Arkadaşlar şöyle bütün dinlere ele alan(Müslümanlık,ateizm,hristiyanlık,musevilik,şamanizm,budizm,hinduizm...)kitaplar arıyorum.Bir kitapta hepside olabilir ya da direk dinlerin doğuşu.Ayrıca aşırı muhafazakar yazarlardan ve ateist yazarların kitapları. Teşekkürler şimdiden.
Turan Dursun ve İlhan Arsel'in kitapları ilginizi çekebilir.
quote:
Orijinalden alıntı: Kinslayer
Turan Dursun ve İlhan Arsel'in kitapları ilginizi çekebilir.
Teşekkürler ama onlar daha çok İslamiyeti eleştirmiyor mu?Ben daha böyle genel "dinler tarihi" tarzı istiyorum.
Turan Dursun müftü değilmiydi??? Ben Turan Dursunun İslamın günümüzde uygulanış biçimini eleştirdiğini sanıyordum
Önceden müftüydü.Kendisi daha sonrada Müftülüğü bırakıp İslamı eleştiren kitaplar yazmaya başlamıştı,daha sonrada öldürüldü.Araştırmanı tavsiye ederim.
quote:
Orijinalden alıntı: hammerdown
quote:
Orijinalden alıntı: Dönüşüm
quote:
Orijinalden alıntı: hammerdown
quote:
Orijinalden alıntı: Dönüşüm
Turan Dursun İslamiyetimi eleştiriyor ????
Evet İslamiyeti eleştiriyordu kitaplarında.
Turan Dursun müftü değilmiydi??? Ben Turan Dursunun İslamın günümüzde uygulanış biçimini eleştirdiğini sanıyordum
Önceden müftüydü.Kendisi daha sonrada Müftülüğü bırakıp İslamı eleştiren kitaplar yazmaya başlamıştı,daha sonrada öldürüldü.Araştırmanı tavsiye ederim.
Kitaplarını okuyacağım saol bilgi için.
turan dursun ateisttir.. haliyle islami eleştirmesi normaldir..
Dinler Tarihi Prof. Günay Tümer / Prof. Abdurrahman Küçük Ocak Yayınları
Bu kitap İlahiyat fakültelerinde ders kitabı olarak okutuluyor. Alıp okumanı tavsiye ediyorum.