Şimdi Ara

Dinazorların Nesli Tükenmeseydi Ne Olurdu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
23
Cevap
0
Favori
2.358
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu konuyu bir sözlükte de yazmıştım hep bu zamanın şartlarına göre cevaplar yazmışlardı. Mesela otçul olanlardan yararlanılır, kurbanda dinazor keserdik gibi cevaplar vardı. Bence dinazorların nesli tükenmeseydi insan bu şekilde evrimleşip bugünkü şartlara gelemezdi en basitinden beynimiz bu kadar gelişemezdi hatta neslimiz bile tükenebilirdi.

• Dinozorların zamanında insanın ataları maymunsu bile değildi daha küçük memelilerdi. Dinozorların yok olmasına sebep olan olaylar aynı zamanda dünyayı ve bizim evrim çizgimizi de tamamen değiştirdi. Dinozorlar olsa zeki insanlar belki hiçbir zaman olmazdı, evrimimiz farklı bir yolda ilerlerdi ama zeki sürüngenler olur muydu acaba. Sanmıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mr. Cavor

Dinozorların zamanında insanın ataları maymunsu bile değildi daha küçük memelilerdi. Dinozorların yok olmasına sebep olan olaylar aynı zamanda dünyayı ve bizim evrim çizgimizi de tamamen değiştirdi. Dinozorlar olsa zeki insanlar belki hiçbir zaman olmazdı, evrimimiz farklı bir yolda ilerlerdi ama zeki sürüngenler olur muydu acaba. Sanmıyorum.

Jurassic Park'ta zeki bir dinazor türü vardı, kapıyı kolundan çevirip açıyordu. Gerçekte de var mıydı bilmiyorum ama yaşasaydı milyonlarca yıl sonra multi zeki olurdu heralde.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Neuroxena

quote:

Dinozorların zamanında insanın ataları maymunsu bile değildi daha küçük memelilerdi. Dinozorların yok olmasına sebep olan olaylar aynı zamanda dünyayı ve bizim evrim çizgimizi de tamamen değiştirdi. Dinozorlar olsa zeki insanlar belki hiçbir zaman olmazdı, evrimimiz farklı bir yolda ilerlerdi ama zeki sürüngenler olur muydu acaba. Sanmıyorum.

Jurassic Park'ta zeki bir dinazor türü vardı, kapıyı kolundan çevirip açıyordu. Gerçekte de var mıydı bilmiyorum ama yaşasaydı milyonlarca yıl sonra multi zeki olurdu heralde.

Kapı açmak için fazla bir zeka gerekmiyordur herhalde. Tavuğun soyu dinozorlara dayanıyor işte milyonlarca yıl sonra anca tavuk olmuş kanadı var uçamıyor

• Dünya'daki yaşamı domine etmeye devam ederlerdi.Şu an yaşayan büyük memeliler(mesela fil)onların yemi olacağından var olmayabilirdi.
    Eğer yok olmasalardı bugünkü memelilerin evrimini farklı bir yola sokarlardı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nucleus7 -- 18 Mayıs 2014; 22:59:51 >
  • Dinazorların nesli tükenmeseydi büyük ihtimalle insanların nesli tükenirdi ama yinede insanlar dinazorları kontrol altına alabilecek icat geliştirselerdi türkler tarafından ev taşımacılığı ve nakliyat aracı olarak kullanılırdı etinden, sütünden, yumurtasından da faydalanırdı flash tvdeki eşşekle ilişkiye giren adam belkide dinazorla ilişkiye girerdi v.b
  • Bence nesilleri tükenmedi hala etrafımda dinozor zihniyetinde bir sürü insan var.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Neuroxena

quote:

bahsettiğin dinozorun adı VELOCİRAPTORinsandan sonra dünyanın gelmiş geçmiş en zeki canlıları oldukları söyleniyor.eğer tek katlı müstakil bir evde oturuyor olsaydın seni bulması için izleyeceği yol önce evin etrafında sessizce dolaşıp cam v.b gücünün aşacağı nesne varsa kırıp içeri girip bulunduğun odanın kolunu ağzıyla çevirip açmak olurmuş.ama boyları jurassic parktaki gibi insan kadar değil.sadece hindi kadaryani anlayacağın bir insanı tek başlarına öldüremezler.ayrıntılı bilgi için;http://tr.wikipedia.org/wiki/Velociraptor

• Denge bozulabilirdi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şu an yaşıyor ve sayısı çok olsaydı bu zaman kadar önlem alınırdı sıkıntı olmazdı olmadı gelip beni yerdi
  • Nucleus7 N kullanıcısına yanıt
    Söylediğin şey biraz yanlış..Dünyada herkes herkesin yemi fakat hepsi var :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Thenough

Söylediğin şey biraz yanlış..Dünyada herkes herkesin yemi fakat hepsi var :)

Bunlar var değil;http://tr.wikipedia.org/wiki/Kategori:Nesli_t%C3%BCkenen_hayvanlar
  • Neuroxena kullanıcısına yanıt
    Sen bunları sırf yem oldukları içinmi neslinin tükendiğini sanıyosun :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Thenough

Sen bunları sırf yem oldukları içinmi neslinin tükendiğini sanıyosun :)

Hayır hepsi değil ama aralarında yem olduğu için tükenen de var. Yani illaki dinazorlar olsaydı fillerin nesli tükenirdi diyemeyiz ama olabilirdi, öyle nesli tükenen hayvan türleri var.
  • Neuroxena kullanıcısına yanıt
    Haklısın
  • Tahmin etmek çok zor. Dinozorların nesli tükenmeseydi, her şey çok daha farklı olurdu.

Evrimde coevolution diye bir etki vardır. Buna göre bir türün evrimini diğer türler etkiler. Dinozorlar yok olmasaydı buna bağlı olarak evrimsel süreç de çok değişecekti. Büyük ihtimalle insanlar olamazdı. Çünkü insanlar tek başlarına kendilerini koruyabilen canlılar değiller. Büyük topluluklar halindeyken zekalarının bir etkisi oluyor. Dinozorların varlığında topluluk halinde yaşamanın da pek mümkün olabileceğini sanmıyorum. Bu devasa hayvanlar hemen hemen her yerde bulunduklarından, belli bir bölgede yerleşmek mümkün olmazdı.
  • Dünya bugünkü halini alamazdı
    -petrol olmazdı
    -Dünyanın sıcaklığı daha düşük veya daha fazla olurdu
    -Dünyada yaşayamazdık.

• Şuan da olsalardı müthiş enerji kaynağı olabilirlerdi.

• Dinazorlar olsaydı iyiydi

• Dinozorlar ve o zamandaki başka türler tamamen yok olmadılar. En basitinden yediğiniz tavuklar aslında dinozor. Ayaklarına dikkat ederseniz görebilirsiniz.

Etobur olanları varolsaydılar da pek birşey değişmezdi çünkü bazı keşiflerde insan atalarının dinozorlar zamanı kadar eski zamanlarda varoldukları ortaya çıktı. Dinozorlar yüzünden yok olsaydık çoktan gerçekleşmişti yani.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.