Şimdi Ara

dinç, uykusuz olmak için ilaç vitamin tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
2
Favori
68.993
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • öss ye hazırlanıyorum malum dinç olmam lazım, uyku içinde fazla vaktim yok. herkes birşey öneriyor, sizlerin nacizene görüşleriniz nelerdir?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Sabah Dinç Uyanmak ve Gün Boyu Enerjik Kalmak İçin İlaç ve Vitamin Tavsiyeleri

Yeterli uyku almanıza rağmen sabah yorgun ve uykulu uyanıyorsanız ilaçlar ve vitaminler sizi dinç tutmanıza yardımcı olabilir. İşte sabah dinç uyanmak ve gün boyu enerjik kalmak için ilaç ve vitamin tavsiyeleri:

İlaçlar:

• Modafinil: Sabah dinç uyanmak için kullanılan bir ilaçtır. Uykuyu azaltır ve uyanıklığı artırır.
    • Metilfenidat: Dikkat eksikliği bozukluğu (DEHB) tedavisinde kullanılan bir uyarıcıdır. Ayrıca sabah dinç uyanmaya ve gün boyu enerjik kalmaya yardımcı olabilir.
    • Amfetaminler: Metilfenidat gibi, amfetaminler de uyanıklığı artıran uyarıcılardır.

Vitaminler:

• B12 vitamini: Enerji metabolizmasında rol oynayan bir vitamindir. Eksikliği yorgunluk ve halsizliğe neden olabilir.
    • Demir: Kırmızı kan hücrelerinin oksijen taşımasına yardımcı olan bir mineraldir. Demir eksikliği anemiye ve yorgunluğa yol açabilir.
    • C vitamini: Antioksidan özelliğiyle bilinen bir vitamindir. Yorgunluğu azaltmaya ve enerji seviyelerini artırmaya yardımcı olabilir.

Uyarılar:

• İlaçlar ve vitaminler sizi geçici olarak dinç tutabilir, ancak yeterince uyku almanın yerini tutmaz.
    • İlaçları doktor tavsiyesi olmadan kullanmamalısınız. Olası yan etkiler ve ilaç etkileşimleri konusunda doktorunuza danışın.
    • Vitaminleri aşırı dozda almayın. Fazla vitamin alımı yan etkilere neden olabilir.

Sonuç:

???? dinç uyanmak ve gün boyu enerjik kalmak için ilaçlar ve vitaminler yardımcı olabilir. Ancak en etkili çözüm yeterli uyku almaktır. Eğer kronik yorgunluk veya uyuşukluk yaşıyorsanız, altta yatan bir tıbbi durum olup olmadığını belirlemek için bir sağlık uzmanına başvurmalısınız.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • benexol b12. bkz: google

- akıl ve sinir hastalıklarında faydalı olabilir.
    - mikrobik hastalıklara karşı direnci arttırır.
    - iştahı arttırır.
    - ortalamanın altındaki boy uzunluklarında yararlıdır.
    - öğrenme ve bellek kapasitesini geliştirir.
    - enerjiyi arttırır.
  • MODİODAL
  • quote:

Orjinalden alıntı: alyanki

benexol b12. bkz: google

- akıl ve sinir hastalıklarında faydalı olabilir.
    - mikrobik hastalıklara karşı direnci arttırır.
    - iştahı arttırır.
    - ortalamanın altındaki boy uzunluklarında yararlıdır.
    - öğrenme ve bellek kapasitesini geliştirir.
    - enerjiyi arttırır.

teşekkür ederim
    odysseus sanada

okulda öğretmen double x diye bir şey dedi, var mı kullanan?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi spyfox -- 13 Ocak 2009; 21:21:30 >
  • Harbiden işe yararmı bunlar?
    Bıraksalar 18 saat uyurum da vicdanım elvermiyor son sene..
  • quote:

Orjinalden alıntı: Odysseus348

MODİODAL

biyonik insan gibi uykusuz 25 saat geçirdikten, akabinde iki vize devirdikten sonra eve gelip 3 saat boş gözlerle tavana bakarken gram uyku olmadığının anlaşılmasıyla "aa süper bişiymiş lan bu" diyerek ortalıkta sadece motor faailyetler icra ederek gezilebilen, 2 saat uykunun bünyeye kafi geldiği, sınav dönemlerinde konsantrasyon sağlayan ilaç.

