Şimdi Ara

Dinimizle ve kendim ile ilgili bir eleştiri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir (1 Mobil) - 5 Masaüstü1 Mobil
5 sn
25
Cevap
0
Favori
698
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Şüphesiz ki Kuran-ı Kerim Bu güne kadar indirilmiş en yüce kitaptır.Ben Akdeniz üniversitesi Arkeoloji bölümü öğrencisiyim bu sene 4. senem artık bitiyor Okula

başladığımdan beri bu güne kadar Anadoluda ve çevresinde yaşamış Uygarlıkları en ince ayrıntısına kadar işledik işlemeye de çalıştık Bunlardan öğrendiğim

ve çevresel faktörlerden dolayı ne yazık ki Kendi öz dinimden bir kopmaya girdim bundan kurtulmak için bi kaç dergahada girdim.ama bu sefer dahada kötü oldum

suan neredeyse bir boşluktayım İnanıyorum ama kafamda soru işaretleri var bu soru işaretlerinin neden ve nasıl oluştuğunu size anlatmak isterim

Dünya üzerinde bildiğiniz gibi binlerce Din gelmiş geçmiş Bu dinlerden Kutsal kitaplı olanlar ve olmayanlar olarak iki gurupta varlar Geçen dönem Persleri

ve dini kökenleri hakkında bilgi aldık Dinlerinin ismi Mazdeizim peygamberlerinin adı da Zerdüşt Avesta diye kutsal kitapları var suan iranda tapınmayada devam

ediyorlar Buraya kadar bi şey yok benim asıl ilgimi çeken konu Zerdüştün de Bu dinin tanrısı olan Ahuramazdaya inanmaktalar Zerdüştün hikayesi Peygamber

Efendimiz Muhammed SAV efendimizin efsanesi ile birebir örtüşmekte Din yine kendisine bir mağarada indirilmekte vs vs vs Artı olarak Bu dini oluşturan Zerdüşt

Vesta kitabından yani Hintlilerin İ.Ö.2500 lerde oluşturdukları dinin kitabından aynen almış koymuş Bizim dinimiz indirilmeye başlamasından yaklaşık olarak

1500 - 2000 yıl önce aynı şeylerin yaşanmış olması tesadüfmü artı olarak Bizim birçok geleneğimiz Uygarlığın beşiği Anadolu ile aynen uyuşuyor ki şuan bile

aynen devam ettiriyoruz mesela nazarlık arrtı olarak mezarlara arpa marpa yada şeker bırakılması ölüleri tanrılaştırma gerçi şuan kutsal sayıyolar sadece ama aynen devam

ediyor ki bunlardan ayrı o kadar sayabileceğim şey varki Şimdi biz doğru olanımı yapıyoruz Kuran-ı Kerim bozulmuş olmasa bile halka yanlış aksettiriliyor Halkı

yönlendiriyorlar olabilirmi En son olarak ben anormal miyim yani dinsizmiyim :(

Not= Bu yazıyı neredeyse 5 dakikada hazırladım düşüncemi temellendirecek daha başka örneklerde vardı ama suan hatrıma gelmedi

• Kur-an'da bahsedilen İsa(a.s), Musa(a.s), Davut(a.s) peygamberlere de kutsal kitaplar indirilmiştir ancak şuanda orjinalliğini muhafaza ettiğine inanılmamaktadır. Dolayısıyla Zerdüşt peygamber gerçeğe uysa da, hatta kutsal bir kitap vahyedilmiş olsa bile şu zaman diliminde bulunan kitabın orjinalliğinden bahsedilemez.
    Bunun haricinde Kur-an'da bahsedildiği üzere bu kitap değiştirilemez (yalnız tartışılması gereken konu bu bilginin aynı kitapta geçtiği ve sonradan rahatça eklenebilecek olması) ancak kitabın yorumu ve anlatımı gayet de değişebilir, Türkiye'de yaşanan İslam eski Anadolu inançlarıyla harmanlanmış durumda, üstelik Kur-an okuyan pek yok, halk ya buhari vs. gibi ilginç kaynaklarda anlatılanlara inanıyor, ve ya tarikatlara, şeyhlere itimat edip ne derlerse islam budur şeklinde değerlendiriyorlar.
    Bu tür iç çatışmalar yerine en iyisi açıp okumaktır kutsal kitapları, ayrım göstermeden hepsi ayrı ayrı okunup değerlendirilmeli zaten sonrasında mantık sahibi bir kişilik doğru olanı bulacaktır

