|
Bildirim
|
Dinler birer mitoloji kardeşim boşuna hırpalama kendini. Yunan mitolojisi ne kadar doğruysa senin şu an inandığın arap mitolojisi de o kadar doğru. Kusura bakma ama durum böyle. Orta doğu'nun kadim inançlarının devamı bunlar.
|
Herkes nasılda kendinden emin konuşmuş. Yok ayetlerde çelişki yokmuş, yok ordan o anlam çıkmazmış. mış mış mış. Sorsan tefsirleriyle birlikte oturup adam gibi kuranı birkez okumamışlardır. Neyse vesselam konumuza dònelim kardeşim. 16 yaşında bir bireysin din konusunda kendi fikirlerimi sana empoze etmek gibi bir amacım yok. En nacize tavsiyem şu kuranı aç, baştan sona oku. Ha git sonra kutsal kitabı( tevrat, zebur, incil) i oku. Sonra düşün bu kelam yüce ve mutlak güçlü, bilge, merhametli, hümanist bir varlığın ürünü mü? Ben ya da bi başkası tanrı kelâmı diye sözü edilen ayetlerden daha iyisini, daha barışçılını yazabilir miydim? Kitaba inanan kesim tanrıya mı itaat ediyor? Yoksa başka güçlere mi? vs. Kendine sor. Yanıtlarını kendin ver. Sonra gönül rahatlığıyla kararını ver.
|
|
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi srenkenstein -- 14 Eylül 2018; 13:0:49 > |
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nihilizm -- 13 Eylül 2018; 20:49:20 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
|
|