Şimdi Ara

Din ve İnançlar Üzerine (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
362
Cevap
20
Favori
14.494
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
1 oy
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: neuro

Tamam da niye yozlaşıyor bu dinler hiç sordun mu kendine?

Bir tane gönderiyorsun kitabı bozuluyor(Tevratta dünya 6000 yaşındaymış) inanan insanlar sapıtıyor. Yok biz tanrıyla pazarlık yaptık şu anda da müslüman avındalar.

Olmadı mı bir tane daha yolluyor. Peygamberine tanrının oğlu diyolar. İsa Tanrı Kutsal ruh hepsi de tanrıdır diyolar. Tek olan tanrıyı 3 tane yapıyolar.

O da olmadı İslamı getiriyor.

Daha bizim bilemediğimiz kitaplar/dinler de var belki...

Bunlar dünyanın farklı farklı yerlerine inse hadi anlayacam. O zamanda iletişim, bilgi paylaşımı daha azdı. Mesela bir tanesini ortadoğuya birini uzak doğuya birini de amerika kıtasına gönderirsin anlarım.

Aynı coğrafyaya 3 tane din indirmenin mantığı nedir? 1 indirdim olmadı 2. de olmadı. 3 te tutturdum mu?

Hayır sadece bu da değil ki. Yukarıda arkadaşlar da yazmış. Neresinden tutsan elinde kalıyor.

başka bir konuya yazdığım cevabı aynen buraya yazıyorum şu Alllah a inanmayan insanlar size şunu söylemek istiyorum

biz insanlar herşyi anlayabileceğimizi herşeyin bizim kapasitemizle sınırlı olduğunu sanıyoruz ve olaya hep tek taraftan kendi pencremeizden bakıyoruz

mesela sonsuzluk kavramını anlayabilen insan varmı şu dünyada çünkü bu bizim ilmimizin dışında ve ötesinde bir kavram istediğiniz kadar kavramaya çalışın anlayamazsınız

bir maymun düşünün tv izleyen bir maymun
    bu maymuna eline cep telefonu verip numara çevirerek birini aramayı öğretebilirsiniz ama asla cep telefonunun uyduya sinyal gönderip tekrar o sinyali başka telofana aktardığını yüzyıllarca uğraşsanızda anlatamazsınız çünkü kapasitesini aşar

bizim ilmimizin de bir sınırı var

yok Allah 3 tane kitap göndermiş o da yetmemiş 4. göndermiş de diğer 3 tanesinin geçerliliğini kaybedeceğini bilmiyormuymuş işte bu tam bir dar görüş açısı

bu şuna benziyor

genç delikanlı LYS sınavına giriyor fakat sorulardan çok şikayetçi bazı şıklar çok yanıltıcıydı doğru şıkkı bulmakta zorlandım....

inşallah anlamaya başlamışsınızdır belkide bunlar tüm planın bir parçası

inanmayabilirsiniz bir şey demiyorum ama neden hep ısrarla tek açıdan bakıyorsunuz olaylara

• quote:

Orijinalden alıntı: IMPROVER

quote:

Bir tane gönderiyorsun kitabı bozuluyor(Tevratta dünya 6000 yaşındaymış) inanan insanlar sapıtıyor. Yok biz tanrıyla pazarlık yaptık şu anda da müslüman avındalar.

Olmadı mı bir tane daha yolluyor. Peygamberine tanrının oğlu diyolar. İsa Tanrı Kutsal ruh hepsi de tanrıdır diyolar. Tek olan tanrıyı 3 tane yapıyolar.

Bunlar dünyanın farklı farklı yerlerine inse hadi anlayacam. O zamanda iletişim, bilgi paylaşımı daha azdı. Mesela bir tanesini ortadoğuya birini uzak doğuya birini de amerika kıtasına gönderirsin anlarım.

Aynı coğrafyaya 3 tane din indirmenin mantığı nedir? 1 indirdim olmadı 2. de olmadı. 3 te tutturdum mu?

Hayır sadece bu da değil ki. Yukarıda arkadaşlar da yazmış. Neresinden tutsan elinde kalıyor.

başka bir konuya yazdığım cevabı aynen buraya yazıyorum şu Alllah a inanmayan insanlar size şunu söylemek istiyorum

biz insanlar herşyi anlayabileceğimizi herşeyin bizim kapasitemizle sınırlı olduğunu sanıyoruz ve olaya hep tek taraftan kendi pencremeizden bakıyoruz

mesela sonsuzluk kavramını anlayabilen insan varmı şu dünyada çünkü bu bizim ilmimizin dışında ve ötesinde bir kavram istediğiniz kadar kavramaya çalışın anlayamazsınız

bir maymun düşünün tv izleyen bir maymun
    bu maymuna eline cep telefonu verip numara çevirerek birini aramayı öğretebilirsiniz ama asla cep telefonunun uyduya sinyal gönderip tekrar o sinyali başka telofana aktardığını yüzyıllarca uğraşsanızda anlatamazsınız çünkü kapasitesini aşar

bizim ilmimizin de bir sınırı var

yok Allah 3 tane kitap göndermiş o da yetmemiş 4. göndermiş de diğer 3 tanesinin geçerliliğini kaybedeceğini bilmiyormuymuş işte bu tam bir dar görüş açısı

bu şuna benziyor

genç delikanlı LYS sınavına giriyor fakat sorulardan çok şikayetçi bazı şıklar çok yanıltıcıydı doğru şıkkı bulmakta zorlandım....

inşallah anlamaya başlamışsınızdır belkide bunlar tüm planın bir parçası

inanmayabilirsiniz bir şey demiyorum ama neden hep ısrarla tek açıdan bakıyorsunuz olaylara

Bir genç sınava giriyor. Sınav 3 saat sürüyor. Benim önümdeki 50 sene bu 3 saate bağlı diyor isyan ediyor.