• bişi anlamadım
    Dreatlord
    ne alakaki dinsizlikle
  • Doğruda benim arapçam yok artı olarak bunları çevirenler genelde tarikatlar her yazar çevirisinde kendi düşüncelerini yansıtır doğru olurmu sizce
  • quote:

Orjinalden alıntı: muratgun

bişi anlamadım
    Dreatlord
    ne alakaki dinsizlikle

Dinimizle çelişen şeyleri suan devam eden şeyleri aynen yazdım eleştiriyorum dinimi eleştirdikçe ve bu sonuçlara ulaştıkça dinden uzaklaşıyorum daha nasıl açıklayabilirimki :S
  • quote:

Orjinalden alıntı: Dreatlord
    ...

Üstünkörü bir cevap sizin kafanızdaki soru işaretlerini giderecek mi ? O zaman böyle basit soruların sarsacağı bir inancın sahibine ne yapılabilir ?
    Eğer güzel, en azından cevap niteliği taşıyan birşeyler okumak istiyorsanız, ciddiyseniz ve cevabı burada aramakta ısrarcıysanız, eğitiminize uygun bir Türkçe ile daha fazla zaman ayırarak ve aklınıza gelmediğini söylediğiniz gerekçeleri de yazarak bunu denerseniz belki güzel cevaplar elde edersiniz. Mevcut durum ben soruyu unuttum, soramayacağım ama siz cevabı verin niteliğindedir.
    Şu anda yazdığınız şeyin, hani neresinden tutsan elinde kalır derlerya, tutulacak ve elde kalacak bir yeri bile yok.

Fakat dergah dediğiniz şeyler hakkında bir iki bişey yazıp bir de tavsiyede bulunayım. Tarikatlar ilk kurulduğu zamanlar fıkıh ilmine önem verirlerdi ve fıkıhsız dinin yaşanamayacağını bilir ve bilmenin gereğini yaparak fıkhı öğrenirlerdi. Bugün çoğu tarikat mensubu şeyhlerini ilimde doruk noktası saysalarda bu bugün değil geçmişteki bu fıkhın önemini kavramış kişiler için bile çoğu zaman söylenemeyecek bir durumdur. Fakat o zamanlar var olan o güzel yaklaşım bugün kendini büyük oranda yitirmiş ve garip bir bağlılığa bırakmıştır.
    Oysa ilimsiz bağlanılan herşeyin insanı yanlışa götürmesi ihtimali vardır.
    Bugün tarikatçılar insanları bilgiyle değilde ruhlarına kalplerine dokunarak onları doğru yola iletme çabasında oldukları gibi şeyler söylerler. Kendi kendilerine birşeyler yapıp onunla takva elbisesini kendi üzerlerine geçirdiklerine inanırlar. Bu söylediklerim elbetteki yüzde yüz uyan bir tanım değil. Bu benim gördüklerime dayanarak yaptığım bir yorumdur. Henüz içlerinde şöylelerini de gördüm dememe neden olacak birine rastlamak nasip olmadı.
    Şimdi sen tutup bu adamlardan dinini öğrenmeye kalkarsan bunların sana söyleceği şeylerin seni iyice sapıtması kaçınılmaz olur.
    Ehli sünnet üzere olan, Mahmut Toptaş, Ebubekir Sifil, Cevat Akşit gibi hocaların yazdıkları kitapları ve ehli sünnetin baş tacı tefsir ve hadis kitaplarını okuyarak sorularına cevaplar arayabilirsin. Yine bu şahısların sitelerinde ya da rıhle, darulhikme gibi dergilerin yazarlarından vs. sorarak güzel kelam kitapları hakkında bilgi alabilirsin. Bunlar kafasında ciddi soru işaretleri olan ve o sorulara gerçekten cevap arayan insanların yapacağı davranışlara örnektir. Ama eğer forumun kültür bilim bölümünde böyle bir konu açmaktan, beş dakika da okuması bile işkence bir şekilde bir şeyler karalamaktan öte gitmeyen bir soru ise kafandaki senin imanının gücü de başka bir soru işareti olacaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi etusch -- 2 Mart 2009; 16:30:48 >

