Şimdi Ara

Direct Drive ve Kayış-Kasnak Sistemli Çamaşır Makinaları

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
886
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • “Direct drive ve Kayış-Kasnak sistemli çamaşır makinaları”

    Direct Drive ve Kayış-Kasnak Sistemli Çamaşır Makinaları



    Tam olarak hangi çamaşır makinesinin daha iyi yıkadığı ve daha uzun süre dayanıklı olduğunu söylemek mümkün değildir. Bir şey açıktır, reklamlara kör şekilde güvenmeyin: her birinin kendine göre avantajları ve dezavantajları vardır. 


    Tanınmış markalar, direct drive makinalarının sonsuz avantajlarını kayışlı makinalarının eksiklikleriyle karşılaştırarak, ticari amaçlarla hevesle övüyorlar. Övgünün nedeni basit, üretici daha pahalı bir ürün tanıtmaya ve rakiplerin önüne geçmeye çalışıyor. Ancak, sofistike modellerin ortaya çıkmakta olduğu izlenimi tam olarak doğru değildir, zaafları olmadığı için, zarar görmezler ve geleneksel olanlardan daha iyi değildirler. 


    Kayışlı sistemin artıları; 


    1. uygun fiyat; 

    2. ortalama sorunsuz çalışma süresi 15 yıla kadar; 

    3. tüm yükler kayışı üzerine düşer, bunların değiştirilmesi ucuz ve hızlıdır (yaklaşık 20 dakika); 

    4. tankta eşit olmayan çamaşır dağılımı sayesinde, kayış amortisör işlevlerini yerine getirebilir. 

    En önemlisi, bu modeller on yıllardır çoğunlukla sorunsuz kullanım için test edilmiştir. 


    Kayışlı sistem eksiler; 


    Kayış sistemde makinenin içinde extra parça nedeniyle daha küçük bir kazan boyutunun yanı sıra artan gürültü seviyeleri ve sürekli aşınmış elektrikli fırça ve kayışların (inverter motor hariç) düzenli olarak değiştirilmesidir. 


    Direct drive artıları; 


    Bu sistemi deneyen tüketicilerden gerçek yorumlar bulmak zor. Çoğu yorumda, reklam sloganları tekrarlanır. Karşılaştığınız tüm bilgileri bir araya getirirseniz, direct drive’ın aşağıdaki avantajları vardır. 


    1. Daha büyük kapasiteli kompakt.Muhtemelen, eksik kayış, fırçalar ve kasnak, gövdeyi azaltırken tamburu genişletmenize izin verdiği için olasıdır. 

    2. On yıl motor garantisi. Burada tartışmalı, çünkü motora ek olarak, makinenin diğer elemanları kırılabilir. 

    3. Azaltılmış ses ve titreşim. 

    4. Yıkama etkinliği İnvertör motorunun ani durma ve ters yönde dönme özelliklerinin gelişmiş özelliklerinin giysileri daha iyi temizlediğini ve en inatçı lekelerle mücadele ettiğini söylüyorlar. Kayışlı otomatik makineler hakkında çok az şikayet olduğundan, karşılaştırması zor. 

    5. Hızlı yıkama. Önceden belirtilen inverter motorunun keskin çalışması, daha kısa sürede tasarruf sağlayan daha hızlı devir yapmanıza izin verir. 

    6. Enerji tasarrufu. Bazı elementlerin dönme zincirinden dışlanması ve yüklenen çamaşırların ağırlığını “okuyarak” gerekli gücü otomatik olarak kontrol etme kabiliyeti nedeniyle. 

    7. Bir problemi teşhis etmek. Direct Drive sistemi, ekranda ilgili hatayı görüntüleyerek, çevrimi başlatmayı reddederek veya kontrol panelindeki göstergeleri rastgele yanıp sönerek tanktaki fazla çamaşırları işaret edebilir. 


    Pek çok "artı" var, ancak listelenen avantajların çoğunun göreceli olduğunu ve direct drive türüne bağlı olmadığını anlamakta fayda var. Bu nedenle, yüksek kaliteli fabrika montajı, yetkin işlem, kusursuz kurulum ve uygun deterjan seçimi ile bir kayış makinesi bile iyi yıkanır ve ses çıkarmaz. Bu nedenle, belirli modelleri acele etmeyin ve karşılaştırın. 


    Sunulan ürün yelpazesinden en iyi neyin satın alınacağına karar vermedeki diğer bir argüman, direct drive otomatik makinelerin zayıf yönleri olacaktır ve dikkate alınmaları gerekir. 


