Bildirim
Directx 12 Nvidia'ya pek yaramadı (16. sayfa)

Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

1 Misafir - 1 Masaüstü

Giriş
-
quote:
Orijinalden alıntı: YAZICIOĞLU
quote:
Orijinalden alıntı: Asisvénia
Bakiniz ben Nvidia'nin 3.5GB + 512MB calisma prensibinide soyluyorum Amd'nin core clock drops olaylarinida ayni sekilde dile getiriyorum. Siz kullandiginiz urunde boyle bir sey kabul edemediginiz icin olayi kabullenemiyorsunuz, sizce burda fanboy kim olmus oluyor ? Siz kartini takip kullanan bir kullaniciya 1000mhz core clock etiketli 850mhz'lere drop yapan bir karti dayatirsaniz bu dupeduz kullaniciyi ahmak yerine koymak olur.
Ayrica;
quote:
Sizin bahsettiğiniz şey donanımsal hata.Vaadettiğini yapamamak. 4teker araba satıyorum deyip 3.5 teker araba satmak gibi birşey.
970'deki olayin 4 teker yerine 3.5 oldugu falanda yok kafanizdan seyler uydurup milleti yanlis yonlendirmeyin lutfen. Kartta toplam olarak 4096mb yani 4gb bellek bulunuyor sizin donanimsal benzetmenize gore, hic bilmeyen biri karta 3.5gb vram koyuldugunu zanneder. Donanimsal hatadan ziyade kartta 980 ile ayni gpu olan GM204 kullaniliyor bunu kirptiklari icin 3.5gb + 512mb seklinde calisiyor bununda 1080p kullaniminda hicbir sorunu yok win10'da 7400-7600mb vram kullanimlarina gelip frame drop yasamayan arkadaslari biliyorum.
Bu 3.5 +512 kartın fiziksel yapısımı ?Bios driver veya herhangi 2. bir uygulama ile düzelebiliyormu ?
Coreclock drop olayı amd nin kendi yazılımı ile halledilebiliyor.Başka bir program ile de halledilebiliyoru(Msi afterburner)bios edit ile de halledilebiliyor.
Ben diyorumki yurtdışında birçok kullanıcı 2k 4k hatta çoklu monitör kullanıyo siz diyorsunuzki 1080p de sorun yok.Daha nediyim.
Ben diyorum ki bana ait olan pc lerden bir tanesinde 290x crossfire var diğerinde titanX var siz haala fanboy felan diyorsunuz
Bende diyorum ki çoklu monütör kullanıyorsa kartı iade edebilir nvidia beğenmeyen getirsin diyor,mağdur etmiyor,kaç tane firma var bu şekilde hatasının arkdasında
duruyor hala neden laf kalabalığı yapıyorsunuz? firma sattı sonrada yok ben almıyorummu dedi de millet mağdur oldu hayır firma geri iadeleri kabul etti hep şuanda 970
kullanan büyük bir kesim var memnun herkes kullanıyor siz hala yok 3.5 yok 4 tutturmuşsunuz bir türkü gidiyorsunuz.
-
quote:
Orijinalden alıntı: YAZICIOĞLU
quote:
Bakiniz ben Nvidia'nin 3.5GB + 512MB calisma prensibinide soyluyorum Amd'nin core clock drops olaylarinida ayni sekilde dile getiriyorum. Siz kullandiginiz urunde boyle bir sey kabul edemediginiz icin olayi kabullenemiyorsunuz, sizce burda fanboy kim olmus oluyor ? Siz kartini takip kullanan bir kullaniciya 1000mhz core clock etiketli 850mhz'lere drop yapan bir karti dayatirsaniz bu dupeduz kullaniciyi ahmak yerine koymak olur.
Ayrica;
quote:
Sizin bahsettiğiniz şey donanımsal hata.Vaadettiğini yapamamak. 4teker araba satıyorum deyip 3.5 teker araba satmak gibi birşey.
970'deki olayin 4 teker yerine 3.5 oldugu falanda yok kafanizdan seyler uydurup milleti yanlis yonlendirmeyin lutfen. Kartta toplam olarak 4096mb yani 4gb bellek bulunuyor sizin donanimsal benzetmenize gore, hic bilmeyen biri karta 3.5gb vram koyuldugunu zanneder. Donanimsal hatadan ziyade kartta 980 ile ayni gpu olan GM204 kullaniliyor bunu kirptiklari icin 3.5gb + 512mb seklinde calisiyor bununda 1080p kullaniminda hicbir sorunu yok win10'da 7400-7600mb vram kullanimlarina gelip frame drop yasamayan arkadaslari biliyorum.
