Almanca öğreniyorum. Eskisine göre yani ilkokuldaki ingilizce dersine göre yada lisedeki almanca/ingilizce derslerine daha çok aklımda kalıyor kelimeler. Cümle yapılarını daha iyi kavrıyorum. Hani yaşla her şey zorlaşırdı? 10-16 yaşlarından daha mı akıcı şimdi beynim? hiç sanmıyorum. Demek ki kendi koca dötlüğünüze bahane uydurmayın. Güvenli alanızdan çıkın hayatınızı iyi yapın. |
Dil öğrenmenin zor olduğu yalanı

-
-
Herkesin dil öğrenmeye yatkınlığı aynı değil
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Bir yabancı dil öğrendiğimizde 2.sini öğrenirken o kadar zorlanmayız eğer ingilizceniz fena değil ise büyük ihtimal o yüzden kolay geliyordur almanca.
-
ilk derslerde öyle
ben de aa ne kadar basit demiştim sonra artikeller ve tenseler işin içine girince feleğim kaydı
ich bin xxx diyip burada dil öğreniyorum diye çaka satmayın aw bir dili öğrenmek bir ömür sürer. dil öğrenmekten kastın turist diliyse o ayrı o dilin içine girip o dilde yaşamaksa ayrı
ama ingilizce konusunda katılıyorum çok basit bir dil. okullarda adam akıllı eğitim olsa 12 yılda herkes sular seller gibi konuşarak mezun olurdu. gündelik hayatta kullanılan 5 tense, toplasan 500 kelime var. sadece dinleyerek ve okuyarak bile rahatlıkla öğrenilebilecek bir dil
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi olishernandez -- 27 Haziran 2021; 12:19:34 > -
quote:
Orijinalden alıntı: olishernandezilk derslerde öyle
ben de aa ne kadar basit demiştim sonra artikeller ve tenseler işin içine girince feleğim kaydı
ich bin xxx diyip burada dil öğreniyorum diye çaka satmayın aw bir dili öğrenmek bir ömür sürer. dil öğrenmekten kastın turist diliyse o ayrı o dilin içine girip o dilde yaşamaksa ayrı
ama ingilizce konusunda katılıyorum çok basit bir dil. okullarda adam akıllı eğitim olsa 12 yılda herkes sular seller gibi konuşarak mezun olurdu. gündelik hayatta kullanılan 5 tense, toplasan 500 kelime var. sadece dinleyerek ve okuyarak bile rahatlıkla öğrenilebilecek bir dil
Artikel ve filleri geçtim zaten. Evet daha bir ton tense görürüm ve evet daha bir ton fiil ve kelime ezberlerim. Şuan hiç zor gelmedi. Bazı kelimeler ingilizceye benziyor. Bazıları benzemiyor. yaş 26 lisedeki dersi geçmek için çalışmıyorum. B2 sertifika almak hedefim. Orada yaşamak için öğreniyorum. İngilizcem iyi oda doğru.
Bir ömür sürmez hocam felsefe yapmayın
max 1 yıl ayırdım. Ne kadar erken olursa o kadar iyi mantığıyla asılıyorum. Malum, Türkiye şartları MÜKEMMEL!!!!!
-
up
-
Almanca bile kolay geliyorsa helal olsun.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
öğretmenden kaynaklı
-
quote:
"Life is too short to learn German" diye bir deyim var hocam, bosuna degil.
-
Özellikle ingilizce'de A2, B1 seviyesine kadar kısa bir sürede geçiliyor. Kelime haznesi güçlendiriliyor. Ama sonrası biraz zor iş. Düzenli konuşma olmadan, neredeyse her gün o dili kullanmadan dil biliyorum, her konuda sohbet edebiliyorum diyebilmek çok zor. Türkiye'de gündelik hayatta yabancı bir arkadaşınız yoksa ya da her gün internet üzerinden sohbet ettiğin yabancı kişi yoksa dil körelip gidiyor. Günün sonunda şu kelime neydi bu neydi diye düşünüp duruyorsun.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
-
dil öğrenmek zordur çocukluktan sonra daha da zorlaşır. aksini iddia eden kişi ya ileri seviyeye henüz yaklaşmamıştır ya da dahidir. o dilde 100 yıl önce yazılan romanı akıcı okuyabiliyorsan , o dilde kürsüye çıkıp seminer verebilecek seviyedeysen diyecek söz yok tabi.
-
quote:
Ancak İngilizcede bile son seviyeye ve özellikle telaffuzda ustalığa-doğallığa ulaşmak oldukça zordur. Kolayca İngilizce okuyup, konuşup, yazabilir hale gelebilirsiniz ancak ciddi bir edebi eseri veya akademik makaleyi veya teknik bir metni elinize aldığınızda işler değişir. İnternette kullanılan veya halkın kullandığı günlük İngilizce oldukça basit; rahatlıkla öğrenilen işte bu seviyede bir İngilizce. İngilizcenin inceliklerine geldiğinizde tamam bir Yunanca, Latince veya Arapça gibi olmasa bile ciddi bir birikime ve linguistik kavrayışa ihtiyacınız var. İngilizcenin neredeyse deklinasyonsuz ve conjugasyonsuz karakterine rağmen üst düzey bir İngilizce kullanımı ciddi bir beceri ve çaba ister. Devasa bir kelime haznesine sahip olmak gerekir ki İngilizcenin kelime haznesi dilimiz Türkçenin sahip olduğu kelime haznesinden daha büyüktür. İngilizcede en basitinden farklı nüanslara veya spesifik kullanım yerlerine sahip sayısız alternatif kelime var: to stimulate, to boost, to increase, to strengthen, to enhance, to power up, to facilitate etc.
-
Dil öğrenmek zor değil, çalışmak zor geliyor insanlara. Artikel filan ne uğraşıyorsunuz 1 dil türkçe biliyorsanız mantığı anlarsınız. Çok kasmamak lazım şarkı gibi dinleyeceksin konuşacaksın
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X