    Direct drive eksileri; 


    1. Yüksek maliyet. Bu hem makinenin kendisi hem de bileşenler ve onarım çalışmaları için geçerlidir. 

    2. Kesintisiz elektriğe bağlı. İnvertör motoru elektronik olarak kontrol edilir ve bu güç dalgalanmalarına karşı son derece savunmasızdır. Güvenli çalıştırmak ve cihaza bir dengeleyici bağlamak daha iyidir. 

    3. Yağ keçesi sızıntısı. Doğrudan bir şanzımanla, motor doğrudan tankın altına yerleştirilir ve yağ contası uygun şekilde değiştirilmezse, sık sık sızıntılar meydana gelir. Motorun üzerine düşen su, yanmayı tamamlamak için bozulmaya neden olur. Böyle bir arıza için garanti uzatılamaz ve cebinizden pahalı onarımlar için ödeme yapmanız gerekecektir. 

    4. Hızlı yatak aşınması. Kayış ve makara olmadan, döner tamburdan gelen yükün tamamı yakından yerleştirilmiş yataklara aktarılır. Bu, aşınmalarını artırır ve düzenli olarak değiştirilmesini gerektirir. 


    Yukarıda belirtilen eksikliklerin geçici olması ve bir kayıştan doğrudan bir kazana hızlı ve iyi düşünülmemiş bir geçişten kaynaklanması muhtemeldir. Gelecekte üreticilerin tüm zayıf yönlerini ortadan kaldırması muhtemeldir.


    Direct drive ve kayışlı çamaşır makineleri fark nedir?


    Direct drive yıkama makineleri kayışlı makinelerden önemli farklılıklara sahiptir. Kayış ve kasnakları yok. Özel bir kaplin ile değiştirilirler. Elektrik motorunun devir sayısı invertör tarafından kontrol edilir. Bu sistem çamaşırların ağırlılığını belirlemenizi sağlar. Ve bu faktörü göz önüne alarak, gerektiğinde motorun gücünü artırabilir veya azaltabilirsiniz. Bu yaklaşım daha iyi yıkama ve enerji tasarrufu sağlar.


    Direct drive bir çamaşır makinesinin faydaları nelerdir?


    Dizaynı, makaralı ve kayışlı makinelerin dizaynından biraz daha basittir. Dönen tambur elektrik motoruna doğrudan bağlanır. Bu tür değişiklikler ne veriyor?

    1. Kayışının güvenliği konusunda endişelenmenize gerek yok. Sıradan makinalarda periyodik olarak yıpranır ve bu da bir arıza ve değiştirme ihtiyacı doğurur. Bu makinede kullanılmaz, çünkü motor kazanı doğrudan döndürür.
    2. Motorun dönüşü özel bir invertör kullanılarak düzenlenir. Kullanılan çamaşırların ağırlığı da belirlenir. Bunun veya bu ağırlığın ne kadar yük verdiğine dair veriler nedeniyle, makine devir sayısını ve elektrik motorunun gücünü kontrol eder. Bu elektrik tasarrufu sağlar.
    3. Çoğu standart çamaşır makinesi dengelemede direct drive makinelere göre daha düşüktür. Bu nedenle, daha gürültülü ve daha fazla titrerler.
    4. Ek olarak, bu tür yıkama ünitelerinde yıkanmış eşyalar, hasara bu kadar duyarlı değildir.


    Direct drive ne kadar iyi?

    Direct Drive ve Kayış-Kasnak Sistemli Çamaşır Makinaları


    Doğrudan araba kullanmak ve kullanmamak fikri yeni değildir. Çok sayıda farklı elektrikli cihaz da benzer bir sürücüye sahiptir. Çamaşır makineleri açısından, bu tür ev aletlerinin seri üretimine başlanan ilk üretici LG'dir. Belki de bu çamaşır makinelerinin tüm motorlarına 10 yıl garanti verildiğini belirten bu şirketin reklamını hatırlıyorsunuz. Ve böylesi uzun bir normal motor çalıştırma süresi tam olarak direct drive ile açıklanmıştır.

    Belki de birçok tüketici gibi siz de televizyonda ve diğer reklamlarda hepimizin görebileceği çeşitli sözlere “dokunulmazlık” geliştirdiniz. Ve bu anlaşılabilir bir durumdur. Ne de olsa, reklamın asıl amacı, ürünü satın alması için potansiyel alıcının ilgisini çekmektir. Bu nedenle, direct drive’ın ne kadar iyi olduğu ve bize ne verdiği sorusunu daha ayrıntılı olarak tartışmayı öneriyoruz.


    En önemli tespit bana göre bu bilgi👇👇


    Daha önce de belirtildiği gibi Direct drive’lı çamaşır makinesinin önemli farklardan biri, düşük titreşimi ve düşük gürültüsüdür. Bunun nedeni tasarımın bir kayış veya kasnak içermemesidir. Bununla birlikte, direct drive bir makinenin, kayış-kasnak bir tasarıma sahip olan makinadaki gibi ek bir referans noktası yoktur. Bu, tambur ve kazan üzerindeki statik yükün arttığı anlamına gelir. Bu nedenle daha hızlı yıpranırlar. Ayrıca, kayış-kasnak makinelerin normal tasarımında bir amortisman etkisi vardır. Yıkanacak eşyalar düzgün bir şekilde yerleştirilmezse  kayış-kasnak sistem bunu dengeleyerek düzeltir.


    Bazı olumsuz tarafları da var.Elektrik motorunun ekseni ve çamaşır makinesinin tamburu aynı şafta yerleştirilmişse, nem elektrik motoruna girebilir. Bu da çok ciddi bir arızaya neden olmalı. Bu makinaları üreten firmaların bu riski en aza indirdiğini umuyoruz.


    Direct drive olarak çalışan çamaşır makinelerinde en çok ne tür arızalar oluyor?


    Direct drive sisteminin çamaşır makinesinin motorunun daha uzun ve daha iyi çalışmasını sağladığına bağlı olarak, bunun bizim için pratik açıdan ne kadar yararlı olduğunu bulmalıyız. Diğer bir deyişle, motorun ne sıklıkta bozulduğu ve en çok ne tür bir arıza olduğu.

    Bazı istatistiklerin elde edilmesi için, üç onarım hizmetinde yürütülen çalışmalar hakkındaki verileri kullanacağız. Bu çalışma yüzlerce gün sürmüştür. Ve ne gösterdi? Ve şunu gösterdi:

    1. En çok aranan üreticilerin (ARISTON, INDESIT, ARDO, ZANUSSI) çamaşır makineleri elektrik kesintileri nedeniyle çoğunlukla kırılıyor. Ve bazen oldukça zayıf farklar nedeniyle. Onlardan elektronik modüllerin, çeşitli mikro devrelerin ve kartların arızası var. Ayrıca, bu arıza ile birlikte elektrik motorları da arızalanır. LG ve SAMSUNG'un makinalarında bu gibi sıkıntılara diğer markalardan daha dayanıklı olduğunu belirtmekte fayda var.
    2. Çeşitli arızaların yaklaşık yüzde 20'si drenaj pompasının (pompa) arızalarıdır. Ayrıca, bunların yarısının çamaşır makinesinin kullanıcı tarafından usulüne uygun kullanılmamasından kaynaklandığına da dikkat edilmelidir. Çoğu zaman, bu, insanların yıkanacak çamaşır ceplerinden çıkarmayı unuttukları çeşitli şeylerden (madeni paralar, iğneler ve diğer küçük eşyalar) vs. Tüm bu maddeler tahliye pompasına girebilir, tank ile tambur arasına sıkışabilir, filtrenin tıkanmasına neden olabilir.
    3. Bir sonraki ortak arıza, ısıtma elemanının (TENA) arızasıdır. Bu arıza vakaların yüzde 16'sında ortaya çıkar. Arıza, çok sert musluk suyundan ve diğer nedenlerden kaynaklanabilir.
    4. Arıza sıralamasındaki dördüncü pozisyon elektronikteki (modül, devreler, vb.) Kusurlarla doludur.Onarımların yüzde beş ila onunu oluşturuyorlar. Bu çeşitli nedenlerle olabilir. Sızıntıdan ve kısa devreden başlayarak diğer birçok nedenle sona eriyor.
    5. Yatak üniteleri veya yağ keçeleri, vakaların yüzde 6'sında bir servis çağrısına neden olabilir.
    6. Elektrikli motorlar bizi daha az sıklıkta üzebilir (yüzde 1 ila 2).
    7. Variller ve tanklar çok sık başarısız olmaz. Genelde, bu arızaların sayısı toplam onarım sayısının yüzde birinden daha azını alır.
    8. AlıntıVe kalan arızalar çeşitli boruların, contaların, kaplinlerin, kapak kilitlerinin, küçük sızıntıların ve diğer küçük kirli numaraların kusurlarıdır.

    Alıntı- çeviri




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hikmetim -- 1 Şubat 2021; 21:10:39 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.