Her sene yüzbinlerce genç vardır böyle ve bu gençlerin haklılık payının olduğuna inanan milyonlarca insan var bu ülkede.

Diğer yandan insanlar sınava giriyor. Sınavın süresi ortalama 70 sene. Ve bu 70 senelik sınav insanların sonsuza kadar nasıl yaşayacağını(ahiret hayatı) belirliyor.

Bir yanda 3 saat -> 50 yıl. Diğer yanda 70 sene -> sonsuzluk.

Hani bizim şu anlayamadığımız büyüklüğünü hayal bile edemediğimiz sonsuzluk...

Bitirmeden de sorayım o zaman bir insanın 70 sene içinde yaptığı veya yapmadığı şeylerin karşılığı sonsuza kadar cehennem ızdırabı olabilir mi?

• quote:

Bir genç sınava giriyor. Sınav 3 saat sürüyor. Benim önümdeki 50 sene bu 3 saate bağlı diyor isyan ediyor.

Her sene yüzbinlerce genç vardır böyle ve bu gençlerin haklılık payının olduğuna inanan milyonlarca insan var bu ülkede.

Diğer yandan insanlar sınava giriyor. Sınavın süresi ortalama 70 sene. Ve bu 70 senelik sınav insanların sonsuza kadar nasıl yaşayacağını(ahiret hayatı) belirliyor.

Bir yanda 3 saat -> 50 yıl. Diğer yanda 70 sene -> sonsuzluk.

Hani bizim şu anlayamadığımız büyüklüğünü hayal bile edemediğimiz sonsuzluk...

Bitirmeden de sorayım o zaman bir insanın 70 sene içinde yaptığı veya yapmadığı şeylerin karşılığı sonsuza kadar cehennem ızdırabı olabilir mi?

yine dar düşünüyorsun yine yanlısın

işte anlamadığın yani anlamadığımız ve asla anlayamayacağımız kavramda bu zaten sen dünyadaki 3 saatlik sınavı dünya hayatı ile kıyaslabilirsin ama bir tık ötesine aklın yetmez işte

70 yıl yaptığın işler sonsuz ahiret hayatını nasıl etkiler demişsin

hadi diyelimki senin ömrün 70 yıl değil 700 yıl ?

olmadımı peki 70000 yıl ?

olmadımı 7000000000 yıl ?

Allahallah yine olmadı sonsuzun yanında pek bir şey değişmiyor galiba 70000000000000000000 yıl olsa?

senin o mükemmel insan beynin nasılda tıkanıyor

o zaman 70 yıl veya 7 trilyon yıl yaşamanın sonsuzluk karşısında bir farkı yok

sonuç olarak insan ömrü ortalama 70 yıl değil 7 dakikada olabilirdi sence sonsuzluk karşısında ikisinin birbirinden bir farkı varmı?

dediğim gibi Allah'ın ilmi sınırsızdır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fakir-bir-kul -- 30 Eylül 2013; 2:01:53 >

• quote:

işte anlamadığın yani anlamadığımız ve asla anlayamayacağımız kavramda bu zaten sen dünyadaki 3 saatlik sınavı dünya hayatı ile kıyaslabilirsin ama bir tık ötesine aklın yetmez işte

70 yıl yaptığın işler ahiret hayatını nasıl etkiler demişsin

hadi diyelimki senin ömrün 70 yıl değil 700 yıl

olmadımı peki 70000 yıl

olmadımı 7000000000 yıl

Allahallah yine olmadı sonsuzun yanında pek bir şey değişmiyor galiba 70000000000000000000 yıl olsa?

Tamam bende aynı şeyi diyorum. Sen benim dediğim şeyi anlamamışsın bir de akıldan bahsediyorsun.

70, 700, 7000000 hepsi sonsuzun yanında hiç birşey. Sonsuzun yanına hepsi çok küçük bir zaman dilimi.

Bu kadar kısa sürede yaptığım şeyler benim süresi sonsuz olan ahiret hayatımı nasıl etkiliyor?

İlmi sınırsız olan birisi nasıl böyle bir saçma adaletsiz bir sınav yapıyor?

Dar düşünen sensin aklın almıyor almadığı yerde inanmaya başlıyorsun. Çünkü inanç insanın en ilkel ihtiyaçlarından bir tanesi. bunu giderme yöntemi olarak da allahı seçmişsin. işte allah ta senin tamamen kafanda kurduğun bir şey. Aklın bittiği yerde allah başlıyor. Ne kadar akıl dışı saçma sapan şey varsa allah ile bağdaştırmaya çalışıyorsun.

