Şimdi Ara

Dinimizle ve kendim ile ilgili bir eleştiri (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
712
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Zeitgeist diye bir video var.Onun alt yazılı olanını bulup izle,o zaman kafandaki düşüncelerin şekilleneceğini sanıyorum.

Orjinalden alıntı: Dreatlord

Bu konuda siyaset yapmayalım ben alabileceklerimi aldım daha daha farklı düşünceler varsa gelsin anlatsın benim bu boşluğa düşmemden sebebelerden biride halkımızın dini açıdan aşırı derecede sömürülmesi benim kaldığım tarikatta satranç bile oynadığımıza kızıyorlardı normal namazlarımız yetmiyo fazladan zorla kıldırıyorlardı sırf millete iyi görünelimde bize yardım etsinler diye

Her kesim yanlis yapar, tarikat olsun yada imam. Herkes kendince dini uygulamaya calisir. Kimileri sizin de dediginiz gibi 5 vakitin ustune de namaz kilar, satranc oynanmasina karsidir, vb. ama bu onlarin uygulamasidir. Sizin de boyle uygulama zorunlulugunuz yoktur.

Anlamiyorum elinizin altinda Kuran-i Kerim gibi bir kitap varken, okuyup en dogrusunu ogrenmek varken neden tarikat yada benzeri yerlere giderek dini onlardan ogrenmeye calisiyorsunuz? Ac Kuran'i oku guzel kardesim. Mealler arasi farkliliklar olabilir, o zaman sende hepsine bir gozat, aralarindan begendigini oku hem boylece farkli insanlarin farkli yorumlariyla bilgi haznen daha da genisler.

Saygilarimla

• bir doz Zeitgeist öneririm.

---

Din dediğimiz kavram aslında pekala pekçok kültür ve "iyilik" anlayışının karması olabilir ama "din dogmadır" bu yüzden böyle sorgu suale yer yoktur. Hele hele bizim gibi sığ toplumlarda mazallah linç bile ederler adamı!

Anlayışı için herkese teşekkürlerimi sunuyorum.

Birde Muazzez İlmiye Çığ'ın "İncil, Tevrat ve Kur'an'ın Sümerdeki kökeni" kitabını okumanızı tavsiye ediyorum.
  • Sümer'lilerden öncede İslam vardı.Bu Hz.Adem ile başladı.Bütün peygamberlerin getirdiği,anlattığı her şey İslam'dır.Binlerce peygamber geldi.Anlattıkları hep aynıydı.Bu peygamberler gitikleri,bulundukları yerlere tebliğilerde bulunuyorlardı.Gün geçtikte yoldan sapanlar kendi uydurdukları inanç sistemini kurdular.Benzerlik yoktur.Gerçek olan gerçek peygamberin hayatıdır.Bu peygamber hayatlarını bir şekilde değiştiirp kendi inanç sistemine soktular.

Orjinalden alıntı: Fetih

Sümer'lilerden öncede İslam vardı.Bu Hz.Adem ile başladı.Bütün peygamberlerin getirdiği,anlattığı her şey İslam'dır.Binlerce peygamber geldi.Anlattıkları hep aynıydı.Bu peygamberler gitikleri,bulundukları yerlere tebliğilerde bulunuyorlardı.Gün geçtikte yoldan sapanlar kendi uydurdukları inanç sistemini kurdular.Benzerlik yoktur.Gerçek olan gerçek peygamberin hayatıdır.Bu peygamber hayatlarını bir şekilde değiştiirp kendi inanç sistemine soktular.

Arkadaşın anlattığı başka birşey bu dinlerin hikayesinin tıpatıp benzemesidir.Hz.İsa'nın hayatı gibi bir sürü ilkel dönemlerdeki tanrıların hikayesi vardır.Zeigteist belgeseli bunu çok güzel bir şekilde anlatmış,oradan herkes detaylı bilgi edinebilir.
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.