• Bende zamaninda bir bosluga dusup Allah (c.c.) inkar etmistim ama sonralari kendi kendime dogrugu buldum. Yasadiginiz boslugun su zamanda normal oldugunu dusunuyorum cunku gerek internet gerek ise bilim dunyasi yada yazarlar olsun insanlari bu yola surukluyorlar.

Konunuza deginmeden once ufak bir hikaye ile ornek vermek istiyoum.

Bir zamanlar 2 tane ermis kisi varmis.

Bu ermislerden biri koyde yasar digeri ise sehirde yasarmis.

Bir gun sehirde yasayan ermis koyde yasayani sehre davet etmis.

Koydeki sehre gitmis, tanisip konusmuslar.

Sehirde yasayan ermis koydekini bir teste tabi tutmak istemis ve demis ki "Ikimizde bir kesenin icine sut koyacagiz, ve hangimizin ki dokulmeden daha uzun sure kalacak gorecegiz"

Koyde yasayan ermis kendinden gayet emin bir bicimde kabul etmis bu teklifi.

2 ermis yolun kenarina oturmuslar, arkalarinda da sut kesesini asmislar ve beklemeye baslamislar.

Aradan biraz zaman gecince dekolteli bir bayan onlerinden gecmis ve bizim koyde ki ermisin sut keseden dokuluvermis.

Sehirde ki ermis koyde yasayana donup "Bak demis senin sut hemen dokuluverdi cunku, koyde nefsini zorlayacak, seni kotuluge itecek seyler yoktu, onemli olan bunlarin arasinda imanini koruyabilmek yoksa koyde herkes ermis olur."

Hikaye anca bu kadar hatirlayabildim, hatam varsa kusura bakmayin.

Simdi sizin konunuza donucek olursak, bende bir zamanlar ayni seyleri dusunuyordum ama sonradan aklimda bir ampul cakti desek daha dogru olur. Ilk insan ve ayni zamanda ilk peygamber Hz. Adem ve Havva degil mi? Allah kendi ogretilerini ilk olarak Hz. Adem ile gondermedimi? Simdi burdan yola cikarak dinlerde ki birbirine benzesme gayet normal cunku kaynagi ayni. Kimisi zaman icinde tahrif olmus, degistirilmis ama kaynak ayni. Kaynagin ayni olmasi sonucunda arada benzerlikler olmasi kacinilmaz. Allah (c.c.) degilmidir her kavme peygamber gonderilmistir diyen? Bir rivayete gore 100.000 peygamber gonderilmistir. Dusunun ki bu kadar peygamber tek bir Allah'in dinini yaymak icin ugrasiyorlar, Afrika'dan Asya'ya kadar. Hindistan da budistler vardir ve Buda'ya inanirlar. ben Buda'nin bir peygamber olabilecegini dusunuyorum cunku ogretileri bizimle o kadar ortusuyor ki yada Muslumanliktan once Mezopotamya da yasiyan bir kavim vardi adini unuttum ama gunes tanrisinin adi Allah'tir.

Simdi sormak isterim size bu benzerliklerin sebebi Kuran'nin diye dinlerden bazi kesimleri calip kopyalamasimidir yoksa ilk insan ve peygamber Hz. Adem'den bu gune kadar gonderilen sayisiz peygamberlerin ogretilerindeki benzerlik yani kaynagin ayni olmasimidir.

Konuyla alakasiz gozukebilir ama Barnabas inciline deginmek isterim. Incil'in kendisi Aremice yazilmistir yani Hz. Isa zamaninda konusulan dilde. O incilde kendisinden sonra son bir peygamberin gelicegini mujdeler, ve ayrica Barnabas incilinde Hz. Isa'dan Allah'in oglu olarak degil tam aksine bir peygamber olarak bahsedilir. Gunumuz incillerinden ne kadar farkli degil mi? Peki bu farklilik ve tahrifat binlerce yil once gonderilmis olan peygamberlerin sozlerinde de yapilmis olamazmi? Cevabini kendiniz verin.

Ben kaynagin ayni olmasidir dedim ve buna inaniyorum. Insalalh sizde icinizde ki supheleri giderip dogrusunu bulursunuz.

Saygilarimla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bethrezen -- 2 Mart 2009; 13:32:48 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Doğruda benim arapçam yok artı olarak bunları çevirenler genelde tarikatlar her yazar çevirisinde kendi düşüncelerini yansıtır doğru olurmu sizce

aynen doğru diyorsun
    kaynak olarak şu kesin doğrudur demem imkansız, benim de arapçam yok
    Elmalılı Hamdi Yazır güzel bir meal sunmuştur ama, ben onu da okudum kısmen, tavsiye edebilirim
  • quote:

Orjinalden alıntı: etusch

quote:

...

Üstünkörü bir cevap sizin kafanızdaki soru işaretlerini giderecek mi ? O zaman böyle basit soruların sarsacağı bir inancın sahibine ne yapılabilir ?
    Eğer güzel, en azından cevap niteliği taşıyan birşeyler okumak istiyorsanız, ciddiyseniz ve cevabı burada aramakta ısrarcıysanız, eğitiminize uygun bir Türkçe ile daha fazla zaman ayırarak ve aklınıza gelmediğini söylediğiniz gerekçeleri de yazarak bunu denerseniz belki güzel cevaplar elde edersiniz. Mevcut durum ben soruyu unuttum, soramayacağım ama siz cevabı verin niteliğindedir.
    Şu anda yazdığınız şeyin, hani neresinden tutsan elinde kalır derlerya, tutulacak ve elde kalacak bir yeri bile yok.

Fakat dergah dediğiniz şeyler hakkında bir iki bişey yazıp bir de tavsiyede bulunayım. Tarikatlar ilk kurulduğu zamanlar fıkıh ilmine önem verirlerdi ve fıkıhsız dinin yaşanamayacağını bilir ve bilmenin gereğini yaparak fıkhı öğrenirlerdi. Bugün çoğu tarikat mensubu şeyhlerini ilimde doruk noktası saysalarda bu bugün değil geçmişteki bu fıkhın önemini kavramış kişiler için bile çoğu zaman söylenemeyecek bir durumdur. Fakat o zamanlar var olan o güzel yaklaşım bugün kendini büyük oranda yitirmiş ve garip bir bağlılığa bırakmıştır.
    Oysa ilimsiz bağlanılan herşeyin insanı yanlışa götürmesi ihtimali vardır.
    Bugün tarikatçılar insanları bilgiyle değilde ruhlarına kalplerine dokunarak onları doğru yola iletme çabasında oldukları gibi şeyler söylerler. Kendi kendilerine birşeyler yapıp onunla takva elbisesini kendi üzerlerine geçirdiklerine inanırlar. Bu söylediklerim elbetteki yüzde yüz uyan bir tanım değil. Bu benim gördüklerime dayanarak yaptığım bir yorumdur. Henüz içlerinde şöylelerini de gördüm dememe neden olacak birine rastlamak nasip olmadı.
    Şimdi sen tutup bu adamlardan dinini öğrenmeye kalkarsan bunların sana söyleceği şeylerin seni iyice sapıtması kaçınılmaz olur.
    Ehli sünnet üzere olan, Mahmut Toptaş, Ebubekir Sifil, Cevat Akşit gibi hocaların yazdıkları kitapları ve ehli sünnetin baş tacı tefsir ve hadis kitaplarını okuyarak sorularına cevaplar arayabilirsin. Yine bu şahısların sitelerinde ya da rıhle, darulhikme gibi dergilerin yazarlarından vs. sorarak güzel kelam kitapları hakkında bilgi alabilirsin. Bunlar kafasında ciddi soru işaretleri olan ve o sorulara gerçekten cevap arayan insanların yapacağı davranışlara örnektir. Ama eğer forumun kültür bilim bölümünde böyle bir konu açmaktan, beş dakika da okuması bile işkence bir şekilde bir şeyler karalamaktan öte gitmeyen bir soru ise kafandaki senin imanının gücü de başka bir soru işareti olacaktır.

