Şimdi Ara

Din Konusunda Kafam Karışık {YARDIM}

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
43
Cevap
0
Favori
5.996
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Herkese selam öncelikle. Şimdiden söylüyorum yaşım 16. Ona göre davranın lütfen. Din konusunda kafam çok karışık. Bazen delirme aşamasına geliyorum neredeyse. Elhamdülillah Müslümanım ama bazı çelişkiler vs. kafamı karıştırıyor. Lütfen büyüklerim/kardeşlerim yardım edin. Şimdi size birkaç örnek vereyim:

+ Nisa 12 : Bütün bunlar Allah'ın birer emirdir. Allah her şeyi bilen, cezalandırmada acele etmese de ihmal etmeyendir.
    - En-Am 165 : Ve sizi yeryüzünün halifeleri yapan, size verdiği şeylerle sizi imtihan etmek için, bir kısmınızın derecelerini diğer bir kısmınızın üstüne yükselten O’dur. Muhakkak ki; senin Rabbin, cezası çabuk olandır. Ve muhakkak ki; O, mutlaka Gafur’dur (mağfiret edendir), Rahîm’dir (rahmet nuru gönderendir).

+ Nisa 78 : Her nerede olursanız (olun), ölüm sizi bulur; yüksekçe yerlerde tahkim edilmiş şatolarda olsanız bile. Onlara bir iyilik dokunsa: ‘Bu, Allah’tandır’ derler; onlara bir kötülük dokunsa: ‘Bu sendendir’ derler. De ki: ‘Tümü Allah’tandır.’ Fakat ne oluyor ki bu topluluğa, hiç bir sözü anlamaya çalışmıyorlar?
    - Nisa 79 : Sana iyilikten her ne gelirse Allah’tandır, kötülükten de sana ne gelirse o da kendindendir. Biz seni insanlara bir elçi olarak gönderdik; şahit olarak Allah yeter.

+ Maide 69 : "İman edenler ile Yahudiler, Sâbiîler ve Hristiyanlardan Allah'a ve ahiret gününe (gerçekten) inanıp iyi amel işleyenler üzerine asla korku yoktur; onlar üzülecek de değillerdir."
    - Ali İmran 85 : Ve kim İslâm'dan başka bir dîn ararsa, o taktirde kendisinden asla kabul edilmez ve o, ahirette "hüsranda olanlar"dan olur.

+ Nisa 48 : Şüphesiz Allah kendisine ortak koşulmasını asla bağışlamaz.
    - Zümer 53 : Şüphesiz Allah bütün günahları affeder.

+ Fetih 23 : Allah’ın öteden beri işleyip duran kanunu (budur). Allah’ın kanununda asla bir değişiklik bulamazsın.
    - Bakara 106 : Biz herhangi bir âyetin hükmünü yürürlükten kaldırır veya onu unutturur (ya da ertelersek), yerine daha hayırlısını veya mislini getiririz. Allah’ın gücünün her şeye hakkıyla yettiğini bilmez misin?
    - Fatır 43 : Yeryüzünde büyüklük taslamak ve kötü tuzak kurmak için (böyle davranıyorlardı). Oysa kötü tuzak, ancak sahibini kuşatır. Onlar ancak öncekilere uygulanan kanunu bekliyorlar. Sen Allah’ın kanununda hiçbir değişiklik bulamazsın. Sen, Allah’ın kanununda hiçbir sapma bulamazsın.

+ Bakara 117 : O, gökleri ve yeri örneksiz yaratandır. Bir işe hükmetti mi ona sadece “ol” der, o da hemen oluverir.
    - Kaf 38 : Andolsun, gökleri, yeri ve ikisi arasında bulunanları altı günde (altı evrede) yarattık. Bize bir yorgunluk da dokunmadı.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

1. Nedenim bu çelişkiler. 2. nedenim genellikle yüksek iq'lu insanlar yani bilim adamları ateist. Nedir onların bildikleri?
    3. Nedenim de bir ayet vardı onu hatırlayamadım. Göğsü çıkmış kızların ve dolu dolu kadehlerin cennette olacağı söyleniyordu.
    4. Nedenim Kuran'ın asla değişmeyeceği söyleniyor. Allah buna izin vermez deniliyor. Lâkin neden İncil ve Tevrat değişti?

Abilerim, kardeşlerim; ben kötü yoldayım lütfen beni kurtarın.

İyi günler.

