesi gereken ? Gidip millete rebrand guc canavari, isi canavari urunleri aldirtacaksiniz yani ? 295x2'lerin PCB'leri 105 derece gormus ve 500watt'i gecen elektrik canavari bu kartlari suan icin ovmek en sacma sey olur herhalde.

en iyi sogutma tasarimi ile 105 derece normalse isimiz zor gercekten..

Ayrica sizin kartin birden bire hiz dusurup belli bir core clock degerinde sabit olmadigi gercegini ne yapacagiz ? Surekli degisen core clock lar, TDP degerleri, isilar vs... vs.. Tek 290-290X kullanmak bile zorken CF ile o kasanin ici ne olur tahmin bile etmek istemiyorum. Gerci siz Full-Cover water block'a yuklu bir miktar yatirim yapmissiniz ya bu azminizden dolayi tebrik ederim ama ayni azmi milletten lutfen beklemeyin ve herhangi bir firma fanboyu olmayin daha DX12 arifesindeyiz her sey tam oturdugunda DX12'de Nvidia'nin sonuclarida yuzunuze Meşe ile birlikte carpabilir.

@Mete Can Karahasan ,

Eh be Meşe, baktin urunde kol gibi core clock dusmesi var, TDP degerleride sicaklik gibi ucuyor sende tabi Fury zamanlarindaki gibi sesten bahsetmeye koyuldun hic degismiyorsun dikkat et Fury zamanlarindaki carpmalari yuzunde tekrar hissetmeyesin.

birileri yine iş başında kardeşim normal kullanımda eşit sdeviyedeki kartlarla bir oyun aç güç tuketim değerleri ve sıcaklıklara bak senin gbiler sayesinde millet gerçekleri göremiyor ama sen goruyorsun ama amacvın farklı kardeş sana ancak aptallar inanır bu sıcaklıkların artmasındaki etkenlerden tut tdp değeri ile normal kullanımdaki sıcaklık ve güç tüketimi ile alakası olmayan şeyleri paylaşıosun 2x zaten iki gpu tek kartta normal kullanımda o derecelere ulaşsaydı zaten amd o kartları geri toplardı kimsede şahit olmadı kronik bir sorun oldugunuda hiç bir sitede görmedik nvidianın para yatırdıgı siteleri zaten kimse takmıyor resmen doalabın içindeki elmalar saglam dısardakiler cürümüş dışardan çürük bir elmayı dolaba koyup bak elma cürümüş hepside çürük ama çürük değilmiş gbi gözüküyor demekle aynı :) neden bukadar gülünç bir duruma düşmek için kendinizi yıpratıyorsunuzki illaki nvidianın fanları bu kadar alçaldımı diyelim :)
    furyden çıkan ses diyorsun ses sogutmadan çıkıyordu sadece garantiye gidip değiştirilmesi yetiyor sogutucunun gpu ile alakası bile olmayan bi durum yani:) milletin su yanıltıya düşmesi normal :) nvidiada okadar fan sesinden cızırtıyı duymak zor geliyor olabilir :) nvidia ha cızırtımı var geri topluyoruz dedimi hayır 3.5 gb mı verin 4 gb yapalım tekrar diyebilirmi hayır satış sitelerine 4gb diye koydurup 3.5 gb diye değiştirin demek ne demektir hocam göstere göstere biz sizi kazıklıyoruz diyorlar fury okadar sessiz ki o sesi duymak normal aynı sogutma 970 inizde olsa :) cızırtı seslerinden farketmezdiniz :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wolferto -- 4 Nisan 2016; 22:52:34 >

• Ah be kardeşim ezbere konuşup yazıp çiziyorsunuz.
    https://www.guru3d.com/articles-pages/amd-radeon-r9-295x2-review,14.html
    http://www.tomshardware.com/reviews/radeon-r9-295x2-review-benchmark-performance,3799-17.html

Hiç kullanmadığınız kartlar ile ilgili yorum yapmak sizi fan boy yapar.
    Yaklaşık 1 ay boyunca 2 adet referans tasarım 290x i crossfire şekilde kullandım.Dediğiniz problemlerin hiçbiri ile karşılaşmadım.
    Ha alırsınız 2500tl lik ekran kartını 50tlik everest kasaya koyarsınız sonrada ısınıyo dersiniz o ayrı konu.

Diyorum ya ezbere konuşuyorsunuz.
    Nezaman coreclock düşüyomuş ben oyun oynarken felan öyle bir problem ile karşılaşmadım.Siz kullanıp yaşadıysanız böyle bir sıkıntı ile buyrun koyun buraya yardımcı olalım.