Bu 3.5 +512 kartın fiziksel yapısımı ?Bios driver veya herhangi 2. bir uygulama ile düzelebiliyormu ?
Coreclock drop olayı amd nin kendi yazılımı ile halledilebiliyor.Başka bir program ile de halledilebiliyoru(Msi afterburner)bios edit ile de halledilebiliyor.
Ben diyorumki yurtdışında birçok kullanıcı 2k 4k hatta çoklu monitör kullanıyo siz diyorsunuzki 1080p de sorun yok.Daha nediyim.
Ben diyorum ki bana ait olan pc lerden bir tanesinde 290x crossfire var diğerinde titanX var siz haala fanboy felan diyorsunuz
Siz zaten 3.5gb + 512mb olarak bastan belirtseniz sorun olmayacak fakat direk 4 yerine 3.5 teker diyince donanim olarak kartta 3.5gb var zannediliyor. Bu olayin 1080p de yarattigi bir sorun yok ki duzeltilmeye calisilsin kullananlar zaten dedigim gibi 7400-7600mb vram lerde sorunsuz olarak kullaniyor. Yurtdisinda falan 2k-4k kullaniliyor demissiniz de 2k-4k da 970 ile oyun oynamayi dusunen adaminda zaten aklindan suphe ederim min 980ti veya SLI-CF duzenekler lazimken 970 ile 1080p ustune cikmaya calisanlarin fazla yuksek olacagini sanmiyorum. Ayrica 970,Newegg tablolarina gore gecen yil icerisinde en cok satmis kart bu kadar kullanici neden hala tercih ediyor? Cunku 1080p de frame drop olmadigini biliyorlar ilk zamanlarda da isteyenler iade etti kartini zaten.
< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
-
quote:
Ayrica;
quote:
Yavaş, amd nin çekirdek hızı düşmesi crimson sürücülere eklenen bir güç tasarruf modu yüzünden olmaktaydı crimson 16.3 sürücüsü ile arayüze bu güç tasarruf modunu kapatma seçeneği eklendi sorun çözüldü.
Nvidia ne yaptı 3.5gb lık 970 leri müşterisinin kapı önüne kadar gelip aldı ve oracıkda 4gb lık gtx970 leri teslim etti ama bu seferde 2 fan olması gereken kartta 1 fan vardı adamlar illa birşeyi eksik yapacak can çıkar huy çıkmaz nvidia müşterilerini kazıklamazsa huzur bulamaz.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Hala 1080p de 4gb yeter kafasında bunlar 1080p de 7gb vram kullanan oyun var tombraider, 6gb vram kullanan oyun var cod siz hala milattan önceki mantıkla 1080p de 4gb yeter diyorsunuz hadi ordan.
Yıl olmuş 2016 bari yeni konsolların özelliklerine bakında oradan kestirmeye çalışın vram olayını ama yok "binseksen pi de 4 cigolayt yeter"
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Starborn -- 5 Nisan 2016; 3:14:49 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Kesinlikle katılıyorum. Abi boşver kim ne alırsa alsın. Neden bunu memleket meselesi yaparlar anlamadım. Amd fiyat konusunda biraz daha iyi nvidia sürücü konusunda daha iyi (gerçi son sürücülerde bi çuvallama var gibi) kafan hangisine yatıyorsa al geç. Ah ah insanlar yiyecek ekmek bulamıyor biz birbirimizi yiyeceğiz amd intel nvidia apple android windows mac
quote:
Orijinalden alıntı: ateş ve güneş
Gençler sizin ananız babanız Nvidia ya da AMD firmasının sahibi falan mı?
Yav bazen hayret ediyorum, olm siz neden bu firmalar adına birbirinizi kırıyorsunuz? Sorun nedir?
Ben şu anda Nvidia kullanıyorum, daha önce de AMD kullandım. Hiç bir dönemde de bu iki firmanın temsilcisi gibi hissetmedim kendimi:)
Ana nvidia dan emekli , baba halen çalışıyor 😄
quote:
Orijinalden alıntı: Hulux
Hala 1080p de 4gb yeter kafasında bunlar 1080p de 7gb vram kullanan oyun var tombraider, 6gb vram kullanan oyun var cod siz hala milattan önceki mantıkla 1080p de 4gb yeter diyorsunuz hadi ordan.