• Herkes nasılda kendinden emin konuşmuş. Yok ayetlerde çelişki yokmuş, yok ordan o anlam çıkmazmış. mış mış mış. Sorsan tefsirleriyle birlikte oturup adam gibi kuranı birkez okumamışlardır. Neyse vesselam konumuza dònelim kardeşim. 16 yaşında bir bireysin din konusunda kendi fikirlerimi sana empoze etmek gibi bir amacım yok. En nacize tavsiyem şu kuranı aç, baştan sona oku. Ha git sonra kutsal kitabı( tevrat, zebur, incil) i oku. Sonra düşün bu kelam yüce ve mutlak güçlü, bilge, merhametli, hümanist bir varlığın ürünü mü? Ben ya da bi başkası tanrı kelâmı diye sözü edilen ayetlerden daha iyisini, daha barışçılını yazabilir miydim? Kitaba inanan kesim tanrıya mı itaat ediyor? Yoksa başka güçlere mi? vs. Kendine sor. Yanıtlarını kendin ver. Sonra gönül rahatlığıyla kararını ver.
  • Yok mu cevaplayacak? Psikolojim bozuldu artık.
  • Uzun oldu ama fikirlerini gözden geçirmeye yeter, oku. Bu Türkçe hallerini herkes farklı anlamda çıkarabiliyor. 20 tefsirci var ise sadece birkaçının aynı anlamda çıkar. Diğerleri apayrı bir anlam da çıkartabilir. Sana tavsiyem kelimelerin anlamlarını tek tek kendin çevirmen, bu kelimelerin hangi anlamlarda kullanıldığını anlaman. Kuran değiştirilmedi, değiştirilmeyecek. Tefsirle başka anlamlar çıkarıyorlar. Tıpkı meali farklı olan bir ayeti tefsirle dünyanın devekuşu yumurtası şeklinde olduğuna milleti inandırdıkları gibi. Kuran'da hep yer ve gökten bahsedilir, güneş ve aydan, kandillerden (yıldızlar) bahsedilir. Gezegenlerden bahsedilmez, çünkü yok. Gök kubbeden, bu kubbeyi kimsenin aşamayacağından, dünyanın döşek gibi serildiğinden ve kaf dağlarıyla çevrili olduğundan bahsedilir. Aya çıkabilecek bir teknoloji yok. Insanların, düz dünya hakkında hiçbir araştırması yok. Müslümanlara dahi inandırdılar bunu. Müslüman adam okumadan savunuyor dinini, Ateist adam şiddetle ilk okuduğuna inanıyor, tesadüflüğe inanıyor. Sadece yalanlıyorlar. Bunun sebebi de dünyayı düz görüyorsam düzdür diyen diğer aptallar. Sana da ilginç geldi muhtemelen, çünkü senin beynin yıkandı. Sana yıllardır okulda sahte dünyayı aşıladılar. Dediklerimi dikkate al. Her şey bir düzen içerisinde dünyada.

Son olarak. Sen büyük insanlardan olsaydın, yani yönetenlerden bahsediyorum. En üst akıldan. Nasıl insanları kapitalizmin kölesi haline getirirdin, nasıl sadece çalışmasını, robotlaşmasını sağlardın? Cevap çok basit, onları değersiz olduklarına inandırırdın, hiçbir önemleri olmadığına, milyonlarca gezegen, galaksi, koskocaman ve hala keşfedilemeyen evren yalanlarına inandırırdın. Sen bunlar yanında aciz ve küçük bir noktasın derdin. O da ben bir hiçim derdi, gerçeği kabul ederdi ve kölen olurdu. Allah sana araştır, oku diyor. Sorgula diyor, eğer hristiyan doğsaydın ve direk kitabına inansaydın, sorgulamasaydın ne olurdu? Tüm teorilere, dinlere bak. Doğru olanı, islamı sen bulacaksın.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 1. Nedenim bu çelişkiler.

2. nedenim genellikle yüksek iq'lu insanlar yani bilim adamları ateist. Nedir onların bildikleri?

3. Nedenim de bir ayet vardı onu hatırlayamadım. Göğsü çıkmış kızların ve dolu dolu kadehlerin cennette olacağı söyleniyordu.

4. Nedenim Kuran'ın asla değişmeyeceği söyleniyor. Allah buna izin vermez deniliyor. Lâkin neden İncil ve Tevrat değişti?

////////////////////////

16 yaşında bu şekilde bir kafa karışıklığı yaşaman normaldir,o yüzden aklına ve iradene hakim olarak,bol bol okuyup,bu karışıklığı atlatırsın inşallah.