Çok merak ediyorum hangi 2000tl den pahalı ekran kartı kullananın elektrik faturasını düşündüğünü.
    Başka bir sığınacak yeriniz kalmadı yok 500watt yok çok ısındı vs atıp tutuyorsunuz.

Benim yüzüme çarpıcak bişe yok her iki markayı ayrı sistemlerimde kullandığım için.

• Next gen vs wars to be continues...

• Forumlarda bizzat 290-290x kullanicilari tarafindan acilan bir ton core clock drops konulari olmasa dediginize inanacagim ama maalesef o kadar cok sikayet var ki bunlar sadece aralarindan bir kac tanesi buyrun:

http://forums.guru3d.com/showthread.php?t=395831
    http://forums.anandtech.com/showthread.php?t=2390798
    https://forum-en.msi.com/index.php?topic=179499.0

Belki siz bu konu hakkinda ilgilenmiyor ya da gormezden geliyor olabilirsiniz fakat bu sekilde bir sorun varsa kabullenmekten baska sansiniz yok. Bu kartin gpu hizi 1000mhz de calisiyorsa kimi zaman kendini isi ve guc tuketimini dengelemesi nedeniyle 850-900mhz lere dusuruyor ve kimi zaman stok 290 veya 290x ten daha dusuk degerleri ister istemez aliyorsunuz.

Ayrica 290-290x-390-390x bu kartlar ozellikle yaz aylarinda cok rahat 85 derece civarlarina cikacaktir everest kasalarla falanda degil 90mm ve 120mm fanlardan olusan mid tower kasalari kast ediyorum. Aksini iddia ediyorsaniz zaten sizinle tartismam tamamen vakit kaybi.

• A-mede Can, onu bunu boşver de...

Bu konuda bir şey duymadık senden?

Edit: Hakkını yemeyelim; 290x 2 dkya yakın 1000 mhzde çalışmış. O da timedemo için yeter zaten di mi...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mamad -- 4 Nisan 2016; 23:18:03 >
  • quote:

Forumlarda bizzat 290-290x kullanicilari tarafindan acilan bir ton core clock drops konulari olmasa dediginize inanacagim ama maalesef o kadar cok sikayet var ki bunlar sadece aralarindan bir kac tanesi buyrun:

Belki siz bu konu hakkinda ilgilenmiyor ya da gormezden geliyor olabilirsiniz fakat bu sekilde bir sorun varsa kabullenmekten baska sansiniz yok. Bu kartin gpu hizi 1000mhz de calisiyorsa kimi zaman kendini isi ve guc tuketimini dengelemesi nedeniyle 850-900mhz lere dusuruyor ve kimi zaman stok 290 veya 290x ten daha dusuk degerleri ister istemez aliyorsunuz.

Ayrica 290-290x-390-390x bu kartlar ozellikle yaz aylarinda cok rahat 85 derece civarlarina cikacaktir everest kasalarla falanda degil 90mm ve 120mm fanlardan olusan mid tower kasalari kast ediyorum. Aksini iddia ediyorsaniz zaten sizinle tartismam tamamen vakit kaybi.

3 tane örnek vermişsin 3ü de 2014 senesinde belki driver kaynaklı belki oyun kaynaklı problemler.
    Hiç amd kart kullanmadığınız belli.
    İşte öyle 3000 5000 lira veriim de ekran kartı alayım ile bitmiyo olay.
    CCC de overdrive var Ulps var.

İşte kendi kendinize söylemişsiniz zaten bu bir hata değil bi özellik ama size göre amd yapınca kötü oluyo nvidia yapsaydı iyi olurdu?

Bilmeyenlere bunu iptal etmeyi öğretebilirim.
    Hatta isteyene biosta yazabilirim..

• quote:

Orijinalden alıntı: mamad

A-mede Can, onu bunu boşver de...

Bu konuda bir şey duymadık senden?

Edit: Hakkını yemeyelim; 290x 2 dkya yakın 1000 mhzde çalışmış. O da timedemo için yeter zaten di mi...

Şimdi ben bu grafiğin yalan olduğunu ispat edersem ne yaparsınız ?

