Ekran kartı 9800SE Directx özelliklerinde Direct3d ve directdraw lar yok gözüküyor daha düne kadar bişey yoktu. 1 Hafta önce bu sorun nedeniyle format atmıştım şimdi tekrar başıma geldi. 3D li oyunları oynuyoamıyorum Counter strike ı çok ama çok yavaş oynuyor. Omega ve DirectX9c april versionunuda denedim olmadı hiç biri. Ekran kartı özelliklerinde Varsayılan Monitörü seçtiğim zaman 8bite geçiyor uygula dediğimde tekrar eski monitöre geçiyor. Bu sorunu nasıl halledebilirim ?
ilk kez rastladım böyle birşeye ama ekran kartınızın sürücüsünden yada directx ten diye düşünüyorum...eğer format attığınız hakde yine olmuşsa formattan önceki ve sonraki ortak bir dosyada sorun vardır bence...o sebeple bence hem windowsu hem ekran kartı sürücüsünü hemde directx i yeniden edinip kurun..kolay gelsin..
Format atıktan sonra düzelmişti ama 1 hafta sonrayani bugün tekrarladı bu sorunu. Düzelmiyor bir türlü
işte bende onu söylüyorum..eğeryine olmuşsa ortak dosyalardan birinde sorun vardır..mesela aynı directx i mi kullandın...setup dosyası olarak..yada aynı driverimi kullandın ekran kartında..yada aynı cd den mi windows kurdun..bunların hepsini değiştir..öyle dene..eğer yine olursa kurduğun bir program yada hep kullandığın başka programlarda ara sorunu...anlatabildim umarım..
Arkadaşım bu sorun 1 gün önce teknik servis bir bilgisayar geldi onda vardı. 2 ekran kartı tanımıştı xp ben kullandığını etkinleştirip kullanmadığını da devre dışı yaptım. Aygıt yöneticisinden. Ayrıca sen Başlat>çalıştır>dxdiag yaptığın zaman sana açılışta evet hayır gelen menüde iki seçenek gelir genelde ikisine de hayır de ve o zaman 3d açılacaktır. Sorun devam ederse tekrar mesaj yaz oke.
İlk mesajdan bu yana yaklaşık 5-6 sefer daha bu hatayı aldım. Tek çözüm sistemi bir gün öncesine atmak daha kolay bir çözüm bulunamazmı ? Çok gıcık bir sorun ne oyun oynatıyor nede filim izliyebiliyorsun. En son driver ı kurdum gene aynı
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme