Şimdi Ara

Dinleri uzaylılar getirmiş olabilir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
656
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bunu uzun süredir düşünüyorum. Bence bir tanrının olmasından önce, bunun gerçek olma ihtimali çok daha yüksektir. Yok işte tanrı varmış, şöyle yapın böyle yapın demiş, insanları KONTROL etmeye çalışıyormuş, buna inanıyorsunuz da ya uzaylılar başından beri bizi manipüle etmiş olmasın? Ben şahsen uzaylıların lideri olsam, çok yüksek teknolojim olsa, benden güçsüz teknolojideki formları öyle teknolojiler kullanarak kandırırım ki gelişemesinler, bu savaştır. Bugün gelişmiş devletler de bunu yapıyor gelişmemiş devletlere. Ya! Sonra da gider kaynaklarına çöreklenirdim. Ya da sırf eğlence için, teknolojimi denemek için yapardım bunu. Tıpkı şimdiki insanların fareler üzerinde deneyler yapması gibi. Çok güçlü uygarlıklar gayet mümkün bence arkadaşlar.

Hemen çocukluktan beri görüyorsunuz bir şeyleri, hmm tanrı var diyorsunuz. E bakıyorsun, öyle olaylar olmuş ki mesela Mısır Piramitleri. İşte mesela dinleri göndermelerinin ne çıkarı olurdu? Kontrol. Bakın şimdi mesela islamda falan vardır işte mesih gelecek, bilmem ne gelecek, bir şeyler yapacak sonra kıyamet kopacak. Ya öyle değilse? Kendilerine denek toplamak için bunu uydurdularsa? 0 yılında, veya 500 lü yıllarda yaşadınız mı yaşamadınız. Dünya, hatta evren zaten adil bir yer değil. İşte bazı insanlar bazı insanların elinde öyle işkencelere maruz kalıyor ki diyoruz ki buna güya sınav yapıyor Allah falan. Buna inandırılıyoruz. Acaba gerçekten de öyle mi?

Uzaylılar hepimizi katletse kimsenin ruhu duymaz. Zaten kimse de kalmaz. Hayatınızı verdiğiniz, inandığınız ettiğiniz bir şeyi düşünün biraz. Bizim gelişmemiz engelleniyor olabilir bu şekilde. Kimse kusura bakmasın küçük küçük çocuklar, eğitim çağında çok daha ileri bilimsel eğitim alabilecekken, günün 2 saatini işte namaz kılmaya ayırıyorlarsa, gelişmesi engelleniyordur. Bu İslam, Tanrı varsa yoksa sadece kişiyi etkilemiyor, tüm insanlığı etkiliyor aslında. Bakın bunları düşünmüyorsunuz mesela, düşünmek istemiyorsunuz. Düşüneceksiniz, düşünmelisiniz. Ne o öyle onu düşünme bunu düşünme.

Siz bir işi yaparken tüm riskleri hesaba katmıyor musunuz? Mühendis olsanız, aha bunu düşünme şunu düşünme. Yaptığınız iş bir şeye benzer miydi? Bu da aynı.

Bana kalırsa bir tanrı olabilir, ama İslam'da geçen şekilde değil. Deistim yani. Ama tamamen etkisiz olduğunu düşünüyorum tanrının. Canlılık konusunda ise, bence her zaman vardık biz. Sadece fiziksel form kazandık doğunca.

Bir de şu var işte, Allah'ın mucizeleri falan. Ayı bölme olayı. Ben öyle bir olaya şahit olsam da inanmazdım. Belki başka şeylerin etkisi altında kalıp halisülasyon görüyorumdur. Bu da çok mümkün. Veya uzaylı teorisi. Uzaylılar kişiyi hipnoz da edebilirler bence.

Her şeyden önce basit mekanizmaları olan canlılarız biz aslında. Yok işte 1500 yıl önce güya olmuş şeyleri olmuş gibi kabul etmemiz aslında yapımıza uygun değildir. Mantığa da sığmaz.

80 sene(bir insan ömrü kadar ortalama) kimse bu saçmalığa inanmaz, inanamaz. Belki 60 lı yaşlarınızda, belki 70 lerinizde "ulan ne saçma şey aslında düşününce." diyeceksiniz. Bunu biliyorum. Ben ki çok ileri görüşlü bir insanımdır, o kadar yaşlanmadan bunları düşünebildim. Ne mutlu bana.

Adaletsizlik, veya ilahi adalet, ölümden sonra bir adaletin olacağı inancı İslam'ın getirdiği bir şey değildir. Ben de bir kötülükle karşı karşıya kaldığımda, ona karşı gelmeye gücüm yetmediğimde, düşünürüm bazen acaba bu adaletsizlik eşitlenecek mi hiç diye, herhangi bir şekilde. Tabi bilemem kesin olarak. Kim bilebilir ki?

Dinlerin bazı şeyleri düşündürmemesi oldukça saçma. İnsan her şeyi düşünmeli. Bir limiti olmamalı. Hepinize saygılar. Belki saygı sınırlarını aşmış göründüm ama batıl olabilecek inançlara da pabuç bırakacak değiliz. Kimse kusura bakmasın. Milyonlarca insan da yanılır bazen, milyarlarca da.

Eğer bir gün öldükten sonra falan mahşer gibi bir yerde bulunursam, bunu da uzaylılara yorardım çünkü bu da mümkün olabilir. İnsanlar hayvanlara neler yapıyor mesela bazen, kim durduruyor ki bunları? Aynı şekilde, onlar da bize eziyet etseler onları kim durdurabilir? Ama ben inanıyorum ki, bir şekilde kurtulunabilir her olaydan.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CSB yazmayan adam -- 4 Mayıs 2017; 22:4:7 >

• Beyin denilen o nimeti kullanıyor musun?

Hayır.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: -Uzumaki Naruto-

Beyin denilen o nimeti kullanıyor musun?

Hayır.

Animeci, lütfen yapma çok sert konuştun
  • quote:

Orijinalden alıntı: CSB yazmayan adam

quote:

Orijinalden alıntı: -Uzumaki Naruto-

Beyin denilen o nimeti kullanıyor musun?

Hayır.

Animeci, lütfen yapma çok sert konuştun

"Etkisiz Tanrı demen bile"

İnsanı hayrete düşürüyor.Bunu geçtim.

"Eğer kendimi mahşer yerinde bulursam uzaylılardan..."

Kısmı ise ayrı bir komedi.

• Ben şahsen şunu yapardım gibi bir düşünce doğru değil çünkü sen bahsedilen insan-üstü uzaylı uygarlığından değilsin o yüzden onun gibi düşünemezsin kendini onların yerine koyamazsın.Uzaylıların din gönderdiği konusuna gelince amacını kestiremesek de tam olarak neden olmasın diyorum ben hatta işi ileri boyuta taşıyıp Dünya'daki yaşamın tohumlarını uzaylılar atmıştır bile diyebilirsin niye olmasın? Ama bu da tabii ki bir inançtan öteye geçemeyecektir.
  • ancient aliens belgesel serisini izledin sanırım, olasılık dahilinde mi elbette
  • quote:

Orijinalden alıntı: lawbreaker

ancient aliens belgesel serisini izledin sanırım, olasılık dahilinde mi elbette

Açıklanamayan şeyleri başka bir açıklanamayan şeyle açıklayacaksak(tanrı) pekala uzaylılarla da açıklayabiliriz. Daha az açıklanamayan bir şey en azından bana göre.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    TÜRKler nasıl müslüman oldu?
    17 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Elimizde aciklayamadigimiz bir kume var.
    Bu kume oyle hava durunca rahatsiz oluyoruz. Onu bir seyle bagdastirmak zorundayiz.
    Onu tanri ile bagdastirinca mutlu olduk mu biraz, sayilir.
    Fakat yeni bir problem cikti piyasaya, tanri diye bir sey "bulduk". Bunu da bir seyle bagdastirmamiz gerek ki yine mutsuz olmayalim. Bazi hayaller, kurallar, mucizeler vs orduk bu fikrin etrafina. Basina da "dogmamis, dogurulmamis" ibaresi yerlestirdik ki, daha da geriye gitmeyelim. ( Tanrinin tanrisinin tanrisi vs hesabi olmasin )
    Sonra zaman icerisinde bu tanri fikrinin etrafina ordugumuz olaylar silsilesinden dolayi yine problem yasadik. Kredibilite kaybetti bu meseleler. Tanriyi degil, tanrinin varligini bu olaylarin gercek olup olmamasi uzerinden sorgular olduk.
    --
    Iste bu fikir aslinda, ilk basta elimizde var olan "aciklayamadigimiz kume" yi, tanri yerine uzaylilara baglamaktan baska bir sey yapmiyor. Aslinda uzaylilari tanrilastiriyor yani.
    Bu da bizi tatmin etmez, dogru bile olsa. Cunku yine havada duruyor. "Nasil" oldu ? Buna da bir seyler ormemiz, bir sekilde bagdastirmamiz lazim ki, bilinmeyen korkumuzu yenebilelim.
    Bir bilinmeyeni baska bir bilinmeyen ile aciklama cabasi beni cok rahatsiz ediyor. Bilmedigimiz bir seyin var olmasi fikrinden daha cok rahatsiz ediyor, cunku beni kandiriyor. Bilmedigimiz seyin sebebini biliyorsak, o seyi nasil bilmiyor olabilirz ?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Din, bilincin getirdiği sorgulamanın kaçınılmaz getirisidir. Farkındalığa ulaşan ve kültür biriktirmeye başlayan her yaşam biçimi, o eşiği mutlaka yaşamak zorundadır. Herhangi bir varlığa dayatma çabası anlamsız.
  • Konuya bağlı olarak düşünürsek.

Dinleri bilmem de bizleri uzaylılar getirmiş olabilir. Kendi formlarına benzer bir formda bizleri yaratmış olabilirler. Hem bu görüş dinlerde yazılanlar ile de bağdaşıyor (secde/9 : ....sonra onu sekillendirip ruhundan ona ufleyen Allah'tir. ) Bizlerin de bir çeşit uzaylı canlılar olduğumuzu düşünürsek gayet olabilitesi yüksek.

Sümer ve Babil'ler haklı olabilir.

Zecharia Sitchin'in bu konuda bir kitabı vardı. "Enki'nin kayıp kitabı"

Alıntı:

Enki'nin Kayıp Kitabı ve Yaratılış-1

GİRİŞ

445.000 yıl kadar önce başka bir gezegenin astronotları altın aramak amacıyla Dünya'ya geldiler. Dünya'nın denizlerinden birine iniş yapıp kıyıya çıktılar ve Eridu'yu, ''Uzaklardaki Yuva'' yı kurdular. Zaman içinde, bu ilk yerleşim bir uçuş kontrol merkezi, bir uzay limanı, madencilik operasyonları ve hatta Mars'ta kurulan bir ara istasyon birlikte tam bir Dünya Misyonuna dönüştü.

İş gücü açısından az sayıda olan astronotlar, İlkel İçşiler-Homo sapiens- oluşturmak için genetik mühendislik uyguladılar. Yeryüzü daveasa bir afetle silip süpüren Tufan taze bir başlangıç yapmayı gerektirdi; astronotlar tanrılara dönüşürken insanoğluna uygarlıgı bahsdip ona nasıl tapınacagını öğrettiler. Derken, elde edilen her şey Dünya'ya gelen bu ziyaretcilerin.kendi aralarındaki rekabet ve savaslar sebebiyle ortya çıkan bir nükleer felaket yüzünden yaklaşık dört bin yıl önce damadagın oldu. Dünya üzerinden meydana gelenler, özellikle de isanlık tarihi basladıgından beri olan olaylar Zecharia Sitchin tarafından Kıtabı Muakddes'ten, kil tabletlerden, kadim mitlerden ve arkeolojik keşiflerden teker teker ayıklanıp yazarın Dünya Tarihçesi aklı dizisinde biraraya getirildi...

Böyle devam ediyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Sonra bir bakıyoruz @CSB yazmayan adam da uzaylı çıkıyor. Bu uzaylı ne kadar güzel Türkçe konuşuyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Güneyli Kitapkolik

Sonra bir bakıyoruz @CSB yazmayan adam da uzaylı çıkıyor. Bu uzaylı ne kadar güzel Türkçe konuşuyor.

Ey Ademoğlu! Sen uzaylılar Türkçe konuşamaz mı zannediyordun

• Cevabı öznel sorular

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nemaho -- 7 Mayıs 2017; 21:50:34 >
  • Dünya dışı akıllı hiç bir yaşam formunun dünya atmosferinden bile içeriye girdiği yok. Hatta Güneş sistemine bile uğradıklarını sanmıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: MANGUTAY

Dünya dışı akıllı hiç bir yaşam formunun dünya atmosferinden bile içeriye girdiği yok. Hatta Güneş sistemine bile uğradıklarını sanmıyorum.

Sordun mu knk?

• quote:

quote:

Dünya dışı akıllı hiç bir yaşam formunun dünya atmosferinden bile içeriye girdiği yok. Hatta Güneş sistemine bile uğradıklarını sanmıyorum.

Sordun mu knk?

Yo. Sen sordun mu knk?
  • quote:

quote:

quote:

Sordun mu knk?

Yo. Sen sordun mu knk?

Yoo. Senin dediğin şu yani dünyanın merkezi burası, aksini ispatlayacak varsa ölçsün de ispatlasın.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Sordun mu knk?

Yo. Sen sordun mu knk?

Yoo. Senin dediğin şu yani dünyanın merkezi burası, aksini ispatlayacak varsa ölçsün de ispatlasın.

Seninki varsayım. Benimki de varsayım. Her ikisininde doğruluğu eşit.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.