• 290x referans kullandım evimde. Core drop oluyordu kart 95 dereceden sonra. Fani yüzde 70 civarı yapınca olmuyordu. O zamanda kafam sisiyordu. Sonra su soğutma taktım karta max o. C lu 65 70arasi oluyordu kart. Sonra sattım kartı yeni nesil kartlar gelecek diye. 750ti ile idare ediyorum simdilik. İş yerinde Asus 290x kullaniyorum dx rendering yapiyorum. Kart özel soğutma ve hiç core drop fln olmuyor max85 derece oluyor zaten. Güç tüketimine gelince ortalama o.c suz 240 watt civarinda. Öyle çok müthiş bir güç tüketimi yok. 390 ve 390x ler daha az güç cekiyor. Daha düşük voltaj da çalıştığı icin. Yani iyileştirme mevcut direk 290x 390x basılmamış kartlara voltaj değerleri düşmüş ısıl verimlilik artmis. Sonuç olarak bu kartlar Dx12 açısından 970 980e göre daha avantajli. Fakat yeni nesil kartlar kapidayken sadece fiyat avantajından dolayi 290 yada 390 (1000 700 tl araligi) serisi alınır onun haricinde 970 980 gibi kartları almanızı onermem elinizde patlar ileride zarar edersiniz. Ayrıca gercektende nvidia görüntü kalitesi düşük bunu 750ti ve Arkadaşın 970 indede gozlemledim. Amd yi savunmuyorum ama daha az paraya daha çok veriyor. Şimdi nvidiacilar diyecek driver diye destek diye kusura bakmayın ama amd ekran kartı yakan bir sürücü çıkarmadı şimdiye kadar nvidia ekran kartida yaktı monitörde bozdu. Son çıkan surucudede çok problem var diyorlar gene ben yuklemedim şahsen ekran kartı yanar mazalllah. Kartsız kalmayalim.

• Alın nvidia cilar.Muthis sürücü http://www.fudzilla.com/news/graphics/40364-nvidia-geforce-364-72-drivers-come-with-plenty-of-issues
    Buda linki ben kurmadım(750ti ye) sizde kurmayın bence bu surucuyu. Söylediklerimin aksini kanıtlayan varsa atsın link ben şahsen bu kartları kullandim. Bol keseden atmam. Fan boy da degilim.1999 dan beri nvidia amd kullandim. Öncesi 3dfx Nvidia da amd de kullanirim. Bir firmanın beni keriz yerine koymasinada izin vermem. Hangisi iyi ucuz ise onu alirim. O yüzden bırakın bu sidik yarışını. Şu an dx11 de nvidia kartlar daha iyi. Dx12 dede amd kartlar..

• quote:

quote:

Forumlarda bizzat 290-290x kullanicilari tarafindan acilan bir ton core clock drops konulari olmasa dediginize inanacagim ama maalesef o kadar cok sikayet var ki bunlar sadece aralarindan bir kac tanesi buyrun:

3 tane örnek vermişsin 3ü de 2014 senesinde belki driver kaynaklı belki oyun kaynaklı problemler.
    Hiç amd kart kullanmadığınız belli.
    İşte öyle 3000 5000 lira veriim de ekran kartı alayım ile bitmiyo olay.
    CCC de overdrive var Ulps var.

İşte kendi kendinize söylemişsiniz zaten bu bir hata değil bi özellik ama size göre amd yapınca kötü oluyo nvidia yapsaydı iyi olurdu?

Bilmeyenlere bunu iptal etmeyi öğretebilirim.
    Hatta isteyene biosta yazabilirim..

Oyunla falan alakasi yok bal gibide kart tabanli sorun bu. Pekala iyi bir ozellik olabilir ama kime gore ve neye gore ? Nvidia'nin 970 deki 3.5GB + 512MB calisma prensibi olayini belirtmeyip total deki deger olan 4096mb ile kart satmasi nasil bir seyse Amd'nin de pazarda bu kart 1000mhz diye gosterip satmasi ve ben eve geldigimde 850mhz de calistigini ogrenmem ayni pazarda meyve-sebze alip eve gelince curuk oldugunu ogrenmem gibi bir sey olmus oluyor. Vatan, Inventus.. gibi satis sitelerini geciyorum ureticinin sitesinde de 1000mhz olarak gozukuyor (!) ustelik ayriyeten Core Clock Drop Technology! gibi bir seyde soz konusu degil. Benim, sizin gibi az cok zamaninda eline kart gecmis bios update'ini yapmis, hiz asirtma yapmis deneyimli kullanicilar bu sorunun onune gecebilir fakat normal kullaniciyi uzmez mi sizcede bu olay ? Bakin tekrar diyorum Nvidia nin 3.5gb olayi nasilsa bu da ayni seydir pazarlama acisindan.

• quote:

Orijinalden alıntı: Mete Can Karahasan

quote:

Orijinalden alıntı: Oggy20

Shadowplay programinda video cekmeme ragmen bir gecikme yok. Veya o kadar az ki fark edilmiyor bile.
    Ek olarak kartim gtx 970

Kartını güle güle kullan. Arkadaşımız HEVC desteklediğini söylüyor. İnternetteki kaynaklar ise aksini söylüyor. Ne diyorsun?

HEVC konusunda bir bilgim yok o yüzden yorum yapamayacağım ancak Shadowplay deki gecikme konusunda gecikme olmadığını ve fps i de etkilemediğini bilmenizi istiyorum
  • 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.