Şimdi Ara

Dil bilgisi için aşamalı kitap, kaynak önerisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
2
Favori
818
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Hayırlı günler, TYT Türkçe'ye 1 hafta önce başladım. İnternetten hız ve renk paragraf ve bilgi sarmal aldım. İlk önce hız ve renk bitireceğim onun ardından başka bir tane çözeceğim.


     Bilgi sarmal ağır gelir onun ardından çözersem. "Hız ve renk cozerken bir yandan da dil bilgisini ve sosyali geliştirmek istiyorum" kitap, kaynak önerisi rica edecektim. Ayrıca bunun yanında tavsiye ve öneriye her zaman açığım.




  • dil bilgisi için bilgi sarmal baya öneriliyor, limit yayınları da güzel gibi birazını çözdüğüm kadarıyla. sosyal içinse genelde yorum soruluyor ama bazı bilgiler için apotemi tyt sosyal özet güzel bence, kullanıyorum ama almayı düşünürseniz YouTube inceleme videolarına falan bakın belki size yetersiz gelir. ben MF oldugum icin cok detay aramamıştım. kolay gelsin hocam
  • hız ve renk, bilgi sarmal ikisi de dil bilgisi için mükemmel kaynaklar. ikisinde de zorlanmazsınız sıfır bile olsanız. ikisi de sizi üst seviyelere taşır. zorlayabilecekleri bir yer yok çünkü dil bilgisinde. olsa bile ösym zorlamıyor. konu anlatımı için karekök türkçe mps kitabını öneririm ancak çok da gerek yok. herhangi bir yerden okuyup (veya izleyip, tabi ben okumadan yanayım orasını da belirteyim) o üstte saydığım iki kaynaktan birini çözebilirsiniz. anlam bilgisini full atlayın gitsin. dil bilgisi çalışıcam diye sözcükte anlamdan başlayanları görüyorum hayret gerçekten. ben bilgi sarmal'da direkt beşinci üniteden başlamıştım sanırım çözmeye. bi kitaptan sonra kitaba gerek yok, sadece çıkmışlara bakıp deneme çözseniz de yeterli. ben paragraf kitabı çözülmesini de saçma buluyorum (şahsi görüşümdür). onun yerine deneme çözülüp hem paragraf hem dil bilgisi sorusu görebilirsiniz sınav tarzında. hızlanmanızı da sağlar süre tutacağınız için. bence önceliğin dil bilgisi olsun şu anlık. tuttuğum not sayısı beş cümleyi geçmez dil bilgisinde. o notlar da soru çözerken hep önümde açık durdular. ezberledim bi zamandan sonra. korkulacak bir yanı yok yani kısaca dil bilgisinin. en fazla bir iki haftanızı alır zaten. kolay gelsin hocam.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sriiouss -- 1 Mart 2022; 12:51:53 >




  • sriiouss kullanıcısına yanıt

    Öyle yapacağım o halde teşekkürler hocam

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.