gsü karşılaştırmalı dilbilim istiyorum, taban sıralaması hep 3k civarında geziyor şu an ortalama 70 tyt 70 ydt yapıyorum ama çalışmadığım konular var hala tytde, yeterli olur mu ya. yardımcı olun lütfennnnn < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ikkuş -- 24 Mart 2022; 21:48:38 > |
dil 2k için

-
-
lan up
-
arkadaşım sene içinde 50 civarı tyt yapardı (türkçe, sosyal ve iki üç matematik) ama 3k sıralama yapabildi. önemli olan ydt çünkü. bir ydt neti, iki virgül yirmi beş tyt netine eşit. genelde 75 üstü ydt yapardı arkadaşım. hangi soru çeşitlerinde hata yapıyorsunuz bilmiyorum ancak her gün bol bol deneme çözerek ydt netimi iki haftada 60'tan 75'e getirmiştim. zaten en fazla bir buçuk saat sürüyor bir deneme. tüm günün boş olunca üç dört deneme çözmek kolay oluyordu. yapamadıklarım ise kelime sorularıydı genelde. kelimeyi eleme hatasına düşmeyin asla. bakın tekrar söylüyorum, bir ydt iki virgül yirmi beş tyt ile aynı puanı veriyor. yerinizde olsam gece gündüz ydt denemesi çözerdim. tyt'yi de branş denemeleriyle ilerletirdim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sriiouss -- 25 Mart 2022; 23:3:56 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
bu arada neden öğretmenlik veya çevirmenlik istemiyorsunuz? bizim tüm sınıf öğretmenliğe yerleşti. bi kişi çevirmenliğe gitti sadece. diğer bölümlere işsizlik garantili olarak bakıyorlardı sınıftakiler :D
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
ydtnin üstüne düşebildiğim kadar düşmeye çalışıyorum aslında ama son yıllarda tytnin önemi arttı bence dilciler için, sayısal adam 50 net ydt yapıp tytsinden dolayı bizden öne geçebiliyor bu yüzden ikisini dengeli götürmeye çalışıyorum, kelime çalışma konusunda kesinlikle haklısınız bu arada fransızca aşırı komplike bi dil olduğu baya zorlanıyorum kelimelerde. öğretmenlik çevirmenlik konusuna gelirsek de şöyle diyim öğretmenlik pek bana göre değil, ha çevirmenlik olabilir bilemem fakat ana hedefim lisansı dilden halledip yüksek lisans olarak pazarlama/dış ticaret/lojistik gibi alanlara yönelmek ya da lisans süresinde kendimi bu alanlarda geliştirmek. geç gördüm yanıtınızı bu arada kusura bakmayın
-
bu arada ydt için başka tavsiyeniz varsa açığım :)
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X