Yıl olmuş 2016 bari yeni konsolların özelliklerine bakında oradan kestirmeye çalışın vram olayını ama yok "binseksen pi de 4 cigolayt yeter"
Her seferinde karsima 0 teknik bilgi ile cikiyorsun bir gunde oturup dersine calisip oyle cik karsima, win10'da rise of tomb raider oyununda gtx970 ile 7400-7600mb vram iile hicbir takilma yasamadan oynaniyor zaten. R9 390 lariniz boyali sekilde rebrand yiyip 8gb ile geldikleri icin 1080p'de 4gb vram bitmis mi oluyor ? Guldurmeyin insani..Vram olayini gectim 390'in ne haddine 8gb bellegin hakkini tek kart ile versin ? Bunu Hawaii pro-xt ile mi yapacak ? Oyunlar zaten 6-8gb vram'e gecis yaptiklari zaman ne 970'in ne de 390'in bahsi gececek ikisininde yerini daha guclu 14-16nm li kartlar alacak.
-
980 ti bile 6 gb i anca besliyorken bu fano amd cikler tutmus 8 gb diye.390 390x anca 4gb i besler.
İbretlik bir konu olmuş, yalnız DirectX 12 sadece NVidia'ya değil NVidia fanlarına da yaramamış. -
Gürsel kardeşimizin kimin sahte hesabı olduğunu anladık sanırım... -
HANGI KONUYA GIRSEM BİRBİRİNİ ELEŞTİREN TIPLER GÖRÜYORUM. NIYE BU KADAR ELEŞTİRİ ODAKLI YAKLAŞIYORSUNUZ ANLAMIS DEGİLİM. ORTADA ELEŞTİRİLECEK BİR DURUM OLUR ONA AMENNA ANCAK YUKARDA DA BIR ARKADAŞIN DEDIGI GİBİ BIR AKRABANIZ NVIDIA YADA AMD DE MI ÇALIŞIYOR
adamlar 970de hala 4gb ram flanmi var saniyorlar banami oyle geldi asasin creedsyndicate 4gb vram i asiyor dostum ultrada bu ram kullanimida oyundan oyuna degisir tabi vram kullanimida degisir fakat siz nvidia fanlari hic degismezsiniz :) r9 380 nin bile 2 GB olanini alsaydim suan o oyunu high medium arasindan yukari cikarirken zorlanacaktim bu arada 4gb lik vram r9 390 na yetmezdi bu arada herzaman bnce vramin yuzde 20 sinin bos kalmasi gerekiyor nvidia aman bos kalio burasi zaten kullanmiolar 2 gb ram keselimde karimiz cok olsun :) ih ih
quote:
Orijinalden alıntı: wolferto
adamlar 970de hala 4gb ram flanmi var saniyorlar banami oyle geldi asasin creedsyndicate 4gb vram i asiyor dostum ultrada bu ram kullanimida oyundan oyuna degisir tabi vram kullanimida degisir fakat siz nvidia fanlari hic degismezsiniz :) r9 380 nin bile 2 GB olanini alsaydim suan o oyunu high medium arasindan yukari cikarirken zorlanacaktim bu arada 4gb lik vram r9 390 na yetmezdi bu arada herzaman bnce vramin yuzde 20 sinin bos kalmasi gerekiyor nvidia aman bos kalio burasi zaten kullanmiolar 2 gb ram keselimde karimiz cok olsun :) ih ih
Gelde bunu bu fanlara anlat anca " 4 gogoboyt rom fozlo gtx 980 to bolo zor bosloyor 6 gb romo" diyolar
Nvidia da Amd'de babamın oğlu değil.Tomarla para verip bi de hıyarlıklarını savunacak değilim. Nvidia konsolları amd ye kaptırınca belden aşağı vurmaya başladı. Oyunlara kendi yazılımlarını sundu ki bundan hem amd hem üst seviye nvidia kartı olmayanlar zarar gördü. Nvidia benim için küfür methiyeleri düzdüğüm bir illuminati firmasıdır.
Amd, boy ölçüşecem diye donanım olarak aynı seviyeye gelmeye çalışan ancak yazılım olarak sınıfta kalan firma. Artık nvidia'ya karşı fiyat avantajı da yok aynı fiyatta kartlar. Gameworks belasına çözüm bulamayan amd mühendisleri, dünyanın en iyi kartını da yapsalar yazılımla yenilmeye mahkumlar.