• quote:

quote:

dunya 4,5 milyar yasinda islam 1000 sene falan demissin cahilce bir aciklama
    islamiyet ebediyen vardi hz ademde muslumandi hz isa'da hz musa'da senin simdi hiristiyan dedigin insanlara zamaninda gelen din islamdi yozlasip degisince adi hiristiyan oldu musevi oldu vs.vs.

birde demissinki tum kainatin yaraticisi boyle ufak seylerle ugrasirmi? lutfen google i ac kanindaki al yuvarlari ak yuvarlari oku atomu oku molekulu oku Allah'in daha kucuk seylerlede ugrastigini (gerci ugrasmak denmez onun icin) goreceksin cunku onun ilmi sinirsizdir

Dinlerin yozlaşmasının sebebi açık.Çünkü bütün dinler belirli bir coğrafyada, belirli dönemin şartlarına göre oluşmuştur.Muhammed dışında bütün peygamberler Yahudidir.Çünkü Semavi dinlerin ortaya çıkartan Yahudi zekasıdır.Sümer tanrılarının tek bir tanrıda toplayan Yahudiler Yehova inancını oluşturmuştur.Daha sonra tanrı kavramı geliştirilerek bugüne gelinmiştir.

Gönderilen bir kitap yok,bugün çok net biliyoruz ki kutsal metinlerin tamamı Sümer kaynaklarından alınmıştır.Sümerlerin tanrıları tek tek evliya,cin,melek gibi kavramlara dönüşmüştür.Hepsini tek tek açıklayabilirim.Tevrat yaratılışı birebir Sümer'den almıştır.Tufan,cennet ve cehennem,Adem & Havva,yasak elma,noel,paskalya,kutlu doğum,göğe yükseliş,İsa,Meryem'in bakireliği, daha fazla saymayacağım din ile ilgili aklınıza gelebilecek bütün konular.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FlameSplasher -- 30 Eylül 2013; 2:14:42 >

• Bir insanın büyük bir derdinden kurtulmasına vesile olsak, muhtemelen bunun sevinciyle o da bir başkasının az – çok sevinmesine vesile olacaktır. Sonra 2. Şahıs bir diğerini, diğerini bir başkasını hoşnut edecek. Bir nevi dünyanın hayra doğru yönelmesine gayret etmiş olmasından dolayı kârdadır. Bunun tabiiki tam tersi de doğrudur.

İslam’a göre sonuçta herkes sonsuza doğru yol aldığına göre; dünyada başkalarını İslam’dan döndürmek ya da İslam’ı yaşamalarına bir şekilde karşı çıkmak sûretiyle sonsuz mutluluk ve esenlikliernie kastetmek çok rahat anlarız ki çok vahim bir suçtur. Bundan dolayı cehennem bu noktadan bakınca birilerine hak oluyor.

Bir de işin kalbî boyutu vardır, bütün iyiliklerin Allah’tan sâdır olduğu bilinciyle O’nun rızâsı yerine başkaca bir ya da bir dizi menfaatler adına işlenen hayır ve hasenâtın Allah nezdinde değeri yoktur. Çünkü esasta insanın sahibi de Allah olduğu için iyilikleri de aslında O yapıyordur. İnsan görünümü itibâriyle bir perdedir esas iyiliğin ve merhâmetin kimden geliyor olduğunu örten. İnsan iyilik yapmaya niyet etti; fakat bunu ne adına yapıyor? Mülk sahibi elbetteki bunun sorgulamasını yapar ve buna göre bir hüküm verir.

Bir hadiste şöyle açıklanıyor;

"Allah sizin dış görünüşlerinize¸ kalıplarınıza bakmaz. Ama O¸ sizin kalplerinize ve amellerinize bakar.

"KAYNAK: Münâvî¸ Feyzu'l-Kadîr¸ II¸ 277 (Müslim¸ ibn Mâce)

• quote:

quote:

olmadımı peki 70000 yıl

olmadımı 7000000000 yıl

Tamam bende aynı şeyi diyorum. Sen benim dediğim şeyi anlamamışsın bir de akıldan bahsediyorsun.

70, 700, 7000000 hepsi sonsuzun yanında hiç birşey. Sonsuzun yanına hepsi çok küçük bir zaman dilimi.

Bu kadar kısa sürede yaptığım şeyler benim süresi sonsuz olan ahiret hayatımı nasıl etkiliyor?

Dar düşünen sensin aklın almıyor almadığı yerde inanmaya başlıyorsun. Çünkü inanç insanın en ilkel ihtiyaçlarından bir tanesi. bunu giderme yöntemi olarak da allahı seçmişsin. işte allah ta senin tamamen kafanda kurduğun bir şey. Aklın bittiği yerde allah başlıyor. Ne kadar akıl dışı saçma sapan şey varsa allah ile bağdaştırmaya çalışıyorsun.

ne yani hayatında 35 yıl mühendislik yapacak bir insan için 35 yıl mühendislik sınavımı yapılmalı

bu mantığı neye göre kurdun?

• quote:

Orijinalden alıntı: bahtiyar0011

quote:

Orijinalden alıntı: Interferon.