Kusura bakma iyi yazamıyorum konuma hakimde değilim ama keşke konuma odaklansa idin neyse sende sağol

• quote:

Orjinalden alıntı: Bethrezen

Konuyla alakasiz gozukebilir ama Barnabas inciline deginmek isterim. Incil'in kendisi Aremice yazilmistir yani Hz. Isa zamaninda konusulan dilde. O incilde kendisinden sonra son bir peygamberin gelicegini mujdeler, ve ayrica Barnabas incilinde Hz. Isa'dan Allah'in oglu olarak degil tam aksine bir peygamber olarak bahsedilir. Gunumuz incillerinden ne kadar farkli degil mi? Peki bu farklilik ve tahrifat binlerce yil once gonderilmis olan peygamberlerin sozlerinde de yapilmis olamazmi? Cevabini kendiniz verin.

Ben kaynagin ayni olmasidir dedim ve buna inaniyorum. Insalalh sizde icinizde ki supheleri giderip dogrusunu bulursunuz.

Saygilarimla

Çok güzel bir nokta yakalamışsınız İncilden önce yazılan bu Dinin dilide Aramiceydi belki Zerdüşt de peygamber olabilir önemli olan konu Aramice gelmedi şimdiki Hristiyanlığa hiç bakmayın Eski Paganizim inancı 100 de 60 nerede ise devam ediyor ama yazınız çok işime yaradı bi kaç kaynaktan daha bakıcam sağolun

• Akıl ve bilim aydınlık kesimdedir. Din ve iman ise karanlık kesimde. Aklın, bilimin ölçüleri bellidir. Gözlem vardır, deney vardır, nesnellik vardır...Yolu ışıklandıran da bunlardır. Öyleyse "din"in üzerine nasıl gidilmesi gerektiği ortada ve son derece açık: Karanlığın üzerine nasıl gidilirse, "din"in üzerine de öyle gidilmelidir. Karanlıkla savaşılırken ışık gereklidir. Dinin, imanın üzerine gidilirken akıl ve bilim gereklidir

Özgürlükleri bağlayan her türlü zincir kırılmalı, en başta da kafalardaki "iman zinciri". İman zincirine bağlı düşünce sabittir, değişmezdir. Bu ise doğanın değişken yapısına terstir. Zincirli zihin gelişme gösteremez; değişmelere, gelişmelere ayak uyduramaz. Dünyamızdaki her türlü olumlu gelişme, dinin ve imanınki başta olmak üzere, tabuların zincirinden kurtulabildiği, yol bulabildiği ölçüde gerçekleşebilmiştir. İnsan aklı, bilim, teknoloji, insan hakları alanında ulaşılan noktalar, bu yoldaki adımların ürünleridir.

• quote:

quote:

Saygilarimla

Çok güzel bir nokta yakalamışsınız İncilden önce yazılan bu Dinin dilide Aramiceydi belki Zerdüşt de peygamber olabilir önemli olan konu Aramice gelmedi şimdiki Hristiyanlığa hiç bakmayın Eski Paganizim inancı 100 de 60 nerede ise devam ediyor ama yazınız çok işime yaradı bi kaç kaynaktan daha bakıcam sağolun

Rica ederim ne demek.

