Şimdi Ara

DİKKAT VAKIF ÜNİVERSİTELERİNDE 60.MADDE!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
73
Cevap
9
Favori
20.213
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
25 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bir üniversite okuyup bıraktıysanız ya da mezun olduysanız tam burslu okuyamıyorsunuz bazı vakıf üniversitelerinde

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Bilkent, Koç ve Tobb tam burslu girseniz bile kabul etmiyor haberiniz olsun. Bilgi, Bahçeşehir ve Kadir Has kabul ediyor. ( bizzat gidip yetkili birimlerle görüştüm.)

Seray Abla (edafosakademik) kendisine de bildirdim :)
  • Up

• Mezun yılında kazananlar için de geçerli mi

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • kjkszpjmr2 K kullanıcısına yanıt
    Geçerli değil diye biliyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: kjkszpjmr2

Mezun yılında kazananlar için de geçerli mi
    Koç için konuşacak olursam mezuna kalanlar burslu olarak girebiliyor.
  • Hepsinde var bu ya çok saçma. Okulun insiyatifinde mi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Atıyorum %50 girdik bilkente ama başka okulu bırakıp geldim burs vermiyorlar mı 50 geçerli mi yoksa

• Diyelim ki 2 yıllık bir okuldan kaydımı sildirdim buraya kayıt oldum 60. madde geçen bir üniye ve %50 burslu kazandım %50 burs geçerli değil mi ?
  • Böyle bir madde daha önceki yillarda yoktu

Misal bilkent bunu sorun etmiyordu bile acaba böyle bir şey olabilir o yüzden okula sorun siz diye mi her özel üniversiteye eklendi

• quote:

Orijinalden alıntı: hedefid

Bilkent, Koç ve Tobb tam burslu girseniz bile kabul etmiyor haberiniz olsun. Bilgi, Bahçeşehir ve Kadir Has kabul ediyor. ( bizzat gidip yetkili birimlerle görüştüm.)

Seray Abla (edafosakademik) kendisine de bildirdim :)
    Kadir has,bilgi hepsinde bu madde var hocam tüm özel üniversiteler de

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-F8B3665B5

Böyle bir madde daha önceki yillarda yoktu

Misal bilkent bunu sorun etmiyordu bile acaba böyle bir şey olabilir o yüzden okula sorun siz diye mi her özel üniversiteye eklendi
    Zaten cümlenin sonuna "verebilirler" diyor kesin bir hüküm yok okulla görüşün diyor

• Evet bu madde var. Ama okullara birakilmis bir durum. Ister bursu verir ister vermez seklinde. O nedenle dusundugunuz okullarla israrla bu konuyu konusun. Sonuc aciklandigindan itibaren bu konu uzerine konustum okullara gidip. En azindan Bilgi icin boyle bir uygulama olmayacagini soyleyebilirim. Iki kere maillestim, iki kere telefonla gorustum. Yetmedi okula gidip yetkiliye sordum. Bilgi univ. yazacak olup boyle durumda olan arkadaslarin ici rahat olsun. Ben de ayni konumdayim :) sevgiler

• azadutyun kullanıcısına yanıt
    Okul insiyatifinde kardesim.

• Eger boyle bir durumdaysaniz, yazacaginiz okullari arayin vakit kaybetmeden. Cunku buradan net cevap bulamazsiniz. Ben bir yildir bu konuyu aradim, bir tane bile bilgi yoktu.

• hedefid H kullanıcısına yanıt
    Hocam benim bildiğim KOC üniveristesi dışında bu maddeyi uygulayan yok

• Kültür üniversitesini aradım ve mütevelli bursu için geçerli dediler. Ösym bursunuz korunur dediler.(yani yerleştiğin programdaki)

Not: üni okurken bidaha girip kazandım (gibi)

• Hocam Tobb ve Bilkent bayağıdır bu yöntemi uyguluyor. Arkadaşım iki yıl önce Bilkent'e burslu yerleşti ancak okul üniversite mezunu olduğu için burstan faydalanamazsın. Bu yıl özellikle bu maddeyi her özel okula eklemişler. Benim öğrenebildiklerim Koç, Tobb ve Bilkent ikinci üniversite ya da okul bırakıp gelenleri burslu yerleşse bile ücretli okutuyor.

Bilkent burs yönergesindeki cümleyi bırakıyorum buraya :
    "Daha önce bir üniversiteden lisans derecesi alarak mezun olmuş öğrenciler ile geçmiş yıllarda Bilkent Üniversitesi’nde bir lisans programına yerleştirilmiş olup 2018 yılında yeniden bu üniversiteye yerleşenler, Kapsamlı, Tam veya %50 burslardan veya indirimlerden yararlanamaz."

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hedefid -- 13 Ağustos 2018; 11:5:53 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: hedefid

Hocam Tobb ve Bilkent bayağıdır bu yöntemi uyguluyor. Arkadaşım iki yıl önce Bilkent'e burslu yerleşti ancak okul üniversite mezunu olduğu için burstan faydalanamazsın. Bu yıl özellikle bu maddeyi her özel okula eklemişler. Benim öğrenebildiklerim Koç, Tobb ve Bilkent ikinci üniversite ya da okul bırakıp gelenleri burslu yerleşse bile ücretli okutuyor.

Bilkent burs yönergesindeki cümleyi bırakıyorum buraya :
    "Daha önce bir üniversiteden lisans derecesi alarak mezun olmuş öğrenciler ile geçmiş yıllarda Bilkent Üniversitesi’nde bir lisans programına yerleştirilmiş olup 2018 yılında yeniden bu üniversiteye yerleşenler, Kapsamlı, Tam veya %50 burslardan veya indirimlerden yararlanamaz."
    Hocam mezunsan yani lisans bitirdiysen tabi faydalanmazsın herkes yapıyor bunu ama okulu biraktin yarı da kazandın o zaman verirler

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-F8B3665B5

Hocam mezunsan yani lisans bitirdiysen tabi faydalanmazsın herkes yapıyor bunu ama okulu biraktin yarı da kazandın o zaman verirler

Alıntıları Göster
    Hocam burslu öğrencinin okula bir zararı yok aslında. Ösym bu hakkı veriyor. Her okula burslu kontenjan açılıyor. Bu biraz ticari kafaya giriyor bir yerden sonra.
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.