Son söz, Microsoft Amd'yi satın alırsa, nvidia'nın bir yerleri tutuşur. Yazılım ile yaptığı o pislikleri yapamaz.İşletim sahibi olan microsoft daha iyi entegre edilmiş amd gpu driverları ile noktayı koyar. Bu haliyle Amd'nin satışı kullanıcılar için daha hayırlıdır.
Şuan Nvidia ağa babası, Amd sefil bilo konumundadır.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HaciTTOR -- 5 Nisan 2016; 12:21:18 >
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
-
Dx12 icin win10 a gecenler vardi birde
İntel: Ben tasarımı yaptım işlemciyide bi zahmet kendiniz yapın (tekel olmanın rahatlığı)
Nvidia: Ben piyasada rakibime nal toplatıyorum eğer sürücüde sıkıntı yaşıyorsanız bunun sebebi sizsinizdir, donanımda 3.5gb neyinize yetmiyor hem 1080p'de her türlü size yeter çok kasmayın, kurcalamayın.
Amd: Hacı bir kart yaptım off diyorum uçuyor kaçıyor (yani eski kartı boyadım, adını değiştirdim) ne zaman çıkarırım bende bilmiyorum ama du bakalım çıkar yakında. Yalnız kart 500w ama önemli olan kas değilmi ? hem bizim kartlarımız gerçek 8gbHatta bizim hantal gcn mimarisine hbm takınca 375'e kadar düşürebiliyruz . Bununda adını fury koydukmu ? oldumu sana bu da ''YENİ'' kart.
-
quote:
Orijinalden alıntı: tersol
İntel: Ben tasarımı yaptım işlemciyide bi zahmet kendiniz yapın (tekel olmanın rahatlığı)
Nvidia: Ben piyasada rakibime nal toplatıyorum eğer sürücüde sıkıntı yaşıyorsanız bunun sebebi sizsinizdir, donanımda 3.5gb neyinize yetmiyor hem 1080p'de her türlü size yeter çok kasmayın, kurcalamayın.
Amd: Hacı bir kart yaptım off diyorum uçuyor kaçıyor (yani eski kartı boyadım, adını değiştirdim) ne zaman çıkarırım bende bilmiyorum ama du bakalım çıkar yakında. Yalnız kart 500w ama önemli olan kas değilmi ? hem bizim kartlarımız gerçek 8gbHatta bizim hantal gcn mimarisine hbm takınca 375'e kadar düşürebiliyruz . Bununda adını fury koydukmu ? oldumu sana bu da ''YENİ'' kart.
konustuklarin gercekle yakindan uzaktan alakali degil ve bunlara siz kendinizi inandiriyorsunuz b
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
quote:
Orijinalden alıntı: HaciTTOR
Nvidia da Amd'de babamın oğlu değil.Tomarla para verip bi de hıyarlıklarını savunacak değilim. Nvidia konsolları amd ye kaptırınca belden aşağı vurmaya başladı. Oyunlara kendi yazılımlarını sundu ki bundan hem amd hem üst seviye nvidia kartı olmayanlar zarar gördü. Nvidia benim için küfür methiyeleri düzdüğüm bir illuminati firmasıdır.
Amd, boy ölçüşecem diye donanım olarak aynı seviyeye gelmeye çalışan ancak yazılım olarak sınıfta kalan firma. Artık nvidia'ya karşı fiyat avantajı da yok aynı fiyatta kartlar. Gameworks belasına çözüm bulamayan amd mühendisleri, dünyanın en iyi kartını da yapsalar yazılımla yenilmeye mahkumlar.
Son söz, Microsoft Amd'yi satın alırsa, nvidia'nın bir yerleri tutuşur. Yazılım ile yaptığı o pislikleri yapamaz.İşletim sahibi olan microsoft daha iyi entegre edilmiş amd gpu driverları ile noktayı koyar. Bu haliyle Amd'nin satışı kullanıcılar için daha hayırlıdır.
Şuan Nvidia ağa babası, Amd sefil bilo konumundadır.
Durum bu kadar şahane özetlenebilirdi,elinize sağlık.Yazdıklarınızı okurken cebimden çıkan paraları sorgulama yoluna gittim.Malum iki tarafın da yediği haltlar ortada ve olan tüketiciye oluyor.
-
11 iyiydi yahu ne gerek vardı, iyi mi kötü mü belli olmayan 12 ye bulaştık
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X