Yardimci olabildiysem ne mutlu. Ayni durumlardan bende gectigim icin sizi anliyorum.

Saygilarimla

• quote:

Orjinalden alıntı: [ Chery ]

Akıl ve bilim aydınlık kesimdedir. Din ve iman ise karanlık kesimde. Aklın, bilimin ölçüleri bellidir. Gözlem vardır, deney vardır, nesnellik vardır...Yolu ışıklandıran da bunlardır. Öyleyse "din"in üzerine nasıl gidilmesi gerektiği ortada ve son derece açık: Karanlığın üzerine nasıl gidilirse, "din"in üzerine de öyle gidilmelidir. Karanlıkla savaşılırken ışık gereklidir. Dinin, imanın üzerine gidilirken akıl ve bilim gereklidir

Özgürlükleri bağlayan her türlü zincir kırılmalı, en başta da kafalardaki "iman zinciri". İman zincirine bağlı düşünce sabittir, değişmezdir. Bu ise doğanın değişken yapısına terstir. Zincirli zihin gelişme gösteremez; değişmelere, gelişmelere ayak uyduramaz. Dünyamızdaki her türlü olumlu gelişme, dinin ve imanınki başta olmak üzere, tabuların zincirinden kurtulabildiği, yol bulabildiği ölçüde gerçekleşebilmiştir. İnsan aklı, bilim, teknoloji, insan hakları alanında ulaşılan noktalar, bu yoldaki adımların ürünleridir.

Turan Dursun.

Lutfen bu konuyu da propagandaya ve tartismaya cevirmeyin.

Herkesin inanci kendinedir. Siz inanmayabilirsiniz ama baskasi inanabilir. Kisilerin inanclarina saygili olmak yerine bu tur yazilari alinti yaparak tartisma cikarmak niye?

Saygilarimla

• içindeki şüphe neki ben hiçbişi anlamadım

yazdıklarına göre eski bir dinden bahsediosun evet ama eskiden büssürü peygamber geldi bunların bir kısmının ismi kuranda geçiyor ve daha çok olduğuda söyleniyor ve bu allahın varlığın yok saymaz senin inanmadığın ve kafanda soru işareti oluşturan neden ne ki
  • quote:

içindeki şüphe neki ben hiçbişi anlamadım

yazdıklarına göre eski bir dinden bahsediosun evet ama eskiden büssürü peygamber geldi bunların bir kısmının ismi kuranda geçiyor ve daha çok olduğuda söyleniyor ve bu allahın varlığın yok saymaz senin inanmadığın ve kafanda soru işareti oluşturan neden ne ki

Benim yazidan anladigim, eski dinler ile Kuran'daki benzerlikler ve arkadas bunun sebebini soruyor.

Yanlis anlamis ta olabilirim

Saygilarimla
  • quote:

Orjinalden alıntı: [ Chery ]

Akıl ve bilim aydınlık kesimdedir. Din ve iman ise karanlık kesimde

Bu çıkarımı nasıl yaptın merak ettim. Nesnel olan bir yaklaşım değil kesinlikle. Gözleme dayanarak tümevarım yaptığını düşünelim. Ne ölçüde geniş bir gözlem? Çerçeve toplum, geneli ne ölçüde temsil edebiliyordu? Sadece bilinmeyen, kontrol edilemeyen çok geniş spektral etkilere sahip faktörleri ne ölçüde hesaplayabildin? Yüzde kaç güvenceli bir sonuca ulaştın, standart sapma ne oldu? Yoksa bunların hiçbirini yapmadın da öylesine mi yazdın bunları? Bilim nedir, araştırma yöntemleri nasıldır haberin var mı? Aklının sınırları ne derece geniş hiç değerlendirdin mi?

