< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Dinimi nasıl değiştirebilirim? (2. sayfa)

-
-
kendi isteginle ulkede 2. sinif vatandas muamelesi gormek istiyorsun yanlis anlamadiysam?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi made off hit her -- 15 Aralık 2021; 0:23:5 > -
Ben hepsine inanıyorum öyle bir seçenek var mı?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Mardin'e git orada halen aktif bir kaç tane manastır var. Başvurunu kabul edeceklerini varsayarsak tabi. Çal kapılarını anlat durumu onlar seni güzelce bir ortodoks yaparlar. vaftiz de olacaksın elbette... Hayatını orada geçirmek istersen seni kabul ederlerse orada küçük ayak işlerine bakarsın. Keşiş olursun. Dinini öğrenir bir yandan da... Orada kendini geliştirsen kim bilir belki metropolitğe kadar yükselirsin.
-
el diablo
-
-
E devlet>din hizmetleri>dinimi değiştirmek istiyorum>en altta bulunan hepsini seç işaretini tıkla.
Yalnız din değiştirmek parayla. Mobil imza vb şeylerden almanız lazım.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Aynen katılıyorum.
Çevremde bir nevi bağıra bağıra dine inanmadığını ilan eden bir tanıdığım oldu. Etrafındakiler çok komik tepkiler veriyorlar, ne yapacaklarını da bilemiyorlar. Annesi sürekli ağlar, dayılar teyzeler ayrı ağlar, sürekli bir ikna çabası. “Bir de şu konuşsun bakalım”lar bitmek bilmez.
Bir aile büyüğü Türkiye’nin dört yanından hocaları topladı, ağırladı. Kabir azabını azaltacaklarmış. Ne yapıyorlar acaba? Saygım da var da o toplantıda konuşulanlar neydi? Dev bir güce karşı birleşen hocalar filan ilginç bi doğa olayı.
Çocuk öyle bir bıktı ki, aynen numara yapmanın çok daha doğru olduğunu düşünüyor diye biliyorum.
Yinede çocuk doğrusunu yapmış hocam. Ne kadar alay ederlerse etsinler ne kadar kendilerinin haklı olduklarını sansalarda onlara rasyonel sorularla fikirlerini sormaya devam etmek lazım. O zaman akıllarındaki duvarlar kırılıp gerçekleri görmeye başlayacaklar.
çevremiz bizi ayıplayacak diye, çocukken bize dayatılan ıspatsız şeylere inanacak değiliz elbette. Genellikle zayıf gördükleri insanlara denk geldimi öyle ikna edecek şekilde konuşurlar, bana denk gelenler çoğu soruma cevap veremeyip "ben böyle inanıyorum senin dinin sana benim dinim bana" deyip konuyu kapatıyor trip atarak. E o zaman niye konuyu açıyorsun diyorum "ben senin iyiliğini istiyorum" diyor
yav tamam bende sizin iyiliğinizi istiyorum ama bana cevap veremiyorsunuz, savunduğunuz din hakkında sizden daha çok bilgiye sahibim diyorum, kabul etmiyorlar. Adamlar bug'a giriyorlar şok geçiriyorlar sorduğum soruları duyunca. Ha işin sonunda kin tutmaya başlayıp, yanına 3-5 yandaşını bulunca aklınca bana laf sokmaya çalışıyorlar ama oda ellerinde patlıyor yine haksız duruma düşüyor bu sefer daha da çok kinleniyor bu böyle artıyor en son başka konularda laf sokmaya çalışıyor.
Ama yine de hiç bir zaman aklımdakileri söylemekten geri durmadım. Yani toplum bizi dışlayacak diye yalan söylemeye gerek yoktur, inanmıyorum, inanarak geçirdiğim zamanlar içinde çok pişmanım keşke zamanımı farklı şekilde değerlendirseydim, daha fazla sex yapıp daha fazla alkol alırdım.
-
Rabbim bizi biliyor bu dünyadakiler bilmesede olur.
Yeni kimliklerde din yazmıyor. E devlette biyerlerde yaziyorsa bilemem.