Şimdi sorularına çok uzun açıklamalarla cevap vermemiz lazım ama seni bilgiye boğmadan kısa ve özet cevaplar vermeye çalışayım,geniş izahını kitap okuyarak anlarsın inşallah.

1.Ayetlerde çelişki yok,bir yerde farklı bir konu anlatılıyordur 'orda neden böyle burda neden şöyle' diye sorgulaman doğaldır ve seni araştırmaya/okumaya sevketmesi için faydalıdır.Bol bol tefisr okulamaalısın.Bir de her ayetin açıklamasını,önceki ve sonraki ayetlerle değerlendirmek lazım,bunu da tefsir usulü okuyarak anlarsın.

2.Bilim adamlarından müslüman olanlar da var ve bunların sayısı da az değil.Onların mükemmel tespitleri var ama ateist olanlar da,aklıyla herşeyi bulabileceğini düşündüğü için akıl ve egolarına yenilip ateist oluyorlar.Halbuki islam bilime ters değil,bu galakside insanı Allaha götüren sebep çok çok fazladır,İnsan da bunu aklıselim düşünerek bulmalıdır.Bu konuyla ilgili piyasada çok kitap var.Bir kitapçıya gidip bulabilirsin

3.Biz nefsi olan ölümlü insanlarız,Allahın bize cenneti anlatırken,ordaki güzelliklerden bahsetmesi kadar doğal birşey olamaz ama bunları dünyadaki bildiklerimizle düşünmeyelim.

4.Evet yahudi ve hiristiyanlar Allahın kitabını değiştirdiler,Allah onları da koruyabilirdi ama onların nefsindeki hastalıkları ve emanete olan ihanetini göstermek için kitabın değişmesine izin verdi,sadece bu değil daha başka sebepleri de var,burda birine değindim ve kıyamete kadar,düzeltmeye/açıklamaya gerek duyulacsk başka kitap ve peygamber gelmeyeceği için,son gönderilen kitap olan kur'an değişmedi,korundu.Bununla ilgili de piyasada kitaplar var.Üstte dediğim gibi bol bol kitap okuyarak,burdaki kısa bilgilerden çok daha fazlasını bulacaksın

• Sen en iyisi git kendin bul. Müslüman olan olmayan, kaderi inkar edeni kendine hoca belleyen herkes yazıyor işin içinden çıkamazsın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi srenkenstein -- 14 Eylül 2018; 13:0:49 >
  • Cevaplar için teşekkürler. Hâlâ psikolojim bozuk. Şüphelere yenik düşeceğim galiba.
  • Herkes nasılda kendinden emin konuşmuş. Yok ayetlerde çelişki yokmuş, yok ordan o anlam çıkmazmış. mış mış mış. Sorsan tefsirleriyle birlikte oturup adam gibi kuranı birkez okumamışlardır. Neyse vesselam konumuza dònelim kardeşim. 16 yaşında bir bireysin din konusunda kendi fikirlerimi sana empoze etmek gibi bir amacım yok. En nacize tavsiyem şu kuranı aç, baştan sona oku. Ha git sonra kutsal kitabı( tevrat, zebur, incil) i oku. Sonra düşün bu kelam yüce ve mutlak güçlü, bilge, merhametli, hümanist bir varlığın ürünü mü? Ben ya da bi başkası tanrı kelâmı diye sözü edilen ayetlerden daha iyisini, daha barışçılını yazabilir miydim? Kitaba inanan kesim tanrıya mı itaat ediyor? Yoksa başka güçlere mi? vs. Kendine sor. Yanıtlarını kendin ver. Sonra gönül rahatlığıyla kararını ver.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nihilizm -- 13 Eylül 2018; 20:49:20 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ne yapmalıyım,kafam karışık..
    10 yıl önce açıldı
    KAFAM ÇOK KARIŞIK
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Namazsız yapma bu işleri,namaz mü'mini Allah'a yaklaştıran bir vasıtadır.Yoksa işin yaş

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Rezerv

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sorununu kokten cozelim.

300 mg Efexor 50 mg Gyrex.

Saka bi yana oku ve saglikli dusun.Evreni gozlemle.Bi karincayi takip et.Yagmur yagisini seyret.Kendine bak.Hakki bulursun.

Burda ki kilit nokta saglikli dusunce.

Bi de bi hadis vardi.

"Olum en buyuk vaizdir."