"eğer dünyanın sinek kanadı kadar dahi değeri olsaydı......" diye bi ayet yok galiba

var ayetin yerini bilmiyorum ama devamı ezberimde
    "eğer dünyanın sinek kanadı kadar dahi değeri olsaydı, allah ondan kafirlere bir damla dahi su vermezdi"

kafir'in kelime manasıda ilginçtir bu arada
    kafir; örten, saklayan demektir

Mesela şimdi sen inandığın mezhebe göre Kuran'a iftira etmiş oldun ve dinden çıktın. Ve yine inandığın mezhebe göre dinden çıktığın için öldürülmen gerekiyor. Eğer çevrende aynı mezhepten olup da seni öldürmüyorlarsa bunu yapmadıkları için onlardan dinden çıkmış oluyor mezheplerine göre.

Bana bunu açıklayabilir misin?

• quote:

Orijinalden alıntı: Oy vermeyi düşünmüyorum.

quote:

quote:

"eğer dünyanın sinek kanadı kadar dahi değeri olsaydı......" diye bi ayet yok galiba

"eğer dünyanın sinek kanadı kadar dahi değeri olsaydı, allah ondan kafirlere bir damla dahi su vermezdi"

Mesela şimdi sen inandığın mezhebe göre Kuran'a iftira etmiş oldun ve dinden çıktın. Ve yine inandığın mezhebe göre dinden çıktığın için öldürülmen gerekiyor. Eğer çevrende aynı mezhepten olup da seni öldürmüyorlarsa bunu yapmadıkları için onlardan dinden çıkmış oluyor mezheplerine göre.

Ayet değil de hadis olarak geçiyor sanıırım.

• quote:

Orijinalden alıntı: ar_tryk

quote:

quote:

quote:

Hadis olarak geçtiğini biliyorum zaten. Yukarıdaki senaryo için açıklama bekliyorum sadece.

• quote:

quote:

quote:

olmadımı peki 70000 yıl

olmadımı 7000000000 yıl

ne yani hayatında 35 yıl mühendislik yapacak bir insan için 35 yıl mühendislik sınavımı yapılmalı

bu mantığı neye göre kurdun?

70 yılda yaptıklarımız sonsuza kadar nasıl yaşayacağımızı belirleyemez diyorum.

• quote:

70 yılda yaptıklarımız sonsuza kadar nasıl yaşayacağımızı belirleyemez diyorum.

70 değil, 7000 yıl da yaşasak yaptıklarımız hakkında tanrı nezdince cezai veya "ödüllendirici" hükümler veremez... Her şeyi geçtim, "ödül ve ceza" mantığı baştan sakattır esasında.

Siz hiç "bu çocuğun çevresi kötü, ondan böyle oldu" cümlelerini veya, "başında bir babası olsaydı çok farklı olurdu" lakırdılarını, "annesi şerefsizin teki olduğu için çocuğu da kendine benzetti" dedikodularını duymadınız/söylemediniz mi? Sözüm odur ki, insanı var olan bir genetiği ve genetiğinden çok "yetiştiriliş" biçimi şekillendirir ve insan bu yönde "amellerde" bulunur.

Burada bize karşı İslam'ı savunan arkadaşlar İsveç'te doğsalar idi bütün vücutları dövmeler ile taşacak, belki de "Allah'ın" adını dahi duymayacaklardı. Veya biz, Somali'de doğmuş olsak şu klavyede düşünce üretebilecek yetilere sahip olmak yerine bir akbaba tarafından yeneceğimiz günün "düşünceleri" ile yaşayabilecektik ancak. Bu kadar basit işte gerçek, çok yalın. Şimdi tanrı nasıl kesin çizgilerle bir yargılama yapacağını söyleyebilir? Hayat, insanı ŞEKİLLENDİREN ve yontan binlerce çizgiden oluşuyorken...

Diğer yandan, her insan "kötü" ve her insan "iyi" dir. Toplumda salt kötü bir insan barınamaz, kişi hayatta kalmak ve toplumda barınmak uğruna çıkarları uğruna kısmen "iyiyi" oynamak durumundadır. Katil birisini öldürür, evine gelir ve eşinin başını okşayıp kundaktaki bebeğine aldığı oyuncağı verir... Sonra arkadaşları ile rakı sofrasına gider ve arkadaşına söz verdiği bir paket sigarayı uzatarak "biz sözümüzün eriyizdir" der. İnsan böyle bir varlık. Veya siyasetçilerimiz gibi fakir iken fakir edebiyatı yaparken, gücü bulduklarında gemilerle oynar fakat yine "mazlumu" oynarlar

Bu durum tamamen insanın doğasından kaynaklı. Yaratılan "hatalı" kullar ile kavga eden bir tanrı anlayışı, uzak doğu dinlerine nazaran çok basittir. Esasında biraz çağın gerisinde kalmış bir tanrı anlayışı "ödüllendirici-cezalandırıcı" tanrı. Çünkü artık bir tanrının varlığını kesinkes red etmeyen insanlar, (Edilemez, çünkü ölçülemez ve şimdilik kanıtlanamaz. Ancak mantıksal çıkarımlarda bulunulabilir) olası bir tanrının evreninde oluşmuş bizim gibi canlılar ile "oyun" oynayamayacak "komplekslikte" olduğunun farkındalar.

