Şimdi Ara

Dil seçmedim problem olur mu ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
573
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Mezunum. Geçen sene okulda ingilizce dersi görüyorduk ama ben dil sınavına girmeyeceğim için hiçbirini seçmedim problem olur mu?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Olmaz
  • Hocam ingilizce görüyorsan ingilizceyi seçmen gerekiyor eğitim aldığına dair.Eğitimin hakkında bir bilgi bu.3. oturumu sonradan seçmiyorsun 2 oturum işaretliyorsun fakat eğitimini aldığın yabancı dil'i girmesen de seçmen gerekiyor.Üniversite tercihlerinde bazı üniversiteler almanca,fransızca eğitim yaptığı için ösym o kurumlara hangi dili aldığın hakkında bilgi veriyor.Düzelt onu.

Ama sınava alınırsın.Sınavdan sonraki süreç için tercih döneminde sıkıntı yaşayabilirsin.Üniversite sonucunla birlikte gözüküyor çünkü.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ktulu dinlerim -- 6 Mart 2019; 18:15:30 >
  • Teşekkürler söylediğin iyi oldu.

• Saçmalık

• Mithrandir. kullanıcısına yanıt
    Boş yapıyor da foruma pek girmediğim için bilmiyorum, böyle mi bu arkadaş genelde?

• Mithrandir. kullanıcısına yanıt
    Liseler genel olarak ''y.dille eğitim veren okullar''diye geçiyor ÖSYM de diploma puanı için okul seçerken görmüşsünüzdür.O dili orada belirtiyorsunuz.Sınavdan sonra ÖSYM veri olarak Üniversitelerle paylaşıyor bunu.Mesela Türk-Alman üniversitesi'nde okumak isterseniz Almanca eğitim görenler hukuk için 25k dan girebilirken diğerleri 15k dan girmek zorunda.Siz de sınavdan önce Almanca eğitim aldığınızı orada belirtiyorsunuz.Bunun gibi bir durumunuz yoksa bile girmelisiniz.Sınava giriş konusunda sorun çıkmaz fakat daha sonra tercih döneminde bir sorun oluşabilir.Bazı üniversitelerin ''Başvuru koşulları''gibi şartları oluyor üniversitelerin resmi sitelerinde.Buralarda bazı üniversitelerde ingilizce dersi görmüş olmak gibi şartlar oluyor.İyi üniversiteler ve bazı vakıf üniversiteleri için konuşuyorum.Sonra düzeltebiliyorsunuz fakat uğraşmanız gerekiyor biraz.ÖSYM koordinatörlüklerine vs gitmeniz gerekebilir.

Ben böyle biliyorum geçen yıl okul başvurumuzu da bu şekilde yapmıştı sanırım.Belki yanlış biliyor olabilirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ktulu dinlerim -- 6 Mart 2019; 20:4:4 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Dil seçtim sonra kayıt ettim ama hata verdi. Eğer dil seçiyorsan 3.oturuma katılmalısın dedi. Haberin olsun. Ayrıca lisede hangi dilde eğitim aldığın falan hepsi YÖKSİS`te kayıtlı. Tercih dönemin de bir şey olmaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ktulu dinlerim

Hocam ingilizce görüyorsan ingilizceyi seçmen gerekiyor eğitim aldığına dair.Eğitimin hakkında bir bilgi bu.3. oturumu sonradan seçmiyorsun 2 oturum işaretliyorsun fakat eğitimini aldığın yabancı dil'i girmesen de seçmen gerekiyor.Üniversite tercihlerinde bazı üniversiteler almanca,fransızca eğitim yaptığı için ösym o kurumlara hangi dili aldığın hakkında bilgi veriyor.Düzelt onu.

Ama sınava alınırsın.Sınavdan sonraki süreç için tercih döneminde sıkıntı yaşayabilirsin.Üniversite sonucunla birlikte gözüküyor çünkü.
    İngilizceyi seçerse YDT'ye girmeyeceğinden en son adımda hata verecektir.

Yani konu sahibi arkadaşım, YDT'ye girmeyeceksen seçmene gerek yok.
  • İmam beyin dediği gibi parayı yatırmalısınız diyor emin değilseniz insanları yanlış yönlendirmeyin

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ktulu dinlerim

Liseler genel olarak ''y.dille eğitim veren okullar''diye geçiyor ÖSYM de diploma puanı için okul seçerken görmüşsünüzdür.O dili orada belirtiyorsunuz.Sınavdan sonra ÖSYM veri olarak Üniversitelerle paylaşıyor bunu.Mesela Türk-Alman üniversitesi'nde okumak isterseniz Almanca eğitim görenler hukuk için 25k dan girebilirken diğerleri 15k dan girmek zorunda.Siz de sınavdan önce Almanca eğitim aldığınızı orada belirtiyorsunuz.Bunun gibi bir durumunuz yoksa bile girmelisiniz.Sınava giriş konusunda sorun çıkmaz fakat daha sonra tercih döneminde bir sorun oluşabilir.Bazı üniversitelerin ''Başvuru koşulları''gibi şartları oluyor üniversitelerin resmi sitelerinde.Buralarda bazı üniversitelerde ingilizce dersi görmüş olmak gibi şartlar oluyor.İyi üniversiteler ve bazı vakıf üniversiteleri için konuşuyorum.Sonra düzeltebiliyorsunuz fakat uğraşmanız gerekiyor biraz.ÖSYM koordinatörlüklerine vs gitmeniz gerekebilir.

Ben böyle biliyorum geçen yıl okul başvurumuzu da bu şekilde yapmıştı sanırım.Belki yanlış biliyor olabilirim.
    Öyle bir şey yok hocam. Sadece sınav için seçiliyor ayrıca başvuruda tek dil seçebiliyorsun biz hem İng. Hem Al. gördük o zaman napalım :) O seçeneği boş olan arkadaşım Türk Almanda sıkıntı olmadı.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.