• boş araştırmalar yapma sal geç. dogal akısına bırakırsan bu yaşta sorgulamaya basladıysan 18de teist 20 yaşında ateist olacaksın zaten :)

• phoexa P kullanıcısına yanıt
    Kardeşim öncelikle 16 yaşındayken bu konuları araştırman ve ilgi duyman çok güzel senin yaşındaki çoğu genç bunları umursamaz maalesef. Ben de senin gibi küçük yaşlardan beri bu konulara ilgi duyarım, çok düşündüm ve araştırdım. Sorduğun sorulara yukarıda arkadaşlar cevap vermiş. Kur'anı anlayarak okumak çok önemli meal okumalıyız evet ama birden fazla meal okuyup karşılaştırma yapmak, aklımıza takılan noktaları güvendiğimiz hocalardan, sitelerden araştırmak gerektiğini düşünüyorum. Mesela ben Kur'an okurken aklımda bir soru işareti olduğunda güvendiğim ve Kur'anın yolundan gittiklerini düşündüğüm Mehmet Okuyan, Caner Taslaman, Emre Dorman ve Mustafa İslamoğlu gibi hocaların aklıma takılan konulardaki düşüncelerini öğrenirim ve genelde de cevapları aklıma yatar.

Sen içini ferah tut, psikolojim bozuk ve şüphelerime yenik düşeceğim diye düşünme. Tevekkülü, duayı ve namazı bırakma. Elbette benim de aklıma şüpheler geldiği çok oldu ancak Allah'ın olmadığı bir evreni düşündüğümde her şey anlamsız ve manasız geliyor. Biz ne için yaşıyoruz iyi, kötü, ahlak neden var ? Bu soruların cevabını din dışında hiçbir şey vermiyor. Burada da elbette seni şüphelerine yenik düşmeye hizmet edecek, aklını bulandıracak kişiler olacaktır onlara aldırma. Sen Kur'anı baştan sona oku daha sonra kararı kendin verirsin. Allah hepimizi doğru yolundan ayırmasın ve eksiklerimizi tamamlamayı nasip etsin.

• Benim yaş 22 hala kafa karışık evrime inanıyorum ama müslümanım hadi buyur
  • Dinler birer mitoloji kardeşim boşuna hırpalama kendini. Yunan mitolojisi ne kadar doğruysa senin şu an inandığın arap mitolojisi de o kadar doğru. Kusura bakma ama durum böyle. Orta doğu'nun kadim inançlarının devamı bunlar.
  • Saçma geliyor bazı şeyler. Örneğin Einstein'in cehenneme gidecek olması. Dünya için ne kadar katkıları var oysa. Kur-an'ın meâlini okuyorum şuan. Daha şuan din değişirecek veya dinsiz olacak durumda değilim zaten, daha kendi dinimi bilmiyorum ki . Ailem senin kararın diyor; Allah'tan öyle dinime, kendi özgürlüğüme karışan bir ailem yok. Cevaplar için teşekkürler. İleride sonucu yazarım.
  • Doğru yoldasın. Arkana bakmadan devam et.

Tavsiye istiyorsan
    ekşi sözlük
    dinden çıkmak üzere olan gençlere tavsiyeler
    https://eksisozluk.com/dinden-cikmak-uzere-olan-genclere-tavsiyeler--5690673?a=nice

• Kusursuz işleyen evrenin yaraticisi vardir.

• phoexa P kullanıcısına yanıt
    Diğer dindekilere göre de biz cehennemliğiz . bana soracak olursan dinsizim. Bi ara dine çok kafa yordum. Sorularımın cevabı herkes için farklıydı. Çok farklı görüşte Müslümanlar var. Bazıları hadissiz olmaz diyo bazıları hadise inanan kafirdir diyo bazıları namaz yok diyo bazıları din adı altında paraları cukkalıyo. Bu işten çıktım artık kafa yormuyorum. Artık kendi hayatıma bakıyorum kariyerime, çevremdeki insanlara odaklanıyorum.

• Aslında uzun uzun hepsini açıklayıp yazacaktım, sonra vazgeçtim.

İlk önce "Bilim adamları neden kovuldu" bu belgeseli bulup izlemelisin.

• Müslümanım demişsin ama hangi tür. Ben de kendime müslüman diyorum ama muhtemelen fikirlerimi bir başka şeyhe falan anlatsam bana sen dinsizsin der. Yukarıda yazdığın ayetlerin açıklaması yapılabilir. Aslında dine karşı söylenen her şeyin bir açıklaması kısmen bahanesi bulunabilir.

Asıl olay bunları açıklama olarak kabul etmek veya bahane olarak kabul etmek. İnanıp inanmamak bireyin elinde. Ki zaten eğer bir sınav varsa bu da olması gereken bir şeydir benim için.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.