• Kolanın içine bir çay kaşığı nescafe koyup iç.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Gereksiz iş bunlar sakın kullanma yapma düzenli çalış uyu çalış uyu... gerisi gelir.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Numan

Harbiden işe yararmı bunlar?
    Bıraksalar 18 saat uyurum da vicdanım elvermiyor son sene..

aynen hocam valla bıralsaşar bende uyurum o kadar ama şu "mondial" denen ilacı kullanan baya insan var sözlüklerde okuyunca ne işe yaradığı çıkyıo. Almayı düşünüyorum şu saatten sonra. Kaldı 5 ay
  • @alyanki
    ilaco reçetesiz alabiliyor musun? bir de şu an fiyatı ne kadar?
  • ben benexol'ü reçeteli alıyorum ama sadece hastane dibimde olduğu için. her doktor yazıyo zaten isteyince. boşuna para ödemiyeyim diye yazdırıyorum. gerçi pahalı da değil. ama modiodalı daha yeni duydum. kullanmayı düşünüyorum şu anda. bi doktora danışıcam önce
  • benim öss gibi derdim yok ama günde 12 saat uyusam sabah yine yataktan kalkmak istemiyorum. yaş 22. nedeni ne olabilir acaba.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 9090XWB -- 14 Ocak 2009; 15:02:57 >
  • Yedikleriniz yaşam kalitenizi doğrudan etkiler. İlaç değil de doğal multivitamin kompleksleri kullanabilirsiniz. Bu gibi konularda öncelikli ihtiyaç B grubu vitaminlere karşı oluyor ama Ben GNC markasının bir ürünü olan MEGA MEN tableti tavsiye ederim. Günde iki tablet yemekle beraber alıyorsunuz, gün içerisinde ihtiyacınız olan ve günlük gıdalardan karşılayamadığınız vitaminleri karşılıyor. Uzun süredir kullanıyorum, aktif olarak spor da yaptığım için çok faydasını gördüm.

• bu tür ilaçların acısı sonradan çıkar mı acaba ya

bnmde öss senem sabah 7 de uyanıyorum akşam ders çalışırken 23.20 oldu mu gözlerim kapanmış oluyo kendi el gücümle açıyorum
  • quote:

Orjinalden alıntı: ZUĞAŞİBERE

Yedikleriniz yaşam kalitenizi doğrudan etkiler. İlaç değil de doğal multivitamin kompleksleri kullanabilirsiniz. Bu gibi konularda öncelikli ihtiyaç B grubu vitaminlere karşı oluyor ama Ben GNC markasının bir ürünü olan MEGA MEN tableti tavsiye ederim. Günde iki tablet yemekle beraber alıyorsunuz, gün içerisinde ihtiyacınız olan ve günlük gıdalardan karşılayamadığınız vitaminleri karşılıyor. Uzun süredir kullanıyorum, aktif olarak spor da yaptığım için çok faydasını gördüm.

hocam bunları fiyatları nedir acaba?

• quote:

Orjinalden alıntı: alyanki

ben benexol'ü reçeteli alıyorum ama sadece hastane dibimde olduğu için. her doktor yazıyo zaten isteyince. boşuna para ödemiyeyim diye yazdırıyorum. gerçi pahalı da değil. ama modiodalı daha yeni duydum. kullanmayı düşünüyorum şu anda. bi doktora danışıcam önce

benexolü reçetele alman ilginç devlet vitamin haplarını reçeteyle vermediğini biliyordum
  • quote:

Orjinalden alıntı: spyfox

quote:

Orjinalden alıntı: ZUĞAŞİBERE

Yedikleriniz yaşam kalitenizi doğrudan etkiler. İlaç değil de doğal multivitamin kompleksleri kullanabilirsiniz. Bu gibi konularda öncelikli ihtiyaç B grubu vitaminlere karşı oluyor ama Ben GNC markasının bir ürünü olan MEGA MEN tableti tavsiye ederim. Günde iki tablet yemekle beraber alıyorsunuz, gün içerisinde ihtiyacınız olan ve günlük gıdalardan karşılayamadığınız vitaminleri karşılıyor. Uzun süredir kullanıyorum, aktif olarak spor da yaptığım için çok faydasını gördüm.

hocam bunları fiyatları nedir acaba?

100 tablet olanın fiyatı 69,95 ama gnc kart üyesi oluyorsun her ayın ilk haftası herşeyi %20 indirimli alabiliyorsun. Genelde bir çok üründe indirim oluyor zaten.

100 tableti günde 2 tablet yemekle beraber alarak 50 günde ancak bitirirsin

• gnc pahalı ve bence gereksiz
  • quote:

Orjinalden alıntı: Coder85

gnc pahalı ve bence gereksiz

fiyata bakınca haklı olabilirsin ama hesaplamak lazım.

70 lira diyelim, 50 gün kullanacaksın bir kutuyu. Günde 1,4 liraya günlük vitamin ihtiyaçlarının seni dinç tutacak önemli bir kısmını karşılamış oluyorsun.

Kullanmadığım ya da kullanıp da beğenmediğim bir ürün olsa burada tavsiye etmem

Düzenli spor yaptığım için besin takviyesi ürünleri sürekli GNC den alırım, gayet memnunum.
  • body building sitelerinde gnc pek tavsiye edilmiyor bunlar amerikan reklamlarıyla şişirilmiş ürünler. Hatta biri hesap yapmıştı aynı vitamin ve mineralleri tek tek alındığında daha hesaplı oluyordu.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.