Bir arkadaş bahsetmiş bütün bunlar sümerlerden alıntıdır diye, öyledir ki (diğer bir çok inanış ve sahte dinler-peygamberler gibi) "cehennem" esasında dünyada bir yerin adıdır. Sanıyorum yine sümerlerde idi ki, bu yerde insanlar "kurban" edilirlerdi. (Bu iddialarım ile ilgili kesin kanıtlarım yok, araştırırken mantıksal temellere dayandırılmış okuduklarımdır) Fakat şu kesindir ki, İsa'nın balık çağının habercisi olması (hristiyanlığın sembollerinden birisi balıktır) ve Musa'nın İsa'nın müjdeleyici olması tamamen "astrolojik" tir. 12 havari, bakire doğumu ise onlarca kültürde uydurma "tanrı-peygamberlerde" bulunan nitelikler. Zaten Hz. Muhammed sonra işaret edilen astrolojik peygambere göre tamamen zamansız ortaya çıkmıştır ki, yahudi ve hristiyanlar onu "sen nerden çıktın süpriz yumurta" der tanımazlar bile.

İsa'nın yaşadığına dair kesin bir kanıt bulunursa (ki bu mümkün değil, zamanında romalılar aramış bulamamış satamadan getirmiş, sonra "siyasal" olarak kullanmış), hemen mısırlı tanrı Horus'un dinine terfi ediyorum. Ne de olsa o daha orjinal.

• quote:

Orijinalden alıntı: Casper_C

Bir insanın büyük bir derdinden kurtulmasına vesile olsak, muhtemelen bunun sevinciyle o da bir başkasının az – çok sevinmesine vesile olacaktır. Sonra 2. Şahıs bir diğerini, diğerini bir başkasını hoşnut edecek. Bir nevi dünyanın hayra doğru yönelmesine gayret etmiş olmasından dolayı kârdadır. Bunun tabiiki tam tersi de doğrudur.

İslam’a göre sonuçta herkes sonsuza doğru yol aldığına göre; dünyada başkalarını İslam’dan döndürmek ya da İslam’ı yaşamalarına bir şekilde karşı çıkmak sûretiyle sonsuz mutluluk ve esenlikliernie kastetmek çok rahat anlarız ki çok vahim bir suçtur. Bundan dolayı cehennem bu noktadan bakınca birilerine hak oluyor.

Bir de işin kalbî boyutu vardır, bütün iyiliklerin Allah’tan sâdır olduğu bilinciyle O’nun rızâsı yerine başkaca bir ya da bir dizi menfaatler adına işlenen hayır ve hasenâtın Allah nezdinde değeri yoktur. Çünkü esasta insanın sahibi de Allah olduğu için iyilikleri de aslında O yapıyordur. İnsan görünümü itibâriyle bir perdedir esas iyiliğin ve merhâmetin kimden geliyor olduğunu örten. İnsan iyilik yapmaya niyet etti; fakat bunu ne adına yapıyor? Mülk sahibi elbetteki bunun sorgulamasını yapar ve buna göre bir hüküm verir.

Bir hadiste şöyle açıklanıyor;

"Allah sizin dış görünüşlerinize¸ kalıplarınıza bakmaz. Ama O¸ sizin kalplerinize ve amellerinize bakar.

"KAYNAK: Münâvî¸ Feyzu'l-Kadîr¸ II¸ 277 (Müslim¸ ibn Mâce)

Yazdığın şeyler sonsuz cehennem ızdırabının meşruluğunu açıklamıyor malesef. Bir insan bir çok insanın kaderini değiştirebilir.

Bir insanın işleyeceği suçlar istediği kadar vahim olsun eğer böyle bir yargılama sistemi varsa (ki bence yok) bir insanın ömrü boyunca işlediği hiç bir suçun cezası sonsuza kadar cehennem azabı olamaz. Hele hele merhamet timsali olarak gösterilen bir yaratıcının yargılama sisteminde hiç olamaz. İşlediği suçlar milyonlarca kişinin kaderini etkilemiş bile olsa eğer kader diye bir şey varsa herkes kendi kaderinden sorumludur.

Ayrıca şunu da bir kabul edin bütün iyilikler allahtansa kötülükler de allahtan. Şerefsizlik de allahtan, bir insan annesini kardeşini doğruyorsa bu da allahtan, ensest veya kendi cinsiyle ilişkiye giriyorsa buda allahtan, nifak sokmak da allahtan geliyor. Bu dünyada kötülük varsa acımsasız zalim insanlar varsa bunların hepsi allahtan geliyor.

Sonuçta şerefsizlik yapan, ya da her gün allaha küfreden bir insanın sahibi de allah ki insan sadece bir perdedir öyle değilmi? Asıl kaynağı allahtır.

• Biraz daha soru soralım, düşünelim...

Tanrının dedikleri "kesin" dir değil mi? Çünkü tanrı "düşünceden" münezzehtir. Durmaz, duraksamaz ve düşünmesi ve karar değiştirmesi söz konusu değildir.

Hal böyle iken, nasıl oluyor da peygamberler Allah ile ibadet pazarlığına girişip, bilmem kaç rekattan bilmem kaç rekata kadar düşürebiliyorlar ibadetleri? Mantıksal bir açılımı olabilir mi?

Yoksa "mantıksal" açılımı, diğer bütün iddialarımız ile birleşip "tam" manzara koyacak şu iddia mıdır: Peygamber tanrı ile bile kendisini pazarlık eder konumda gösterir ki, insanların gözünde "tanrıya yakın" bir mertebeye ulaşsın ve sözlerini "kayıtsız şartsız" geçirebilsin... Son derece "insani" bir piskolojinin ürünü değil midir tanrı ile pazarlık?