En tehlikeli cahil, cahil olduğunu bilmeyen cahildir

• Neye ve niye inandığını tam olarak içine sindiremediğin sürece bu ve buna benzer herşey senin inancını sarsacaktır. Sadece müslüman bir ülkede doğuğun için müslümansan ve olma ihtimalinden korkutuğun için Allah'a kendini inandırıyorsan zaten kendi içinde oluşturduğun girdaplar içerisinde kaybolursun.

Allah' a gerçekten inanmak kendinin onun bir yansıması olduğunu görebilmek ile mümkündür. Şu an sahip olduğun tüm kudret Allah'ın yeryüzündeki yansımasıdır. Kendi kudretlerini keşfebildiğin ölçüde ona yaklaşırsın. Örneğin kas gücü; kas gücünü geliştirmek için çalışırsın, acı çekersin, zaman harcarsın, emek harcarsın bu seni geliştirir olduğundan daha kuvvetli olursun ama zaten sende olan bir şeyi ortaya çıkarırsın. Namaz kılarsın, yoga yaparsın vs vs kendini bu dünya dan kopartır Allah' a yaklaştırırsın. Oruç tutarsın dünya nimetlerinden soyutlanırsın Allah'a yaklaşırsın. Sonunda yeterince bilincini yukseltebilirsin o farkındalığa ulaşabilirsen ermiş olursun, nirvanaya ulaşırsın vs vs.

Din Allah'a ulaşmak gercek varlığına dönmek için araçtır. Bize zorla yaptırılan buyruklar değil yol göstericilerdir. Dünya bu yuzden sınavdır. Islamiyet bu yolların tek bozulmamış ve doğru olanıdır. Ama şu bir gercek ezbere kılınan namaz, tutmak için tutulan orucun bir faydası olacagına inanmıyorum neden tutuğunu neden kıldığını bilmek gerekir.

• İnanmayanların doğrusu vardır. İnanmayanların doğrusu onları cehennemde yakmaz. Dünyada mutluluğu tatmışlardır ve öldüklerindede tatmaya devam edeceklerini umarlar.

İnananların doğrusu vardır. İnanınca cennetle ödüllendirilirsin fakat inanmazsan cehennemde yanarsın. Hayatını insanlara ve kendine yardım ederek geçirmekle zorundasındır.

Herkesin bir doğrusu vardır ve kontrol edemediğimiz mantığın verdiği sonuçtan hesap sormak bana kalırsa gerçekleşmeyecek.
    İnsan gördükleri ve duydukları kadar küçük değildir. Size şöyle söyliyeyim, inancınıza ne kadar güven taşıyorsanız aynı şekilde inanmayanlarda kendine güvenirler. Bu durumda inanmayanlar farklı dünyanın insanları olur, yaratılırken yanlış bir şekilde düşünebilmeleri için tasarlanmış ve inananların inancını sınamak için bu dünyaya gönderilmiş olabilir

-Neden inanmıyorsun?
    -Böyle programlandım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SonOfPatriot -- 1 Mart 2009; 17:33:29 >

• Bu konuda siyaset yapmayalım ben alabileceklerimi aldım daha daha farklı düşünceler varsa gelsin anlatsın benim bu boşluğa düşmemden sebebelerden biride halkımızın dini açıdan aşırı derecede sömürülmesi benim kaldığım tarikatta satranç bile oynadığımıza kızıyorlardı normal namazlarımız yetmiyo fazladan zorla kıldırıyorlardı sırf millete iyi görünelimde bize yardım etsinler diye
  • quote:

quote:

içindeki şüphe neki ben hiçbişi anlamadım

Benim yazidan anladigim, eski dinler ile Kuran'daki benzerlikler ve arkadas bunun sebebini soruyor.

Yanlis anlamis ta olabilirim

Saygilarimla

Yanlış anlama,hiç anlamama, çok normal. Çünkü anlatamama var ortada. Üstelik bodrumda kaybettiği anahtarı bodrum karanlık diye bahçede arıyor.

[ Chery ] gibilere verdiğin fırsat da yanına kar. Bak hemen kalıplaşmış ve kendince bilimsel saldırısını nasıl hemen raftan indirdi.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.