Abi Hristiyan olmak mı istiyorsun ilk önce bir güzel bilgi edin sonra kitab-ı mukaddes yani incil al sular seller gibi oku daha sonra en yakın artık hangi meshep'den olmak istiyorsan bir kilise manastır'a git orda rahip,papaz veya peder neyse din değiştireceğini söyle ardından vahtiz ol sonra takdis edil ardından bir hristiyan ismi al sonra e-devlet yoluyla kimliğini değiştir.
-
ırkı Türk olan biri, Van'daki akdamar kilisesine (ermeni apostolik kilisesi) gidip Hristiyan olabilirmi hocam? :D
Ben olacağımdan değil, konu sahibi için sordum.
Dinsizlikle kötülüğü nasıl bağdaştırdığınızı merak ettim?
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Bunun gibi tipleri adam yerine koymayıp soru bile sormamanı öneririm. Böyle tipleri dışlamak, medeniyetten uzaklaştırmak gerek.
-
Sorsan bir de başka inançlara saygı duyuyoruz der bu tipler ama kendi ideolojik inançlarını her dk dikte etmeden de durmazlar. Ben de şahsen böyle muhabbetlere girmemek için inancımı kendi içimde yaşıyorum. Salça olacaklara fikirlerimi açmıyorum sadece seviyeli insanlarla o kadar. Gerçi çevremde salça olacak tipler pek yok öyleleriyle arama mesafe koyarım, işim olmaz. Senin tanık olduğun olay bayağı abartılıymış gerçekten.
Bana normal geliyor. Hayatı boyunca cennette çocuklarıyla kavuşma hayali kuran bir anne, inancı da devam ediyorsa gayet ağlar.
Diğer aile büyüğünün de niyeti iyi ama kabir azabı engellemek için bir güçlü hocalar toplantısı insana tüm dinlerin temeline aykırı geliyor. Ne kadar güçlü olabilir ki? İnsan işte. Neyse niyet iyi amel ilginç.
İnancını kaybeden kişiler, inançlılara yönelik empati yapmayı çoğunlukla reddediyor. Empati eksikliği iki tarafa da ait genel bir ağır problem diyelim.
Ama önceki mesajda yazdıklarım bu ülkede gayet doğal.
Hristiyan olmak için ne kilise ne de başka bir şeye gerek yoktur. Tek tanrı inancı ile onun dünyadaki tezahürüne inanmak yeterlidir. (İsa Mesih), bir de onun yeniden dirildiğine diyelim. Vaftiz edilmek filan şart değildir. İnanç yeterlidir.
Benim ortadoğu kaynaklı inançların ilahiliğine inanma ihtimalim yok fakat hristiyanlığın öncelikle dualarını çok seviyorum. Tanrının tezahürü inancını ise gayet mantıklı buluyorum. Yani ben inanmıyorum fakat birilerinin inanması bana normal ve mantıklı geliyor.
Yaygın olarak gördüğün için normal geliyordur ama normal değil. İstediği kadar iyi niyetli olsun sonuç olarak yapılan başka insanların yaşam tarzına, inancına saygısızlıktır. Ben inançsız biri olarak inançlı birine iyi niyetle kendi görüşlerimi dikte etmeye çalışsam sonra üzerine niye oruç tutuyorsun desem mesela bu kişiler söylediğim şey için hiç de iyi niyetle bakmazlar.
Hocaları toplayıp kutsal bir sinerji yaratmak gerçekten ilginçmiş tabi.
Bakın dinimi değiştirdim aha da işte kanıtı diye ortamlarda nufüs cüzdanını çıkarıp puan toplama, popülarite kasma amaçlı çalışmalar.
Artı olarak da,
Sanki nufüs cüzdanında müslüman yazıyorken,
haramdan ,günahtan kaçıyordunuz , günde 5 vakit namaz kılıyordunuz, oruç tutuyordunuz da,
Şimdi hristiyan olunca da pazarları kiliseye gidip org dinleyecekseniz, papaza gidip günah çıkaracaksınız.
Dini siyasete, ticarete alet edenlere kızıyoruz ama, dinini olmayan popülaritesine alet edenlere de ne demek lazım bilmiyorum. Din elinizde oyuncak değildir, hangi dine mensupsan, onun gereğini yapacaksın. Yoksa kimliğinde ne yazdığı ne kadar önemli?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ABCdiküçgeni -- 17 Aralık 2021; 13:0:8 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X