Esas pazarlığın ve ticaretin erbabı ise "şeytan" dır. Kendisi tanrıyı ikna edip insanların bir imtihana sokulmasını talep etmese idi, anlaşılan o ki tanrının böyle bir düşüncesi yok idi ve insanlık alemi sadece Adem ve Havva ile kısıtlı kalacaktı. Bu durumda hayatlarımızı tanrı ile pazarlık edecek mertebedeki şeytana borçlu olduğumuza göre, ona minnet duyarak söylediklerini dinlesek hata mı etmiş oluruz yani? (İşin şakası...)

Bütün bunları, "peygamberin karısına perdenin arkasından bakılacağına" kadar günlük olaylara inmiş apaçık öğütleri ve savunmaları olan Kuran'ın yolundan alenen uzaklaşıp "bütün bunlar semboldür, belki de her şey sembol, biz de illüzyondan ibaretiz" diye mi değerlendirmemiz gerekir? Keşke bu gibi şeyler yerine tanrı merakımızı giderecek daha önemli şeylere yer ayırmış olsaydı kitabında, uğraşıp durmazdık. Ama o zaman "iman" denen insanları Peygamberlere ve Allah'a inandırmaktan ve "mürid" yapmaktan başka bir işe yaradığını görmediğimiz olgu olmazdı, doğru

Şuana kadarki anlayışları için herkese teşekkür ederim

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ar_tryk

quote:

quote:

quote:

Hadis olarak geçtiğini biliyorum zaten. Yukarıdaki senaryo için açıklama bekliyorum sadece.

Temiz niyetli bir insan. Muhtemelen hata yapmış. Anladığında çekinmeden doğrusunu yazar.

Siz ise hata arıyorsunuz..

• Sayfalarda her zaman bilindik şeyler yazılıyor.

İslam'ı kötü göstermek, zarar vermek veya Müslümanları inançları yüzünden aşağılamak için yarışanlar var. Allah'ın ayetlerini kabul etmeyen, barış, dostluk aç yatma, adalet faiz, hile hurda, zina, kamu malı, yetim hakkı gibi konularda ki binlerce ayete inanmaz ve bunları görmeyerek kabul etmeyen bir topluluk nasıl olur da inanmadıkları kitaptan ayetleri çıkartıp delil olarak sunar ?

Yani Meryem suresine inanmayacaksın ama Mülk Suresinin bir ayetine inanacaksın. İnsanı en güzel şekilde yarattık dediği ayete inanmayacaksın ama Araf suresi 179. ayeti kendine hakaret olarak göreceksin ?

Bu düpe düz iki yüzlülük değil de nedir ?

Ayrıca bu benim dinim ve inancım. Buradaki kim ve nasıl ne hakla benim inancıma ve benim kitabıma dil uzatabilir veya alay edebilir ? Bunları yapanların hiç birisi dediklerini aynen yüz yüze demeye cesaret edebileceklerini zannetmiyorum. Sözde uydurma internet sitelerinden kopyala yapıştır yapan bu güruhların hiç birisi yüz yüze bir yardımcı elemandan yardım almadan çıkıp İslam ile ilgili konuşabileceklerini hiç zannetmiyorum.

Kaldı ki ayetlerin önünde veya arkasındakileri, inme sıralarının dizilme sıralarının ne demek olduğunu bile bilmezler. Utanmayan birkaç kişi çıkar da "Namaza yaklaşmayın" diye ayet var, "ahmak Müslümanlar neden 5 vakit namaz kılıyor" diye bile sorabilir.

Nasıl olur Allah ile pazarlık yapılır ?
    Allah ile pazarlık yapılmaz. Allah kullarının acziyetini bilmesi için ibadet etmelerini ister. Dua ibadettir, zikir ibadettir. Allah ve İslam yolunda küçük bir çakıl taşını kaldırmak ve başka yere koymak bir ibadettir. Allah'tan dua ile bir şeyler istenirken bir Peygamberin Rabbinden bir şey istemesi neden garip gelsin ki?

Rabbim diyor ki, "Hidayeti de istediğime veririm" Ancak burada bir nüans var. İsteyenler arasından istediğine.

70 Yıllık imtahan diye bir şey yok. ! Zaten kimin cennetlik kimin cehennemlik olacağı belli. Çoktan takdir edilmiş. Rabbim sadece bizlere verdiği bedenlerimiz sayesinde bizimde buna şahitlik etmemizi sağlıyor. Yoksa yarın ben imtahan edilseydim şunu yapacaktım şunu yapardım diyemesin diye kimse...

İslamın yıktığı putları insanlar sadece birer çamur heykelden ibaret zannediyor. Putların adı Lat = otorite, makam, Uzza = güç kudret ve Mena = para, mülk, servet demektir.

İslam sadece insanların dini inançlarını değil ekonomik olarak da sömürü düzenini engellemek için gelmiştir. Kopyala yapıştır yaptığınız sitelerde bunları yazmıyorlar mı ? Cemaatlerde pilavlı sohbetlerde bunları anlatmıyorlar mı ?

Bırakın bunları sizlere bu sitelerde insanlara saygı duymayı öğretmiyorlar mı ? Allah elbet hesap görecek olandır.

