Şimdi Ara

DİL ALTI B12 LER HİÇ BİR HALTA YARAMADI ACİL YARDIM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.998
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar 2 kutu solgar dil altı b12 içtim dedilerki değerlerin 1000 olur şu bu dün bi ölçüm yaptırdım 200 çıktı lanet olsun sahtekar yalancılar dil altı diye bi form yok bunu anladım 1-2 yıldır zannediyorumki değerlerim yüksek iyiyim ama boşa içmişim resmen benimle aynı durumu yaşayan oldumu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Genelde b12 ignesi verir doktorlar eksiklik durumunda.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • B12 vitamini eksikliğinde üç farklı tedavi şekli uygulanır. İlki tablet formudur piyasada benexol b12 olarak bildiğimiz. İkincisi dodex iğne formudur. Üçüncüsü ise dil altında eriyen formlarıdır. İlk iki tedavi şeklinde siyanokobalamin kullanılır, yani b12 vitamininin sentetik formudur. Vücuda girdikten sonra bir takıp işlemden geçer ve metilkobalamin-adenozilkobalamin iklisine dönüşür, bunlar b12 vitamininin vücutta aktif olarak kullanılan şekilleridir. Fakat bazı insanlarda tablet formu mideden emilemez, besinlerle alınan b12 vitamini de emilemez vücut tarafından ki bu kişilerin seviyesi bir hayli düşük çıkar. Tablet formu yerine doktorlar iğne veya dil altı formunu önerirler. İğne kas içine enjekte edildiğinden direkt olarak kana karışır, dil altı da çok hızlı biçimde kana karışır yani emilim sorunu olmaz. Fakat iğne olanları siyanokobalamin(sentetik formu) olduğu için ve emilim oranı daha düşük olduğundan pek önerilmez. Dil altı şekildekiler yani metilkobalamin(doğal ve emilime hazır vücutta bulunan şekilde) olduğundan daha faydalıdır.
    Kullandığınız marka gayet iyi dil altı formu ve metilkobalamin içeriyor, bir çok kişi de fayda gördü. Nereden aldığınızı bilmiyorum fakat ürünün orjinalliğini kontrol etmenizi öneririm.

• B12 Vitamini eritrosit yapılması için gerekli bir vitamindir. Vücutta sentezlenemediği için dışarıdan alınması lazım. Ama eğer vejetaryen değilseniz hayvansal gıdalardan alınan b12 vitamini yeterli gelmektedir. Eğer b12 vitamin eksikliğine bağlı bir anemi var ise bu durumda b12 vitaminin ince bağırsaktan emiliminin az olduğu düşünülebilir. Bu durumda emilim az olduğu için oral tablet çeşitleri değil de 1000 mcg lık B12 enjeksiyonları genelde ayda bir kas içine uygulanır.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.