Ben alemlere rahmet olsun diye gönderilmiş olan Peygamberim ümmetiyim. Sizler ne kadar Müslümanlar ile saygısızca muhatap olsanız da, site yöneticileri sizlerin saygısızlığınıza ne kadar göz yumsa da yine de sizler için kötü kelimeler kullanmam. Ama ben şikayet etmesem de elbet sizleri birisi Rabbime şikayet edecektir.

Selam Allah yolunda olanlara olsun ...

• Yorumlara bakıyorum o kadar da saygızılık görmüyorum. Dinlerin mantıksal açıdan hiçbir temele dayanmadığını anlatan eleştiren yazılar var.

Ayrıca şunu söyleyim inanıp inanmamak bana kalmış ama bana hakaret eden bir dine karşı da tutumum bellidir. Size birisi hakaret etse hem de herkesin önünde yapacağınız tek "şey size inanmıyorum zaten" mi demek olur?

Saygısızlık etmiyorsam buradaki kurallar yüzünden. Ama "sadece aklı olan insanlar allah'a inanır gibi" bir laf sarfediyorsa birisi bende cevabını veririm yani.
  • 1500 yıl boyunca, senin gibi düşünmeyenin alayına "pislikler" diyeceksin, bu senin kitabında yazacak; pislikler dediğin adam seni "ortak akla" mümkün olduğunca üslubunca davet edip çağına yakışmayan ibareler içeren dine eleştiri getirince "saygısız" olacak öyle mi?

Konuşmayı bilen ve "olgun" her insanla konuşulur, dertleşilir. Fikirlerini edebince savunabilecek olan ile oturulur "olgun" lukla tartışılır, onun dışında oturup da kimsenin külhanbeyliği yarışına bayılacağını sanmıyıorum. Burada kimse ayetler ve dine eleştiri getirme dışında "kişilere" hakaret etmedi, bir arkadaş dışında kimse de "eleştirilere" hakaret ile cevap vermediler sağolsunlar. Belki bilgileri eksikti ve cevap veremediler bazı konulara, bu bizim "kesin" haklı olduğumuzu göstermez ki çocuk değiliz haklılık yarışına girecek. (Her ne kadar haklı olduğumu düşünsem de)

Biz de bu toplumda yaşıyoruz, mağarada değiliz. Saygısız insanlar olsa idik bu toplumda barınamazdık zaten, saygıyı "korku" ile karıştıranların hayat görüşüne yazık. Ben namaz kılanlara yeri geldiğinde siper olmuş bir insanım, bu memleket için "camii" projesi çizmiş bir insanım. Biz saygıyı bir kitaptan okuyarak öğrenmedik, ahlakı da, sevgiyi de... Bu olguları "toplumun ve kendimizin" iyiliği ve mutluluğu için "erdem" gördük ve o yönde şekillenen "birey" ler olduk. Üstelik sağımızda solumuzda bize kızıp not tutacak melekler olmamasına rağmen... Bu meleklere sahip olmasına rağmen toplumda "erdem" li olmayanlara yazık.(sözüm meclisten dışarı, ne insanlarla yaşıyoruz bilirsiniz)

Allah'ın en sevmediği işlerden birisi "kibir" iken, burada neredeyse bütün dini kitapları okumuş insanlara hitaben "okuduğunuz sitede saygıyı öğretmiyorlar mı" demek, en hafifi ile "kibirdir". Bir de etkisiz kılamayacağı düşüncelere karşı savunma mekanizması tabii...

Saygı ile kalın... (Sadece ateistler veya Allah yolunda olanlar değil, herkes "sevgi ve saygı" ile kalsın)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PaiMei -- 1 Ekim 2013; 11:35:13 >

• Aşağıdaki alıntılar Prof. Süleyman Ateş tarafından Turan Dursun un "din bu" kitabına cevap olarak yazdığı gerçek din bu kitabından dır.Kur'an ın nasıl bir süreçten geçerek kitap haline geldiğini anlatıyor. "vahiy devam ettiği için hayatta iken kitap haline gelmedi" deniyor ama bu benim aklıma yatmıyor.
    müslümanları birbirlerini küfür ile şuçlayacak kadar ayrılığa düşüren farklar nelerdi?
    ayrılıklar şimdide devam ediyor, peki ne yapılması lazım? üçüncü derlememi?böyle birşey mümkünmü? kavgaları daha mı arttırır?
    o zaman insanoğlu dinleri değil bilimi mi rehber almalı?
    -------------------------------------------------------------------------------------------
    Kur’an ı Kerim in Derlenmesi

Birinci derleme

Hz. Ebubekir zamanında vuku bulan Yemame savaşında yediyüz
    sahabi şehid düşünce, Kur'an-ı Kerim'in akibetinden endişe duymaya
    başlayan Ömer ibn el-Hattab
    , Halife Ebubekir'i, Kur'an'ı yazdırmaya
    ikna etti. Bu işle görevlendirdikleri Zeyd ibn Sabit, yorucu bir çalışmadan
    sonra Kur'an'ı, Surelerinin tertibini gözönünde bulundurmadan
    derledi. Zeyd bu konuda'şöyle diyor:
    "Yemame Savaşı üzerine Ebubekir beni yanına çağırttı. Hattab
    oğlu Ömer de yanında bulunuyordu. Dedi ki:
    _ Ömer bana geldi: 'Yemame gününde Kur'an okuyanlar ağır zayiat
    verdiler. Kur'an okuyanların, savaş alanlarında şehid düşmesiyle
    Kur'an'ın çoğunun zayi olacağından korkuyorum, Kur'an'ı toplamayı
    emretmeni istiyorum' dedi. Ben de ömer'e: 'Allah'ın Elçisi(s.a.v.)'in
    yapmadığını biz nasıl yapalım?'
    dedim. ömer: 'Vallahi bu hayırlı bir
    iştir' dedi. Ömer bana söyleye söyleye nihayet Allah, aklımı bu işe yatırdı.
    Ben de Ömer'in görüşünün doğruluğuna kanaat getirdim. Sen
    akıllı bir gençsin, hakkında kötü bir zannımız yoktur. Sen Allah'ın EIçisi(
    s.a.v.)'in vahiy katibi idin. Kur'an'ı araştır ve bir araya topla.
    Vallahi bana, herhangi bir dağı yerinden kaldırıp başka bir yere
    nakletmeyi önerselerdi Kur'an'ı toplamayı emretmeleri kadar bana ağır
    gelmezdi. Dedim ki:

_Allah'ın Elçisi(s.a.v.)'in yapmadığı şeyi siz nasıl yaparsınız?
    Ebubekir:
    - Vallahi bu hayırlı bir iştir, dedi.

Ve söyleye söyleye nihayet Allah, Ebubekir ve Ömer'in akıllarını
    Yatırdığı şeye benim de aklımı yatırdı. Kur'an'ı araştırmağa, hurma
    dallarından, yassı taşlardan ve insanların hafızalarından derlemeğe
    başladım.

İkinci derleme

Hz. Osman ın halifeliği sırasında İslam devletinin sınırları geniş-
    lemış, ve çeşıtlı dılleri konuşan insanlar müslüman olmuşlardı. Ana
    dilleri yabancı olan bu müslümanların, Kuran'ı bir Arap gibi okumaları
    elbette çok güçtü.

.....lehçe ve şiveleri arasında da bugün olduğu gibi büyük
    farklar vardı. ışte gerek çeşitli Arap kabilelerinin, gerek yeni
    müslüman olmuş yabancıların okumaları arasında beliren farklar,
    müslümanlar içinde birbirlerini küfürle suçlamaya kadar varan derin
    ayrılıklara yolaçtı. ......

... Özellikle Erminiyye (Ermenistan) savaşın'da baş
    gösteren bu ayrılıklardan endişe eden kumandan Huzeyfe, dönüşte,
    henüz evine gitmeden halife Osman'ın huzuruna girdi:
    - Bu ümmet helak olmadan önce yetiş de onu kurtar! dedi.

Konuyu arkadaşlarıyle görüşen Hz. Osman: "Benim kanaatime
    göre insanların bir kıraatte birleşmeleri gerekir. .....

müslümanları tek bir kıraatte birleştirmek amacıyla başka bütün mushaflann
    ve Kur'an parçalarının yakılmasını emretmiştir.(3)

İkinci derlemede meydana gelen Kur'an nüshasının, birincisinin
    tıpa tıp aynı olduğu söylenemez. Çünkü o zaman, derlenmiş idiyse de
    yine de bazı ayetler bulunamamıştı.
    Aynca o Mushafın süreleri de bir
    sıraya konmamıştı. İşte Osman zamanında kurulmuş olan bir rivayette
    dört, başka rivayette on iki kişilik komisyon, daha titiz ve daha rahat
    bir çalışma ile Kur'an'ın tüm ayetlerini derleme imkanını buldular.
    Çünkü zamanla yazı biraz geliştiği gibi okur yazanlar da artmağa başlamış,
    ayrıca yazımda meharet de kazanılmıştı. Komisyon, bu işi ilk
    kez yapmıyordu.
    Birinci derlemede bir deneyim kazanmıştı; Bu deneyim
    ve mehareti de kazanmış, aynı zamanda yaşı da ilerleyerek olgunluk
    çağına ulaşmış olan Zeyd ve başkanlığını ettiği komisyon üyeleri,
    daha titiz bir çalışma ile Kur'an ayetlerini araştırdıları kişilerin yazdıklarını
    kontrol ettiler ve Kur'an olduğunu kanıtlayabildikleri bütün
    ayetleri saptadılar. surelerdeki yerlerine yerleştirdiler, süreleri' sıraya
    koydular. Böylece sureleri birbirine son derece bağlı, ayetleri birbiriyle
    kenetli mükemmel 'Mushaf meydana gelmiş oldu.

• quote:

Yorumlara bakıyorum o kadar da saygızılık görmüyorum. Dinlerin mantıksal açıdan hiçbir temele dayanmadığını anlatan eleştiren yazılar var.

Ayrıca şunu söyleyim inanıp inanmamak bana kalmış ama bana hakaret eden bir dine karşı da tutumum bellidir. Size birisi hakaret etse hem de herkesin önünde yapacağınız tek "şey size inanmıyorum zaten" mi demek olur?

Saygısızlık etmiyorsam buradaki kurallar yüzünden. Ama "sadece aklı olan insanlar allah'a inanır gibi" bir laf sarfediyorsa birisi bende cevabını veririm yani.

şimdide bu çıktı bana hakaret eden din
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.